![]() |
tencerende sevgini pişir
gönlünü koy içine tuz,biber niyetine bol kepçe olsun lütfen bana sunduğun servis çok açım.. doyur beni aşkına,özlemine bir mum koy irisinden yak usulca fitili dağıtsın karanlığı aydınlansın önümüz alsın içimizdeki, karanlığı,kasveti ışık olsun önümüz ışık olsun ömrümüz üfle sıcaklığını Marmara meltemiyle yaksa da,serinletse de razıyım sonucuna bir kolye hazırladım, sevdiğim taksın diye gönlümü zincir yaptım |
Gel seninle biraz sohbet edelim
Sen benim doktorum,terapistim ol Uykusuzluğuma çare bul önce Göğsüne yaslanmadan uyunmuyor sevgili Kimliğimi sorma,seneler önce Sana ilk geldiğim o gün,o gece Cüzdanımdan senin evin içine Düşürmüşüm,bulunmuyor sevgili Resim çektim mektubumla al diye Fotoğrafcı çok uğraştı,gül diye Fıkralar anlattı,mutlu ol diye Sen olmadan,gülünmüyor sevgili Evrende kaybolmuyorsa karınca ayak sesi Yaşadıklarımızın elbet var bir sebebi |
Babam inşaa etmiş köşe başına
Bir sokak çeşmesi oldu hayatım Gelen içti,geçen içti suyumu Kaynak bana,ben gelene içirdim Kimi zaman tekme yedim başıma Kimi zaman bir darbeyle kırıldım Bir yolcuya tas doldurdum kimi gün Yıllar yılı çok fırtına geçirdim Yazlar oldu sıcak yedim,har oldum Kışlar oldu ayaz yedim,kar doldum Zaman zaman üç kuruşa satıldım Duygu doldum,duyguları yitirdim Şimdi son demimde,son dönemimde Bir güzel uğradı doldurdu tası |
Karşılık bulamazlar bazen aşığım diyen cahiller
Bu gibiler çoğu kez zorbaca sahip olmak isterler Sevdikleri insan hayır derse acımasız öldürürler Sonra cinayetlerini masum gösterirler bu katiller “Seviyordum, başkasına yar edemezdim” derler Aslında arzuyla sevgiyi karıştırır bu tür ilkeller İhtirası sevgi sanır, zaten bu yüzden öldürürler Oysa kadifemsidir, kalplerde korunur sevgililer Benim olmadı diye kıyamaz ki gerçek sevenler |
Sevilemez mi sanırsın yar, o hiç de bilmeden
Konuşmadan, ondan hiçbir şey istenmeden Dokunulamaz mı bilirsin onu, hiç ellemeden Koklanamaz mı dersin, ona hiç belli etmeden Alamaz mısın kalbine yari, o hiç hissetmeden Sevgili hep seninledir, yakın olursan gönülden |
Sevmek güzel de, ölümü de düşünmek gerek;
Ölümle boğuşanların ölümsüz hıçkırıklarıyla, Sevmeden yaşayacak, ölmeyeceksem, İnan olsun, istemem öyle yaşamak, Ne yeni bir dünya yaratmak için, Kıpırdatmak bile istemem kolumu, Ne de yok etmek için yaşamı, Sonsuzlukların yükünü almışım sırtıma, Uykumu kaçırır dalgaların gürültüsü, Yaşamın asıl amacını yitireceksem, Batan güneş gibi kaybolacaksam gözlerden, Bir şey yapamayacaksam, neye yarar, Sevgi bahçesinde tohum bile olmayac |
Ve akşam indiğinde,
Tepeler karanlığın elbisesini, Giyindiği bir anda, Bembeyaz saçları, Omuzlarından göğsüne dökülen, Yaşlı bir adam belirdi önümde. Sağ elinde keskin bir tırpan, Yavaşça seslendi kulağıma, Barış seninle olsun dostum, Şaşkın ve korku dolu, Bakışlarımı görünce, Ben kaderim dedi. Ürkek bir sesle; Ne istiyorsun benden ey kader, Tanrıdan da korkmaz mısın? Yaptığın eziyetler yetmedi mi? Beni yaşamaktan soğutan, Ölümü bana sevgili kılan, Sen değ |
Asıldılar,
Üç can, Üç darağacında, Üç,halkalı ipin ucunda. İman ettikleri, Eşitlik,kardeşlik,mutluluk, Özgürce sevip, Aşık olabilmek uğruna, Özgür topraklarda, Özgür ulusun, Özgür bireyleri olabilmekti, İstedikleri. Tazecik bendenleri, Toprakla buluştu, Bir bahar sabahı, Altı mayısta. Özgürlük savaşçıları, Özgürlük uğruna, Ulusunu,vatanını, Üç kuruşa satmak isteyen, O bildiğimiz yalakaların, Ve hainlerin oylarıyla. Bense an be an, |
Bir akşam vakti,
İşinizden çıkıp, Kıpır kıpır bir yürekle, Özlemle koşarsınız evinize. Kapıyı sevinçle açıp, Ben geldim diye, Seslenirsiniz. Beklediğiniz kısa bir yanıt, Hoş geldin canım diyen, Sevgi dolu gözlerle, Boynunuza sarılan iki kol, Ve sıcacık bir buse, Güneş gibi bir sıcaklık, Doluverir içinize. İşte öyle bir halde, Kıpır kıpır bir yürekle, Geldim yine evime, Sevinçle kapıyı açıp, Girdim içeriye. Seslendim gür bir sesle, Ben geldim aşkım diye |
Yine gece oldu,
Ortalık, pırıl pırıl parlıyor, Gökte Ay ve bütün yıldızlar, Sanki serenat yapıyor. Sahile indim sessizce, Deniz inliyordu zevkle, Sanki sevişiyordu, Deniz, geceyle. Saldırdıkça sahile, Çılgınca sesler çıkarıyordu, Deniz,sevişirken geceyle. Bu gece Yıldızlar ve Ay, O yüzden hep beraber, Serenat yapmaktalar, Bir kayanın üstünden, Denizle gecenin, Çılgınca sevişmesini, Seyrederken sessizce, Seninle seviştiğimiz, ******* geldi aklıma, |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:29 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.