![]() |
Duygusuz Gönüller
duygusuz gönüllerde aşk aradım yıllarca uykusuz *******de haykırdım hep sana duymadın feryadımı bilmem ki nedir sucum seni sensiz yaşadım acı dolu dünyamda kapandı kapılar görmez oldu gözlerim duyurmuyor aşkımı feryat eden dillerim dualarım hep sana bir tek seni isterim sen yoksun ya bomboş geçer günlerim kim bilir kaç gece geçecek böyle sensiz belki de bir ömür geçecek çaresiz yüreğin sızlar mi söyle vefasız bir gün can verirsem senin uğrunda.. |
Duygusuzlara
sakın deli deme kimseye akıllıyı bul bana da göster fakir deme kimseye kaldıysa yüreği zengini göster aşık deme kimseye aldatmak moda oldu sadık olanı göster ben de ararım beni hep o aramasın diyen bir sevgili göster * herkes zannediyor bulunmazım yok benzerim sarılsam yalana niceleri peşimde kapıma dizerim dürüst konuşanı bulsam onu taparak severim din gitmiş ahlak bitmiş bana demeyim haram yerim * günahsız kalmadı bunlar artık düşlerde olur hasretim bir canana bu beni yürekten vurur para namus olmuş yoksa cüzzamlı gibi durur satmayın duygularınızı yoksa şairler yorulur |
Duygu'ya Hitaben
Söz onurdur, onur hayatın anlamı! Onursuz yapılan her iş suya yazılan yazı! Severken onurlu olacaksın; Sadekatinden, dürüstlüğünden ve inancından ayrılmayacaksın! Yanarken de onurlu olacaksın, Eğer hakettiysen yanmayı, bağırmıyacaksın! Güneş sadece aydınlatmaz ortalığı; Cayır cayır yakar yaklaştığında insanı! Eğer daha yakın olmak istiyorsan sevdiğine, inandığına, Yanmayı göze alcaksın, bağırmıycaksın! Ben seni onurumla sevdim! Aramadığında sen beni, Kara gömdüm yanan kalbimi! Ama ne onurumdan vazgeçtim ne de senden! İşte bu yüzden inanıyorumki Birgün sen geleceksin, ve bana diyeceksin ki: BEN DE VAZGEÇMEDİM SENDEN! |
Duymasın
Sessizce uzanıverir, ufuklara doğru umudum. Sessizce duygularımı çökertircesine gider uzaklara bilmediğim, tanımadıgım, bir ormanda, hiç bulunmayan bir meyve misali yitirdim kendimi orada duygularımın esiri ettin bir kere. O dalları koparılmış sevgilerin esiri ettin sevinçle birleşen gözyaşlarımın hepsini. Umudunu yitirmiş çaresiz duygularda koparılmaya hazır duygulara baglanmış bir gül misali; kime versem almıyor kabullenmiyor beni umudumu yitirmişim bir kere gülü olmayan insanların koynunda… |
Duymuyorsun
Öyle sahte ki her şey Kelimeler, cümleler öylesine yalancıymış… Her insanda bir maske var sanki Ağlarken gülüyormuş, Gülerken ağlıyormuş gibi… Düşmanlar dost görünmüş Dostlar acı söylemiş… “Her zaman yanındayım” diyen Dudaklar yalan söylemiş… Her birimiz gerçeği arıyoruz Aradığımız gerçek yalanmış… İnsanlar oyun oynamış Anlamak zor değil, anlatmak güç… Aşkı aramış durmuş insanlar Bulduklarında ise kaybetmişler… Değer vermeyi kimse bilmemiş Doğru insan aranmış hep Kimse doğru insan olmayı düşünmemiş… Bir tek gözler yalan söylememiş Söyleyememiş… Benim gözlerimde söyleyemiyor bak Sana her baktıklarında Seni sevdiğimi söylüyorlar Ama sen duymuyorsun… |
Düzen mi Bozuldu
kimi aç ölüyor, kimi pür neşe, kimi kahroluyor, kimi dört köşe, benim aklım ermez oldu bu işe, düzen mi bozuldu, kullar mı azdı? toprak olup giden savar sırayı, dünyada kalanlar sever parayı, keyfi gıcır olan, deşer yarayı, düzen mi bozuldu, kullar mı azdı? insan var, bir parça ekmeğe köle, kimi var tek derdi saçında jöle, bu nasıl bir düzen, bu nedir böyle? düzen mi bozuldu, kullar mı azdı? insanın, insana saygısı bitmiş, insanlık, düzeni zevke terk etmiş, yeryüzünün gülen yüzleri gitmiş, düzen mi bozuldu, kullar mı azdı? Ozanlar, Şairler yanlış mı yazdı?... |
Düzeni Düzeltebilirsek
Huzur,mutluluk,kardeşlik ve evrensel barış, İnsanoğlunun temel taşlarıdır,yaşayabilirsek.. Ama;Bir düşmanlık almış başına gidiyor,karış karış, Mağdur ve masunlar adına,bunları düzeltebilirsek.... İnsan,insanı acımasızca eziyor,horgörüyor, Kendisine haklı,diğerlerini haksız gösteriyor.. Kula kul etme politikası candan bezdiriyor, Tüm insanlık adına,bunları düzeltebilirsek.... Güçlü güçlülüğünde kararlı,illede sömürecek, Sömürmesi bir yana,yasal haklarını da götürecek, Kişinin, kişilik haklarını tümden bitirecek, Haksızlığa uyrayanlar adına,bunları düzeltebilirsek.. Üretim,paylaşım,adil bir yönde dağıtım için, Bilinçli bir kitle,Demokratik olsun biçim, Her işte,kendi dalında uzman bir seçim, Gelecekteki nasil adına,bunları yapabilirsek.. |
Düzenli Dünya
Bayılırım şu düzenli dünyaya Kışı yazı Baharı güzü Gecesi gündüzü sırayla. Ağaçların kökü içerde Bütün ağaçların kökü içerde Dalların başı yukarda İnsanların aklı başında Bütün insanların aklı başında Beş parmak yerli yerinde Baş işaret orta yüzük serçe. Diyelim kalksa da serçe Orta parmağa doğru yürüse Ne haddine! Yahut akasyanın biri Başını toprağa daldırdığı gibi Bir gezintiye çıksa Merhaba kestane, merhaba çam Selamün aleyküm, aleyküm selam Kimsin nesin nerelisin derken Laf açılır mı bizim akasyanın kökünden Bir uğultudur başlar rüzgarda Kökü dışarda, kökü dışarda... Yahut ne olur koca bir dağ Baş aşağı gelsin... Aman Allah göstermesin. Bayılırım şu düzenli dünyaya Altta ölüler Üstte diriler Gel keyfim gel! |
E mi
Kırık bir eylül güneşi gibi etkisiz, Gözlerinden bana yayılan. Gözlerime değdiğinde bütün günahlarının bedelini ödüyormuşcasına Cehennemin narında yanan kalbim , Üşüyor şimdi gözlerinden. Üşüyor bedenim. Birazdan yattığım yerin kapısı açılacak, Alıp yıkayacaklar beni, Sonra,gözlerim ıslak ıslak gideceğim Asla olmayacağın bir yere Orada da olma E mi.... |
bedi
Zincire vursan da beni, Elbet bir gün dönerim geri, Yalnız dönüşüm ebedi olur. Nice günler benle olur. Ebedi gelişim, Pekte şiddetli olur |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 12:39 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.