![]() |
Bizden Birisi
Bıyıkları buğday başağı gibi Bakışları isyan bayrağı gibi Başı diktir zagros dağları gibi Halkın arasında bizden birisi Gerçeğe aşıktır yanlışa düşman Haksızlığa baş kaldırır her zaman Onu yıldıramaz işkence zindan Devrim savaşında bizden birisi Tavrı hep açıktır halkından yana Ne zulümler etti soysuzlar ona Emperyalistleri sokmaz vatana Onur kavgasında bizden birisi Köylüdür o tohum eker toprağa İşçidir o şekil verir bardağa Kokusuzdur gezer dağlardan dağa Haklı davasında bizden birisi Saçları kırlaşmış beyaza dönmüş Etrafını çocuk torunlar sarmış O hiç değişmemiş hep aynı kalmış Yaşam çabasında bizden birisi Cebbar Korkmaz |
Bizim İçindir
Memleketi yiyen bir avuç zengin Alkışlayın beyler bizim içindir Elbet bunun sonu gelecek bir gün Alkışlayın beyler bizim içindir Her gün tv lerde büyük rezalet Ağzı açık kalmış seyreder millet Böyle batırılır işte memleket Alkışlayın beyler bizim içindir Gören yok sokakta yatan yetimi Böyle uyuturlar Türk milletini Abd den ısmarlayan var etini Alkışlayın beyler bizim içindir Emperyalistlere bağlı simsarlar Onların adına darbe yaparlar Yaşını büyütüp gençler asarlar Alkışlayın beyler bizim içindir Sokaklarda kap kaç tinerci gençler Sosyeteden fasıl ile skeçler Yirmi bin doları az bulur ***ler Alkışlayın beyler bizim içindir Bizim için en lüksünden yiyorlar Bizim için bizi hiç sevmiyorlar Bizim için bize aptal diyorlar Alkışlayın beyler bizim içindir Cebbar Korkmaz |
Bölücü
Milattan üç bin yıl önce kuruldu Mezopotamya Kürtlerin ana yurdu Dünya medeniyetinin beşiği oydu Tarihi açta bak kimdir bölücü Satrancı tavlayı damayı bulan Kan içen asurlara darbeyi vuran Tarihte met imparatorluğu kuran Yalanı geçte bak kimdir bölücü Tüm dilleri hak kılmışken yaradan Ya adam ol yada çekil aradan Kürtçe seslenir Çanakkale.de ki mezardan Doğruyu seç.de bak kimdir bölücü Sahtekarlar bilmez oldu ayıbı mezabotamyanın gerçek sahibi Kürt komutandır selahaddini eyyubi Aklını ölç.de bak kimdir bölücü Cebbar Korkmaz |
Bu Son Damlaydı
Bu son damlaydı Sevdamı kederle suladığım Yüreğime kök salmış hayalini kopardığım Sevdamı sonsuzluğa yolladığım Taşmıştı ruhum Küskündü ayrılığım Belki de bir ömür sürecek kırgınlığım Ayrılırken el sallamadığım Bu son damlaydı Kapanan kapımda kalmadı aralığım Bu son damlaydı Taştı gönlümden döküldü sevda Söndürdü güneşi karardı dünya Ölümsüzde olsa bu aşk Kırıldı kalbim bitti bu sevda Benim için kötü bir mabetti dünya Farz ederim ki bu aşk Gördüğüm bir rüya Bu son damlaydı Boşalan kap yerini doldurmaz bir daha Bu son damlaydı Kalbimdeki sevda ateşini söndüren Ruhumdaki hayalini öldüren Kulaklarımda uğultu Başımı döndüren Gözlerimden sel olup Seni benden alıp götüren Ayin yaparcasına boşaldı göz yaşlarım Kırıldı dallarım soldu yapraklarım Belki de hasretinden Kuruyacak toprağım Aşk mabedinden bir daha dönmemesine ayrılığım Bu son damlaydı Kaybolduğum aşk mabedinde beni kendime getiren Cebbar Korkmaz |
BURJUVA KIZI
Senin düşlediğin yaşam başkadır Git burjuva kızı benden uzak dur Ben köylüyüm benim neşem başkadır Git burjuva kızı benden uzak dur Ben kuzu severim sen fino köpek Aşiretiz bizde yok mini etek Balolar diskolar nemize gerek Git burjuva kızı benden uzak dur Sen emeğin değerini bilmezsin Tandır ekmeğiyle soğan yemezsin Koyun sağamazsın kuzu gütmezsin Git burjuva kızı benden uzak dur Bizdeki sevdalar ölene kadar Senin sevdan para bitene kadar Birkaç gün içinde ayrılık başlar Git burjuva kızı benden uzak dur Cebbar Korkmaz |
Bülbül Sahip Çıkmaz Gül Kabul Etmez
Namussuzlar kırk zem zemle yıkansa Hayvan sahip çıkmaz kul kabul etmez Tüm dillerde tanrıya.da yalvarsa İman sahip çıkmaz din kabul etmez Divaneler kendi kendin överler Haksızı savunur haklı döverler Divani mahşerde boyun eğerler İzan sahip çıkmaz dil kabul etmez İtibar etmezler erdemli kula Hile i fitneden çıkarlar yola İblisin koynunda verirler mola Şeytan sahip çıkmaz cin kabul etmez Karga dır o çöplüklerde didinir Sahtekarlığıyla unvan edinir Merkep gibi anırmakla yetinir Bülbül sahip çıkmaz gül kabul etmez Her fırsatta sarılırlar yalana Dörtnala koşarlar vurgun talana Bu hal yakışır.mı insan olana Derya sahip çıkmaz sel kabul etmez Cebbar Korkmaz |
Büyük Suçum Var Gibi
Gücüm yetmez seni atam içimden El atıp.da tutamadım saçından Gidem mahpuslarda yatam suçumdan Sanki benim büyük suçum var gibi Ayrılık bir korku saldı içime Hasretliğin ak düşürdü saçıma Müebbet giymişim sevda suçuna Sanki benim büyük suçum var gibi Akşam olur nefeslerim daralır Göremezsem umutlarım kararır Sevinçlerim kurşunlanıp vurulur Sanki benim büyük suçum var gibi Çileyle uyanmış dertle yatmışım Sevdada boğulmuş aşta batmışım Kendimi bu aşka kurban etmişim Sanki benim büyük suçum var gibi Cebbar Korkmaz |
Cadı Var
Bakışların alır ruhumu benden Mahzun bakan gözlerinde cadı var Her sitemin kan akıtır sinemden Yaralayan sözlerinde cadı var Her görüşte hep hafızam karışır Düşüncem dağılır fikrim çelişir Ruhum bedenimle her gün dövüşür Eylediğin nazlarında cadı var Adını duyunca serden geçerim Sanki kanat takar göğe uçarım Gülüşlerin şarap deyi içerim Gülüşünün hazlarında cadı var Geçtiğin yollarda titrer dizlerim Düşer kirpiklerim dalar gözlerim Kalbime saplanır ayak izlerin Yürüdüğün izlerinde cadı var Cebbar Korkmaz |
Cahilliğimize Bağişla Begim
Biz yalan dolandan hiç anlamayız Cahilliğimize bağışla beyim Sadece alkışlar hesap sormayız Cahilliğimize bağışla begim Muhtıralar verdin karşı durmadık Hükümet devirdin dönüp bakmadık Darbe yaptın sana alkış tutmadık Cahilliğimize bağışla begim Yasalar yaparsın kendinden yana Menfaat uğruna kıyarsın cana Hiç değer vermedik biz bu çabana Cahilliğimize bağışla beyim Sen değil misin ki yalanlar atan Vatan vatan deyip vatanı satan Bu emeklerine karşıydık inan Cahilliğimize bağışla begim Biz kimiz ki sana karşı duralım Biz kimiz ki senden hesap soralım Biz kimiz ki hak hukuk arayalım Cahilliğimize bağışla begım Cebbar Korkmaz |
ağır Beni
Çağır beni dağ başında duman dahi olsam Çağır beni saçlarını beyazlatan zaman dahi olsam Çağır beni kolların bana zindan dahi olsa Öyle yürekten çağır ki bir daha geri dönmeyeyim Çağır beni sözlerin ekmeğime zehirden bile olsa Çağır beni kalbin sonsuzluğuma kabir bile olsa Çağır beni ellerin ellerime kelepçe bile vursa Öyle yürekten çağır ki bir daha geri dönmeyeyim Çağır beni yüreğimdeki sevda aksın dökülsün Çağır beni el pençe durayım boynum bükülsün Çağır beni avazından aramızdaki dağlar yıkılsın Öyle yürekten çağır ki bir daha geri dönmeyeyim Çağır beni sevdanın matine köle kul olayım Çağır beni sevdanın aleviyle yanıp kül olayım Çağır beni ceylan gözlerinden akan sel olayım Öyle yürekten çağır ki bir daha geri dönmeyeyim Cebbar Korkmaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:55 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.