![]() |
Sen yoksan bende yokum
Benim yüreğim tek Aşkım da tek olmalı Ben sevgiyi paramparça edemem Sen olmasan benin ile Ölüm gelse gitmem,gidemem. Senden başkasına gönlümde yer veremem Bir başka gönül’e girmem,giremem. Sen olmazsan bu sevdanın kaynağı Sen yoksan bu serüvende Aşk ta yok, hayatta yok Sevgide yok,zevk de yok Dünyada yok şevk de yok Beni sakın sorma var mısın diye Ben hiç doğmadım Hiç yaşamadım Sen yoksan bende yokum. Şair Yusuf Değirmenci |
Sende bende
Bir baharsın yaprak,çiçek dal sende Sonbaharın küskün hali var bende Giyim kuşam, tatlı, tatlı dil sende Duman bende,ateş bende,kül bende. Seni kelimeyle anlatmak zordur Eda sende,cilve sende,naz sende. İstersen kendin vur,istersen vurdur Arzu bende,özlem bende, haz bende. Bütün güzellikler toplanmış sende Neşe sende,lezzet sende, tat sende. Benliğim yanıyor tütüyor sinem Özlem,özlem çağrı, bu feryat bende emekli em.müd Şair Yusuf Değirmenci |
Senden sonrası
Değeri kalmadı artık hayatın Bilemem nicedir senden sonrası Seninle yazılan benim bahtımın Işıksız gecedir senden sonrası Esen rüzgar oldum dala konamam Kızgın çöle döndüm suyu bulamam Gurbet ile düştüm geri gelemem Hasrettir acıdır senden sonrası Yalnızlık bulutu sarar çevremi Feryadım sallayıp durur evreni Deryadayım yok gemimin dümeni Meçhul bilmecedir senden sonrası Hiç kimse bilemez,bende bilemem Sözümü gönlüme hiç dinletemem Sen benim dilimdin söz söyleyemem Anlamsız cümledir senden sonrası Yok olmuş bir onur kırık gururdur Geleceğim bir cevapsız sorudur Yaprağım döküldü dalım kurudur Hazanlı bahçedir senden sonrası Şair Yusuf Değirmenci |
Seni arıyor
Sormazsın sanmıştım iyi ki sordun Nasıl bıraktıysan öyle duruyor Sevdanla çıldırmış deli divane Elinde kandili seni arıyor Görünce tanıdı sesledi beni Köşe başlarında görürüm onu Sordum, hala unutamamış seni Gelene geçene her gün soruyor Umutsuz değilmiş bulurum diyor Bir gün bende mutlu olurum diyor Çağırsa koşarak gelirim diyor Bıkıp usanmadan hayal kuruyor Dedi ki görürsen çok selam söyle Kırgınlık uzayıp gitmesin böyle Yüreğimde yanan aşk ateşiyle Kavrulup yanarım,yanarım diyor Şair Yusuf Değirmenci |
Seni hatırlatan saat
Bir düğünde tanışık Havadan sudan konuştuk Gelinle damada bakarak Aynı hayali kurmuştuk. Önce bakışlarımız buluştu Sonra ellerimiz tutuştu İki gönül arasında bir köprü oluştu Ellerin ellerimde Sen vardın düşüncelerimde Yerin çoktan ayrılmıştı Gönlümün derinliklerinde. Sana hatıra bir kolye almıştım İçine resimlerimizi yapıştırmıştım Ellerimle boynu takmıştım Gülerek yüzüme bakmıştın Hatırlıyor musun öperek ayrılmıştın. Telefonla aramıştın O sahile çağırmıştın Beni hatırla diyerek Koluma saat takmıştın Sevdiğine inanmıştım Doğrusu çok sevinmiştim Neler oldu da değiştin sonunda Çağırdım bahaneler uydurdun Anladım beni sevememiştin Başkalarını seçmiştin. Ogün bu gündür yapayalnızım Gözlerimde hayalin,içimde sızın Kalbim hep seninle atıyor Gitti,gitti der gibi Saatin seni hatırlatıyor Bitti,bitti der gibi Kızsam da saatini kıramıyorum Çok sevmişim sensiz duramıyorum. Şair Yusuf Değirmenci |
Seni hatırlatanlar
Benimle yaşayacak Sana duyduğum hasret Bu dert beni, manevi bir ölüme kapattı Bir eski şarkıyı okuyan plak Seni bana hatırlattı Kırmak istedim,seni hatırlatan plağı Kıramadım. Silmek istedim, defterimden ismini Silemedim. Arayıp bulmak istedim Sevgini sormak istedim Bulamadım. Sen beni unutabildin mi? Ben seni unutamadım. Türlü, türlü şeyler var, seni bana hatırlatan Ne zaman çantamı karıştırsam Mendilini bulurum. Defterimi karıştırsam,ismine Albümüme baksam,resmine rastlarım. Baharlarda yeşil giysilerini Rüzgarlarda dalgalanan saçlarını Dalgacıklar arasında Bana bakışlarını görür Gözlerini kıskanırım. Seni hatırlatanları yok etmek istedim Yakmak istedim hatıraların Yakamadım. Paylaşılan yılları bel ki de sen karaladın Ben isminin üzerine bile, çizgi çekemedim. Hep seni,senin olmayı düşündüm. Bilmem ki sen neler düşünüyorsun Günde binlerce defa dirilip ölüyorum Sen, seni seven için ölebiliyor musun? Duydum ki! Şimdi sende şarkı söylüyormuşsun Şarkılarda,ismimi kalpten anıyor musun? Sen şarkı söylüyorken radyo açamıyorum Benim şiirlerimi alıp okuyor musun? Bitirmek mümkün değil duyduğum şu hasreti İnsaf dilenmiyorum Dön geri demiyorum Sen gidince yıkıldı hayalimdeki çatı Tek tesellim tek dostum Seninle yaşayanlar Seni hatırlatanlar Senden bana kalanlar Şair Yusuf Değirmenci |
Senin dostluk anlayışın
Sence dostluk başka bir şey Çıkar yarışında verilen ödül Menfaat tarlasına, dikilen fide Sakın yanılıyorsun deme Kendini ele veriyorsun Alaylı gülüşlerinle. Ne inandırıcılığın var saygıda Ne sıcaklığın hissediliyor sevgide Önce kendin inanmalı Kendini inandırmalısın Dostluktan bahsederken ikide birde. Sonudur seninle yolculuğumun Ben artık başkaları ile yola devam edeceğim Yada, yapa yalnız tek başıma gideceğim Seninle gelemeyeceğim. Dostluğu kuruncaya Dostları buluncaya kadar gezeceğim Şair Yusuf Değirmenci |
Senin gönderdiğn selam
Mutlu olmama yetiyor Dilinden dökülen kelam Dünyalardan değerlidir Bana gönderdiğin selam Yüz yıl sonra okunmalı Zaman su gibi akmalı Aşkımızı anlatmalı Kağıda dokunan kalem Ayrılık çok zormuş meğer Seven aşka boyun eğer Bütün sefalara değer Seninle çektiğim elem Bir tutku ki anlatılmaz Yürekten söküp atılmaz Bir şiirde sen bana yaz Onda teselliyi bulam Bir ömür ayrı kalsam da Sevgine esir olsam da Şiirlerle avunsam da Benden de sana çok selam Şair Yusuf Değirmenci |
Senin için
Basmadın mı? Toprak senin serinliğine muhtaçmış Çatlak,çatlak Yanmadın mı? Çöller enin için kızgınmış Kurak,kurak Okumadın mı? Kitaplar seni yazıyor Yaprak,yaprak Duymadın mı? Tüm feryatlar seni çağırıyor Haykırarak Anlamadın mı? Seven öpüşlerde hasretini çekiyor Dudak,dudak 24-12-1972 Yusuf Değirmenci emekli em. müdürü Şair Yusuf Değirmenci |
Senin mi
Edayla naz ile salınıp gezme O eda naz senin,yolda senin mi Üstüne basıp da kalbimi ezme Seven kalp senin de,kulda senin mi Gülerek dişilik sergiliyorsun Kaşınla gözünle övünüyorsun Rakibim yok,ben güzelim diyorsun Dudaklar senin se balda senin mi Her gören gönül’e bir ok atarsın Sevenini ateşinde yakarsın Seviyorum desem kaşın yıkarsın Kötü söz söyleyen dilde senin mi İzin ver de kapınızdan gireyim Gönlünü alayım gönül vereyim İsterim ki goncaların dereyim O bahçe seninse gülde senin mi Senin mi çekilen kara sevdalar Senin mi yoluma gerilen dağlar Senin mi yeşeren bahçeler bağlar Yapraklar seninse dalda senin mi Şair Yusuf Değirmenci |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:39 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.