![]() |
İkinci Bahar Gibi
Bir dalda iki cambaz, Birisinde saz..! Diğerinde naz..! Al birini; Vur bir tarafa.. Aşk..! Diye; Tutturmuş, Delinin birisi... Sanki..! Aşk..! Varmış; Gibi.. Yaşamak istiyorsada; Kendisi, Sanaldı; İçindeki sevgi.. Yeniden açılacakmış gibi, Hayatının; İkinci perdesi..! Gönlü hayal bahçesi Peşrevi; Güzel ve hoş, Sanki ikinci bahar gibi.... |
İstanbulda Bir Gece
İstanbulda bir gece, Her zaman ki eğlence, Kimi sirkeyle sarhoş, Kimi viskiyle sarhoş. Herkes kendinden memnun, Parasına göre eğlence, Kimi pavyonda barda, Kimi sokak köşesinde, Bedavanın peşinde. İstanbulda bir gece, Sokak çocukları,tinerciler nasipte Tehtitle adam soyarlar, Vermez'sen karın deşen canavarlar, Herkez korkar bir şey yapamaz, Kanayan yaramız der sallamaz, Her gece den gündüze Bir ceset bulunur bir köşede, Sormazlar neden niçin diye Adı ad'sız diye gömülür, Her hangi bir yere. |
İşte
İşte..! Gündüzler döndü geceye, Geldi yine; Anka kuşu pencereme. Götürdü enginlere dağ,dere.. Sularda duruldu; Sessizliklerde... İşte..! Gecenin kör karası gibisine, Saat üc,dört belkide.. Yavaşca seyreldim,yattiğın yere.. Seyrettim uyumanı; Döne döne, Çok sevimli idin; Nedense..! İşte..! Masum bir çocuk; Yatıyormuşcasına,şiltede..! Öyle büyüttüm'ki; Seni içimde..! Canımdan can vermiş, Bebeğim gibisine.; Ne oluyorsa bana böyle..? İşte..! İçimdeki çocuk coştu yine.. Aldırmıyorum.! Mutluysam, Gerisini sormak niye...? Alnına bir öpücük kondurdum.. İyi uykular niyetine.... |
Kahroldum
Bir sevde yaz dediler,adına seni koydum, Bir şiir yaz dediler,duygulara sel oldum, Onu düşün de yat rüyada görürsün dediler, Sabaha kadar aradım, seni sordum durdum, Bir cana bir can gerek ver dediler, Önlerine canımı canının yerine koydum. Yaşamı seninle sevdim, seninle doydum, Yoksun ya yanımda,hasrete heder oldum, Gökyüzün'de aradım her kuşa sordum, Bırakıp gitti bekleme dediler, Kahroldum.... |
Kardeşime
Gönderdiğin meleklerin, Bebeğimi aldı,Yüreğimden... Çaldılar,koparırcasına Ellerimden... Nasıl bir oyun oynuyoruz..? Hayata dair,yaşama dair, Acımasızca.; Neden..? Kollarımda taşıdığım o bitkin beden, Birşey kaybetmemişti tebessümünden Sevgi dolu yüreği ile abla derken Bebeğim; üzülmiyeyim diye ben Şarkı bile soyledi giderken Canımıniçi Hani o udumuz vardı ya,,! Çalıp söylerdiğimiz seninlen., Saklıyorum.,Çalmıyacağım Elbet; Buluşunca birgün yeniden Çıkacak o zaman; Oda yerinden. |
Kim Suçlu
Buz gibi bir havada. karın,kışın ortasında, Kaldırımın kenarında, Daha yolun başında, Çocukluğu katledilmiş, Kazanç kapısına. Oturtulmuş bir köşeye, Pis bir bez'de önünde, Anası olacak kadın; Yatmış vicdan sömürüsüne. Acımadığı çocuğuna, Ağlıyor acıyın diye. |
Korkuyorum
Sine-i milletimize, hançer girip çıkıyor, Aç, susuz,mecelsiz, Vatandaş hep ağlıyor. Düşmanı denize dökmüş'üz, Başımız dik yürümüş'üz, Türklüğümüz le övünmüş'üz, Şimdi ne oldu bize, Dileniyoruz borç diye, Ülkemizi senet gibi veriyoruz ellere, Aciz olduk düşmanların önünde, Osmanlı Tarihi, Tekerrür edecek diye, Korkuyorum, korkuyorum, Dünya alem gülecek bize. |
Kovalamaca
Köşe kapmacayı iyi oynuyorsun, Çocuk'ca kaçıyorsun. Yeni bir oyunmu keşfet'tin..? Hodri meydan diyorsun. Koca bebek..! Oyun iki kişi ile oynanır, Boşuna çabalıyorsun. Ben bir kazak kızıyım..! Elmanın yarısı durmaz, Delinin delisi olmaz. Vaz geç kovalamaca'dan. Huyum kötüdür; Ne olur ne olmaz |
Kuyruklu yıldız
*******in süslüsü, Yıldızlı bahcedir,gökyüzü. Hele varki birisi; Dilek toplar; Kuyruklu yıldız'dır kendisi. Edalıdır gidişi; İsterse'de yapar işini, Sevgi istedim vermedi, El salladım,görmedi..! O bile beni sevmedi..! |
Kuzuların Sessizliği
Kuzuların sessizliği bitti, Her yıl olduğu gibi Adı üstünde kurban bayramı, Öldürme bayramı geldi. İlkel toplumlar gibi Katliamın bir adı, Bayram, Hak adına kurbandı. Tezgah kurulmuş hep sokaklara, Eli bıcak tutanlar girmiş bir bir sıraya, Koyun canı derdine ağlıyor ortada. Kimsenin umru değil, Et derdine coşuyor,koşuyor, Kurbanı kestiren,şişe şişe geziyor. . Etler sır gibi saklanıp,küplere basılıyor, Çöpteki kemikleri köpekler yalıyor, Kimi de peşrev yapıp alemlere dalıyor, İsyan ediyorum, Sevap bunun neresinde, Tanrım afına sığındım yine, Bu canı verende sensin, Toplu katliam niye. Beynim duruyor düşünürken, İnsanoğlunun ne farkı var caniden Şu canlılar şu doğa, Neler çekiyor insan denen faniden. Şunu bilinki, Korumamıza muhtaç olan hayvanlar, Kendilerine dokunmıyana dokunmazlar. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:20 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.