![]() |
Şarkılar
Şarkılar bitti dedim,aşk bitmedi dediler Nice aşklara türlü şarkılar söylediler. Aşkının bittiğine sakın ola üzülme! Hayatın cilvesi bu:hem ağlama,hem gülme. Bitmeyen aşk var mı ki,öylesine ne denir? Şarkılar sona ermiş aşklar için söylenir. Şarkılar arasına senden şarkı girecek Yeni şarkıya kadar bir süre söylenecek. Şarkı ağlamak için,şarkı gülmek içindir, Şarkının memleketi ne Avrupa ne Çin'dir... Aşk,dünyada oldukça şarkılar hep olacak Ömürler türkülerle,şarkılarla dolacak... Alper Kürük |
Şeytan kadın
Oturup bir sofrada Şeytanla yemek yemişsin Ondan bu yana Onu-bunu aldatmaya sanki And içmişsin. O aldananlardan biri de Bilmeden ben oldum Beni de aldattın hilelerinle Sen ne bilmişsin... Suç bende,kusur bende Senden başka kadın yok muydu? Ama sen ötekilerden bambaşkasın... Göğüslerin daha dik Gözlerinde yalancı bir aşkın sihri, Hele şu kalçaların Alt-üst etti bir şehri... Saçlarında iç ezici bir akış Her yerin haziran sıcaklığı, İnsanlara tek ruhun kış Gel,bırak şeytanlığı... Alper Kürük |
Şiirde Kışın Resmi
Kışın resmini çizdim şiirde Kullandığım renkler hep soğuktu, Yaprak yaprak sevgiler yerleştirdim ağaçlara Sevgiler de donuktu. Kışın resmini çizdim şiirde Kullandığım renk hep karbeyazdı, Aşkı yerleştirdiğim ******* Birbirinden ayazdı. Kışın resmini çizdim şiirde Çizerken kâlbimi koydum ortaya, Ateşinden eridi buzlar Kış varsa kâlbim de var ya... Alper Kürük |
Şiirlerdeki Desen
Sen yine sen Şiirlerde ana motif, Doğar senden Çıkar senden Umulmadık,duyulmadık,görülmedik Birbirinden değişik Binlerce,binlerce desen. Bir gülsen Her yer gülüstan Gül kokar burcu burcu her yan. Bir ağlasan Yaşanır Nuh zamanı ikinci tufan. Bir kelâm etsen Yazılır şiirler destan destan. Bir sitem etsen Çoğalır şiirlerinde ağlayan. Sen ağlama sen hep gül Ki şen olsun cümle gönül. Alper Kürük |
Şimdi Ruhum Seninle
Sanma ki ben burdayım Senin gidişinle birlikte Gönlüm de gitti Burda kalan tek vücudum. Ölünce de öyle olmaz mı? Ruh çıkar gider Nasıl vücut kalırsa Ölmeden de ruhum çıktı benim Seninle birlikte yolculuğa. Ölünce ikinci kez çıkacak Evet o çıkıştan tek fark Şimdi gittiği yeri biliyorum Sensin... Ama ikincisinde Gideceği yeri Tanrı bilir Sen bilemezsin.... Alper Kürük |
Şükürler Olsun
Alırsın ne verirsen Şükür olsun Allah'ım, Duamı çevirirsen Dilde kalır tüm âhım. Senden gelen ürkütmez Çünkü onda sen varsın, Hiç de gücüme gitmez Sevdiğine yaparsın. Sevgi dolu kolları Sevdiğine açarsın, Kapıları,yolları Sevmez isen kaparsın. Açarım ellerimi İsterim Allah'ımdan, Koklarım güllerimi Yalnız kendi dalimdan. Başkasında gözüm yok Gözüm hep sende Tanrı'm, Söyleyecek sözüm yok Tek kelimem: Allah'ım... Doğmak bizim işimiz Yaratmak senin işin, Boğmak dolu içimiz Sonu ne bu gidişin? Ağlamak,gülmek gibi Gülmesini bilene, Gülmek yakışır mı ki Gülmeyi bilmeyene? Ölmek,dönmek demektir Gerçeğe,gönderene, Sayısız şükretmektir Kurban olam verene... Alper Kürük |
Talih Kuşu
Yine uçtu talih kuşu Dolaşıyor başlar üstü, Belli değildir konuşu O yüzden ne canlar küstü... Mutlak konacak bir başa Ürkütsen,ürkütmesen de... Herkes giremez yarışa Umutlanma boşa sen de... Onun yuvası yüksekte Yedi yılda bir uyanır, Uçuşu bitince gökte Yuvasına konuşlanır. O, kuşların pak beyazı Ona saygısızlık olmaz. O, alında güzel yazı... Makam,mevki bâki kalmaz... İlk konduğu baş: ATATÜRK... Konarken o seçer LAİK... Kondukları saygın, büyük... Olmalı yuvaya lâyık... Alper Kürük |
Tamamlanır Yarımlarla Bütünler...
Çevredeki yeşillik nem dolu havadadır Yeşil gözdeki buğu aşkla ağlamadadır. Seslerdeki yükseliş değişen perdededir Aşka en tiz sesini veren nota nerdedir? Gülen göz mutlak bir gün gelecek ağlayacak Ağlayan göz gülecek, neşeyle parlayacak. Ağlamak da gülmek de yarımları bütünün Yarımlar olmasaydı tadı olmazdı ömrün... Alper Kürük |
Tanrı'm Yeni Bir Aşık Yarat
Her âşığın yaptığından gayrısını yapamıyorum: Ağlıyorum,yalnızca ağlıyorum... İçimde Eyüp sabrı Gözlerimde ağlayanların göz yaşı var. Nedir bendeki bu dert? Gülerken ağlıyorum. Siliyorum gözlerimdeki tüm görüntüleri Bir onu silemiyorum Bir onu... Unutuyorum tüm isimleri Unutamadığım bir isim isimlerden Bir onunki... Aşıklar ne düşünür sanki? Bitmeyen karanlık ******* *******de asla istemezler Olsun bir tek yıldız olmaya ki... Karanlıklardan kaçıyorum Karanlıklar abanıyor üzerime, Yalvarıyorum Tanrı'ma yalvarıyorum: Yeni bir aşk içinde Tatlı tatlı işkence edeceğin Yeni bir âşık yarat Koy onu benim yerime.... Alper Kürük |
Tanrı'nın En Güzel Eserine
Sen Tanrı'nın yarattığı Belki en güzel esersin, Küsüp dünyaya attığı Andan perişan gezersin. Kanıp bekasını satan Sanki akılsız bir sersin, Yasak elmayla aldatan Şeytanına bir nefersin. Gel sahiplen toprağına Toprak değildir o vatan, Düşme düşmanın ağına Düşman mayasında şeytan... Ağaç dik çıplak dağına İçin ve dışın yeşersin, Eser kalsın ocağına Gün gelir sen de gidersin... Tükenecek diye korkma Cömert ol ki Tanrı versin, Çekinme,sevmekten ürkme Sev sev ki Tanrı da sevsin... Alper Kürük |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:20 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.