![]() |
Az yalan söylenemez, yalan söyleyen her yalanı söyler.
*Victor Hugo* Hayır, için söylenen yalan, fitne çıkaran doğrudan iyidir. *Hz. Muhammed* Hoşumuza gider yalanları avuç dolusu yutarız da, acı gerçekleri yudum yudum içeriz. *Diderot* İnanılmayacak şeylere inanıyorum demek yalan söylemektir. *Voltaire* Latife ve zerafet kasdıyla yalan sözleri salıverme. Çünkü bu gibi yalanlar, hakkı çabuk ibtal eder. *Ibn-i Mukaffa* Üç türlü yalan vardır: Basit yalan, kuyruklu yalan ve istatistik. *Benjamin Disraeli* Yalan söylemeye kalkanın önce kendini inandırması gerekir. *Goethe* Yalan söyleyen herkes mutlaka nefsinin alçaklığını ortaya atmıştır. *Cahiz* Yalan, güven ve emniyeti, huzur ve itimadı yok eder. *Şafii* Yalana borçlu olduğumuz saadet, gerçek saadet gibidir. *Henrich Heine* Yalancı, Allah'a karşı kafa tutan, fakat insanlardan korkan bir serseridir. *Francis Bacon* Yalancının cezası, kendisine inanılmaması değil, onun kimseye inanmamasıdır. *Bernard Shaw* |
Asıl yalnızken yalnız değilim!
*Schiller* Bazen kalabalıkların ortasında, tek başımıza kaldığımız vakitlerinkinden fazla yalnız değil miyiz? *Peyami Safa* Dünyada olduğumuzu ölüm bile unutmuşa benziyor. *Giovanni Verga* Gerçek dostu olmamak, yalnızlığın en kötüsüdür. *Bacon* İnsan kendini hiçbir yerde, karıncalar gibi kaynaşan kalabalığı yarıp geçtiği zamanki kadar yalnız hissedemez. *Goethe* İnsanlar köprü kuracakları yerde, duvar ördükleri için yalnız kalırlar. *Newton* Kendini yalnız hisseden kimse için her yer çöldür. *Çehov* Sevilmeyen bir insan her yerde ve her şeyde yalnızdır. *George Sand* Sevilmeyen bir insan her yerde ve her şeyde yalnızdır. *George Sand* Yalnızlık en büyük servettir. *Goethe* |
Biz, ilhamlarımızı, gökten ve gaipten değil, doğrudan doğruya hayattan almış
bulunuyoruz. *Atatürk* Dolaşan bir gölgedir hayat. *Shakespeare* Erkekler hayatı çok erken, kadınlar çok geç anlar. *Oscar Wilde* Faydasız bir hayat, erken bir ölümdür. *Goethe* Hayat bir masala benzer. Uzunluğu değil, iyi olup olmadığı önemlidir. *Seneca* Hayat bir tiyatro gibidir, en kötü insanlar en iyi yerde otururlar. *Aristofanes* Hayat kendiliğinden ne iyi, ne kötüdür; Ona iyiliği kötülüğü katan sizsiniz. *Montaigne* Hayat mücadeleden ibarettir. Bundan dolayı hayatta yalnız iki şey vardır, galip olmak, mağlup olmamak. *Atatürk* Hayat üç günden ibarettir; dün, bugün, yarın. *Hz. Isa* Hayat yaşla değil, yaşamakla anlaşılır. *Andre Gide* Hayat, bir oyuna benzer; istediğimiz kartları elde etmek elimizde değildir, ama oynamak elimizdedir. *Terence* Hayat, duygulananlar için bir trajedi, düşünenler için bir komedidir. *La Bruyere* Hayat, içinden daima yeni nağmeler çıkan bir flüt gibidir. *Tagore* Hayat, insana bağışlanmış değil, ödünç verilmiştir. *Publilius Syrus* Hayat, uzun bir insanlık dersidir. *Barrie* |
Hiçbirşey bilmeyen hiçbir şeyi sevmez.
Hiçbir şey yapamayan, hiçbir şeyden anlamaz. Hiçbir şeyden anlamayan insan değersizdir. Oysa anlayan hem sever, hem her şeye karşı duyarlı olur, hem de görür. Bir şeyde ne kadar çok bilgi varsa, o kadar büyük sevgi vardır. Bütün meyvaların çileklerle aynı anda olgunlaştığını sanan kişi, üzümleri hiç tanımıyor demektir. Paracelsus |
Yumusak olma ezilirsin, sert olma kirilirsin.(Victor Hugo)
|
yarınlarda hep mutlu olacağız deriz
oysa bu günlerde dünlerin yarınları değilmidir |
Dün geçti...Yarın var mı?
Gençliğede güvenmem!Ölen hep ihtiyar mı? |
hayat:gÖzlerİnlerİnden Akan Yaslarin Arasina Kahkahayi Sigdira Bİlmektİr.
|
Yaşadığım en büyük mutluluk çektiğim en büyük acısın
|
Sözlerin büyük yüreğin küçük,yanlışların çok doğruların yok kendine göre yoqun ve qizemlisin bana göre ZAVALLISIN. Bundan sonra Allaha yakın bana uzak olasın
|
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.