![]() |
Hüzünle esiyor,
Eylül evvelinde yalnızlıklar Hafakanlar titretiyor gecemi Yapraklar sararmıyor, Gurbet, Canımı acıtıyor... Yarınarı heceliyorum, Lime lime olmuş Sevda vurgunları yüreğimde, İhtiyacım var özlemeye, Özlenmeye, Son kez, ilk defa Yalan söylüyorum, Yüreğime. ******* sabahsız olmuyor Sözüme çektiriyor damağımda, Şak şak, şok mutsuzluklar. Gülümsemeye ağlamaklı, Rüzgarlar, Dalgalara aşık yalnız kıyılar. Aşk ah aşk Mutsuzluklar. dağlanmış gün |
Ben hiç aşık olamadım
Arayıpta bulamadım Günü birlik sevdalarla Ömrümü boşa harcadım Daldan dala kona kona Aşk yabancı kaldı bana Yıllardır bekleyen aşkın Hiç varamadım farkına Aşksız hayatın tadı yok Ölümden hiçbir farkı yok O bana ben ona hasret Kavuşmamıza imkan yok Aşık olmak zordur Turhan Aşksız geçen günlere yan Aşk seni sende aşkı bul Bu can bedenden çıkmadan |
Bir güzele mehil verdim vereli
Vallahi serden geçti şu gönlüm.. Aşk bağına girip gülün dereli Dem bedem sakiler içti şu gönlüm.. ****** Aşıkmıyım sevdalımı ben neyim? Gözyaşım saki kadehlerde meyim Aşkına kul olmuş bir mihmaneyim Gel gör ahüzara düştü şu gönlüm.. ****** Çağlari derki dost bu nasıl sevda? Tüketti ömrüm sürmeden dem sefa Kimden ola bilmem derdime deva İkrarsız sevdadan geçti şu gönlüm. ****** ( Aşık Çağlari ) |
Adını anmak güzeldi,
dost ağızlarda sana dair cümlelerin ıslatılması... Adını anmak... Yüksek sesle, kimsesiz *******in düşsel avuntularına sırt çevirip senden söz açmak... Biraz gülünç, biraz sitemkar... güzeldi... Adının Türkçedeki yankısı özeldi... Seninle yoğurt yemek, kendi Kanlıcanlı, Sülalesi Kandilli yoğurtçunun mekanında... Denize amors durup, yüzüne cepheden bakmak güneşli bir mavilikte.... güzeldi.. |
Aşk bitti....
Bitti...... Çünkü sevgili gitti Yürek yitti Bir gece geldi Çok içkili bir gece Sarılıp,sevişti önce Tenimi içiyordu işkence Aşk bitti... Bitti..... Sevdam dağları terkedip Bluğ çağına gitti Şimdi ben ne diye güleyim Hani ttuğum eller Yüzümdeki çizgiler Ya o kondurduğun buseler Altından geçtiğimiz ******* Susuz çöller gibi terlediğimiz özlemler Bitti.... Aşk bitti..... Şimdi deişti mevsimler Üzülüp,devinmeler bitti Çözülüp,küllenmeler |
Gitmek. Bir hançeri inceltip
Okyanusa daldırmak isteği Ya da düşebilmek atlasların Dışına ki ey kalbim Yalnızsın bu yolculukta da Gitmek. O kaos duygusu, aklın Sarsıntılarla yorgun düşüşü Bilincin kamaşması belki de. Rehin bırakılacak bir şey yok Unuttuklarından başka. Gitmek. Bir büyü gibi saran Ağrılar yumağı, kışkırtılmış Düşlerdir ki sen şimdi Esirgeme kendini kalbim Kederin o derin yalnızlığından |
Seni getiren o eski vapur
Sevda bırakıp çekip de gitti.. Hüzünle keder baş başa verip Benim kalbime aşkı işledi.. Hatırlar mısın bir sonbahardı, Kalbimize hep hüzün dolardı, Sevdalı aşık, deli gibiydim, Beni, sevmeni çok istemiştim… Dönüp şöyle bir maziye baktım, Haftalar aylar geçmiş aradan, Seni getiren o eski vapur, Sevda bırakıp çekipte gitmiş… Bekliyorum ben boş iskelede, Sevda bırakan eski vapuru, Alıp götürsün beni buradan, |
Sus pus olmuş, puslu bir İstanbul'muydu yüzün, yoksa
çok bildik hüzünler mi taşınmıştı yüzüne Dolmabahçe da çay tadında.... Divit ucuyla yazılmış bir aşkın sureti vardı avuçlarında, tarih bir başka iklimin kıvamını gösteriyordu. Ben rehnedilmiş yelkovan gibi... hani akrep'i seven ama yüreği takvim yokuşlarında... Sinemada elinin elimde terleyişinin bir anlamı olmalı, sesinin sesimde yankılanmasının... sanki perdedekine üzülmüş ya da sevinmişsin de tesadüfen akmış yüzün içime... |
Gün bitti, elindeki güller de soldu
anımsanacak neler kaldı bugünden paylaşılmış olan nelerdi sımsıcak belki bir türkü söyleriz geceye karşı saçlarını tarazlayan bir şafak olur Zaman kekemeydi ve tarihe sızan soytarılar gördük gencömrümüzde ölüm peşimize düşende bir göçebeydik suretimiz ağardı kurulan darağaçlarına bütün sığınaklar uçurumlara açılırdı Rüzgâr suyu soğutsun su terli bedenlerimizi ve aşkı düşünelim biz, destan yalnızlıkları |
ya yaşa, ya da aşık ol
hadiseç birini bu senin penceren nereye bakmak istiyorsan o yöne git yaşa, ama paylaş anlamlarını... aşık ol demem saçma anlamazsın aşkın kalbine vurduğu kırbacı saklan desem, aynalar kırılır bir yanın acır o acının içinde körebe de oynan mıyor gerek yok bakışları karanlığa gömmeye... ya yaşa, ya da aşık ol böyle olur mu abi! aşk hayat değilse yaşam sınavken, insan soruyken bütünse hangi pencere kazancı gösterir gözlere; olmadı olamazdı yaşam seçilmişti zaten aşk kıvranırken kimsesizliğinde ona da can arkadaşı bulmalıydı... bir şeyler yapmalı ama ne! buldum sırılsıklam bırakacağım onu sırf yağmura aşık olduğu için... ya yaşa, ya da aşık ol boş ver seçimi sen ikisinin ortasını bul abi! |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:41 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.