![]() |
Çisenti Bir Yağmur İçimdeki
Çisenti bir yağmur son günlerde içimdeki. Aşk yumuşak bir dokunuş tenimdeki. Tutamayacağımı sandığım hayaller yakınımda. Ellerin ellerime değince anlıyorum, yüreğim hep sana hazır olda. Gün dönümleri dudağıma bıraktığın tebessümler geceye sarktığında, hazzı eş anlamlı yaşıyoruz aslında. Bazen şımarık bir çocuk içimde aşk, yaramazlık yapmaya başlıyor. Bir uzak bir yakın bazen de gitmekle kalmak arasında çatışmalara kalıyorum. Tutuyorsun yüreğimi o zaman, yaslıyor başını çocuk yanım omzuna. Sonra bakıyorum da aslında sadece senin kadar sevdalanmaya korkuyorum. Sonuçta hep çiseleyen bir aşk yağıyor yaşantıma. Sevgilim.. Zaman ne hızlı aktı, yeni tomurcuklar bastı dalları. Bir mevsim başlıyor şimdi, bizi kader çizgimize getiren. Aslında dün gibi aklımda o ilk gülümsemen. Mucizelere inanmaya senle başladım ben. En uzun yolları gerimizde bıraktık şimdi. Düşe kalka yara bere içinde kalsak da direndik aşka. İnat ettik, sevda sözlerine tutunduk yalnızca. Dengede tutmaya çalışırken birbirimizi bazen kendi dengemizden saptık. Sonuçta hep aynı eksende döndüğümüzü anladık. Kaçmaya çalıştıklarımız, en çok kızgınlıklarımız ve belki değiştiremeyeceğimiz yanlarımızla birbirimize yaklaştık. Sınırlarımızı zorladı kimi gün aşk, en çok da benim sevgilim. Şimdi bak neyi nereye kadar tolere edeceğini bilen kuvvetli yürekler yarattık. Öyküler kaldı sonrasında gelecek zamana bırakılacak içimde. Sevgilim.. Aşkın çiselesin hep üstüme. Islak, sıcak ve hep hazzı çağrıştıran. Aşkın hep konuğum olsun düşlerime. Dört mevsim yaşarım senle yıllara meydan okuyaraktan. Coşkulu ve tutunduğum aşka inancımı yitirmeden. Severim seni her yeni mevsim yeniden. Sevgilim.. Yüreğini açman zor bilirim. O yürekte herkese yer yokken, araladığın kapıya şükran borçlu gözlerim. Sevgilim.. Korkulara kalkan kocaman kalbim var bilirsin. Kalbimde sen varken, gücüm tükenmez benim. |
Çizik
Tek bir çizik at bildiklerin ya da sevda dediklerin üstüne.. Kaybı da ekle, dayanılır.. Çizik at ama kurşun kalemle ki sil baş etmek istemediğinde.. Ah; insan keşke kendiyle baş edebilse.. |
Çok Zor
Aklın yittiği yerdedir aşk Kalbin attığı yerde Biter gerçeklik başladığında Kaybeder insan kendini, bilmez nerde Hadi aklımı yitirt bana yeniden Kaybolsam eskisi gibi gözlerinde Çok zor,çok.. Kalp durdu, aşk aklı siper yaptı şimdi Öyle bir farkında ki yürek düş gerçekle ezildi |
Dağılıyor Kalbim
Paylaşılabilecek çok şey varken, anlamsız kaybolmuşluklarda yaşadığın, farkında olduğun ama işine gelmeyen durumlara yanıyor içim. Birlikte diyorum bir günü şöyle geçirsek, ilk başta heyecanla başlıyorum sonra elim telefona gidiyor, duraklıyorum; ne olsa açılmaz, vardır yabancı ve yalancı ötekilerle yapacakları, vazgeçiyorum. Hal böyle olunca da alıkoyamıyor insan ne yaşanıyor sorgulamasından kendini. İlişki dediğin, başlığına gerek yok paylaşımların yarattığı değil mi? Ne yaratıyoruz biz öyleyse, düşlerimizden oluşan ve sadece içimizde kalan, kaçamak yaşanan ama sakın gitme korkusuyla sarsılan, bu mu özrüne karşılık olan? Bırak zaman yaratsın dediğimiz ortaklık, uzaklaşmaz mı paylaştıklarımız olmadan? Uzlaştığımız noktalara inanmak zorlamaz mı beni? İçimin kırık yanı isyanı değil ama nedenleri bırakamaz ki. Sen yoksan, ben yoksam, ne yaşanan günün anlamı var, ne dünlerin. Heyecan dediğin yiyip gitti mi, aşk kalkan olmuyor sana dair duyguları tutmaya. İnanç sarsılıyor belki biraz. Sonra kalabalıklarda dokunan sözler, ilgiden geçer yakınlıklar, aklın karışmasa da çekiyor ötekine bir şey, senden farklı ama. Sen duygudan uzak dururken ötekilerle, ben duygusuz olamam. Orda işte, biter düşlerimiz. N’olur yapma sevgilim, içimdeki yerine tutun, sıkı tutun. Kalamıyorum. Gidemiyorum da derdim önceleri, şimdi adım adım ilerliyorum. Sevgim değil derdim, sensizliğim. Bu kırgınlık bitirecek bizi. Dağılıyor kalbim, hadi birlikte toplayalım her köşesini. |
Dağınık Günlerim
Dağınık günlerim. *******in sonu yok, dipsiz kuyu gibi sürekli düşüyorum. Düştüğüm yerde batıyor tenime çakıl taşları, cam kırıkları, dikenler. Kan revan her yanım. Öyle soyut bir karmaşa ki beynimi ele geçiren yalan desem değil gerçeğe dokunuyor, gerçek hiç değil baştan başa oyun kokuyor. Delirant bir durum içindeyim. Üç gün, üç gece göz tavanda, yaşların hızı her önüne takılanı dağıtıyor. Sahip olduğumu sandığım her şey insafsızca çekip gidiyor. Gülümsemeler ekşi. İnandıkların direnmeye çalışıyor bir şey neye bilmiyor sanki. Gök iniyor tepeme sonra, elimden kayıyor bir sıcak kahve bardağı acıyamıyorum. Donuyor her şey, kalbim sanki dünyanın ortasında atıyor, herkes duyuyor da sevgili dediğin değersiz bir nesne halinde duymuyor. Kendi içimde olup bitenleri yakalayamıyorum şimdi. Akıl oyuna yenildi yenilecek. Yalan diyor gözünün bebeğine inandığın ve içini çize çize sürüdüğü yüreğiyle sevgili, oysa dilim bile varmıyor şimdi sevgi içine alan kelimelere. Dağıtıyorum sonra her şeyi zamanın donuk hali içinde. Baka kalıyorum etrafa içinden geçiyor her şey bakışımın, takılan yok. Sıcak bir omuz yaslıyor zorla başımı omzuna, dayan geçecek, hafife alıyorsun kendini bak buradayım ben, orda mı? Savruk oluyorum sonra, hesapsız tavırlarım ayağımı taşa çarptırıyor. Saklanmaya çalışıyorum dünyadan, ulu ortayım aslında. Sözler bıçak gibi hedefe giderken, aman diyorum önüne geçiyorum sevdiğim adamın fısıltı yaptığım adıyla, bir bir saplanıyor bedenime, her darbede deliniyor içim, kan akmıyor. Üç gün üç gece, zihin volta atıyor uyku peşinde, var yok, iyi gelir diye söylenen dağıtıyor. Söylemek istedikleri vardır sanıyorsun. Karambole gelen hayatını anlatırken birisi, nasıl değer bu diyorsun kendine, içinden bir şey duyuluyor gümbür gümbür, ya dönersen geriye. Yatağına sığmayan nehir gibi, taşıyorsun da sevdana söz ettirmeme çabasıyla sevdayı parçalıyorsun. Gözünün yaşı kurudu, çatlıyor için, bu nasıl vicdan.. nasıl.. hadi topla bu sefer dağılan sevdamı varsa yüreğin? |
Dansetmali
Rastlantıların olduğunu söyleyen öğretilerle büyüdük belki çoğumuz Hayatı kadere eşitledik, geldiği gibi kabul ettik kimi zaman Doğruydu aslında koşulsuz kabul ama hiçbir şey rastlantı değil Vakit tamam dediğinde içinde bir yer, o andır kader denen İşte bu zaman, işte bugün, doğum günün paylaşılan Farkında olmalı insan yaşadığı her saniyenin, ötesi yalan Kim bilir hangimiz nereye dokunuyor bir diğerinde Samimiyet dediğin önce kendinden başlamıyorsa niye Bu sebepten belki kendimizi arıyoruz ötekilerde Temel bir problemin ortasında tanıştık seninle Zordu attığım adımın ardından geleni bilmemek Sayende gördüm ki kontrolü bırakmak değilmiş mesele Meğer kendini yitirmiş yakın dediklerim Samimiyetine dokunmasın hayatın dikenli yolu Yüreğini sağlam tut Yaş ilerledikçe en çok o olacak ihtiyaç duyulan Şimdilik oldukça az belki paylaşılan Yine de hayatıma dokunuşun tesadüf değil, doğru zaman Baki kalsın isterim dostluğun bende Mutluluk eşlik etsin nefes aldıkça sana, dansa devam Doğum günün adına yazıya düşen kelimeler benden sana armağan Başka bir ritim kattın hayatıma farkında olmadan Dileğim; koru içindekileri ve tanıdığım gibi kal Yitirme isterim gülümsemendeki samimiyeti Ve hep dansetmali Bugün değişen tek şey artı bir eklenen yaş olsun Dostluk dediğin her müziğe uyum sağlayan bir durum Nerde ihtiyaç duyarsan orda olurum Seni tanıdığıma memnunum Nice mutlu senelere, iyi ki doğdun |
Daraldı Paylaştığımız Mekanlar
Ağlattın İstanbul’u mayısın sonunda Dayanamadı riyakarlığına sıcak zamanlar Gök savruldu kara bulutlarla Çöktü üstümüze değersizliğin ağırlığı Daraldı paylaştığımız mekanlar Sen suya kulaçtın kendinden ve gözümden kaçarken Ben camekan ardında gazete haberine sığınak Biraz kaçak, biraz farkında olarak Baktık birbirimize zihnimize takılanlarla Acıdı sen yanım, Pervazsızdı sözüm de en çok yine ben ağladım Sen çıktın sessizce, aman yol kesişmesin yürekle Ben yağmura vurdum kendimi Yüzümde yapay bir gülümseme, aman bilmesin kimse Ilık rüzgar birkaç damlayla değdikçe tenime Küçüldü adımlar, daralttı duygular Kaldırıp başımı baktım da gökyüzüne savruluyordu bulutlar Sonrası gözümde yaşla anlattığım haksızlıklar Dinleyene tuhaf gelen, bu nasıl değer dedirten yanlışlıklar Öfke can yakıyor, düşününce kendime isyanlar Sevgili, Bu muydu mevsimin bize seçtiğin rengi -kara- Bu muydu sevgimin sendeki yeri -yara- Etme eyleme dedim de sana Kaldın şimdi elinde ne yapacağını bilemediğin ahlarla |
Dayan
Kendime bir söz söyledim, Kara geceden kalma rüya ertesi; dayan. Geçecek elbet zaman, dinecek sancıyan yerlerin acısı, Hayat inandıklarının mükafatını verecek aşkla; dayan. Az buruk olsa da için, kırgınlıklarla baş etmeyi bilirsin, Hislere yeter ki kötü söz gelmesin, kem göz değmesin. Acıyı harman etmem bu sefer yalnızlığa, Dayanmaksa yaşanan güzel zamanlar adına, Saygıda kusur etsen de yüreğime, sevdamı vermem ellere. Kaybı bilmek sağlamlığı gerektiriyor, Hoyrat olmadan, sakince kendinle olmayı öğrenmekten geçiyor. Büyürsün sevdiğim sen de bensizlikte, İçersin her kadehte hüzne yakın rengiyle kırmızının, şarap diye, Karışır vicdanın da içine. Yarına bırakırsın izleri sonra, belki karşılaşmalara, Kalır mı bilmem sevginin büyüsü yarına. Dayan derim sabırla da bilmem kalır mıyım yarına. |
Denizkestaneleri
Bütün köşe başlarını sen tutmuşsun şehrin Attığım adımların ardı sıra izin sürüyor Her oturduğum masada canlanıyor gözümde kareler Geçmiş zaman yâd ediyorum üç kişi ortasında Gülümsemeye gözyaşı dahil oluyor arada Özlem bacaların dumanı gibi geziniyor karanlıkta Ha şimdi ha biraz sonra karşıma çıkarsın umuduyla İyi dilekleri alıyorum ezan eşlik ederken yatsıda Gün bitmiş, beden uykuya yenik düşmüş Aşkım halen coşkuyla hazırlık yapıyor rüyaya Sessizliğine eşlik etmeye çalışıyorum şehrin karmaşasında Yalancı dostluklardan doğruları arındırıyorum Ayrık otları misali çıkmışlar yakınında Sana zarar vermesinler diye ayıklıyorum Anılara sözüm yok onlar can yoldaşım El ele yürüdüğümüz bir akşamdı, anımsıyorum Gözünün bebeğine adadığım adaklar var Kış bitsin bahara sevdiğin çiçekler gibi açarım Denizkestanelerini iyi sakla emi sevdiğim Her birinde iyot kokulu sevda sözlerim var |
Derinliğimsin Benim
Yalansın sen koca bir yalan Yokluğu da varlığı da masallara ait olan Güzel bir gecede uyku öncesi okunan Sevdam sadece gerçek olan Öyle derin yerlere dokundun ki içimde Benliğimi bile şaşırtan Yalansın sen koca bir yalan Söylediğim ve inandığım en güzel olan Kim kime yalan söyledi nedir aslolan Beni sensiz bıraktın sandın da yanıldın Şimdi ben gidiyorum sensin bensiz kalan Son gemi kalktı yüreğimden adı sen olan Şöyle hakkını verdiğin bir uğurlama isterim ardımdan Uğurla beni yeni başlangıçlara Sana başlamaya belki yeni bir aşkla Belki bir başkası olur boşluğunda Yine de aşkım daimi kalır bunca yalan arasından Gidiyorum sevgilim hadi yolcula beni Dilinde geleceğe edilen dualarımız Gözünde iki damla yaşın olsun ardımdan Dönüp bir bak sonra neydi yaşanan Aslında tek gerçek vardı Sen bendesin hala, yaşadıkça nefesim ikimiz adına Ben sende hiç olmadım bensizliğin var geriye kalan Yalnızsın bundan öte yalanın kendine Yolculuyorum seni tüm zamanların en koşulsuz sevgisiyle Ve seni seviyorum sevgilim Yokluğunla varlığınla yüreğimde kalacak aşk hikayemsin inan Derinliğimsin benim, belki vurgunum bundan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:50 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.