![]() |
Maden Buldum
Çağdaş ŞAİR/Ali DİLKİ ye Sen hep bana,demezmiydin Madenmi buldun maden mi? Artık fazla saklayamam Buldum ALİ,Maden buldum Saha,saha dolaşmadan Dağı,taşı taşımadan Kazma,kürek kullanmadan Buldum ALİ,Maden buldum Görsen ona bayılırsın Belki beni kıskanırsın Rüzgarına kapılırsın Buldum ALİ,Maden buldum O kalbime girdi benim Herşeyiyle dengim benim İlham perim Birsen benim Buldum ALİ,Maden buldum Yaz,yaz bitecek değil o Bir TUTKU,heves değil o Hasta kalbin,İLACI o Buldum ALİ,Maden buldum Onun kalbi benim saham Acılarla bitti davam Oh ne rahat,sakin kafam Buldum ALİ,Maden buldum (08.08.2005) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Madenciyiz
Tunçbilek te,Soma da Seyitömer,Milas ta Alınteri,akıtan Madenciyiz,madenci Elbistan da,Afşin de Hisarcık ta,Kırka da Kazma,kürek çalışan Madenciyiz,madenci Yağdan,kirden yılmadık Kardan,kıştan korkmadık Üç vardiya ürettik Madenciyiz,madenci Kömür demek biz demek Bakır demek biz demek Gümüş demek biz demek Madenciyiz,madenci Yer altında ev tuttuk Kazmalarla dağ yuttuk Farelerle dost olduk Madenciyiz,madenci Kayabaşı,düzgün le Eşiyok,Bölükbaşı Başkanlardan birkacı Madenciyiz,madenci Gurbet eli yurt tuttuk Zarar değil kar ettik Gönüllerde yer bulduk Madenciyiz,madenci Her görüşe aşığız Çalışmaktır arzumuz Türkiyedir sevdamız Madenciyiz,madenci Akıyor alnımızdan Emeğin temiz teri Haram lokma yemeyen Madenciyiz,madenci Kelimeler yetersiz Madenciyi yazmaya İşimizin ehliyiz Madenciyiz,MADENCİ (Ekim-Kasım-2004 Madenci Dergisi) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Mahallenin Kahvesi
Başbakan çıkarırlar Hükümet düşürürler Bakanlık bölüşürler Parlemento üstüdür Mahallenin kahvesi Hepsi birer ZİCO dur Kadroları yaparlar Taktikleri verirler Antrenörler derneği Mahallenin kahvesi Mankeni onlar tavlar Konkeni onlar oynar Tavşanı onlar avlar Atıcılar üssüdür Mahallenin kahvesi ŞİİRİ onlar yazar RESİMİ onlar yapar ŞARKIYI onlar söyler Sanki sanat merkezi Mahallenin kahvesi RECEP ağbi çok bilmiş HASAN amca son derviş Yandım ALİ hep sarhoş Komedinin adresi Mahallenin kahvesi (08.02.2007) Şahin Ertürk |
Mahsul Vermeyen Topraklara Döndüm
Sen beni severken,bire on veriyordum Ne zaman ki gittin,ayazda kaldım,dondum Hala yeşeremedim,hala kupkuruyum Mahsul vermeyen,kıraç topraklara döndüm (18.04.2006) Şahin Ertürk |
Mahsul Vermez Bu Kalp
Aylar,yıllar oldu Sen yoksun diye Ben Kurak iklimlerde yaşıyorum Toprağın,suya hasreti gibi Hasretlik çekiyorum Aşka susuzluktan Kurudu,çatladı dudaklarım Derin yaralar Çukurlar açıldı kalbimde Yağmur duasına çıkan Köylüler,çiftciler gibiyim Hergün dualar ediyorum Adaklar veriyorum? Eyy Güney sahillerinin kızı Sıcaklığınla Yağmurunla gelsene artık MUSON yağmurları gibi Yağsana kalbime Bu sonbahar da Gelmezsen Yağmur almazsa Aşk la buluşmazsa bu kalp Bir dahaki seneye Mahsul vermez haber vereyim (04.10.2006) Şahin Ertürk |
Mala Bekçi Olmuşsun
Yemiyorsun,içmiyorsun Dolarla yatıyorsun Erolarla kalkıyorsun Mala bekçi,kul olmuşsun Evler,köşkler yaptırmışsın Viranede yaşıyorsun Dolmuşları bekliyorsun Param biter,korkuyorsun Zekatını vermiyorsun Hacca bile gitmiyorsun Eksilmesin aman param Mala bakçi,kul olmuşsun Kargo yok öbür tarafa Birşey götüremezsin ki? İki metre kefen yeter Bu bekçilik birgün biter Ey gafil gel,uyan artık Mala kulluk yapma artık Birgün toprak olacaksın Bu bekçilik bitsin artık (20.09.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Mangal Gibi Yürekliysen
Zordur güzel ŞAİR sevmek Çılgın,Cesur olmak gerek Mangal gibi yürekliysen Kararlıysan,inançlıysan Buyur canım,buradayım (01.03.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Mavi Gözlü Sevgilim
Yedi tepeli şehir Altın boynuzlu şehir İnci gerdanlı şehir Ezanlar şehri Camiler şehri Evliyalar şehri Düşlerin şehri Umutların şehri Varların şehri Sorunlar şehri Dünyanın şehri Sanatın şehri Şehirlerin sultanı Mavi gözlü sevgilim İSTANBUL UM Şu an Senin kollarındayım KADIKÖY,GÖZTEPE KÜÇÜKYALI,BOSTANCI BEŞİKTAŞ,SARIYER ETİLER,BEBEK TE Seninle Çılgınca sevişiyoruz (08.04.2007) İSTANBUL Şahin Ertürk |
Mecbur Değildin
Alnına silah,dayamamıştım Kapına gelip,yalvarmamıştım Seni sensizde sevebilirdim Ne olur suçu bana yükleme Beni sevmeye,mecbur değildin (01.11.2007) Şahin Ertürk |
Mecbur Ettin
Damarımda dolaşansın Yüreğimde,beynimdesin Seni sensiz seviyorum Beni böyle yaşamaya Mecbur ettin,mutlumusun? Kalemimle konuşanım Duvarlarla dövüşenim Yalnızlıkla sevişenim Beni böyle yaşamaya Mecbur ettin,mutlumusun? Otuz yıldır bekliyorum Güne günler ekliyorum Hasta ettin,tekliyorum Beni böyle yaşamaya Mecbur ettin,mutlumusun? Nehir sanki gözyaşlarım Aklar düştü saçlarıma Hergün dünü arıyorum Beni böyle yaşamaya Mecbur ettin,mutlumusun? (20.07.2006) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:28 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.