![]() |
Torunum
Torunum, tatlım, Can'ım Ben sana hayranım Seninle arkadaşlık yapabiliriz Yok aramızda bir fark, Sen yolun başlangıcında ve çıtak Biz ise yolun sonundayız Birlikte olursak yaparız büyük atak. |
Tuvalet Edebiyatı
Çiçek toplamaktır çiş yapmanın parolası, Geldik bir yere gerekir buranın da sulaması, Hasan kaptan vermelisin çiş molası, Geliyor insanın içinden çiçek toplaması. İki buçuk saat de bir mola verirler, Sıkışanlar tuvalete koşarak giderler, Yaş ortalama yüksek,alafrangayı tercih ederler, Bulamazlarsa Resul ün çadırına razı idiler, Çiçek toplamaktır çiş yapmanın parolası, Geldik bir yere gerekir buranın da sulaması, Hasan kaptan vermelisin çiş molası, Geliyor insanın içinden çiçek toplaması. İki buçuk saat de bir mola verirler, Sıkışanlar tuvalete koşarak giderler, Yaş ortalama yüksek,alafranga tercih ederler, Bulamazlarsa resul patentli çadıra da eh derler, Önemlidir tuvalet edebiyatı, Rahatlatır sağlık ve hayatı, Buda bedenin normal ifrazatı, Böyle geçti Gerçek Tur seyahati Neden ayırt etmişler cinsiyete göre tuvaleti, Otobüste olunca23 bayan beş erkek milleti, Bir yanı kuyruk,diğer yanı boş olacaktı, Seyahatte bayanlarımız bozdu bu hikmeti |
Uçmak
UÇMAK … Bir kısım hayvanlara Allah uç demiş, Bunların adına da kanatlılar denmiş, İnsanoğlu bakınca,taklit etmiş, Böylece uçak denen, hava otobüsünü keşfetmiş. Uçmakla uzun mesafeler kısalıvermiş, Adem oğlu bundan nasibini almış, İZMİRAİR gibi hava şirketi kurulmuş, Faydalanma,mutlu azınlık dışına taşmış. Bir zamanlar Leyla Halit ortaya çıkmış, Tehdit ve cesaretiyle uçağı kaçırmış, Bu olaydan sonra,kaçırma moda olmuş, Hava yollarında anarşi hortlamış, Çare olarak dayanmış kapıya,sıkı kontrol, Soymaya başladılar,ne ayakkabı kaldı ne pantol, her şeyi çıkarıyorsun,ediyorsun fora, Manyetikte koyuyorsun,plastik tavalara. Diyeceksiniz, doğal,bunlar da olacak, İnsanlar böylesine de olsa,uçacak, Olayı unutup keyfine bakacak, Yeni hava şirketleri,yinede doğacak, Yerden kalkınca,tepeden kuş bakışı iyi gelir, Hoştur bulutları delip,tepesinden seyir, Özenti,kendini pamuk tarlasına atası gelir, Yanında sevgilin varsa birlikte yatası gelir. Sesleniyorum buradan,insan olanlara, Buraları yakışmıyor,azgın hayvanlara, Kahroluyorum,anarşiye taraf olanlara, Diyorum ki lanet olsun onlara, Bu ahvalde kalktık İzmir Menderesten, Eşim deki heyecanı bir bilebilsen, Çünkü Seyahatin sebebi,torun Ela, İniyoruz Sabiha Gökçen hava limanına. |
Uğursuz Sayı
Sanayide uğursuz sayıdır elli, Baraj ve gelişmenin engeli, Ufak görmeyin,sorun çok önemli, Getirdiği külfet çekilmez,zor besbelli. Doktor çalıştırmanız olur zorunlu İş güvenliğinde mühendis, uzman sorumlu İş veren, olmak ister tutumlu, Devlet ise emir çıkartır elli koşullu. Sanayici elli çalıştırıyor ise zaten çileli, Devlet der yatırım yapın, sanayi büyümeli, Sorun, engel çalıştıranda değil, belli Bilmiyoruz çözümü kimlere söylemeli. Hadi bulup özürlü çalıştıralım, Eski hükümlü arayıp bulalım, Terör mağduru yoksa yaratalım, Bizler sanayicimiyiz anlayalım, Ne kadar söylersek bitmez, Bu terazi bu sikleti çekmez, Sıkıntıları söylemek ise yetmez, Yanlış kararlar ekonomiden geçmez. Dileğimiz, konu kökten çözümlenmeli, Ülke istihdam kazanıp sanayici nefeslenmeli, Ankara sesimizi duymalı,biraz sözümüzü dinlemeli, Kalkmalı bu elli,olacaksa baraj olsun yüzeli, |
Üsküdarlı
S E N İ U N U T M U Y O R U M Üsküdarlı Melahat Kanıdinç, Yaşamımda unutamadım seni hiç, Üniversite gençliğimde sevmiştim seni, Sayende bulmuştum kendi benliğimi. Yaşlı bir anan vardı vurdum duymaz, Köpeğin adı spot,rengi siyah beyaz, Siz yemekten fedakarlık ederdiniz, o anlamaz, Sen olmayınca inadından sokak turuna çıkmaz. Seninle özel ve güzel günlerimiz oldu, Hatırlasana piyanodaki serenadı, Sen benim kucağımda parmaklar beraber çalardı, Anan ne dinler ne yoklar nede arardı. Aşkı,sevgiyi,cinselliği sende tattım, Yanından geçmeye korktuğum mezarlıkta yattım, Senin için Üsküdar -yıldız arasını yol yaptım, Banyoda önünde oturup pamuk ellerinle kirimi attım. İstemesek de şartlar ayırmıştı,mezuniyetimle, Sümerbank Beykoz kundura da başlamıştım ilk işime, Aşiyanda kolej kampusünde kiralamıştım bir fakirhane, Hizmet üretiyordu bana sanki pansiyon değilbir kerhane. Sende o hışımla evlendin,yollarımız ayrıldı, Herkes kendi hayat ve işine koyuldu, Bilmiyorum,ama dilerim mutlu oldu, Onun adı hayat boyu ceni olarak anıldı. |
Vadide
V A D İ D E Bir heykel gördüm Manisa vadide Üzerinde bir lider var dünyada nadide, Gördüğüm abidelerin en heybetlisi, Manisa ya yakışırdı ancak böylesi. Sol altında organize sanayi bölgesi, Ufkunda Celal Bayar Üniversitesi, Altındaki Orman dersen Tarzan ın dikmesi, Yakışırdı sana tabiatın doğal yöresi. Ülkenin hala sana,fikirlerine ihtiyacı var, Yoldan geçenler söylersen yanlısı duyar, Seni anlamayan çıksa da birkaç hıyar, Cumhuriyet yerine oturdu,artık ne yazar. Sen rahat ol bak keyfine, Dünya hayran senin liderliğine, Bizim bazı siyasiler anlamasa bile, Er yada geç ulaşacak ülke hedefine |
yAKA
Y A K A İzmir de ünlüdür, sahil Karşıyaka, Bursa dan gelip Nesrinle mesken Tutmuşsun, Fahrettin Selçik orada oturmuşluğun önemli vaka, İnanıyorum,Sayende gelişmiştir bu Karşıyaka. Baktım uğur var yaka da,oturdum kaldım, Yetmiyormuş gibi birde Bornova yaka da mülk aldım, Hem ormana sınır,hem de köy yerleşkeye yakın, Usulsüz,ruhsatsız bir ev de burada yaptım. Alerji ve yaştan, istemem artık deniz kenarı, Yakaköy temizBornova da köykent,çamlık diyarı, Yerden temiz havadan anlamaz İzmir hıyarı, Bu köy taşlık ama ağaçlık,oksijen anbarı. Köyün yerleşme tarihi, asrı bulur, Güneşi karşısından,alnından vurur, Şimdilerde Büyük şehir sınırın da kalır, Kanununda özel olarak orman köyü anılır. |
Yaşa
Y A Ş A Nerede ve ne olursan ol, Bakma çevreye hayatını yaşa, Fırsat bulunca,açık görünce dol, Aldırma sezonlara,yaza,kışa. Yok bu çağda seçeneğin başka, Kalmasa da,inanmalısın aşka, Pencereden gördüğüm kar beyazı, Hatırlatıyor bana bir önceki yazı, Nesrin,köyümüzün adını anmazdın, Sende ne değişti anlayamadım, Geldikse de bu çağa ve yaşa, Senede iki kez gelmek istersin koşa,koşa, Allah dan var pati gibi bir yardımcı, Yükümü alıyor,bırakmıyor bana acı, Olunca köyde ayrı ev ve mekanımız, Güzel geliyor,ikimize de vatanımız. Var evin içinde sabahın sessizliği, Dışarıda,kar örtülü doğa dinginliği, Görüş açık,görüyorum ufuktaki Ağı dağını, Anımsıyorum,yol gözleyen anamın anılarını. Neler çektik virajlı Eskişehir yolundan, Bıkmıştım bu ilin kömür kokusu ve soğuğundan, Yollar çamur,ne gezer asfalt ve stabilize, Allah acıdı da, geldik bu yaşam ve günümüze. Köye gelip,sessizliğe girince, Birde kar yağmaya başlayınca ince,ince, İlham perilerim de harekete geçince, Bunları derleyip yazdım,birinden gizlice. |
Yıldızlar yıldızlılar(YTÜ)
YILDIZLAR YILDIDIZLILAR(YTÜ) Sevimlidir toprağı taşı, Severiz Yıldız’ı Beşiktaş’ı Karşısında Maçka Nişantaşı, Yıldızdır Yıldızlılar. Gizemlidir bizdeki yıldızlar, Bayrağımızda hilallisi var, Semada binlercesi yatar, Yıldızdır Yıldızlılar. Görevdedir,ülkede,bir baştan bir başa, Karadeniz Hopa dan Marmaris Kaş’a’ Hizmet üretirler büyük bir aşkla, Yıldızdır Yıldızlılar. Katılımcıları Anadolu doğumludurlar, Sonradan İstanbullu oldular, YILDIZ tepesinde okudular, Yıldızdır Yıldızlılar. Okuyup ilim irfan sahibi oldular, Dört bucağında şantiye kurdular, Aldıkları teknikleri,tatbike koydular, Yıldızdır Yıldızlılar. Yokluktan gelip varlık oldular, İmkansızlıklarla boğuştular, Yılmayıp yine de başarılı oldular, Yıldızdır Yıldızlılar. Kuruldukta Nafıa fen mektep di adı, Üniversite olmak idi muradı, Sindirerek,yüz yılda başardı, Yıldızdır Yıldızlılar. Kendileri yaparken aşamalar, Ülkeyi de beraberinde taşıdılar, En büyük keyfi böyle yaşadılar, Yıldızdır Yıldızlılar. Makina,Mimaride,şehircilikte, Yapı,inşaat ve statik de, Harita kadastro ve elektrikte Yıldızdır Yıldızlılar. Karayolları ağının oluşmasında, Santral ve barajların yapılmasında, Elektrifikasyon ve ülkenin aydınlatılmasında Etkin birer yıldızdır YILDIZLILAR. (YTÜ) |
Yok satanlar
Y O K S A T A N L A R Hanımların Başka türlü dünyası var, Bütün çabaları ve hünerleri gösteriş, Yoksa göğüsleri şişirmeye sünger takarlar, Sanki göğüsleri varmış gibi hava atarlar, Foyası çıkmasın diye,üstün çıkaramazlar, Erkek arkadaşı ile sarılmaktan korkarlar, Bunlara pestil göğüslü diye adlandırılır, Analık ve evlat edinmekten uzak kalınır, Vardır kendilerinin, tabi ki başka silahı, Popo su ile baldırlarını, okşamanın yok günahı Hep böyle kalacak değil,Her şeyin vardır çaresi, Sevildikçe erdikçe görülecektir büyümesi, Her güzelin vardır istikbali ve müşterisi, Kimisine göre makbuldür küçük mmlisi, Bulunca bir partner ve arkadaş,atlarlar, Görünen,gelişen ahvalde,yok satarlar. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:59 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.