![]() |
Kütahya'nın Şımarık Kızı
Büyüklerini saymıyorsun Küçüklerini sevmiyorsun Vefayı zaten bilmiyorsun Kütahya’nın şımarık kızı Şair mi oldum sanıyorsun? Hadi canım,güldürme beni (08.01.2008) Şahin Ertürk |
Kütahya nın Altında Kaldım
Çekmediğim Kalmadı senden Hangi sevdaya El attıysam Sen çıktın karşıma Bir kabus gibi Çöktün üstüme? Zehir ettin dünyayı Yaşanmaz kıldın Bana bu ŞEHRİ? Resmen Kütahya nın Altında kaldım Bir PRES GİBİ SIKMAYA BOĞMAYA Başladı bu şehir Al Cumhuriyet caddesini İnci pastahanesini Döner gazinoyu Bu şehri Sana bırakıyorum Kaçıyorum şerrinden (23.03.2007) Şahin Ertürk |
Kütahya Sokaklarında
Saatlerdir yağmur altındayım Sanki KÜTAHYA sokaklarını ölçüyorum İliklerime kadar ıslandım Deri kabanım bile yağmura yenik düştü Ayakkabılarım zaten çoktan teslim olmuştu GAYBİ,MEYDAN arası tam yüz adım MEYDAN,BALIKLI arası biraz azca Sokaklarda birkaç sersem dolaşıyor Onlarda benim gibi şaşırmış gibiler ÇAKMAKCI MEHMET Dükkanını kapatmış BERBER YÜKSEL'inde ışığı yanmıyor Caddede birkaç büfe açık Onlarda sinek avlıyorlar İşte yine bir polis arabası Beni görünce biraz yavaşlıyorlar İki polis birşeyler konuşuyorlar Oda ne? Birşey demeden gidiyorlar Yağmur git,gide şiddetleniyor Ama ben hala direniyorum Teslim olmayacağım bu yağmura İşte KIŞLA ÖNÜNE geldim Hayret KILIÇASLAN da kapanmış Oysa bu saatte açık olmalıydı MENDERES CADDESİNE çıktım Korkunç bir fren sesi Hala arabanın klaksıyonu çalıyor Be adam ölümüne mi susadın? Körmüsün,önüne baksana? Daha neler,neler Şoför ağzına geleni söylüyor Eminim bana küfrediyordur da? Az kaldı eziliyordum Ama inadım inat işte KIŞLA ÖNÜ,MEYDAN arasını adımlıyacağım Hemde MENDERES CADDESİNİN Tam ortasından Bir,iki,üç derken Aman allahım buda ne? Tamı t****** yüz elli adım Bu kadar uzaktamıydı MEYDAN Yoksa Ben mi yorulmaya başladım Bayağı uzak geldi bu yol İşte yine yanılmadım GEVREKLERİN dükkanı hala açık Bir sigara almak için dükkandayım İSMET'le biraz laflıyoruz Oda biraz şaşırmışa benziyor Benim sigara içmediğimi biliyor Ne yapacaksın sigarayı der gibi? Gözlerim kaldığın daireyi arıyor İkinci kattamıydı diyorum İSMET ' KİM ABİ ' diyor Çabuk toparlıyorum Yok birşey deyip dükkandan çıkyorum İSMET hala arkamdan konuşuyor ABİ KİMİ ARIYORSUN diyor İşte yine sokaklardayım Yağmur dahada şiddetlenmiş Beni yenmeyi kafasına koymuş Ama adilane bir mücadele değil bu? Rüzgarda yağmurun yanında yer almış Şiddetli,şiddetli suratıma vuruyor Oda neyin nesi Gözlerime inanamıyorum İşte penceredesin Yoksa hayal mi görüyorum? Gözlerimi silmeye çalışıyorum Ama nasıl,neyle Ceplerimdeki herşey sırılsıklam Hayır,hayır düş değilsin Yine dalmışsın Yine düşlerindesin Birkaç kez elimi sallıyorum Ama heyhat? Boşuna çırpınışım Beni düşünüyor olmalı diyorum Ammada saçmaladım Beni neden,niçin düşünecek? Daha yeni tanıştık Bana güven bile duymuyor diyorum İşte teslim olmak üzereyim yağmura Daha fazla dayanamıyacağım Dayanamıyacağım HÜZÜN ÇİCEĞİM Ben bu saatte senin için sokaklardayım Pencerenin karşısında Yağmur altındayım Sense Çok uzaklara dalıp gitmişsin Eminim için,içinde ağlıyorsun Gidiyorum HÜZÜN ÇİCEĞİM gidiyorum Bugünlük benden bu kadar Yarın mı? Yarınlarda çok şeyler olabilir? (Kayıp Duygular adlı şiir kitabımdan) (HAMASİ bir şiirdir) Şahin Ertürk |
Kütahya Yıkılıyor
Artık ayakta duramıyorlar Kimisinin duvarı yıkık Kimisinin çatısı açık Adım başı bir LEVHA Binaya yaklaşmak tehlikelidir KÜTAHYA BELEDİYESİ Yıkılan şehir KÜTAHYA Sözde SİT alanlarıymış Sözde TARİHİ ESERLERMİŞ Sanat yok,işçilik yok Bakım yok,oturan yok Sıvası yok,penceresi yok Yok,yok Hiçbir görsellikleri yok Üflesen yıkılıyorlar Yanından geçmeye Yürek ister,cesaret ister Balıklı mahallesi yıkılıyor Saray mahallesi yıkılıyor Meydan mahallesi ykılıyor Sultanbağı yıkılıyor Yıkılıyor,yıkılıyor Eskimiş,köhnemiş Virane bir şehir Ali paşa,Mecidiye Yıkılıyor,yıkılıyor Koskoca bir şehir KÜTAHYA YIKILIYOR (22.05.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Kütahyalım/Hasretinle Yorgan Yırttım
Ayrılıktan inan bıktım Hasretinle yorgan yırttım Bekle beni Kütahyalım Sevgi dolu yüreğimle Yarın sana geliyorum (19.06.2006) İSTANBUL Şahin Ertürk |
Kütahyanın Pınarıyım
Kütahyanın pınarıyım Sevgi olup akıyorum Uzat güzel yüreğini Sevgim ile doldurayım Dertlere ŞİFA dır sevgim (15.02.2006-Yeni) Şahin Ertürk |
Le Fontenden Masallar
Bitmez senin şu Mış ların Sensiz otuz yaz kışladım Le fontenden masalları Heyacanla,çocuk gibi Hiç bıkmadan dinliyorum (04.05.2006) Şahin Ertürk |
Leyla dan Çok Seven Var
Yüzünü görmeden Sesini duymadan Tam otuz yıldır bekleyen Yollar gözleyen Masal kahramanı nın Şiirlerini okuyan Mektuplarını saklayan Aşkı kirletmeyen Olmaz,olamaz demeyin Bu devirde Yirmi birinci asırda Leyla dan,Zühre den Daha çok seven Tertemiz NUR lar gibi Bir Kadın var (25.07.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Lütfen Şiir Okuyalım
İsimlere bakmayalım Kişilere takmayalım Yalakalık yapmayalım Lütfen şiir okuyalım Serbest,Hece yazıyorsak Durak,uyak biliyorsak Güzel,çirkin seçiyorsak Lütfen şiir okuyalım Dürüstlükte buluşalım Doğruları konuşalım Güzelliği paylaşalım Lütfen şiir okuyalım Türkçemizi tahrip etme Anlaşılır sade dille Yazdığıma gülüp geçme Lütfen Şiir okuyalım Herkes ŞAİR,okuyan yok Doğrular az,yanlışlar çok Gerçekleri söyleyelim Lütfen ŞİİR okuyalım (22.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Madde Aşkı Yendi mi?
Deştin yine derdimi Söyle güzel değdi mi? Madde aşkı yendi mi? Bir ZİBİDİ yüzünden TELEF ettin kendini? (05.04.2006) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:07 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.