![]() |
Sana ulaşmak zor
Sana ulaşmak zor Sana seninle yaşamak zor Uçurtmanın parçaları İpteki ellerinde Belkide beklerken beklettiklerindi sevgin Duygusal dişiliğin sinmiş uykularında Kurbağa hızında zekasal kıvranmların Çekirge zıplayışıdır Bulgur hazımsızlığında Severken boğuyorsun umutlarını İçindeki çığlar düşemiyor Bir çınar ağacının tarihine ekim 2005 Hüseyin Yük |
Sarı Rüzgarlar
Su ya susarken gibi Sana acıkmışım Dudakların murat nehri Yüreğin kaz dağları Barınıdrır kuşları ağaçları,dereleri Yazları kışları sevdaları İskenderi platonu assosu eşsiz ilhamları Sessizliği kamyon uğultuları yarar Maviye çalar virajların Ben gözlerine renk veremem Bütün renkler raks eder gözlerinde Kimse bilmez sarı giymiş rüzgarları Hüseyin Yük |
Sarıkamış Dağları
Ağbaba ikiz kardeş yamaçları döşek Çok savaşlar gördü çok gavur öldü Zirvesinde mevziler çuval çuval mermiler Binlerce şehit verdiler asla terketmediler Arkasında cehennem deresi yıkar çamları Fakirin ekmeğini aşını pişirir yuvası tüter Sarıkamış savaşında yenerek düşmanı ALLAH' u ekber dağların da donan canlar Ağbabayı kurtaranlardı Şimdi otlaklarında koyunlar atlar Keçiler kurtlar akbabalar kartallar yaşar Kar yağar sular donar çobanlar geven yakar Isınır aşk türküleri sarar tabakasında Micingert saat ve mamaç köylerine yastık Yüce dağ ağbaba Baba bak mermi kovanı yeni gibi Şehitler onlar oğlum şehitler çürümez Mermide parkede matara da çarıkta Hala canlıdır yeşiller gibi şehitler |
Sazlıkta Flüt Çalıyor sözlerin
Sırtına vuruyor ayaz Sazlıkta flüt çalıyor sözlerin Bıraktım seni döndüğüm şehirden Pizza yarısı AY Zeytin yıldızlar Gözlerin mavi menekşe Beline bağlı dağlar Kayalıklar Gönlümü yamaçlarına al Saçların polat kış Dizlerime ser servetinin hümanizmini Kemer bağla akşamlara Geçitlerin dar Bana biraz zaman topla oltanla Sıcak çayında dudak koyunda Bir güvenin koynunda Sevgi onurunda Sensiz asla çoğalamam Hüseyin Yük |
Sen Kİ Keşkem
Sen ki AY 'ın Apak yüzü Aynalara yansıyan gözlerin Ağaç rekatlarından işlenen sayfalara yazılan şiir i okumakta Oruç yüreğinde beslenen özlem, Ümitle açtırıyoriftarını top patlıyorken nefsine Senki sabrım Senki Keşkem Senki Şafak vaktım Senki seher rüzgarım Senki yoğun yaşanmışlığım Senki Özlem Zamire bağlacım tümcem Senki sabrım Senki Keşkem Senki Şafak vaktım Senki seher rüzgarım Hüseyin Yük |
Sen Yandın Bende
Çıkmaz sokak ta oyun oynayan Çocukların oyuncaklarıydı aşkın Resmedilmiş sevinin boyutları Gerçek değerlerini hiç yansıtmadı Sen yandın bende, bende sende yandım Susarak ağladım Güneş sağanak yağarken tenime Şelale de yüzerek bekledin Kucağında secdeye varmış iç varlığınla Dayandım kapına yeşil yaprak gözlerine Çamuralara afetlere kanayan hasretlere Kambur hikaye de sana da yer var Güller arasında Hüseyin Yük |
Sen Benim Hiçbirşeyimsin
Sen benim hiçbirşeyimsin Sokaklarda bakıştığım Kalabalığa karıştığımsın Umuduna dondurma kondurduğum Üşümüş dilim Emerek erittiğim hevesimsin Rüyamda gördüğüm Uyanınca unuttuğumsun Sen gökyüzünde beliren yağmur buludu Sağanak yağarken Şemsiyemle aramzıdaki serinliğimsin Sen dağlarda kar çiçeğim Bahçemdeki karpuz çekirdeğimsin Dolunayda atımın yelesine yansıyan loş ışığım Saçları örülmüş kısrağımsın Eteklerinden güneş sızan Tandoğanımsın Sen benim herşeyim olmaya aday KPSS sınavımsın Hüseyin Yük |
Sen Gelmezsen Güneşini Gönder
Duygularıma gel Sen gelmezsen güneşini gönder Gözlerime aşkını yaz ve şöyle yaz Seni sevgimden çok seviyorum. Temmuza as yalnızlığımı *******de kalma sakın ama Hüseyin Yük |
Sen Kaç Kadınsın
Sen kaç kadınsın ya da kaç kadın senin yerini doldurabilir. Sen niye bu kadar çoksun Kimse çokluğuna sığmıyor sığamiyor. Sadece seni sevmek kaç kadını sevmeye eş değer biliyormusun.. alana eirene için yazdım Hüseyin Yük |
Sen nerdesin
Sen nerdesin su içindemisin Sumu senin güzelliğinde Benmi sendeyim senmi bende Ellerin kucaklamış yıldızları En parlağından şehrinin Bir masum öpmelerinde Susuzluğumda sen Duyarsın ıslığımı penceresinde uykularının Yastığında saklı kokularının Hüseyin Yük |
Sen neye küsersin
Sen neye küsersin Kışın soğuğuna mı Karın beyazlığına mı Dalgalı denize mi Yalnız *******e mi Sen neye dokunsan küslüğün buruk kalır Sen sensizliğin inadına küs Hüseyin Yük |
Sen Olmayınca
Yeşile hasret bir kent insanı Yolu köye uğrarsa Elma ağaçlarına bakar Üzüm asmlarında babil bahçelerini arar Zeytinliklerde gezer Sessizliği bir tek ağustos böceği bozar Kırlangıçları uçar çocukluğumun Taştan yapılmış tarih kokan evden bir kız bakar Gökyüzü havaii fişek Yıldızlar bu kadar çokmuydu baba Burda hava temiz insanlarda öyle Ya gönlüm pencerende kalırsa Belliki gece dolunayla birleşecek Yeşille sevişsecek Ellerin kantaron demleyince Safranlı pilavınla gözlerindeki sevinci kaşıkladıkça Şirin kedi yavrusu patileriyle Eteğini çekiştirmekte Sen kimdin Bence en güzel sendin Sevilince Hüseyin Yük |
Sen Yoksun
Sen yoksun çay yok Cigaramın tadı yok Karşı caddenin ışıkları yok Masada yok adın Sen neden daldın Hüseyin Yük |
Seni Seviyorumdan Bıktım
Bütün sevgi yalanlarını yaktım Aldatmaları yıktım Seni seviyorumdan bıktım Her şeye kırıldım kızdım Güven duyan erguvan beynimi geri ver Hüseyin Yük |
Seni Besleyemedim
Seni besliyemedim annen sütü kadar Seni besleyemedim bir şarkı kadar Seni besliyemedim dost sohbetleri kahkahalar kadar Seni besliyemedim eski yeni sevdalarındaki hüzün kadar Ağla diyorum bir kucak ağla Sonrada yağmura ödünç ver O yağsın tekrar beslesın seni gözyaşlarındakı tuz kadar Seni besleyemiyorum Bİr kırlangıcın yediklerini yavrıusunun agzına kustugu kadar Ve bir sevgılının iki dudağındaki aşk kırıntıları kadar Seni ne ilk ne son ne gece ne gunduz ne kıtap ne yıldız kadar Besleyemİyorum Sana yazıyorum senı çiziyorum Seni şiir yapıyorum olmuyor Yİnede eskı sevgilinin bır telefonu yetiyor Seni ben besliyemiyorum balık yavrusunun Kurbağaya benzedıgı dönemlerden kalma gözlerle baktıgımden sana gec kalıyorum Denizlerde yüzen ne kahraman ne yaman Baktıkca gözlerıne bakan Bİr koy kadar saklayıp Besleyemiyorum sıcak şiir izmir 10 ağustos 2007 Hüseyin Yük |
Seni Buldum
Özledim ada çayının kokusunda seni Sıcakta limonata serinliğinde Duygularımın derinliğinde Özlemekten öte buldum seni Dostluğumda tuttum seni Hüseyin Yük |
Senin ben
Senin ben daha atmosferindeyim 6 kat daha var sana ulaşmaya Hüseyin Yük |
Senin Saatin
Güneş uzar tarlalarına Döşer renklerni maviliklerine. Bir kuş konar telefon direğine Benim gönlüm yol kenarında Bir yalnız ağaç gözlerin Dallarında gümüşten taç Senin saatin kaç? Sen Yoksun Hüseyin Yük |
Seninle Başlamalıyım Yeniden
Seninle başlamalıyım yeniden Güven veren mavi gökyüzü gibi Bir çocuk gülmesi,annesinin sütünü emmesi gibi Yıldızla ay albayraktaki gibi İncir yaprağındaki koza gibi Dört nala koşan at gibi Seninle yaşamalıyız soğukta yaz gibi Türkümüzü çalan saz gibi Sarı güldeki beyaz gibi Hüseyin Yük |
Sensiz
Bir yalnız koy gibiyim sensiz Ekmeğim cesaretim Yokluğun esaretim Özlemin tandırımdaki kor ateşim gibi Taze pişmiş kete kokusu gibi kokun. Bekleyen bir şafak sergisi tualimde. Sen Yoksun... Hüseyin Yük |
Serin Sonbahar
Durma uzan eriğe Yeni açmış nar a Serin sonbahara Hüzün meyve vermiş sevgiye Dudakaların çatlamış başak Yağmurla ıslansın Her an yala özlemi Tadı mavilerle bezeli Senki masamdaki sohbet Tırnakların kehribar Bir fincan yanakların Bak yine çorapsız ayakların Senki zaman Seni seviyorum inan Hüseyin Yük |
Serin Temmuz
Bir temmuz esiyor serin serin Akşamların kucağında Romantik hayalim, Aklım geri vitesteyken gel Aşksa getireceğin Sevinç dolu valizlerinle gel Mavilerin uğurunda Sen doluyken huzurumda Manzarama ay koy Gözlerinde ki yıldızlara mum yak Bana sarhoş bak Dudakların yanar üstüne karanlıkların… Hüseyin Yük |
Sesinin Peşine Düşür
Sesinin peşine düştüm Yapışıp kaldım sesine Kızgın bir demirin öfkeleri deldiği Sinirleri gerdiği kor alevler gibi Yaraları iyileştiren sesinin Penzehiri gibi aktın deliklerine Çoban kavalıdır sesin Kuzunun anasına yalvarmasıdır Baharda filizlenen kar beyazı yemliklerin Yapraklarına yağan yağmurdur sesin Binbir senfonidir sesin Ruhumu besteleyen besleyen seven sesin Sesinin boşluğuna sakla beni Yankılanan aydınlanan bir şafağa Kuru üzüme yaş incire Esir zincirlerinden kurtuluştur sesin Sesinin özgürlüğündeyim Ezan sesidir sesin Yanık bir türküdür Dağ başında Sesinin evine sakla beni Hüseyin Yük |
Sessiz sevgim
Sessiz sevgim yumuşak duygularım papatya gülüşlüm gülüm Ben seni hep *******de sevdim Korkularımın derinliklerinde rastaldım sana Elimden tutmasanda sesinle yanimda oldun Ben seni yalnızlıklarımızı paylaştığımızda Ortak suskunluklarimizda sevdim Sana karşılıksız aşklarımı yazdım Bazan hak verdin sabret dedin Daha iyi olacak sevdaların dedin Ben seni yıldızlar göründüğünde sevdim Kahvemde sevdim Bir maviliklte deniz zenginliğinde sevdim Kırkli yaşlarını anlattığında memelerindeki değişimde Gözlüklü aşklarındaki umutlarda Yaşadığın hallerindeki umutlarında sevdim Bir yığın sevdalarında sığ bir nehir olduğımda Sevdim sessizce Hüseyin Yük |
Sessizliğindeki Hevesi Seviyorum
Akan bir trafik aklımdaki sen Şeritler sana yaklaşan özlem Yeni ay eşlik ediyor bize Yıldızlar seviyor seni Ağaçlar güne devriliyor Teninde akasya kokusu Ben en çok en çok çok Sessizliğindeki Hevesi Seviyorum Hüseyin Yük |
Sevgi Kokusu
Sesinde sevgi kokusunu kokladığım Dost, dost derken'ki yüzün cenetti Göz yaşlarında binlerce nuh tufanı gördüğüm Gönlünün saraylarında bize de yer ver Güzel şeyler dolanıyor diller de Adın bu çağrışımlara gebe Gecenin en derin yerinde Sen sesin ve sevgin gönüllerde yine Gel yağmur sesli peri yüzlü güzel Tohumlar ektin arşın arşın bitecek Bir garip yolcu kimsesiz kedi Filizlerinde dinlenecek Çocukların 23 nisanı sın sen Gözlerine bakmak bayram Bak sokaklar sana yürüyecek Sahipsizlerin öksüzlerin sesizlerin dostu bu kadın diyecek Korku seni görünce tutsak Haksızlık zulum yapanlar sana uzaaak Mertlik dostluk incelik senden sorulacak Şiirlerin de sevgi huzur yön bulacak Hüseyin Yük |
Seviniyorum Sana
Hani çocuken bize para verirlerdi Birde oyuncak aldıklarında Bazan oyun oynarlardı büyüklerimiz bizimle Ne çok sevinrdik belli olurdu gözlerimizden Hani çok sevdiğimiz dostumuzu özleriz Uzun süre görmedğimiz kokusunu özlediğimiz Memleket hasreti gibi kaldığmız sözlerinde Gördüğümüzde sevincimiz gökdelen olur ya İşte seni görünce bende yükseliyorum sesizce Heyacandan pır pır olur yüreğimiz İçimizden yüzlerce nehir akar Yıkanırız sevincinle Adını duyduğumda göklere uçarız ya İşte bende adını duyunca sevincimden uçuyorum Ben senin yanındaykende sen yokkende alıştığım gibi sana Kelimlerine alışırım her gece Çok enerji dolusun Yüklü bir bulutsun Ne olur Yağacağın zaman Altında durayım yağmurunun Islat beni en güzel huyunla Islat beni şifalı suyunla Gittiğin şehri su bassın Sevgi selinde yıkansın tenlerimiz Ey gözleri denizleri coşturan kadın Gözlerinin denizinde yüzüyorum Seviniyorum sana Ne olur sende sevin bana Hüseyin Yük |
Hüseyin Yük ' e Değerli Şiirleri icin Teşekkürler
Konu Burada Bitmiştir :) Selametle...!! |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:38 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.