![]() |
Seni Beklerim
Her gece kandırdın beni uykuda Az mı sevindim gerçek sanıp da Düşlerin hüsranı vardır bağrım da Ellerim böğrüm de seni beklerim Kokun da çiçektir tütdü burnumda Solacak olursa solsun yanımda Takılıp kalıyor sana aklımda Hayalin gözümde seni beklerim Hayalin dinmiyor gözüm yollarda Mutluluk görünmez görmem ufuk da Umudun ışığı yansın şafak da Gelirsin diyede seni beklerim Sesimi duyarsan beni hatırla Söylediğim sözler kalsın aklında Kor ateşler yansın bağrında Belkide diyerek seni beklerim Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Seni ben
Şavkı vurur yeryüzüne mehtabın İlk akşamdan çınladımı kulağın Ay ışığı yine çaldı aklımı Özlenmezmi ihtiraslı dudağın Düşünmeden edemedim yine ben Neredesin merak ettim seni ben Hiç hatırı yokmu sende bu aşkın Çiğ düşüpde üşüdüğün sabahın Hep söylerdin çok sevdiğim şarkımı Özlenmezmi baldan tatlı yanağın Düşünmeden edemedim yine ben Neredesin merak ettim seni ben Yar deyince akla gelir hep nazın Sam yeliyle vuslat eden saçların Seher yeli koklamıyor saçımı Özlenmezmi beni saran kolların Düşünmeden edemedim yine ben Neredesin merak ettim seni ben M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Senin Adın Gülpembe
Aşkın çağlar içimde Müptelayım hemide Kız ben seni isterim Sen yeterki he he de Bugün günde perşembe Şimdi birkez öpemde Yarın birgün gelirim Aha sana yeminde Senin adın gülpembe Gül kokusu teninde Rüzgar olur eserim Bekle beni seherde Yerin hazır evimde Yün döşeğin sedirde Gel beraber yatalım İpek yorgan içinde M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Seninle
Sıcak ellerinde ısıt elimi Hülyalar gerçek olsun,silde çilemi Varlığın şereftir süsle gecemi Seninle geçsin bir ömür öyle Gönül kafesinde tut sevgimi Ela gözlerinde sakla resmimi Tatlı dillerine meze yap ismimi Benimle geçsin bir ömür öyle Mehmet Tamer Altıparmak |
Sensiz Hayat
Gönlüm aşık ben divane Hasret yakar can virane Ömür geçer gün bahane Sensiz hayat hüzün dolu Hüzün sardın ela gözlüm Sinem yanar ela gözlüm Akılkalmaz baş divane Gözler ağlar göz virane Ömür geçer ay bahane Sensiz hayat çile dolu Hüzün sardın ela gözlüm Sinem yanar ela gözlüm Dert bitmiyor çek sinene Gönül yanmış ruh virane Ömür geçer yıl bahane Sensiz hayat böyle oldu Bela verdin ela gözlüm Sinem yanar ela gözlüm M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Sensiz Hayat Hayatmı Himmet Eyle Ey Canan
Bana cefan nedendir söyle şehla bakışlım Şelek şelek yük olmuş tükenmiyor efkarım Bitsin artık bu hasret neden bahtı karayım Sensiz hayat hayatmı himmet eyle ey canan Canan bana gelmeden gelmez gönül baharım Fani dünya cehennem hicran ile yangınım Ecel beni bulmadan bitsin sürgün hayatım Sensiz hayat hayatmı himmet eyle ey canan Bilki gücüm tükendi viran gönül sarayım Bitap gönlüm çaresiz deva olsan cananım Müjde olsun söz söyle bende rahat olayım Sensiz hayat hayatmı himmet eyle ey canan M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Sensiz Yaşıyorum
Sararmış yapraklarda Ayrılığı görüyorum Gecenin karanlığında Yalnızlığı yaşıyorum Mevsim sonbahar Seninle vedalaşıyorum Zifiri karanlıktayım Sensizliği yaşıyorum Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Sevgi
Sevgi gıdadır Sudur ilaçtır Sevgi candır Gönül tacıdır Sevgi saygıdır Bir paylaşımdır Kader yazgıdır Gözde manadır Yürekde yangındır Damarda kandır Bazan bahar Bazanda hazandır M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Sevgi çiçeğim
Mehtaplı gecede sevgi yumağım Mehtabın şavkında huzur yaprağım Duygu selinde gönül kaynağım Sevgi çiçeğim aşk şerbetimsin Kara bahtımda aşk sarmaşığım Karanlık dünyamda güneş ışığım Gönül bağımda gök kuşağım Sevgi çiçeğim bal şerbetimsin Aşk çiçeğimdin gönül tacım Gönül meleğim can yoldaşım Sevda çınarım,dalım,yaprağım Sevgi çiçeğim aşk şerbetimsin. Mehmet Tamer Altıparmak |
Seyyah
Hasret deldi yüreğimi Yıllar yordu bedenimi Ne çekilmez dert imiş Küle döndürdü beni Boş bıraktı ellerimi Soldurdu yüzlerimi Boşa geçen hülya imiş Seyyah eyledi beni Mehmet Tamer Altıparmak |
Sır Tut Amma Sır Verme
Hürmet etme cahile kerametim var sanar Laf söyleme gafile boş sözünen kalp kırar Derdin varsa de yare tatlı dili bal sunar Has bahçede bir güldür miski amber arama Fırsat verme zalime merhameti zul sayar İlim deme meczuba hurafeyi taç yapar Sevdim denmez haine gafletinden pay kapar Sevdiğine bülbül ol başka dala hiç konma M.Tamer Altıparmak |
Silsem Bile Çıkmıyor Gözümdeki Göz İzi
Sana kolay geliyor çeken bilir yar derdi Neden solgun duruyor yanağımın al rengi Yıldız kaydı semada gökyüzünde yok izi Silsem bile çıkmıyor gözümdeki göz izi Silsem bile çıkmıyor gönlümdeki aşk izi Unutmadım bunca yıl unutsanda sen beni Nedeniyse aşk hali sarmış benim bedeni Vermez bana hiç bir şey senin sevda zevkini Zaman geçmek bilmiyor özlüyorum yar seni Günler geçmek bilmiyor seviyorum yar seni Mehmet Tamer Altıparmak |
Siyah perçem
Dökmüş siyah perçemi gün ışığı sönüyor Fani dünya gizemi yine bir gün bitiyor Solan günün son demi henüz akşam oluyor Nasıl desem bilmem ki dilim aciz kalıyor Yine canan gelmedi gün dönümü geliyor Dertle dolu sinemi yine hasret yakıyor Uzun lafın kısası ömür geçip gidiyor Nasıl desem derdimi dilim aciz kalıyor Mehmet Tamer Altıparmak |
Sosyal devlet hayal oldu
Sosyal devlet hayal oldu Sıcak para hep geliyor Bizim cepler ısınmıyor Öde öde borç bitmiyor Artık hesap tutmaz oldu Memur esir konuşmuyor Konuşanda sürülüyor Beli böyle bükülüyor Hak aramak yasak oldu Esnaf deri soyduruyor Kazdan beter yolunuyor Yetim çile dolduruyor Herkes candan bizar oldu Yağmur gibi zam geliyor Bütçe açık kapanmıyor Yeşil ışık görünmüyor Umut bize serap oldu Zengin lop lop öğütüyor Fakir bakıp yutkunuyor Çiftçi köylü eziliyor Sosyal devlet hayal oldu M. Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Söylemem Bilirsin Laf Olsun Diye
İsyanım gönlümde elimde değil Çektiğim acılar az uzda değil Boynumu bükdün gönlüm hoş değil Söylemem bilirsin laf olsun diye Vurgunu yedim benzimde solgun Mutluluk yerine gözyaşım oldun Uykuya hasretim gözlerim yorgun Ağlamam bilirsin laf olsun diye Aşkından sarhoşum olmuşum meftun Bitginim herhalde halimde durgun Adımı değiştim yenisi mecnun Değişmem bilirsin laf olsun diye Çok tatlı duyguydu hicran öncesi Yürekler acısı şimdi çilesi Musluğu açılan derdin çeşmesi Gülemem bilirsin laf olsun diye Benim aşkımın emsali olmaz Mümkün değildir ikame konmaz Gözle gönülde ayarı tutmaz Bir daha sevemem laf olsun diye M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Sözcük
Çile yumağında düğüm noktası Sevgi sözcüğü diye düşündüm Gönül yarasında derdin devası Canım sözcüğü diye düşündüm Dilimin övgüsü sensin canısı Her sözün ortasında dil tatlısı Kalbimde taşırken sevda acısı Gönlümün ilacı diye düşündüm Ayrılık sırasında sözün karası Bitti sözcüğü diye düşündüm Ölüm sonrasında haber acısı Sizlere ömür diye düşündüm M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıp |
Sözgelişi
Ruh dünyamın mayasında Söz gelişi duygularda Aşk misali heyecanda Ak güvercin oluyorsun Yüreğimin çatısında Canevimin ortasında Fani ömrün her faslında Kanad çırpıp duruyorsun Gökmavisi semalarda Bulutların arasında Arasıra rüyalarda Göçmen kuşa benziyorsun Çiçeklerin yaprağında Yağmurların damlasında Hıçkırıklar arasında Hayalimde geziyorsun M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Suç
Düşünce hapis Zindanlar kiralık Fikrimiz yeis Pranga süs İşkence olurken Vicdanlar for Sözde şeffaflık Gönüller küs Türk olmak suç İbadet suç Sözde fikirler Düşünce ne ki M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Suçmudur
Suçmudur Zulmetmeyi öğrenmiş bıçkın bakan gözlerin Yüreğimi parçalar ağu dolu sözlerin Bade içsem farketmez sarhoş eder dillerin Seni sevmek suçmudur yoksa bilmem günahmı Sinemdeki köz durur hani nerde ellerin Yıllar geçdi tükenmez yine senin özlemin Melhem olmaz deva olmaz gözlerime hayalin Seni sevmek suçmudur yoksa bilmem günahmı M. Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Şair
Kıraç dağların papatyası Bozkırların gelinciği Boz bulanık suların şavkı Süslü nülifer çiçeğiyim Gül bahçelerinin al gülü Su kenarlarının nergizi Boz dağların ebe gömeci Karlı dağların kardeleniyim Aşk bağının bülbülü Yarin gönül sürgünü Bende çiçek düşkünü Bir sevda şairiyim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Şavkı Parlar Mehtabın Nerde Kaldın Vefasız
Mazideki aşkımın yangınından külü var Sana aşık olmamın miras kalan derdi var Garip kalmış aşığım Söyleyecek sözüm var Yüreğimde yarasın ah etdikçe kan akar Sana mecnun Tamerin Bitmez derdi ahuzar Boşa geçen günlerin son deminde gam sarar Arayıpda sorma yar vefa denen bir şey var Öksüz kalmış sevdadan gözü yaşlı biri var Yüreğimde yarasın vah dedikçe kan akar Sana mecnun olanın bitmez derdi ahuzar Şavkı parlar mehtabın nerde kaldın vefasız Baksam bile semaya sen olmadan anlamsız Bana zindan bu dünya haz vermiyor canansız Yüreğimde yarasın ah etdikçe kan akar Sana mecnun Tamerin bitmez derdi ahuzar M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Şehit Anasının Ağıdı
Kar dediğin beyaz renkde Al bürünür kan gölünde Kefen giydi genç bedende Kara toprak bayram eder Bayram gelmiş ben neyleyim Asker oğlum yirmisinde Şehit oldu Muş ilinde Yatar şimdi şehitlikde Karatoprak bayram eder Bayram gelmiş ben neyleyim Şehit idi dedeside Buluştumu ikiside Gelip öpmez elimide Kara toprak bayrameder Bayram gelmiş ben neyleyim İki beden yatar yerde Kurban olsun anneside Gelip öpmez yüzümüde Kara toprak bayrameder Bayram gelmiş ben neyleyim. Mehmet Tamer Altıparmak |
Şehitler ölmez
Şehit bedeni mezarda yatar Şehitler ölmez gönülde yaşar Elemi sonsuz ciğeri yakar Şehitler ölmez vatan bölünmez Ana yüreği yasını tutar Yaşlı gözlerle mezara bakar Hicrandan yas gözünden akar Şehitler ölmez vatan bölünmez M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Şehitten Anasına
Al bayrağı tabutuma sardılar Makberimi kazma kürek kazdılar Endamımı mezarada koydular Vatan için şehit olan mehmedim Genç yaşımda yardan ayrı koydular Yavrularım yetim kaldı ağlarlar Anam bacım karaları bağlarlar Bayrak için şehit olan mehmedim Mezar taşı dik duruyor başımda Şehit oldum bu gencecik yaşımda Vatan Millet Bayrak Dinim yolunda Türklük için şehit olan Mehmedim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Şekli Değişti
Havada ılıdı mevsimde döndü Toprağı çiçekle bitki bürüdü Eriyen karların suyu yürüdü Toprağın bakış da rengi değişti Yağmurlar yağarken seller göründü Kuşların ağzında diller çözüldü Ağacın kökünde ziller yürüdü Tarif de çevrenin şekli değişti Göçmen kuşları yuvaya döndü Akrebi yılanı yerde süründü Evde yakılan sobada söndü Hanede odanın şekli değişti Gönüller ısındı fırına döndü Canında canana meyli görüldü Sevginin çemberi kalbe örüldü2 Gözlerde bakışın şekli değişti M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Şer
Zalimin zulmü payidar olmaz Hüsnü kabul olmayınca Zulüm payidar olur gitmez Bizden yana şer olmayınca Mehmet Tamer Altıparmak |
Şiir
Şiirler yazdım Sevenler için Kelimeler anlam taşır Bilenler için Duygular ifade bulmaz Sevmeyenler için Şiirler yazdım Yar senin için Yar benim için İkimiz için Sevenler için M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Şiirimi
Gökyüzünü seyrederek Yıldızlarla dertleşerek Yoksun diye gücenerek Sana yazdım şiirimi Gözüm sensiz süzülerek Hayalinle dilleşerek Ellerimse titreyerek Sana yazdım şiirimi İnim inim inleyerek Ölmeyip de sürünerek Az da olsa kahrederek Sana yazdım şiirimi Derdim sensiz bitmeyecek Solan yüzüm gülmeyecek Ömrüm böyle tükenecek Sana yazdım şiirimi Mehmet Tamer Altıparmak |
Şimdi Sana Soruyorum
Yaz gününde üşüyorum Adın geçse titriyorum Be dinsizin kızı desem Dinimdenmi çıkıyorum Ben ismini zalım koydum Soyadını demiyorum İmansızın kızı desem Günahkarmı oluyorum Sulu rakı içmiyorum Seki tercih ediyorum Sende vefa yokmuş desem Benmi günah işliyorum Beklemenin yorgunuyum Çaresizlik vurgunuyum Heder olup bitdim desem Benmi yalan Söylüyorum Ağlıyorum ağlıyorum Gülmek varken ağlıyorum Şimdi sana soruyorum Nerde kaldın meraktayım M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Şoför
Gönlüm evde ben seferde Aklım fikrim nazlı yarde Gözüm yolda el vitesde Demir simit dert ortağım Hüzün sarar türkülerde Efkar basar gazellerde Kara asfalt teker yerde Seher yeli dert ortağım Uyku haram *******de Mola faslı benzinlikde Ekmek teknem dört tekerde Gazpedalı dert ortağım Küçük vites karlı yerde Hız yaparım düzlüklerde Kara bahtım kütülerde Yollar benim dert ortağım Yorgun düşer kol bedende Uyuşurum kabinimde Kol gezinir azrailde Demir simit can yoldaşım M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Tamtürk
Tamer kurmuş babam adımı Asker olup rütbe almadım Doğuştan asker koymuş adımı Subay olup rütbe almadım M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Tanrı bizi korusun
Felç idari yapımız Bizar olmuş halkımız Yorgun argın yasamız Neden kör topal olsun Fikre zincir takarız Sonra nutuk atarız Demokrasi sanarız Bari yalansız olsun Çuval çuval taşırız Sonra batar bankamız Merak edip sormayız Başta adamın olsun Hain zaten düşmanım Gaflete savaş açtım İçimden geldi yazdım Tanrı bizi korusun M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Tarif
Ben aşkı tarif et deyince güldü Biran durup susdu dudak büzüldü Göz kapağı indi gözler küçüldü Dedi duygu yüklü ateş tacıdır Rüyadan uyanan gözün yasıdır Biraz düşündü birde yutkundu Dudağı kıpırdadı dili tutuldu İşte söylüyorum dedi doğruldu Dedi çile yüklü gönül yasıdır Ölmeden dikilen mezar taşıdır Soruma cevabı bence doğruydu Ruhların közü yüreğin koruydu Bildik matemli her aşkın sonuydu Hayale bürünen gözün yasıdır Maziye gömülen gözün yasıdır M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Taze bir gül
Çok şiir yazdım Bu şiir başka Taze bir gül gibi Anlam taşır ela gözlüm Senin düşüncelerinin gibi mantıklı Cildin gibi dizeler pürüzsüz Duygularım senin için sevgilim Kelimeler sessiz feket çok anlamlı Vakurdur senin vücudun misali İç çekersin sende okudukça Hayal kurarsın beni andıkça Dudağın nemlenir gözlerin küçülür sevgilim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Tek Başıma
Kederliyim tek başıma Aşk düşürdü bu duruma Sığmıyorum dert kabıma Canevinde ben olayım Özlediysen gel yanıma Üşüdüysen gir koynuma Uykusuzsan yat koluma Seni saran ben olayım Habersizce gül koparma Yanılıpda el dokunma Hele hele hiç koklama Kokladığın gül olayım Cevap versen şu soruma Ne diyorsun feryadıma Olurmusun gül odama İlkbaharın ben olayım M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Tek Kelime Seviyorum
Bir cümlede derdim çok Aşkıyla yanıyorum Fazla söze gerek yok Tek kelime seviyorum Yüreğimde elem çok Gönül derdi çekiyorum Bu alemde tadım yok Tek kelime seviyorum M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Teselli
Yavaştan yavaştan sardı yanağı Başımda ak saçlar oldu bayağı Bumuydu hayatın bana kıyağı Ağaran saçlarım yakışmaz bana Ömrümü sararken çile yumağı Aklara büründü baştan aşağı Yılların eseri hayat dayağı Ağaran saçlarım yakışmaz bana Mehmet Tamer Altıparmak |
Teselline İhtiyacım Var Senin
Kına yakıp ellerine sürdünmü Yar saçları belik yapıp ördünmü Yatağında yalnız yatıp döndünmü Aklım fikrim sende kaldı sürmelim Ayrı kalmak sanki derde çözümmü Hicran bana yoksa senden ödülmü Ne olursun doğru söyle küsdünmü Yanan özüm derde kaldı sürmelim Bu dünyada umut bitip söndümü Hiç bilmeden bende seni üzdümmü Mahşer günü kavuşmamız mümkünmü Teselline ihtiyacım var benim Dil döküpde yalvar yakar öldümmü Ellerimi ellerine sürdümmü Yavuklumdun bir defacık öptümmü Yanan özüm garip kaldı sevdiğim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Titrer elimde
Titrer elimde Tozpembe hayalim kaldı heves de Yanıyor ciğerim her bir nefes de Çiğ düşer yüzüme her gün seherde Seherde üşüyen gözüm dertlidir Ah eder dillerim figan içinde Hicranı lanetler buruk sesimde Vefasız demedim demem belkide Sohbeti özleyen dilim dertlidir Çok sevdim dediğin tatlı sözlerde Yalanmış diyorum belki bir yerde Allah da şahidim yemin etsem de Hasretle bekleyen gönlüm dertlidir Senide görürsem günün birinde Elini uzatsan titrer elimde Anlamı kalmaz ki sevdim desende Dayanmak kolay mı özüm dertlidir M.tamer ALTIPARMAK GAZİANTEP Mehmet Tamer Altıparmak |
Toprak değmeden
Toprak değmeden Yüzün gülmesin beni görmeden Uykun gelmesin tenim değmeden Sarhoş olasın bade içmeden Aşkın sarhoşu olsun yüreğin Dilin lal olsun sefa sürmeden Gözün kör olsun kahır selinden Tenin çürüsün toprak değmeden Çile yumağı olsun yüreğin Yansın ciğerin gönül derdinden Bağrın dağlansın duman tütmeden Ruhun kavrulsun daha ölmeden Özlem sarhoşu olsun yüreğin Sözün dilinde daha bitmeden Bitsin nefesin figan ederken Gözün yaşları yüzün yıkarken Derdin çeşmesi olsun yüreğin Öfke girdabım ta ki ezelden İnsaf bekleme sende Tamer den Kinim çağlıyor hemde sinemden Ateş çanağı olsun yüreğin M. Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:56 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.