![]() |
Yorgun sesiyle bir kuş
Kuytu ormanında Titriyor yalnızlık korkusuyla Varlığını geceye rehin bırakmış Diyor ki bana İçimi ısıtan sözler bul Şehzâdem ormanda kaybolmuş Şimdi ben ne söylerim lâleye Ey âvâre bulut Nerededir gün ışığı Ne zaman sabah olacak Ne zaman yağacak yağmur Ey yolcu bana künyemi oku Kolum kanadım kırık Çığlığım ol yosunlu sularda Kurşunun kokusunu alıyorum Ölümümle başlayacak hayat Puslu bir sabahta Ben ki bu bahçelerin En son sesiyim bir daha duyulmaya |
Bir gönlün kıyısında akşam
Son kuşlar da gitti Şimdi kim tarar saçlarımızı anne yerine Kim tutar içimizde sevinci Güneş ağrılar bırakarak geçiyor bahçelerden Göğsümüze çarparken sert duvarlar Biliyorum adını söylemek yasak Hayat ince bir hüzün renginde Karanfilsiz sürmeye mahkum Emanet bir rüya gibi giriyor geceme Şimdi ülkemizde sonsuz kış Ah dalabilsek biz de o beyaz rüyalara Acıları unutup koşabilsek sevince Oysa tutunduğum dallar elimde Ben yerdeyim Garip bir yalnı |
Kırık su aynalarında hicran içinde
Kendini seyreden kuğu Ne görür kendinden başka İşte cânını arayan cânân Desem ki ben de unuttum Sesimin bütün renklerini Ne lâle ne kızıl erguvân Ahvâlim perişan yüzüm kan Dünya ki sihirli bir kuyu Her damla suyu bir ağu Kuytu kıyılarından geçsek de Hayat ölüme doğru bir koşu Bu devran içinde bir zaman Aynam deyip göğe baksam Bir resim çeksem kendime ait Geçen zamanı kollasam Ne yapsam çoğalır akşam Bütün yollar ölüme çıkar Tükenir ka |
Unutma! Her şey siyah
Ne yeşil yaprak ne sarı yaz Aşk beyaz Çünkü sevmek Beyaz menekşelerden alır rengini Sesini ırmak sularından Akar kalbimizin bahçesine Düşlere dalar Köpüklü dalgalarla Beyaza dönüşür Karanlığın orta yerinde Yeşeren bir çiçekten Öğrenir bir kalbin gizli tarihini Güz bahçelerinde hüzün Bahar dallarında ıtır olur Ama hangi renge bürünse de Yine beyazdır aşk Aşk beyaz Mustafa Özçelik |
Yorgun bir aynada
Göz kırpan ayrıntılara inat Adın nice coğrafyalarda Gizli bir tutkuya dönüşüp Emanet edilirken çocuklara Bana bak sevdiğim Beni anla İşte yüzüm İşte hüznün belgesi Bu şehrin uğultusuna da alıştım Baygın iniltisine Anladım parkları sevimli kılan nedir Bir gülün kıvancını duydum Baygın kokusunu da Aklım hayretlere takılıp kalırken Giyindim çılgınlık elbiselerini Trenler soluk soluğa Bir dağı tırmanırken ansızın Kuşatır bizi gecenin harmanisi Adın bir yalıma dönüşür İçimiz aydınlanır Şimdi karanlık öylesine yumuşak Öylesine şafağa yakın Bir mahzun yüz olup Serin denizlerine inerim Uçurumların kavi Suların gümrah Yenilgi nedir bilmeyen atların Beni harami sanırlar Aklımı rehin bırakıp Öyle giderim gecene Göğsümde kırmızı bir ateş Rengini kuşlardan çalan Onursuzluğun Kayıtlarımızda adına rastlanmadı Beni böyle bil Ve öyle ekle kendine Mustafa ÖZÇELİK |
Bu dağ bana uzaktan yalnızlığı söylüyor
Üşüyor ve kuşların kaderini yaşıyorum El yordamıyla içine girdiğim bu hayat Şükür ince hesaplarından uzak tutuyor beni Böylece bir ırmak kıyısında sulara bakıp Seni kuruyorum hesapsız çocuk düşlerimde Bir rüzgâr seni söylüyor söğüt dallarında Hayatı şiirle dostu sevda ile anmanın vakti Kalbim suların sevincinde kendinden emin Düşlerimizi süslüyor kekik kokulu bir yaz Bulutlar kayıyor üzerimizden kuşlar uçuyor |
Yoruldum seni sevmekten ,
Sessizce titreyerek erimekten , Sen benim biricik gün ışığım , Hiç mi düşünmedin böyle giderken... Unuttum sandın unutmadım. Bir gün olsun aklımdan çıkmadın. Sevgimizin arkasında hiç durmadın. Hiç mi düşünmedin böyle giderken... Sen benim tatlı bebeğim , Hiç vazgeçmedim senden yemin ederim. Ayrılırken bu tenden , Hiç mi düşünmedin böyle giderken... |
neden bu ellerin titrekliği, bu bedenin sarsılması, bu yüreğin sna
bağlılığı? seni sewmek içinmi yaratıldım yoksa bn? bu kalbin seni bu kadr sewmesi neden? seni her görüşümde ölüp dirilmem neden? seni herşeyden kudretli görmem nden? sana taptığım neden? neden sadece senin için yaşıyorum neden? kul kul'a tapmaz sana taptığım neden? sende bni sewiyormusun seni sewdiğim gibi? titriyormu ellerin sarsılıyorumu bedenin? ince bir sancı düşüyormu yüreğine bni görünce? |
Aşkım,canımıniçi senı cokkkk sevıyorum herseyım.hayatıma gırdıgn ıcın
tesekkur edrım ıyıkı varsın senınle bır omur boyu beraber olmak ıstıyorum gozbebegım...sensızlık o kadar cok acıtıyorkı canımı asla bu acıyı yasatma bana bıtanemmm YALANSIZ TEK SENI TEK SENI SEVDIM,BEN YANMAYIM SOYLE KIMLER YANSINNN ASKIM... |
içim de cogalan umutlar..
gonlume sactıgın huzur tohumları ile.. ellerim de kalan sıcaklıgın.. tenıme işlemıs kokun ile.. gözlerime bıraktıgın tatlı gulusun.. kulagıma fısıldadıgın ask cumleleri ile.. kalbim de zirveye ulaşmıs askın.. kirpıklerımı ıslatan sevgı damlaları ile.. ayrılıgı anlatan dertli bir müzik.. zihnimde seninle yasadıgım.. iki gunun bınlerce kez tekrar olusu ile.. son kalan 15 dakıkalık zamanın.. hiç gecmemesı.. bu gıdıslerın bır gun son bulması dılegı ıle.. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:33 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.