![]() |
Ve bir düşman daha kazandım ben
incesu yeşimi kristaller düşürürken bir sevda ses kilimine sızıyordum parmakuçlarımdan, saçlarımdan fışkırıyordum çöliçlerinden, vaha yarıklarından geçtim sırtımda araf taşları kurşun döktüler, tütsü yaktılar giderken incelen ben miyim, sevdikçe öldüren ben kıyısız serüvenimi sürüklerken değirmen intiharlarında ve sözcük barikatlarında tükenen yunus ılığı gözlerim Yehova yeniği çizgili bir mermere dönüşürken kapattım üstüne yedi deniz kok |
Öyle bir hayat yaşıyorum ki,
Cenneti de gördüm cehennemi de Öyle bir aşk yaşadım ki Tutkuyu da gördüm, pes etmeyi de. Bazılar seyrederken hayatı en önden, Kendime bir sahne buldum oynadım. Öyle bir rol vermişler ki, Okudum okudum anlamadım. Kendi kendime konuştum bazen evimde, Hem kızdım hem güldüm halime, Sonra dedimki 'söz ver kendine' Denizleri seviyorsan, dalgaları da seveceksin, Sevilmek istiyorsan, önce sevmeyi bileceksin, Uçmayı seviyorsan, düşmeyi de bileceksin. |
ben uykusuzluktan ölecekken uyumayı sevdim,
rahat yatağımda. suyu kana kana içmeyi, çöl susuzluğunda. yemek yemeyi sevdim, afrikalı açlığında. kalbim isyan edecekken aşık olmayı sevdim ve doğru insanları bulana kadar tek başıma çabalamayı, kalbim dudaklarımın ucunda. ben mutluluğu sevdim. paramı kaybederken bile mutlu olmayı sevdim, kumar masasında ben doğruları sevdim. şiirlerimdeki hüzün temalı, karamsar doğruları. sen karamsar doğrulardan kaçmak için |
Giden gitti
Tek kalan; kuru bir hasret ve sonsuz acı Tek kalan; yanlızlık ve karanlık Acıyorum; Eğime, sevgime, gözyaşlarıma, kendime Ama en çok da sana be gece gözlüm Bulamayacaksın benim gibisini Bulamayacaksın yürekten seveni Bulamayacaksın illede sen diyeni Ha bulacaksın dilde seveni Illede ben diyeni Sırtından hançerleyeni Acırım sana gece gözlüm Bulurum dersinde böylesini bulursunda Sonunda gelrsin sözüme Sonunda dönersin bana Neylersin bitti Giden çoooktt |
Adımın önünde adın yazılı Resmimin yanında resmin basılı Sabrım
sabıkalı, sevdam azılı Hasretin kanıma girdi girecek Ağaç ağaca benziyor artık Deniz denize Çiçek çiçeğe Şiirler yazmıyorum artık bak Gözlerinin güzelliğine... İyi seni unutmuşum ! Aklımdan çıkmıyorsun Sensiz bomboş bu hayat Susma öyle ne olur Bana kendini anlat.. Akşam erken çöker yalnızlığıma Sokak sokak gezer ararım seni Hasretin gönlümün yangınlarında Alev alev yanar ararım seni |
Birgün bir yıkık mezar görürsen,
Bilki o benim mezarımdır. Kabirde taşlar karaysa, Bilki o benim mezarımdır. Mezartaşının bir kenarı kırıksa, Dua'yı boşver birkez an diyorsa, Dikkatli dinle bir off sesi geliyorsa, Bilki o benim mezarımdır. Mezarlıkta taşlar garipse, Gökyüzü suskun ona küsmüşse, Topraklar çatlamış suya hasretse, Bilki o benim mezarımdır. Mezartaşında EMRE yazıyorsa, Mezarlık taşlık yollar uzuyorsa, Gürültüden uzak görünmüyorsa, Bilki o benim me |
(k)ara Gözlümsün Sen...
(a)nlaki Ne Kadar Sevdim Seni Ben..!!! (l)ütfedip Seni Seven Su Halimi Bir Görsen... (b)irakip Gittin Beni Birden..!!! (i)nan şoka Girdim Sevdiğim Senin Yüzünden... (m)utlu Olalim Güzel Bir Yuva Kuralim Istedim Hep Ben..!!! (s)ana Bir Gün Olsun Yalan Söylemedim... (e)n Içten Duygularimla Söylüyorum Bunu Sadece Seni Sevdim..!!! (n)e Olduda Güzelim Bu Sekilde Terkedildim... (i)nan Seni çok Sevdim Ve Senin Için ömrümden ömür Verdim..!!! |
Sesimi sesinin üstüne koyma
kara gecede, karanlıkta, acılı yüreğimde yeşerdiyse de alevi ölümün kan boğmadı daha korkuyu kırılmadı kin ve öfkenin fidanı Sesini sesimin üstüne koyma ağzımda prangası tutuklu rüzgâr Yanlış arama ölümden başka kurşuna dizilen resimlerde acıyla örülmüşse cesetler ve ağlıyorsa hücremde ayışığı üzgün değilim, hüzünlü asla Yanlış arama ölümden başka sırtımda falakası tutuklu rüzgâr Yüreğimde mezarlar açma artık |
Eksilttik birbirimizi aşk ile
Çoğalttık kan ter içinde Kaşlarımız eğildi, kirpiklerimiz kırıldı Bir heybe taş döktük Gül devşirdik bir de yonca Aylardan aralık. Ya da Turunç ayı Yıldız aya çarpa çarpa kırılır çoğalır Çocuk çocuğa Şiir şiire çarpar çoğalır Kalkıp gittik pazar yerine Toprak doldurduk çantamıza Biraz deniz, biraz gökyüzü ve bir kızın Yorgun edalarını Ela düşlerini bir çocuğun Sonra bir şarkı söyledik Taşlardaki peri kokularına Yürüyorduk ahmak ıslatan |
Ecel kapımı çalsa, Ben canımı verirdim.
Ölüm bizi ayırsa, sana yine gelirdim. Gitme yalvarıyorum, otur yanı başıma. Ben yalnız seni sevdim, anla allah aşkına. Son pişmanlık çağresiz, kalbimiz kırılmasın. Bize yazık değil mi, sevenler ayrılmasın. Hayal_10...!!! |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:47 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.