![]() |
Ak saçlı başını alıp eline,
Kara hülyalara dal anneciğim! O titrek kalbini bahtın yeline, Bir ince tüy gibi sal anneciğim! Sanma bir gün geçer bu karanlıklar, Gecenin ardında yine gece var; Çocuklar hıçkırır, anneler ağlar, Yaşlı gözlerinle kal anneciğim! Gözlerinde aksi bir derin hiçin, Kanadın yayılmış çırpınmak için; Bu kış yolculuk var, diyorsa için, Beni de beraber al anneciğim!.. |
Bir katrandır yağar huzursuz gece
Biri 'sevda! ' der, bî-çare öteki 'aman! ...' Nedendir, niyedir sorgu suale dönünce, Hırsızdır, sezdirmez geçer kalleş zaman. Biri daldan koparcasına kopar sessizce Şimdi hayâl tenha, ev ıssız, yürek talan... Bir katrandır yağar huzursuz gece Kekreden öteye acıdır arta kalan. Bir kurşun ıslık çalar: Anneler ağlar sessizce... Adı kirli 'ihanet' ki cinayetten kötüdür, Aldatmıştır oysa 'menekşe' kadife rengiyle. Bir garip iklimde gergef gergef sevdâ dokunur Ham süt içmiştir birileri kendi eliyle... Sarışın sonbaharlar oynaşır buğulu gözlerde, Hüzünler meftûnudur şimdi O'nsuz kalan. Karanlık devşirir birileri karanlık *******de Evladın saçlarıdır, nehirlerden gürül gürül akan. Beşiğinden çıkamaz bir çocuk: Anneler ağlar sessizce... Beyinleri tırmıklar zamana lâ-kayd saat sesleri, Zehirli su içirir annelere kaynaklar, Bulutsuz bir yağmur yere serer ekinleri, Toprağa baş kaldırır arsız körpe fidanlar... Gül açarken güzeldir, solarken değil Türkü sevdâya yakılmalı, ölüme değil! ... Gel gör ki ayrılık hüznü varmış bir de Bir gelin ağlar sessizce, anneler de ağlar sessizce... Biri vurulur gözle, diğeri kurşunla: Anneler ağlar sessizce... |
Anneler gününü kabul etmem:
Yılda bir gün ile anne sorulmaz! Üç yüz altmışta bir, razımısın sen; Yılda bir gün ile anne sorulmaz! Daim sormalısın anne halini, Ne oldu, ne biti bil ahvalini, Hiçte esirgeme tatlı dilini: Yılda bir gün ile anne sorulmaz! Cennet vardır ayağının altında, Analar melektir Allah katında, Gece beşik sallar, gündüz sırtında; Yılda bir gün ile anne sorulmaz! Sembol olsun bırak kalsın bugünü, Anayı sevip, çözelim düğümü, Bahtiyarım ben, görsen güldüğünü; Yılda bir gün ile anne sorulmaz! |
Ne zorluklarla büyüttün annem beni
Tüm tehlikelere göğüs gerip feda ettin kendini Dün gece rüyamda gördüm annem ben seni Sen çok büyük bir varlıksın ANNEM........... *******i ben uyumayınca uyumayan Ben hastalanınca baş ucumda sabahlayan Vakitli vakitsiz üşenmeden karnımı doyuran Sen çok büyük bir varlıksın ANNEM........... Sendin beni dokuz ay karnında taşıyan Sendin dünyaya ilk gözümü açtığımda beni koklayan Ben gülünce gülen ben ağlayınca sendin ağlayan Sen çok büyük bir varlıksın ANNEM............. Seni taç etsem bile azdır inan başımda Cennet bile senin ayaklarının altında Senin yerin çok büyük Allah katında Sen çok büyük bir varlıksın ANNEM.. |
Islak kaldırımlar üzerinde yürürken
Yağmur damlaları yanağımı okşuyor O sıcacık kollarının yerine, Yağmur damlaları bana sarılıyor Burası neresi bilmiyorum annem Gurbet diyorlar adına yanıp kavruluyorum Yağan yağmur gibi gözyaşlarım dinmiyor Fırtınalı *******de korkuyorum annem Yine yağmur yağıyor. Üşüyorum sensiz yaban ellerde Hasret dolu uzun *******de Özlüyorum seni nerdesin annem Cehennem ateşi gibi yanıyor yüreğim Şefkat dolu bakışına muhtacım annem Gözlerimden kanlı yaşlar akıyor. Gök bile benimle beraber ağlıyor annem Yine bayram oldu elini öpmeye gelemiyorum Hasretimi dağlara, taşlara haykırıyorum Her yerde seni arıyorum nerdesin annem Yine böyle yağmurlu bir gecede kopmuştum senden Hayatım cehenneme döndü aniden. Üzülme ne olursun, ağlama, haykırışlarımı sakın duyma Senin bir damla gözyaşına canım feda. GÜL KOKULU ANNEM |
Sıcacık kollarınla sarıvermişsin beni anne
Masallar,ninniler anlatmışsın yine bana Almışsın koynuna doyamamışım kokuna anne Uyuya kalmışım sabaha kadar yanında Şarkılar söylemişsin yine bana anne İçinde hep buram buram sevgi kokan Minik ellerimi almışsın avuçlarına anne Sıcaklığı hala bedenimi sarıveren Melekleri anlatmışsın bana yine anne Senin gibi beni hep gözleyen,koruyan Gece hıçkırarak ağladığımda anne Başucumda birden bire bitiveren Yıldızları toplamışsın yine bana anne Boncuk boncuk asıvermişsin boynuma Bu sabah gördüm, aynada anne En güzel gülüşünle girivermişsin rüyama |
Karanlık *******de ışığımdın sen
Dolunayın ışıltısı düşerdi pencereme Özlem dolu günlerimizi seninle paylaşırken Nasılda akardı zaman bilemezsin sen Seninle ayrılışlar hep hüzünlü bir son Bitmezdi hep bu sahne yüreğimde annem Kor gibi otururdu içime söndüremezdim Takvimler düşlerim oldu bilemezsin sen Elem,ızdırap dolu kalbimin güneşiydin sen Dert ortağımdın kapak oldun yüreğime annem Şefkatli ellerinle saçlarımı okşarken Nasılda mutlu olurdum bilemezsın sen Şimdi ne sen varsın,nede o doyumsuz sevgin, Susuz bir yaz gibi çölde kalmış yüreğim Bir yudum sevgini arıyor neredesin annem Seni ne çok özlediğimi bilemezsin sen Yağan yağmur damlacıklarına soruyorum seni Yıldızlarla selam gönderiyorum sana Seni tekrar görebilip kucaklaşmak için annem Neler vermezdim ki neler bilemezsin sen.. |
Canım annem güzel annem birtanem.
Derdinki yavrum hastalanmasın ben ölem Sanki kölem olmuştun bitmezdiki çilen Ben senin hakkını nasıl öderim annem Gecenin yarısında uyanırdın uykundan Emzirirdin bıkmazdın benim ağlamamdan Ben hasta olsam sen ağlardın kahrından. Ver elini öpem,bu gün anneler günü annem. Bende anne olunca duygularıma bağlandım. *******i uyumadım, bende bebeğimi salladım. Beni nasıl büyüttüğünü ozaman anladım. Ben senin kıymetini ancak öğrendim annem. |
Ne zorluklar içinde karnında taşıdın beni
Senin hakkın büyüktür ödeyemem annem Daha doğar doğmaz bana verdin sevgini Senin hakkın büyüktür ödeyemem annem Beni pisliklerden arıtan her zaman sendin En zor anlarda bile bana sütünü verdin Beşiğime yatırıp usanmadan ninni söylerdin Senin hakkın büyüktür ödeyemem annem Önlüğümü giydirir yakamı takar okula yollardın Biraz geciksem ne oldu diye yollara bakardın Üşenmeden benim sevdiğim yemekleri yapardın Senin hakkın büyüktür ödeyemem annem Büyük bir heyecanla koşturup beni everdin Torunum diye çocuğumuzu bağrına basıp sevdin Sen her şeyiyle bana eşi bulunmaz bir anneydin Senin hakkın çok büyüktür ödeyemem annem |
Yaşamak istedim anne,
Vurdular. Sevmek istedim anne, Çaldılar. Ben şimdi ölümün keskin karanlığında Senle sensiz yaşıyorum İşkencenin doruğunda senle gülüyorum anne Affet beni anne Sana oğul tadında bir hayat yaşatamadım… |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:32 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.