![]() |
Balkan Kaşarı
Karbonhidratsın Acısı sonradan çıkan Üç beyaz zehir gibi Faydası meçhul sevgili Kalorisi yüksek Gıdanın zararı aşikar Bile bile intihar Geniş geniş infial Sindirim sistemim Çalışsın diye kullandım Posan çıkmış güzelim Kaçmış vitaminin Fazladan alınmış kilo gibisin Vücudumun oranına nida Dişimi sıkınca veririm gözüm Açıp kapadığımda Obeziteye sebep oluyorsun Benim vücudumda Kolayda tüketilenlerle aşkta Ayak üstüne elveda |
Baş Çavuşum
Çavuşum çavuşum baş çavuşum İçim yanıyor koş gel çavuşum Verdiğim selamı almıyorsun Sevmiyormusun beni çavuşum Bu akşam nöbetime buyur gel Muhabbetin belini kıralım Halimi sen sor hatırını ben Başıma buyruk ol baş çavuşum Hadiseye netice gerekir Emrine amadeyim çavuşum Tuzluyu tatlıya bağlamışsın Başımın tacısın baş çavuşum |
Battaniyeli *******
Battaniyeli ******* Soğuk mu desem sıcak mı Zaten dünden ısınmışım Üşümek için sarıldım Daha bir saatimiz var Sinirlenmiş ser sevimli Sınırlarını zorluyor Savunmada kalmak olmaz Vebali büyükbaşlara Hayvan laftan anlamıyor Su yoksa temizlik hayal Yoksunluk çok zor zanaat Bir saatler bitmek bilmez Doymak bilmez geçmek bilmez Vefa sende battaniyem Üşenmez bıkıpta gitmez |
Baytar
Gel gör baytar koş gel hemen baytar Eşşekliğim baki kalmış aman Hayvanların diline düşmüşüm Hayvanlığım bozulur mu baytar Boşuna mı okudum o kadar Unuttum oturmayı kalkmayı Baytar bir yol göster bu hayvana Ahırıma astım diplomamı Ezberlesin öteki hayvanlar Ezbere üremek zor mu baytar Ürettiğim mesir macunuyla Düzelir mi dönen dünya baytar |
Bebeğim...
Hadi ama, yeter bu ara! .. Başını göğsüme yasla! İster sağa, İster sola! .. Muhalefetten iktidara! .. Sakladığım, gizlediğim, Özlediğimsin! .. Büyümeyi bekleyen bebeği Öksüz bırakma! .. |
Ben Geldim
Ben geldim Bana hoşgeldin de Buyur gel Özledim Bu kez sevabına Huzur ver Anladım Hakediyormuşsun Beni sen Nedensiz Korkmuşum kendimden Üzgünüm Üzülme Niyetim yeniden Sevilmem İstenmen Geceden güneşten Günüm sen Diken sen Goncamsın gülümsün Bahçen ben Ezelden Yazılmış benimsin Alenen |
Bi Saniye
Bir saniye yeter Yetmez diyenlere Yetinemeyerek Yitirilenlere Bir saniye ister Çoğaltmak elinde Değeri hüznünde Ederi hüsnünde Bir saniye geçer Tutabilir isen Tuttuğun an ürer Yutabilir misin Bir saniye daha Gücün var mı aşkla Yaşanmaya değer Huzurlu ömürler |
Bildiklerim
Vermek istediklerini, Biriktir! .. Bir akşam uğrar, Alırım! .. Belimdekinden, Rahatsız olma! .. İçimdekiler, Canını acıtır! .. |
Bir Kere Verdim...
Bir kere verdim, Gönlümü! .. Zannetme sakın, Vereceğim! .. İkinciyi, üçüncüyü, Dördüncüyü! .. |
Bir Şubat Kadar
Kar kurtlanmış tutmuş kelebek olacak Uğramazmış buralara güzellikler Ne farkeder her tarafın ak pak olsa Alın yazın kara yazılmış sim duvak Kor hırslanmış kalkmış aleve çalacak Değişmezmiş ateşin doyumsuzluğu Yakanda yananda kıvılcıma gebe Külümü ver nekahat dönemlerinde Ser doyumsuz bakmış böyle olmayacak Aramış taramış kapı tırmalamış Gün gelir anlarsın hayatı bir şubat Düşüm uzun hayal uzun gerçek vasat |
Biraz daha...
Çok erken bitti, Doyamadım dudaklarına! .. Biraz daha öpseydim, Bekleyebilseydin! .. Elimde mi? Diye soruyor, Güzel gözlerin! .. Sana da, dar geliyor mu dünya? Yoksam yanında! |
Bire iki veriyorum
Bir gelene, İki gidiyorum! .. Beş alana, On veriyorum! .. Mutlulukta yakaladığım Formül, eşantiyon! Hayatta kazandım, Ayakta batıyorum! Ben bunu hep yapıyorum! .. |
Biri Bizi Düdüklüyoo! ! !
Merakla düzüşelim mi bugün? ! Taksim in göbeğinde! .. Kimseden gizlenmeden. İzlendiğini sezmeden. Duymadan görmeden bilmeden! .. İktidarı değiştirmeden, Sağa sola dönmeden. İhtiyacı gidermeden. Sürüleri gütmeden. Çobanı ürkütmeden! .. Darbeli darbede, Molayı vermeden. Yemeden içmeden ölmeden! .. Sosyal randevu evinde, Doktorun vizitesiyle. Asgari simit bayramın, Kutlu olsun! .. 1 Mayıs... Nasıl verirsen ver, Yeter ki ver! Vergidir tapusu cennetin! .. Has bahçenin gülleri şampiyon! Kupası kalkmış liderin... |
Bit Pazarı
Kem gözlerden kem gözün teki, Kör gözlerle arar beni. Kör kör gözüm parmağına, Sanki arar bulur beni. Gel! sev, desem... Çıkmaz sesi. Neyin nesi,kimin fesi? Sevgi baştan yaratılsa, Çarşı pazarda satılsa, Benimkisi antikaysa, Bit pazarında da bulur beni, Yağmaya, satmaya, almaya! .. |
Bize Giren Yıllar! ..
İçince, Şiir sanırdım adını! Şarkılar söyler idin, Çok severdim bu cilveli yanını... Bir de okşardın gururumu, Şanımı! .. İşveliydin, Çekerdin her türlü nazımı... Çıldırırdı gece, Kovardı, getirmezdi sabahı... Zaten seninle, Sevmez idik sabahları... Izdıraptı! .. Koynumuz da ki yılandı... Gösteripte vermeyen, Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı ydı... Vermediğini isteyen, Maliyesi kangren zavallı! .. Ezanla uyurdun, Ayılırdım sen uykuya dalınca! .. Birimiz ayılınca,birimiz uyurdu. Birimiz uyanınca,birimiz sarhoştu. Bizi bağlayan, iki zıt kutuptu! .. Soğuktu ve denize giriliyor du! .. Geçmişine sövüp saydığım, Saydıkça, hayata bağlandığım hatun du! .. Akşama uyanır, yok sayardın zamanı! .. Kim bilir, kimin hesapladığı yılları? ! Kutlamazdık hiç bir yılbaşını... Saymaya korkardık! .. Yeni yıla girince, Bize giren yılları! .. |
Borcun Olsun
Ağırlığında attığın adımlar Karşılığında dağlar eriyor Unutma sana bir yatak borcum var Öderim öderim ödetirim Omuzlarından beline yol uzun Sabah başlasam akşama biter İhaleye çıktında ben kazandım Bedelinle ederinde fark var Şarkılarında baklava dilimi Porsiyon porsiyon çatallarım Şeker değilsin biraz tuzun eksik Çeşnimdir çeşninin ilavesi Kalçalarından aşağı uçurum Atlasamda dirilip tırmansam Dünyanın rekoru bize kırılsın Yıkarım yaparım yağmalarım Ağırlığınla yıkılmış kaldırım Uzanıversen orman bitiyor Yangın söndürme tatbikatında ben Küllerinle yeşeren ateşim Bir dil atsan dudaklarıma heves Sıra sende sustuğum çok şey var Yatağında yatırım işlemleri Getiri büyük maliyeti dar Ağırlığınca ağırlığım bütün Bölünemez ki öleştirilsin Unutma bana bir yatak sözün var Alacağım yemin alacağım |
Boşa...
Bilinç altında yatanları anlat bana Kıvrımları virajları tali yolları Uzun uzadıya dolaşmaktan vazgeçip Boşa kocanı yaşayalım ilkbaharı Bilinç altına nakış nakış işlenmişim Eksisi artısı böleniyle çarpanı Ederiyle kalanı günlerimiz olsun Boşa kocanı bitirelim bu hesabı Bilinç altını günyüzüne çıkaralım İşleyelim değerine değer katalım Sürelim piyasaya işlem görsün bu aşk Boşa kocanı gel dalgalansın bayrağım Bilinç altında buluşuyorsun benimle Ağlıyorsun ağlatıyorsun neden böyle Sınırlı coğrafyamız çehreni kirletme Boşa kocanı gel çayları demlemeye |
Bu mu Rüzgâr
Rüzgâr yemiş çalı gibi Önümde eğilmesene Ateş çaksam duman yapar Çöplüğüme sinek savar Rüzgârın denizimde lâl Coşturacak dalgan mı var Kışa liman olamazsın Olasın soyuma soğan Ormanımda yangınımı Ne söndürür ne güldürür Rüzgâr dediğin üflenti Geçmişin gibi söylenti İstediğin cıvıl cıvıl Fırtınan kuru gürültü Umudun boş kalabalık Karışabilirsen karış |
Buğdayları Tutuşturanlar
Her hangi bir biçimde İçindekilerle dışındakiler Yapmamam gerekenler Görünürdekiler Sohbeti bilmeyenler Engellenenlerle dingillenenler Özürü dilenenler Bütünleştirenler Örtüştüremeyenler Dellendiğinde dillenen denliler Zihinsel engelliler Es kaza mevkiler Karınca beyinliler Kanımca kararımı kamçılayan Kanmamı bekleyenler Örümcekleşenler Doğrumla yanlışımdır Doruktakilerle inindekiler Farkına kardeşliğim Zirveye yol çizen Çizdiğim bir şekilde Nevi şahsına münhasır faydadan İnsanoğluna düşen Ötesi imgeden |
Bunada şükür
Allahım Allahım! .. Beş vakit namazında, Abdestinde niyazındaydım! Çok şükür ki kulunu... Ameli bozuk diye, Cehenneme yolladın! .. Kanalizasyonu bozuk Dünya da, Daha berbattım! .. |
Bülent ablama
Az mı dayak yedim, Şarkılarından? ! Gurur duydum, Zevk aldım! .. Havalardan, En makbulüydü uzunu! Aşkın ne derin yareler açtı, Cigerimde diye, Atarken feryadını! .. Tüylerim diken diken oldu. Cımbızla kopardım! Dost bildiğim, bütün kılları! ! ! Yangınlara mı geldik, diye! .. Çekerken oltamı, Kancamı yutanlara... Macun çek cila istemez, dedim! Kaydım fırçamı... Gelmiyor, çeşmi siyah feryadenle, Oynattım! Senden dinledim en güzel romanı. Aşağıdan titrettim! Dağlarıma kar vermeyen, Dünyayı... Hakkımı helal ettim, Verdim dünyalığımı... |
BüYüKBaŞ HaYVaN
O benim Kuyruğu titretmemi bekliyor Önüme Gıdım gıdım üç lokma veriyor Ona da Göz koyuyor şer düşüyor Yatağıma mahremime ocağıma Balıklama dalıyor Hani benim Recebim Sarı lira vereceğim Huzurda seni hesap bekliyor Kör tuttuğunu severmiş Bu hayvan bir bizi görüyor Koynumuza giriyor |
Büyülenmişim
Bu gördüğüm ilk fırtına Ateş gerek mum yakmaya Nuru nurdan çalabilsem Teninde cümbüş düğüm var Sözümü al ki sıkılma Yürek lazım düş kurmaya Esareti kırabilsen Maden o gümüş hüzün kâr Kadere kabahat bulma Uyum fora uyumuma Besmeleyi çekebilsem Büyülenmezdim suyuna |
Çadır
İstanbul'un cadde sokaklarında Yedi tepesinden bulutlarına Geldim gidiyorum yolculuğunda Çadırda başladı çadırda bitti Misafir misali iki dakika Özlem mi ihtiras mı bu hatıra Ne savaş ne yarış çekim ihlali Öylece başladı öylece bitti Buluşma noktası hatta imlası Kanunu kuralı yazım hatası Yerleşik düzeni meskun mahali Çadırda başladı çadırda bitti |
Çal Gitarı
Elinde gitar çal yavrum çal O parçayı kalbimi çalan Bir iki tınıyla başladı Parçalandığım o an o şan Şikayetçi olmayacağım Muhalefet yapmayacağım Aşmışım kapatmayacağım Canının istediği kadar Garantisi yok bu gecenin Korunması çaldığın parça Şevkati sesinde notalar Haykı haykırabildiğin kadar Seni seviyorum dünya dar Sana söylüyorum aşikar Sahne senin şarkın benim çal Senin bende kalan parçan var |
Çanakkale
Allahım! .. Çanakkale Şehitleri nin haklarını, Bize helal eyle! Titrerim! Uyuz enik gibi, Baktıkça şimdi ki, Gençliğe! .. Hakkı KAYA Ekim 2004 Şehitlikte ki siperler de, çöpleri görünce..... |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:57 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.