![]() |
Çal Davulcu Kız Anası Ağlasın
Perşembeden bayrak dikdik dama biz Kız evinden çeyiz aldık geliriz Davul çalar halay çeker gencimiz Çal davulcu kız anası ağlasın Çal zurnacı kız babası ağlasın Kazanlarda kaynar düğün aşımız Masalarda başlar rakı faslımız İnkar etmek köylü bizim aslımız Vur davulcu kız anası ağlasın Çal zurnacı kız babası ağlasın Halaylarda bükülürken dizimiz Arşa çıkar naralarla sesimiz Oynadıkça coşar gönül keyfimiz Çal davulcu kız anası ağlasın Çal zurnacı kız babası ağlasın Kız evinde kına yakar güleriz Gelin kızı ağlatansa bizleriz Kına yakar eve geri döneriz Vur davulcu kız anası ağlasın Çal davulcu kız anası ağlasın Gelin alıp pürneşeyle gezeriz Düğün bitdi yorgun düştük hepimiz Genç çiftlere mutluluklar dileriz Çal davulcu kız anası ağlasın Çal zurnacı kız babası ağlasın M.Tamer Altıparmak |
Çekilmez
Seninle süslenir gece rüyalar Hayalle ıslanır çatlak dudaklar Teninde ısınır soğuk avuçlar Çekilmez derdimin dermanı sensin Gönülde taşınır güzel duygular Bir aşk uğruna ağarır saçlar Dermanım olmaz sessiz ağıtlar Çekilmez derdimin dermanı sensin M.Tamer Altıparmak |
Çile
Sevgi gönüllerde ruhlarda var olmak Ölüm sonsuz karanlıklarda kaybolmak Ya ayrılık,ya ölüm,ya yalnızlık Bedenin ruhun çektiği çile değil mi? Mehmet Tamer Altıparmak |
Çok çekmişti
Günlerden cumartesi Hasretin kara çizgisi Yer istanbul haydarpaşa Duyuldu düdük sesi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Kendisi inşaat amelesi Meselesi ekmek meselesi Doğduğu yer Adana şakirpaşa Vardı tek bir düşüncesi Bir hasret birde sevgilisi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Sırtında ceket eskisi Gömleğin eksik düğmesi Amele gardaşın boştu kesesi Birde günlerdir midesi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Yola düştü vagon kafilesi Dumanlar çöktü kesti nefesi Guruldadı yine boş midesi Ne aşı vardı nede meyvesi O anda yine geldi neşesi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Bir mevsim sürdü dönmesi Gözüne geldi yarin çehresi Garibin bir başkaydı gülmesi Çabuk gel demişti sevgilisi Çook çekmişti çok Çook beklemişti çook Bir yanda kuzuların sesi Öte yandan itlerin ürmesi Aklına geldi çoban çeşmesi İşmar ediyordu sevgilisi Çook özlemişti çok Çook beklemişti çook M. Tamer Altıparmak |
Çok Sevmiştik Bir Zaman
Gözlerimde tomurcuk gülüm oldun bir zaman Takındığım göğ boncuk uğrum idin sen taman Kem gözlermi acaba bizim aşkı kıskanan Tomurcukken Solduydu Henüz gönlüm doymadan Aşık değil mecnundu senin için bende can Muradına ermedi seven gönül birde can Uğrun uğrun buluşduk mutlu olduk vuslatdan Ne zaman ki kavuşduk mehtap doğdu semadan Yüreğimiz hoş oldu muhabbetle o zaman Hep diline doladı bizim aşkı kıskanan Aşık değil vurgundu iki beden iki can Muradına ermedi iki gönül iki can Gözmü değdi bilmem ki sakınmadık nazardan Yüreğimden kan damlar hep çektiğim acıdan Ayrılıkdan kahrolduk çok sevmiştik bir zaman Tomurcukda solarmış henüz daha açmadan Aşık değil vurgundu iki beden iki can Baharına ermedi seven gönül iki can M.Tamer Altıparmak |
Çukurova
Çukurova ılık geçer kışların Yabanına erken gelir baharın Baharında başlangıcı mart ayın Efsanedir güzelliğin dillerde Uyanışı erken olur doğanın Fakirleri beslemektir amacın Meyve sebze hububatdır baştacın Efsanedir bereketin dillerde Toroslara kucak açar yamacın Çukurova beter olur sıcağın Firezlerde öteriken turacın Efsanedir seyhan nehrin dillerde Bir başkadır tadı yine kebabın Ferahlatır içilince şalgamın Fakir aşı salatayla pilavın Efsanesin çukurova dillerde Tamer Altıparmak |
Davet
Ruhumu okşa Gönlümü hoş tut Aşka davet et Sevgilim diye Elimden tut Sahilde gezdir Şiirler oku Aşıkım diye Dünyayı unut Yalnız benim ol Sevgiyi yaşa Sevildim diye Mehmet Tamer Altıparmak |
Demem
Acılar içinde kavrulur sinem Günlerim geçtikçe çoğalır çilem Ağlamak kadermiş gülmeyi bilmem İçtiğim siğara sırdaşım benim Aslı'ya aşıkdı bir zaman kerem Canana can kurban keremim demem Acıya alıştım bal olsa yemem İçtiğim badeler sırdaşım benim Çilenin topuna bir kuruş vermem Elimden gelirse bağrımda çekmem Şifadır deseler elimi sürmem Kağıtla kalemim sırdaşım benim Bülbüle hayranım baykuşu sevmem Güzele can kurban çirkini nidem Goncadır bağrım da adını demem Çektiğim acılar sırdaşım benim M.Tamer Altıparmak |
Dert Küpünde Dertli Diller yıkanır
Gül koynunda diken almış payeyi Kim demiş ki bülbül bilmez sevmeyi Dert küpünde sevda dili ballanır Bülbül sever diken sarar çiçeği Hazan gelmiş bülbül neyler gülmeyi Ruhu inler dili döker nağmeyi Dert küpünde dertli diller yıkanır Bülbül başka fiğan eyler çileyi Can canan der görmez başka kimseyi Reva görme mevlam yarsiz ölmeyi Her dem yanar kahve gibi kararır Kim ister ki kara günler görmeyi M.Tamer Altıparmak |
Dertsiz Kulu Sen Göster
Çokmu dertli yüreğin gözyaşların dinmiyor Ağlamak mı kaderin neden yüzün gülmüyor Benzin solmuş elemden erim erim eriyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada Lalda olmuş dillerin sesin sedan çıkmıyor Feri sönmüş gözlerin kahır dolu bakıyor Gel hayata küsme sen ömür geçip gidiyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada İçin için yanmışsın bak elinde titriyor Ağlama değmez hayat seni senden ediyor Sende umut besle gel bak insanlar gülüyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada Alın yazım deme sen seven nasıl seviyor Ele geçmez bir daha günler gelip geçiyor Yığın olmuş dertlerin birer birer bitmiyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada Dertsiz kulu sen göster derdi Allah veriyor Gözyaşında beyhude sana çare olmuyor Müzmin derdim var deme güneş hergün doğuyor Kader deyip ağlama şu yalancı dünyada M.Tamer Altıparmak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:18 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.