![]() |
Nefes Alırken
Gözlerinden okudum Ne rüzgarlar görmüştü Ne yangınlar geçirmişti Anlatıyordu dinliyordum Ne ölümler görmüştü Kimleri gömmüştü Bir bir gözlerinin Sanki önünden geçiyordu Yaşlı gözleri buğulanmıştı Sanki gitmek istiyordu Giden dostlarının yanına O bilinmez kuşağa İşte o an anladım Uzun yaşamak iyi değil Güzel yaşamak iyi olan Gitmek lazım yabancılaşmadan Ah ölüm… Soğuk antipatik siyah renkli sözcük Nefes alırken Ne çok ölüm yaşıyor insan Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-14.04.2006 |
Neye yarar
Neye yarar Kaş çatıldı mı ünvan neye yarar Ünsüz harflerle çatılan Ortada kalır kibirler,şanlar Güneşin altında ne çiçekler solar Zafer naralarıyla dolu anılar Şeref defterinden uçar Adı silinir ünsüz harflerin Yorgun şiirime ancak ilham sağlar Gündüz bedenim yorgun Gece aklımda huzur var Gövdenin üstündeki başsa eğer O eşeklerde bile var Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-20.12.2005 Burhan Küçük |
Nöbetteyim
Yorgan yapmışım *******i üstüme Alnıma derin çizgiler kazar Yol vermişim şiirlerime Vurdukça yüzüme dev dalgalar Geceye salmışım hayallerimi Ve öyle kaptırmışım ki kendimi Gözlerin uğruna nöbete dikilmişim Ben bile bilemiyorum nedenini Her gece neler yazmışım bilsen Cizgi cizgi yüzümdeki kelimeleri Yeter ki mağrur gör beni sen Atamadı bu gönül senli düşünceleri İstersen nefret et,kalbinden sil Ama beni gözlerinle baş başa bırak Her gece devam etsin bu fasıl Sana çok yakın,senden çok ırak Kdz.Ereğli-11.12.2004 Burhan Küçük |
Oğluma
Oğluma Uykusuz gecenin ardından güneşimiz oldun uMutla bekleyişlerimizin meyvesi oldun umUt ismini de koyduk sana,umutların olsun unuTurmuyuz bugün doğum günün,kutlu olsun Çağrıştırıyor ismin umutları hep bize bAğladım devamını Çağrı ekledim sonuna saĞlığında yerinde olunca,deme keyfimize şiiRler yazdım sana,doğduğundan bu yana karşIlaşacaksın bir gün bu şiirlerle nasılsa Küçük ellerin avuçlarımda kayboldu yÜreğim de inceden tatlı bir sızı oldu küÇük ayaklarına,patiklerin büyük oldu yürÜyemedin, düştün ilk ayaklanışında ıslaK gözlerinle bakışında bize, ah o yüreğim! .......... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli 6.01.2003 Burhan Küçük |
Oğluma cevabım yok
Rüya görüyor oğlum,sevgi dolu Barış ve kardeşlik üzerine yolu Tertemiz bir deniz,sağı,solu Bir gemi güvertesi,çiçek dolu Yok gönlünde hiç bir korku Crus,patriot,uçaksavar bilmez ki Nüklüer,sinir gazı,atom ne ki Duymadı ki hiç barut kokusu Ben uyandım,bebeğim sen uyu Küçüğüm yarından hep umutlu Uyandıramadım oğlum seni Uykuda şimdi çok çok mutlu O, komencilik bile oynamadı ki O,kurşun yarası bile bilmez ki O,kan,gözyaşı,yanan bir deniz O,depremleri bile görmedi ki Ya gök gürültüsüyle uyanırsa Ya korkarsa,hıçkırarak ağlarsa Ya küçük gözlerinden yaş gelirse Ya Baba beni niye uyandırdın derse... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Okuyoruz
Okuyoruz Okumuyormuşuz,kim demiş! .. Öyle bir okuyoruz ki Sokağa tükürenlere Yerlere çöp atanlara Mahalle içinde sürat yapanlara Üzerimize çamur sıçratanlara Aleyhimize olanlara Havaya kurşun sıkanlara Yenilen takımımıza Okey de taş çalanlara Peh! .. Kim demiş okumuyoruz Öyle bir okuyoruz ki Düm düz gidiyoruz Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-01.05.2004 Burhan Küçük |
Oyun bu
Oyun bu Senin suçun değil bu Kaderin cilvesinden Oyun içinde oyun bu Ses gelmez oldu senden Saklarsın nedenini Söylemezsin sevdiğini Gönlüm görür ötesini Bilirim ben senin halini Oyun içinde oyun bu Kıyaslarsın hep sonunu Anladım,senin korkun bu Kaderin cilvesi işte Senin suçun değil bu İnandığın gibi yaşa Bildiğin gibi kork Ama.. Kalbini gömme zindana Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-08.12.2004 Burhan Küçük |
Oyunun adı
Oyunun adı Ağır, ağır iniyor Bu oyunun perdesi Seyirci ayakta Alkışlar henüz duyulmuyor Senaryo güzel Oyuncular bir harika Yazar da güzel yazmış Ve kopuyor alkış Perde indiğinde Kutluyorlar birbirini Tüm oyuncular Salon boşalıyor Işıklar sönüyor Oyuncular çoktan gitmiş Unuttum! ..... Sahi oyunun adı neydi Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-2001 |
Öderim Borcumu
Öderim Borcumu Yirmi dokuz harfi Öğretin bana Zamanın önemi yok Geç de olsa öğretin Sonra geri veririm Harflerden oluşan Şiirler yazarak size Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Öğrendim
Öğrendim Görürdüm çiçekler güzeldi Arılardan öğrendim bir de tadını Severdim yüzmeyi mavi kıyılarda Anladım ilerledikçe yoruyor insanı Bilirdim güneş çok uzaktı Anladım yakınlığını Elimi uzatıp ısıttığında Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-30.03.2004 Burhan Küçük |
Ölür gece
Ölür gece Uyku tutmadı mı beni Atarım kendimi dışarı Bir meyhaneye girerim Dağıtmak için uykuyu Dağıtmak için geceyi Rakı isterim garsondan Bir pakette sigara Dağılır uyku,ölür gece Cebimde kalem Masada peçete Bakınırım çevreye Düşsel bir oyun Düşsel bir aşk başlar Gecenin koynunda Çok da hoş oluyor Başlıyor zaman içinde Trajedik bir komedi Ve üç beş oyuncu Hoş oluyor doğrusu İç de gör! ..... Ya,sen içmiyor musun? Aaaaa... ne ayıp! ...... Bu aleme rezil olursun valla Ters çevirdim doldu peçete Yazmışım birkaç kelime Sabahın üçünde Uyku öldü Sabah horozları öttü Ben ayakta Öldürdüm geceyi Onlarımı sormayın Hala uykuda,yaşıyorlar Öldürülecek çok gecem var Yetmiyor ki günler bana Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-14.03.2002 Burhan Küçük |
Önce
Önce Önce okumaya çabaladım Alt yazılı filmlerden Aktörlerin ağız oynatışı Katıksız ekmek misali Ve siyah beyaz ekran Yazıyı bile okuyamadan THE END Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-21.01.2004 Burhan Küçük |
Örtü
Örtü Yüzümde,bir kamyon yükü Sevi sakladım Olmadı,yeni sevdalara örtü Dağıldı hayallerim Düştüğü yerde çürüdü Döküldüğün de yapraklarım Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-31.10.2004 Burhan Küçük |
Ötme keklik
Ötme keklik Kekliğin başı kınalı,ayağı kınalı Kanadı kırık, gönlü yaralı Ötme keklik çekme beni kendine Nasıl söz geçirmeli bu gönle Keklik öter gönül dağımda Ben bir avcı tüfek elimde Ötme keklik ötme ne olur Gönlüm kalır kanlar içinde Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Özlemine özlem
Özlemine özlem Sensizliğe akarım Gecenin koynunda Buğulanır gözlerim Önüne geldiğinde Boşluğa sarılırım Sarılır gibi sana Yokluğunu anlarım Kollarım boş kalınca Gölgen gezinir odamda Ben peşinde pervane Sabah uyandığımda Kokun hala odamda Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-28.07.2004 Burhan Küçük |
Papatya falı
Papatya falı Hani yok sanırdın Beni yanında Papatya falına bakardın Yalnızlığında Seviyor,sevmiyor Bir yaprak koparırdın Her sevmiyor çıktığın da Kahrederdin Hatırladın mı? Seviyor çıktığın da Göklere uçardın Oysa ben hep seninleydim Yoksa bakar mıydın Papatya falına Dudağından dökülür müydü Seviyor,sevmiyor Nağmeleri Biliyor musun? Ben de bakardım Papatya falına Güzel de olsa yaprakları Hep senin için koparırdım Ve hep sende benimleydin Bak söylüyor falın SENİ SEVİYORUM.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Rahibe Dudaklı
Rahibe Dudaklı Ay ışığı / sonatına Karar kıldığı zaman Gri mavi hüzün düşer Tavuk gezintisi akşamlara Lotus gözlü kadın Döner özüne Başını yastığa koyduğunda İlham verir Rahibe dudaklarıyla Öpüşen mısralara Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-28.12.2005 Burhan Küçük |
Rol
Rol Beynimde kurgulu bir rol Yeni bir şiir,ruhumda imgeleri Kalemin oynadığı bu rol Başladı mı dönmez geri Neye benzer bu gölge Beyaz kağıt üstünde gidip gelen Yorgun mu yorgun gece içinde Keyifle uyumak varken Dalga dalga gelir gece Yıpratma gücü varken Kabarır üstüme üstüme Şafak vaktine yaklaşırken Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-12.12.2005 Burhan Küçük |
Romantika
Romantika Gözüm gözüne değdiğinde Rehin alırdı beni... Ellerim bağlanırdı Yazamazdım bir şiir Harf harf akardın Beynimden aşağı Yağmur gibi Kelimeler oluşurdu Birleştiremezdim... Kelimeler kifayetsiz Birbirine dolanırdı Dünya benim olurdu Yüzerdim şiirlerin içinde Kuş sesleri müzik Cır cır böcekleri Nakarat söylerdi Ben gözlerinde rehin Sen gözlerinle gardiyan Volta atardık Toprak yolda Arabalar geçerdi Bizi hep toza bulardı Yağmur yağardı Çamur olurdu Ben gözlerinde rehin Umursamazdım dünyayı Ve hep şiir olurdu akardı Gözlerim gözlerine Bir türlü yazamazdım Ben gözlerinde rehin Gülüşün gardiyan Her halin şiir olurdu Ama ben,ah ben....... Yazamazdım...... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Rotasız (II)
Rotasız (II) Yalnız rotasız gemi gibiyim Dalgalı denizde Dev dalgalar gibisin Uçsuz denizde Sakin liman arar gönlüm Böyle havalarda Bir gün nasılsa demirlerim Tüm batıkların yanında Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Rüya
Rüya El ele yürüyoruz Şehrimin sokaklarında Bir pastaneye giriyoruz İki kola istiyoruz El ele,göz gözeyiz Geliyor pipetli kolamız Biz hala bakışıyoruz Bir acı... Pipet gözüme teyit Çizmiş kaşımı.. Elin elimde Yanıyor yüreğimiz Ve o bildik ses Yarım saat.. Çay ve İhtiyaç molası Sırası mıydı şimdi.. Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Saat kaç
Saat kaç Elin elime değdiğinde Yıldırımlar çakardı Aklım tümden dururdu Yüreğim alev alev Yangın yeri olurdu Gözlerimin yeşili Kül olur uçuşurdu Kaybolurdun içinde Elini elimden çektiğinde Duran aklımı Kurmaya çalışırdım Saat kaç da durmuştu Hiç hatırlamazdım, Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Sağlık olsun yeter
Sağlık olsun yeter B aşıma bir şey mi geldi,bugün sezsizim U ğraşmıyor kimse benimle yokmuyum R ehin mi aldım yoksa kendimi bugün H ayattayım anlaşılan,yazıyorum ya yeter A nlam veremedim,oturmuş şiir yazıyorum N eden,niçin, bende anlamıyorum ya.. K üsde değilim hayata,seviyorum oysa Ü stüme iyilik sağlık,yokladım kendimi Ç oştum birden sağlığım yerinde ya Ü zülmem ben artık,sağlık,sıhhat olsun K alıcı bir şiir yazar; çeker gideriz nasılsa.. Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Sahi neydi
Sahi neydi Sahi neydi unuttum Senin adını Sana şiirler yazmıştım Bu yüzdendi Benim ahmaklığım Çıkar hayatın keyfini Sahte aynalarda Çapraz yazmak bile adını Artık kimin umurunda Sahi neydi unuttum Senin adını Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-26.10.2004 Burhan Küçük |
Salıverdi ay
Salıverdi ay Salıverdi ay kendini Sonsuz boşluğa Dönmesi mi gerekliydi? Bu dünyanın etrafında Başka dünya yok muydu? Etrafında dönecek Ve salıverdi ay kendini Sonsuz boşluğa Başka,başka dünyalara Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-21.01.2004 Burhan Küçük |
Sardunya Gördüğümde
Sardunya Gördüğümde En güzel günler,meğer geçmiş yıllar Cıvıl cıvıldı bizim sokaklar Gözümün önünden geçti şimdi bir bir Evimizin önündeki dut ağacı Tutardı mahalleli açardı çarşafları Çıkar ağaca silkelerdik dutları Ya Emine teyzenin can erikleri Doldururduk tüm cepleri Mahalle arasında top oynardık Hacı dedenin camını az mı kırdık En güzeli Annemin sardunyaları Balkonda, pembe,kırmızı renkleri O balkonda içtik gizliden ilk sigaraları Her defasında görürdü birileri Saklardık sardunyanın arasına izmaritleri Şimdi bir sardunya gördüğümde Annemin sesi kulağımda..... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Sarıldım mısralarıma
Sarıldım mısralarıma Önce siyah pantolonum, Siyah gömleğim,gözlüğüm En son seni de attım kalbimden Kaçıyorum artık Sahte bakış,sahte yüzlerden Ve Sıkıca sarılıyorum Beni hiç bırakmayan Tek dostum mısralarıma Ki Gün geçtikçe sevgisi büyüyen Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-10.06.2004 Burhan Küçük |
Sen benim
Sen benim Sen benim bitmeyen yolum Tükenmeyen aşımsın Sen benim baharım Gönül sevdamsın Adını anmadığım her an Yazıklar olsun Seni unuttuğum zaman Kıyametim olsun Sen benim görünmeyen Sekizinci rengimsin Kalbimle suladığım Solmaz çiçeğimsin Adını anmadığım her an Yazıklar olsun Seni unuttuğum zaman Kıyametim olsun Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-05.06.2005 Burhan Küçük |
Sen de git
Sen de git Ah benim serseri gönlüm Kırık dökük her yanı Tutturmuş bir ayrılık türküsü Çözüldükçe gönlümün bağı Ne bir dosta sarılabildim Şöyle doyasıya Ne omuzlarında ağlayabildim Göz yaşlarımla boğulasıya Ne ağlarım,nede gülerim Ama yoktur hiç pişmanlığım Sevmekse tek günahım Hadi sende git durma Anladım.. Benim tek dostum,Yalnızlığım... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-01.09.2005 Burhan Küçük |
Sen misin
Sen misin Hep sen misin dar vakitte Karşıma çıkan.. İtip itip,sonra Dizlerime sarılan.. Bir türlü kurtulamadım senden şeytan.... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Sen nereden bileceksin
Sen nereden bileceksin Sen nereden bileceksin Seni nasıl sevdiğimi Uzayıp giden yolların Yüreğimde derinliği Ağrıyan kollarımın Dinmez halsizliği Bir sabahçı kahvesinin O hüzünlü atmosferini Çekerken ciğerlerime Sana yazıyorum Kırılgan şiirlerimi Sen nerden bileceksin Seni nasıl sevdiğimi Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-29.10.2004 Burhan Küçük |
Sende benim gibisin aynı
Sende benim gibisin aynı Bir yanın sevgi duvarı Bir yanın mahpus damı Bir yanın delice akan ırmak Bir yanın durgun göl Sende benim gibisin aynı Bir yanın güneşe bakar Bir yanın yıldızları görür Bir yanın çöl sıcağı Bir yanın Buz sarayı Sende benim gibisin aynı Bir yanın uçsuz deniz Bir yanın derin uçurum Bir yanın aşk çağrısı Bir yanın kurşun yarası Sende benim gibisin aynı Bir yanın ceylan bakışlı Bir yanın aslan yürekli Bir yanın bana doğru Bir yanın yana doğru Sende benim gibisin aynı Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Senden kaçıyorum
Senden kaçıyorum Topladım Gidiyorum..... Kendi yalnızlığıma Kırık dökük bavulum Senden kaçıyorum Yalın ayak Üşüyorum Sensizliğe koşarak Ardımdan şarkı söyle Kurtuldum diye İstersen bağır Serseri diye Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-23.08.2005-13:30 Burhan Küçük |
Seni bekledim
Seni Bekledim Cebimde şiir saklardım Seni bekledim Gelmedin... Geceye şiirlerimi saçtım Kuşlara su verdim Avuç içlerimden Seni bekledim Şehrin dehlizlerinde Her yana şiir ektim Karanlıkta parlayan Düşlerime daldım Kuşlara su verdim Avuç içlerimden Seni bekledim Gelmedin..... Şiirlerim beni affedin Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-25.09.2004 Burhan Küçük |
Seni bekler
Seni bekler Bu gece ansızın Kapımı çalmadan gel Uykuya dalan gözlerimi Açmadan ve kaybolmuş rüyalarıma Yeniden gir Aç kapıyı hadi Duyarım tıkırtısını Bekliyor rüyalarım Açık gözlü Şimdi.... Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli 30.05.2004 Burhan Küçük |
Seni terk ediyorum
Seni terk ediyorum Ağlasam duyabilir miydin beni Anlayıp,anlayamadıklarımla Gidiyorum... Artık seni terk ediyorum Şimdi senden gitme vakti Zamanı artık biliyorum Toplamaktan vazgeçtiğim Tüm gülleri sana bırakıyorum Topladım tüm anılarımı Koca bir valiz sırtlandım Geride sana yazılmamış şiirleri Ve güzel anıları bırakıyorum Vakit tamam... Seni terk ediyorum Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-14.12.2004 Burhan Küçük |
Seni unuttuğum zaman
Sen Benim Sen benim bitmeyen yolum Tükenmeyen aşımsın Sen benim baharım Gönül sevdamsın Adını anmadığım her an Yazıklar olsun Seni unuttuğum zaman Kıyametim olsun Sen benim görünmeyen Sekizinci rengim Kalbimle suladığım Solmaz çiçeğimsin Adını anmadığım her an Yazıklar olsun Seni unuttuğum zaman Kıyametim olsun Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-05.06.2005 |
Senin neyine
Senin neyine Bitmişsin artık sen Yok olmuşsun Yaşıyorum sanıyorsun ya Boşuna.... Aşkı yazıp, söyleyip Yaşamadıktan sonra Bu dünya Senin neyine Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Sensizlik
Sensizlik Sensizlik nicedir kavuruyor içimi Bilmiyor musun hasret çektiğimi Hep özlemle mi anacağım adını Gel artık,boşuna kanatma yaramı Sensizlik nicedir kavuruyor içimi Alev alev sarıyor tüm bedenimi Gel gör, bak ne haldeyim şimdi Halden hallere soktu sensizlik beni Sensizlik nicedir kavuruyor içimi Omuzlar çöktü,özlem büktü belimi Ne hallere soktun yaralı yüreğimi Bir haber gönder sevindir yüreği mi Sensizlik nicedir kavuruyor içimi Soldurdun bahçemde tüm güllerimi Çaldın başucumdan ayı mı,güneşimi Karalık kuyularda yalnız bıraktın beni Gel artık yada bir haber gönder emi Sensizlik nicedir kavuruyor içimi Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli-07.12.2003 Burhan Küçük |
Sevda kuşu
Sevda kuşu Ne dönüp durursun başımda Sevda kuşu Oysa çoktan göçtü Tüm sevdalar bir çırpıda Sende kanatlan ufukların ötesine Buraları sarsın kara bulutlar Dönsünler başımda Beni çok yıkadı Oysa sağanak yağmurlar Burhan KÜÇÜK Kdz.Ereğli Burhan Küçük |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:05 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.