![]() |
Giderken Gülümse
Gideceksen eğer tek bana söyle Gülmesin ardımdan dost düşman öyle Dünya zaten yalan sen bile bile Gidecektin neden girdin gönlüme... Bilinmez deryaya yelken açarsın Neden kondun bana neden kaçarsın Bir parça yürek ver arkadaşım ol Sarar sarmalarım bende rahat ol... Üstüne kar yağan çatlayan bağım Kaymasın elimden arkadaşlığım Sıkı tut yıkılma dur deli canım Bak senin içinde bir yüce dağım... Ben gönül bahçende açan bir gülüm Dalından koparıp soldurma canım Sana yüreğimi verip güldürdüm Sokul yerleş can akmasın kanım... Ey geceden gelip geceye giden Sessizce ağlarım karanlığıma Elimi bırakma düşerim birden Düşürme benide yalnızlığıma... Çiğdem Çimen |
Gönül Kapını Çaldım
Çiçekleri dereyim gönül bahçende Bülbül gibi konayım yürek hanene Aşk şarkıları çalsın dilde lehçende Aç gönül kapısını sana gelene... Muhabbet sofranda sözün olayım Artık yüzüne doğsun tebessüm gibi Hicranlı gözlerine nurla dolayım Aç gönül kapısını geldi sahibi... Gecene parlayacak yıldız olayım Denizine kavuşup sevgiyle akan Baharının müjdesi cemren olayım Aç gönül kapısından o bendim bakan... Derdinin dermanıyım merhem yarana Çatık kaşlarının yayı olayım Kara zülfüne bakıp seni sarana Aç gönül kapını senle dolayım Gönlünde yaşattığın ölümsüz sevdan Yoluna can olayım canan gönlüne Gölgen olup seninle yaşayan candan Aç gönül kapısını götür çölüne... Çiğdem Çimen 09/03/2008 23.51 Emirgan Çiğdem Çimen |
Git
Sendeki ne aşk nede sevda Seninki şuursuzca savurduğun öfke Sevilmemişsin hiç Bilemezsin sevginin ne olduğunu Bir şeyler kıpırdanıp durur içinde Bundandır senin huzursuzluğun Yoruldum bitkinim yeter İstemem senden gelen ömürde olsa Razıyım sensizlikten bin kez ölmeye Yeter ki çık git dünyamdan Yerlerde sürünmeye razıyım Bir saniye özgürlüğüme Bin kez canımı vermeye razıyım Uzak dur artık benden Sokaklarda dilenmeye razıyım Yeniköy 17.05 Çiğdem Çimen |
Gör Dokun His Et
Yürekte olmayana Sevda denmez Şafakla gel Umut olayım sana Yüreğime dokun Umut al Bende senin yüreğinde Şafağı alayım Yüreklerimiz birleşsin Gök gürlesin Yağmur yağsın Yeşersin dört bir yan Güneş olalım Sevda alıp sevda satalım Sevdasız yüreklere Umut olalım Aşk olalım Yüreği yetimlere Umut ver bana Şafağı sunayım sana Gör dokun hisset Enerji akışı sağlansın Birleşsin üç element Her yer sevda çiçekleri açsın Buram buram sevda koksun 25/01/2007 01.08 Emirgan Çiğdem Çimen |
Gözlerimde Sakladım Seni
Hüzün vardı yine yüreğimde gözlerimde sakladım seni ağlamak istedim ağlayamadım akar gider bir daha dönmesin diye yoruldum gülüm yalancı sevdanı saklamaktan sen gönlünü eylerken deli sevdanla ben çoktan yoruldum söylesene bir tanem sen yalanlarla yorulmadın mı seni sadece yazdıklarımda saklayacağım sadece gözlerim anlatacak sevdanı ben senin gibi usta değilim yalan söyleyemem seni sevmedim diyemem ki gelme istemiyorum artık seni unutamam belki senden başkasını sevemem ama sadece kalemim yazıp çizecek seni belki buydu sevmek hayat belki buydu sen haklıydın belki yalanlarla ayakta kalmaktı hayat belki görmeden öleceğim oysa sevdanın dalına yağan kar tanesiydim yapraklarında ölmeye gelmiştim bedeller ödedim senin için her an çığlık çığlığa sevdanı sayıkladım söyle ey yüreğimi acılarına adadığım sevgili benim için yalanlardan başka ne yaptın gelme artık gelme yaşadığım aşkın mutluluğunu bulutlara yazacağım bize vuslat yasak seni sadece dizelerime dökeceğim kalemim yazıp çizecek seni sen deli sevdanla eğlenirken ben seni yaşamamış sayacağım 09/04/2007 12.16 Emirgan Çiğdem Çimen |
Gülümse Giderken
Eski bir şarkısın dinler yüreğim Seni söyler yalnız çekip gitsen de Parlayan yıldızsın akar feleğim Gözümde ışığı sen söndürsen de Sen yaşam sevincim sensin varlığım Hüzün denizine dalıp gitsem de Tek sevgimsin inan yürek darlığım Vaz geçemem senden çıkıp gitsen de Sen kara sevdamsın bilki nefesim Katre katre akıp içime dolan Sen aşk ın anlamı yürek kafesim Eski sevdalarda açıp ta solan.... Ben gezdiğin yolda yeşil çimendim Basıp ta üstüme çiğnedin beni Dört mevsimde açan gülü severdim Kara kış gibisin tanıdım seni... Ne kadar tanıdık söylediklerim Bunlar dı benimle kaybolup giden Sen aldırma bana eklediklerim Dizelere geldi yürek dilimden... Çiğdem Çimen 30/12/2007 1.30 Emirgan Çiğdem Çimen |
Gözlerinin Işığıyla Aydınlat
Bir dem çekeyim durda karanlık çullanmadan Nem içinde gözlerim isyan uykusuzluğa Yağmurlarım sel olup yüreğe sarılmadan Gözündeki güneşi süreyim karanlığa Bırak ta nefesini umut diye çekeyim Geceye bıraktığın o kor dudaklarından Güneş değdiği yerden gözlerine gireyim O sıcak gülüşündür beni sana bağlayan Gönlümü dert koynuna saldım sen olmayınca Ağlamalarım yıkım özlemlerin içinde Yüreğe ayaz vurdu o giden sen olunca Hayata soru sordum cevapları niçinde Beton duvar olmasın aramızdaki perde Siyah bulut çökmesin dağ gibi üzerime Bir avuç güneşle gel gül açtığın o yerde Yokluğunun hançeri düşmesin yüreğime Çiğdem ÇİMEN 09/04/2008 01.43 Emirgan Çiğdem Çimen |
Güneş Parlıyor Aydınlık Üstüne
Yalanlar dokunsa da ilmik ilmik umutları emziren zamana sığındım hüzünleri kendime yüklemekten vaz geçtim göz bebeklerime yerleştirdim iyiyi ve güzeli gökyüzü maviliğine yerleştim takılıyorum rüzgara boran,kasırga kopsun savursun bildiği yere içimde kopan tufan kadar olmaz ya hüzünlere duvar ördüm harç harç yüreğime sarıldım sımsıkı çimenler içinde masmavi yaprak gibiyim umutlar yeşerttim umutsuzlukları sakladım demir kapılar arkasına karanlıklar aydınlandı güneş parlıyor usulca, aydınlık üstüne yüklenmeyeceğim artık sana dair hüzünleri Çiğdem ÇİMEN 30/03/2008 19.30 emirgan Çiğdem Çimen |
Güneşim Ol
Diyorsun ki,”yağmurum ben” “Bu akşam rüzgâr olacağım” “Bazen güneşin” Dur! duygu seline tutma Hazır değil bu yürek Korkarım sevmekten Yüreğim acırsa Sevdam ağlarsa Dayanamam Hep güneş ol İstemem kar boran Çok az zamanım var Yosun kok buram buram Deniz ol dalga dalga Ama fırtına olma Dayanmaz bu yürek Ne karlara ne boranlara Nede poyrazlara, lodoslara Sam yeli ol ılgıt ılgıt Es bağrıma bağrıma Sar beni ama asla savurma Yüreğimde ol benim Sevebildiğimce seveyim seni Çiğdem Çimen |
Hasret Rıhtımında beklerim Seni
Ne yıldızlar istiyorum Ne güneşi istiyorum gece yarılarına Seni istiyorum yalnızlığıma Sadeci seni Uyanır mazimde bir buruk sevgi Alıp eskilere götürür beni Sevda yelkeni Hasret rıhtımında bekletir beni Ben tutsağım şimdi Sevgiye gönüllü Çözmeyin yüreğimin kilidini Görsün prangalarım Doğacak günü Gözlerim eski parlaklığını yitirdi Ellerim uzanır hayallerime Günler geçtikçe bende geçiyorum Kendimden ben yok olurum Ne çok çizgiler belirledi yüzümde Kan çanağı gözlerim Ne çok yorgun Kuğu bakışlı yarim Ne çok hasretim sana Ne çekilmez özlemlerdeyim Bilemesin yar bilemesin 10/01/2007 13.30 Çiğdem Çimen |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:37 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.