![]() |
Geri dönsek maziyi yaşamaya
Dönemeyiz yıllar geride kaldı Ömür yetmez yeniden alışmaya Köprünün altından çok sular aktı.. Mevsimlerin baharını yazını Geride bıraktık aşkın hazzını Kabul etsek de sevginin azını Köprünün altından çok sular aktı.. Bu solan aşkımı ömrüne yetir Yok say beni heves gibi yitir Ne kendini harca ne beni bitir Köprünün altından çok sular aktı.. Yaşanan o günlere yanıyorum Vedasız gidişini anıyorum Bir daha sevemeyiz sanıyorum Köprünün altından çok sular aktı... |
Git görünme gözüme git
Sarı saçlarını savurmadan Boyunu posunu Sevdanı başımdan al git Endamını gülüşünü Bakışını yürüyüşünü Tepeden tırnağa asaletini Dilini dişini Gidişini al git. Git ki Uçurumlara düşer gibi Ateşlere tutuşur gibi Bitirmeyim kendi kendimi Başımı döndürme benim Git görünme gönül gözüme Bakma benim yüzüme Uyma benim sözüme Git ardına bakmadan Git vedalaşmadan Git selamlaşmadan Gelme buralara git. Daha tanışmadan Sana alışmadan Seni tanımadan git Yoksa Mecnun gölgede kalacak Ferhatın adı olacak Leylam olmadan git Şirinim olmadan Cananım olmadan Git buralardan…. |
bir gün apansız
Uyandığımda yoktun yanımda Gökyüzü, yeryüzü yerinde yoktu Bedenimin içinde kalbim; Yüreğim, yerinde yoktu Her şey seninle gitmişti... Her şey seninle bitmişti... Beni böyle bitirdin ya Bilmem mutlu edecek mi gittiğin... Bir şeyler değişiyordu gülüşünde Bir şeyler değişiyordu gelişinde Farkındaydım her şeyin günbegün Ben bir sevendim çünkü Lakin Kopmandan korkuyordum Gideceğim demenden korkuyorum Başıma geldi korktuğum Beni perişan bıraktın ya Bilmem benim kadar sevecek mi gittiğin... Haram diye sensiz nefes almazdım Yanardım sevdanla, ateş içerdim aşkınla Bir anlık yokluğunu bir ömür sayardım Sızılarım, sancılarım sesinle avunurdu En güzel günlerimle besledim Neşeni sevincini, hevesini Tek sen gülesin diye... Tek sen yaşayasın diye... Beni anlayamadın ya Bilmem benim kadar anlayacak mı gittiğin... Dünyanın bütün nimetleri Baharı, yazı goncası, gülü Gecesi, gündüzü, güneşi Ekmeği, suyu, aşı Yinede sevmekmiş... Ellerinden tutup, Gözlerine bakıp Hevesinde yanmakmış sevmek Hiç de pişman değilim Bir de senin için öldüğüme Yakışır aşk için ölüm sevene Yakışır senin için ölüm bana Bilmem sen kaç gün yaşayacaksın gittiğinde... |
GÖNLÜM SÖZ DİNLEMİYOR
Aşkının müebbetine mahkumum İnan ki bu aşk ta Bu sevda da ben masumum Yüreğim söz dinlemiyor Cezasını ömrüm çekiyor.. Duvarsız duyarsız Kör pencere demir kapısız Bir hücredeyim Yüreğim söz dinlemiyor Cezasını yıllarım çekiyor.. Bahardan yoksun Çiçekten çiğdemden habersiz Tükeniyorum yavaş yavaş Bilmem ne zaman biter bu savaş Yüreğim söz dinlemiyor Cezasını gözlerim çekiyor.. Vuslatın ne olduğunu Canan bilmezlerden duyuyorum Ben Bir tek senin hayallerinle doyuyorum Yaşamak sana Sevmek sana göre değil diyorum Gönlüm söz dinlemiyor Cezasını umutlarım Cezasını seni seven çekiyor… Mustafa KARAMELEK |
GÖNÜLDEKİ ÖZLEM
Bu gece önüme muhabbet masası kurulsun İsterse masama sadece bade konsun Karşımda bir de resmin olsun Gözlerine baka baka içerim Meze istersem namerdim.. İki yandan kırılsa kanadım kolum Taş kesilse, felç’e uğrasa sol yanım Sırat köprüsüne düşse yolum Gözlerine baka baka geçerim Kılavuz ararsam namerdim.. Arada bir geçip otursan karşıma Gezmek için uğrasan gönül çarşıma Bilsen ne sevdalar dökerim karşına Gözlerine baka baka göçerim İmdat istersem namerdim.. O gözler O gözler ne öyle O gözler Yaşam çağlıyor ışıl ışıl Huriler uçuşuyor usul usul Gözlerine baka baka naçarım Çare ararsam namerdim.... Mustafa KARAMELEK |
GÖZÜM GİBİ BAKACAĞIM
Yarın kimbilir kim çıkacak karşıma Nasıl yakacaklar beni ateşsiz sevdasız Közüm değil külümde kalmayacak Kendim için sana söz veremem Sevgine gözüm gibi bakacağım. Bu sevgi bu sevda bendeyken Sevmeyi nefes almak biliyorken Tutulmamak elde değil delice Gönlüm için sana söz vermem Sevdana gözüm gibi bakacağım.. Belki ben beni de kaybedeceğim, Yeni vefasızlar aranıp duracağım, Başımı taştan taşa vuracağım, Boş kalacak bir daha kucağım. Kollarım için sana söz veremem, Maziye, anılarına gözüm gibi bakacağım..... MUSTAFA KARAMELEK |
Oy Mecnunun Keremin Ferhatın Cananı
Yediveren güllerin solmayan goncası Zifiri *******imin gökyüzüne asılmış yıldızı Anlıyor musun? Çöllerimdeki sensin dağlarımdaki sen.. Oy Her mevsimin kendine has güzelliği Sakındığım kıskandığım gözümün bebeği Değişen benliğimin değişmeyen özelliği Duyuyor musun? Nefesimdeki sensin sesimdeki sen.. Oy damarlarımın içindeki dolanan kanı Yorgun bedenimin içindeki canı Duygu kervanımın sığındığı hanı Bilir misin? Derdimdeki sensin dermanımdaki sen.. Oy varlığımın öteki adı Felekle ortak mısın sen? Yanıp kül oluşum boşunamı senin için Halbuki Ateşimdeki sensin suyumdaki sen Dünyamdaki sensin ahretimdeki sen Anlıyor musun? Anlıyor musun beni selvi boylum Duyuyor musun gül yüzlüm.... |
Kendi halimdeyim senelerdir
Unutmuşum sevdalarda gezinmeyi Unutmuşum baharla kışın farkını Ayırmıyorum güzelle çirkini Tükenecek halim kalmadı Gözünü seveyim Bakma öyle mızrak mızrak Bitişime sebep olacaksın. Çok yandım, çok söndüm Küller içinde kaldı sevdalarım Dokunma böyle kalayım alıştım Bir daha tutuşamam etme Sevdaya halim kalmadı Gözünü seveyim Bakma öyle alev, alev Yanışıma sebep olacaksın.... |
Gördüğüm güzellerin güzeli sensin
Uzatılan her dala konma ne olur Gönlümün beklediği güzeli sensin Beni sevmeyenlerden sanma ne olur.. Seni özümle sevdim dilimle değil Seni gönlümle gördüm gözümle değil Seni sevmemek inan mümkün değil Beni sevmeyenlerden bilme ne olur.. Gönlümdeki aşkını bir görebilsen Sende beni seversin bir bilebilsen Canın canan aşkına bir erebilsen Sende beni seversin bir bilebilsen.. Aşkın ne olduğunu şu gönlüme sor Sevgin yüreğimdeki yanan sönmez kor Sana olan aşkımı hayırlara yor Beni heveslilerden sanma ne olur.. |
HATLARIMIZ KOPUK
Dünya alemle tanışıp konuşuyorum Sağırlar duyuyor dediklerimi Dilsizler benimle muhabbet ediyor da Seninle harf hatlarımız kopuk. Mavi yeşil düşlerle buluşuyorum Hayallerim hallerimin ellerinden tutuyor İmkansızlık azmimde mana yitiriyor da Seninle dava vuslatımız kopuk. Seven sevmeyen herkesle barışığımdır ben Güzel olan her varlığa aşığımdır ben Aşkımı gözlerinden gönlüne akıtırım ya ben Seninle aynı yöne bakışımız kopuk. Nedense hep koşarak gelir umutlarım sana Her gelişinde de vurgun yer geri gelir bana Yüz üstü düşüp kalır senden uzak bir yana Seninle mutluluk hatlarımız kopuk. Emrine amade etmiştim gönül hanımı Zevkinin seferine sunmuştum sol yanımı Senin için yoktan var ettim bu canımı Seninle can ile cananlık hatlarımız kopuk… Mustafa KARAMELEK |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:35 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.