![]() |
Ümitsiz Olma..!
İnsan düşünemez olmazsa akıl Yaratan kulunu yarıda koymaz. Ne kadar kusurlu olsa da bir kul Karada, kızılda, sarıda koymaz. Her şey ondan gelir, ona ayandır İnsan ki hak yola başı koyandır Allah acıyandır, bağışlayandır Serçenin gözünü darıda koymaz. Günah mı sorarsın, göz ucu tadım Haram mı sorarsın, attığım adım Bir gönüle yuvalanmak muradım İsterse ateşi narı da koymaz. Her şeyi veren o, yaratan odur Dünyayı dört mevsim donatan odur Hem veren, hem alan, hem atan odur Dağda dumanı da, karı da koymaz. Bu günkü yapılan zulmeti görüp Kaypaklık denilen illeti görüp Uyuşuk, pısırık milleti görüp Umudu aygırda, arıda koymaz. |
Vatan Bizden Hizmet İster
Ey bu yurdun evlatları Vatan bizden hizmet ister Toprak altında kefensiz Yatan bizden hizmet ister Deyip hizmet Allah için Tutuşalım için için İnanma düşman sözüne Yönelin Türk'ün özüne Kırk yiğitle Çin gözüne Batan bizden hizmet ister Biz Kürşadlar torunuyuz Türkiye'nin yarınıyız Gözünü aç çevrene bak Var kanla yurt sulayarak Dilde türkü elde bayrak Tutan bizden hizmet ister Çin Seddi'nden Viyana'ya Selam o garip anaya Türkü Türk için söyleyen Medet Allah'tan dileyen Akdeniz'i göl eyleyen Atam bizden hizmet ister Kefensiz şehit yatanlar Vatan için kurban canlar |
Veda
Gidiyorum işte bırakıp seni, Canını dişine tak, dedi, gitti. Bana mı duyarsın bunca güveni? Şimdi arkan sıra bak, dedi, gitti. Malumlar başını soksunlar kuma, Söyledin, anlattın, hep gittin duma, Benim gibi yüzsüz az çıkar amma, Sizin gibi merdi çok, dedi, gitti. Dedi ki Kaleli n’olursun gülme, Halimizi anla, bizi mert bilme, Artık uğraşamam, üstüme gelme, İdeale karnım tok, dedi, gitti. |
Vefasızlık…
Korkunun gölgesinde yan gelmiş yatıyorum İnsanlar, insanlara bakmıyor vardan başka Kör dilimin yüzünden dilimi satıyorum Bahardı da ne serpti gönlüme kardan başka Sessizlikle karanlık sarılmış uyuyorlar ******* ağız etmiş, gözümü boyuyorlar Hıçkırığı benimle baykuşlar duyuyorlar Bana ne kaldı gülüm ah ile zardan başka Yitik bir nida gelir, sağır kulağı sesler Hidayet gelin olmuş, aykırı gönlü süsler Adalet emzik takmış, inkarcıları besler Yüreğime köz indi, görmedim nardan başka Sevda taşıyan gönül, gönüllü erler nerde? Ne hatunda hatunluk, ne erlik kaldı erde! Benden başka er mi var, demez mi haylaz birde... Gönlüme çöken güzü, sormadı yardan başka. |
Vız Gelir Bize...
Öyle bir muazzam mideye eriz Dünyayı yesek de az gelir bize... Namusu rüşvete peşkeş çekeriz Ağlayan sızlayan vız gelir bize... Haklıyla haksızı ayıt etmez de Hakkı bulup doğru yola gelmez de Deveyi dengiyle yutar görmez de Komşunun tavuğu kaz gelir bize... Kadının yüzsüzü, erkekte ense Medeni sayılır her ne hikmetse Avrupa'nın köhne neyi var ise Baş tacı ederiz kız gelir bize... Cıvıklaştık tutulmuyor sözümüz Hakikatten uzak yaşar özümüz Mal mülk hırsı kör edeli gözümüz Mazlum inlemesi caz gelir bize... Namussuz kazancın içinde varız Hakka değil para pula taparız Her türlü namussuz işi yaparız Düşünmeyiz her gün söz gelir bize... |
Yağmur Sonrası...
Sicim gibi yağmur, hafif güneş var Hafif bir sarhoşluk sarar ya dağı Gönlümde gam ile kedere eş var İçimde kırılır aşkın bardağı Bir tuhaflık olur, burkulur içim Ölümün kokusu sarar ovayı! Gözümle gönlüme yapamam seçim O anda terk eder kuşlar yuvayı Bulutlar sildiler yüzünü ayın Ağlaması bitmiş bir çocuk gibi Yıkadılar on dördünde bir ayın Gülümsedi gökyüzünün habibi Tatlı bir kokuyla ortalık güldü Bir hüzün çöktü ki yürek başına Bu koku ruhumu ikiye böldü Bakmadı gönlümün tıfıl yaşına Bir ürperti aldı içimi birden Ebem kuşağını görmedim bile Bir sevda yükseldi yedi kat yerden Gönlüme yüklendi bu kutlu çile Dağa gölge düştü, tepe terledi İçimdeki bir el beni burgular Bir yitik ses işte O'nu birledi Bırakın yakamı sisli duygular |
Yakarış
Gün geçmez ki sürülmekten, Rabbim sana sığınırım. Zamana hor görülmekten, Rabbim sana sığınırım. Dert yığmışız dizi dizi, Sen bilirsin içimizi, Parça parça koyma bizi, Rabbim sana sığınırım. N’olur çare ver dertlere, Toplum fikri ver fertlere, Koyma bizi namertlere, Rabbim sana sığınırım. |
Yakınma...
Elinde sermaye iki kulaç ip Oldun koyunları gütmeye talip Ve lakin orda da olmadın galip Gözünü çıkardın sünnetin, farzın On altıdan büyük sekizler gördüm Babasından yaşlı ikizler gördüm Tapuya tapulu öküzler gördüm Yüzünü kararttın törenin, tarzın Ömründe görmedin ne sebze ne et Sokaklar mekânın gayet açık net Yavruları kime ettin emanet Sürerse bu devran, yıkılır kırzın. Kurt ile kuzuyu gütsen kim kime Hallerini dava etsen kim kime Yangın yeri gibi tütsen kim kime Feryadı göklerde namusun, ırzın Gül bildiğin deve boynu kokanda Dede melül, torun mahzun bakanda Bir kovuktan iki damla çıkanda O anda yıkılır merkezi arzın |
Yalan...
Hakikat bağının çiçeği solmaz, İnsanı yitiren ol yalan imiş. Boşa koydum dolmaz, dolusu almaz Dünya denen kabir, bol yalan imiş. Aşık biri çıkıp çıra yakmadı, Denizdeki balık, suya bakmadı, Dünyayı eledim, deni çıkmadı, Sağda hakikat yok, sol yalan imiş. Sanmayın dünyada yan gelip yattım, Gözümde, çıbanın gözüne battım, Ay tuttum, yıldıza mızrak uzattım, Kabe’den öteye, yol yalan imiş. Dünyayı sırtına vurdum devenin, Deve ki çamuru, tozu ovanın, Halini anladım sırlı kovanın, Sevdasız kovanda bal yalan imiş. Birbirine kattım şekerle, tuzu Kurt koyunu sever, emzirir kuzu, Gönül diyarının. besmele pozu, Ayak basiretsiz, kol yalan imiş. Aradım, taradım, dedim, Kaleli’m Biri mazi, biri atide elim, Bulutlar edalım, güneş cilvelim, Marifet tohumda, döl yalan imiş. |
Yalnızlık Ve Ben
Ne mavi, ne yeşil ne al tanımaz Günbegün ününü yayar yalnızlık Hiçbir sultan, hiçbir kral tanımaz Aklını padişah sayar yalnızlık Bir tenhada yalnızlığı ünlerim O konuşur bense susar dinlerim Dinledikçe yalnızlığı anlarım Beni benliğimden soyar yalnızlık Gene ne hayaller kurmak üzere Karanlığı candan vurmak üzere Yine ne hesabı sormak üzere? Canı cendereye koyar yalnızlık Bazen yalnızlığı seyre çıkarım Karanlıktan sonsuzluğa bakarım Bazen hayal surlarını yıkarım Bazen fısıldarım duyar yalnızlık Sabah kahvaltıda rüyada idim Akşam yemeğini hayalle yedim Bari bana eş ol yalnızlık, dedim Ruhumu kemirir, oyar yalnızlık Yavru ana kucağını terk etti O kucağın sıcağını terk etti Öfke baba ocağını terk etti Hayali rengarenk boyar yalnızlık |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:57 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.