![]() |
Ne hoş
Duyunca sesini telefonda içim oldu bir hoş Neşe saçtın, sevgi dolu sözler duymak ne hoş Sesinle güçlendim, keyiflendim oldum bir hoş Varmak mutluluğun tadına seninle ne hoş Adına çiçekler diktim bir görsen ne hoş Arasına birde gül diktim bir görsen ne hoş Çeçekler renk renk açtıetrasfa güzellikler saçtı ne hoş Varmak mutluluğun tadına seninle ne hoş Değildir sensizlik banada bir hoş Benimde yatağım sensiz hep boş Sabret güzelim olacağız birlikte bir hoş Varmak mutluluğun tadına seninle ne hoş Hikmet Güner |
Ne insanlar gördüm
Ne insanlar gördüm hep seven Ne insanlar gördüm sevdiğini sanan Ne insanlar gördüm, hep farklı davranan Ne insanlar gördüm, sevdiğini söyleyip de kendini kandıran Ne insanlar gördüm çıkarları için yaklaşan Yüzüne gülüp de arkandan farklaşan Gerçek yüzüyle hep saklaşan Ne insanlar gördüm, yanlız menfaatleri ile paylaşan Ne insanlar gördüm, Kararsızlıklarla hep boğuşan Sevginin sıcaklığını anlamayıp da kendini soğutan Sevmekle sevmemek arasında sürekli boğuşan Ne insanlar gördüm, sevdiğini söyleyip de kendini aldatan Azim ile, başarı ile sessizce uğraşan Tüm engelleri aşıp, dostluk ve sevgi ile bağlaşan Birlikte mücadele verip omuz umuza savaşan Ne insanlar gördüm, sevdiğini söyleyip de kalpten paylaşan Hikmet Güner |
Neler Olacak
Kalplerin birleşip, sevginin olduğunda neler olacak Soğuklar sıcak, sıcaklıkla aşk, heyecan olacak ******* uzun, bitmez tükenmez arzular olacak Gün doğacak, gün batacak ve sonunda mutluluk olacak Yıldızlar gökyüzünde parladığında neler olacak Ay denize düşmüş, deniz sakin, sanki gündüz olacak Hep el ele sahilde uzun uzun yollar olacak Gün doğacak, gün batacak ve sonunda mutluluk olacak Dokundukça tenler birbirine göreceksin neler olacak Ayrılık zordur, hasreti boldur, doldur şarabı bardağı doldur İçtikçe içecek, kafalar dolu, aşkımız şarhoş olacak Gün doğacak, gün batacak ve sonunda mutluluk olacak Bitecek bu hasret, sana kavuşmak için kollarım kanat olacak Bir sabah uyandığında, bedenim koynunda seninle olacak Gün doğacak, gün batacak ve sonunda mutluluk olacak Anlayacaksın o zaman yaşadıkların, hayal değil gerçek olacak Hikmet Güner |
Niye
Varken bu güzellik kendini çirkin yapmak niye Aydınlık varken, karanlığı seçmek niye Gülmek, neşeli olmak varken, ağlamak niye Mutluluk, sevgi varken, bu mutsuzluk niye Düz yollar varken, yokuşu tırmanmak niye Akıllı olmak varken, karmaşık düşler niye Meleklerle dans etmek varken, şeytana dua etmek niye Mutluluk, sevgi varken, bu mutsuzluk niye Kendine bakmak varken, başkaları ile uğraşmak niye Sağlıklı olmak varken, hastalıkla boğuşmak niye Tatlının tadı varken, acıyla yanmak niye Mutluluk, sevgi varken, bu mutsuzluk niye Hikmet Güner |
O An
Doğacak elbet gökyüzünde parlak bir güneş Aydınlatacak karanlık dünyanın çehresini işte o an Olmayacak gücümüzün eşi yedi cihanda; birlik olduğu o an Yerle göğün birleştiği çizgiden; Güneşin doğduğu o an Hiç durmayacak kalplerin, birlikte koştuğu an Hangi güç dudurabilir, beraberce kan verildiği o an Sonuna dek,... çekilsede damarlarımızdaki kan Yerle göğün birleştiği çizgiden; Güneşin doğduğu o an Hakla, Adaletle, Vicdanla insalara bakan Çağlayanlar sesi gibi gümdür gümbür durmadan akan Aslanlar gibi güçlü, dimdik hep sevgiyle bakan Yerle göğün birleştiği çizgiden; Güneşin doğduğu o an Üzerimizedir herkezin gözü, güneşimiz doğduğu o an Kıskanacaklar bizi, çizgimiz hep yükseldiği o an Örnek olacağız etrafa, tüm kalplerin birleştiği o an Hep parlayacak gökyüzünde, Ay ve Yıldızımız Kanımız birleşip de kankardeş olduğumuz o an Hikmet Güner |
Oğluma
Seni ilk hayal ettiğimde Sevincim, heyecanım sonsuz oldu Kıpırdanışın, dünyaya gelmek isteyişin Mutluluğum içimde bomba oldu İlk sesini duyduğum an Şaşkınlık, neşe karıştı birbirine içimdeki bomba haykırışım oldu Artık bende bir babaydım, hayallerim gerçek oldu Kovaladı aylar birbirini Tanımaya başladın etrafındakilerini Ayakların güçlükle bastı yerlere Gözlerin arar oldu hep, en yakındakini Hele bana ilk baba dediğinde Baban olduğumu bildiğinde Beni kucaklayıp öptüğünde, babam dediğinde Hissettirdin baba olduğumu, dünyaları verdiğinde Büyüdün delikanlı oldun geldin anlaşılır, bilinçli zamana İyi düşün yapacak ve yaptıklarını Akıllı ol, kul etme kendini her kula Yakışır sana en güzeli Göster gücünü kuvvetini İnatla, azimle ver hayat mücadeleni Hazırla sende oğluna geleceğini Bir gün sende baba olduğunda Oğlunun sana babam dediğinde Seni kucaklayıp öptüğünde Hissedeceksin baba olduğunu, sana dünyaları verdiğinde Hikmet Güner |
Oldu
Kalem elimden düşmez oldu Defterim şiirlerinle doldu Yazdıkça gözlerim doldu Sensizlik bana zindan oldu Hikmet sana hep kurban oldu Hasretinle içim doldu Yaz bitti kış oldu Sabret güzelim yakında Kavuşmak bize farz oldu Hikmet Güner |
Ola
Gün doğdu, gün battı, gündüzüm gece ola Her eve geldiğimde sessizlik var ola Sessizlik, sensizlik benimde canıma tak ola Merak etme güzel yarim, kavuşmak tez ola Yattım yatağa döndüm bir sağa bir de sola Bir rüya gördüm dün gece hayırlar ola Ağlamaklı idid gülen gözlerin acep ne ola Bedenim yanlızdır am, ruhum hep seninle ola Aşkım sevgim, kalbim yanlız seninle ola Baktıkça resmine hep gözlerim dola Uzaklardayız ya adı bence hasretlik ola Merak etme güzel yarim kavuşmak tez ola Geçer gider bu günler, yeter ki sağlık ola Bir sabah uyandığında ben, koynunda ola Yakındır kavuşmak, kolların boynuma dola Bitecek bu hasret, günümüz bayram, keyfimiz hoş ola Hikmet Güner |
Olmasa..!
Ah su savaslar olmasa, arilar ciceklere konmasa, cicekler renk renk acarmiydi, sevgiler hic olmasa... kimin kime faydasi olurdu, ah su insanlik olmasa, zalimin zulmu, mazlumun acisi olmasa, kotulukler hic olmasa... yagmurlar olurmuydu, bulutlar hic olmasa, sicaklar olurmuydu, gunes hergun dogmasa, piril, piril yildizlar, ay mehtaba dogmasa, ask olurmuydu, sevgiler olmasa, susmakmi, konusmakmi, dinlemek olmasa, sabirmi, sabirsizlikmi, tahammul hic olmasa, huzurmu, hastalikmi, yasama isyan olmasa, mutluluk olurmuydu, gonul sevgiyle dolmasa, savasmi, askmi...ah su savaslar olmasa....! Hikmet Güner |
Olmasaydı
Çiçekler hiç açmasaydı Sevgiler hiç olmasydı Dostluklar paylaşmak varken Ah şu kötülük olmasaydı Birlikte mutlu yaşamak varken Ah şu mutsuzluk olmasaydı Kimin kime faydası olurdu Ah şu insanlık olmasaydı Hikmet Güner |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:49 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.