![]() |
Çare çok
ne çok sevdim seni... yağmurlarda bile kuru kaldım sensiz. kuytular kırık döküktü, ve her yer ben gibi sessiz, sensiz. sipere dahi yatmamıştım oysa, ama ne şimşekler çaktı, ne de bir damla yağmur canımı yaktı. rüzgarlara yüklenmiş, bir cephane dolusu hasretin, neyim varsa hepsini aldı. korumadım kendimi, hatta hasretinin önüne, sen diye savurdum gözlerimi. ellerimi kopardım tutunmasın diye senden başkasına, kör ettim gözlerimi, görmek bir yana bakmasın diye yanlışlıkla. ayaklarım desen çoktan yollarda, dikenli, çakıllı yollarında. bilirim sana gider yalnızca bu yollar, yağmurdan önce ulaşırım belki ölmezseM, ya da ne bileyim, ta oralardan öldürmezsen. ya yağmur benden hızlıysa, acımasızsa, işte o zaman, ter olmaktan başka çare yok avuçlarında. Ali Yeşil |
Çirkin bir kurbağa
Bir varmış,hep yokmuş. Göreceli zamanın birinde, Kaf dağının adının konmadığı bir yerde, Ne sen bir padişahın güzel kızı, Ne de ben kahraman bir prens suretinde... Sen alalade bir beden ve ruh toplamı, Ben senden bile korkan bir kahraman çırağı. Çirkin bir kurbağaymışım,evim de bataklık kenarı. Vıraklamalarımı tercüme edebilecek bir dil bilgini yok o devirde, Ve hala yazılmamış bu olayla ilgili bir hikaye. Elbetteki bu talihsiz bekleyişin sebebi sensin diye vıraklamayacağım, Görüyorum kırmızı gözlerimle ki,beni öpmeni sana bir türlü anlatamayacağım. Bağıracağım yine de tüm sıradan kurbağaları rahatsız etme pahasına, Küfürler edeceğim diğerlerine hiç utanmadan,kurbağacadan anlamıyorsun Nasılsa.. Söz sonradan değişmiş kara haber tez duyulmazmış aslında, E yolu uzun,gelecek vasıta da bulunmazmış ya. Otostopun adı farklı o zamanlar; Kuşstop,ya da şanslıysan aç olmayan bir çıtastopmuş şansın varsa. En kötüsü de iyimser bir yazar da doğmamış daha. E beklemek kalır o zaman kurbağaya yazarın annesiyle babasının Tanışmasını. Lise de çarpışıp ta anne ve babanın kitaplarının dağıldığını. Birbirlerinin gözlerine bakar bakmaz aşık olmalarını, Ve bu esnada dua da etmek lazım müdürün okulda ve hatta hemen Arkalarında olmamasını. Bitti işte kurbağa işin en zor tarafı, Önce yemek sonra kırgün kırk gece düğün dernek. Kızma kurbağa bu kırk güne,adettendir bu,beklemek gerek. Hem sonrası da var elbet; yazar,bakalım daha kaçıncı bebek? Ali Yeşil |
Çocuk oyunu
Hadi birşeyler yap; Çabala. Kalma o karanlık kuyuda. Bir ip sarkıtmazlar yukarıdan, Hadi ağla, Ağla hüzünlü sevda...Ağla. Ağla da kalsın ayakların suların altında. Daha yukarıya,daha. Sesin çıkmasın. Soluğun tüketmesin muhtaç olduğunu, Sanma ki bu oynanan, Hiç kaybedensiz çocuk oyunu. 12/12/05 Pazarertesi Ali Yeşil |
Çoktan
aşkların en güzelidir sana olanı. yalnız seninledir, en güzel yağmur ıslaklığı. canımı acıtacaksanda, gözlerimi ağlatacaksanda bu gözlerde, bu can da sana çoktan feda... Ali Yeşil |
Daha Aşağıya
Hırçın, Ömrüm ölümden bıkkın. Her gördüğümde sudaki yüzümü, Aksi sanki kimsenin bilmediği sır düğümü. Çırpınır dururum hayatın ağında, Değdi değecek paslı bir zıpkın her anıma. Nereye kaçsam,nereye? Kimin ıslak ellerine? El vermezler ki, Acım özenmişse yetimlere. Sadece el kaldırırlar, Burun kıvırırlar, Ayaklarımın altındakiler, Yüksekten baktıklarını sanırlar. Düşeceksin lan sende, Ayaklarımın altından da aşağıya. Sarılacaksın denizdeki kendin gibi bir yılana. Daha aşağıya, daha.. |
Dert Olurum
yerin bir türkü olsa, sadece yalnızların söylediği, aklımdasın,dilimdesin aşkı anlatan türkülerin en güzeli. yerin uzaklar olsa, keşfedilmemiş, el değmemiş, uzağın yakını yok diye kim demiş. sen yağmur damlasını mesken tutsan, ben devası olmayan bir dert olurum, bulutu aralıksız ağlatan. temmuzu güneşsiz bırakan. Ali Yeşil |
Diğer Yarım
sen gittiğinden beri öylece kaldım. yarım yamalak... sokaklar dolup taşsada, hiç kimse yok yarımın yanında. sessizlik alışmaya zorlasa da beni sensizliğe, olmuyor işte. duvarlar daha bi yakın sanki bedenime. kurduğum bütün senli düşler, şimdi gözlerimin dalıp gittiği ölümlerde. ve ölümler sevdamın yerinde... Ali Yeşil |
Dikenlerin Meskeni
Her nefesim senden artakalan ihanettir. Soluduğum,verdiğin nefesindir. Ve yaşamak yalan bir doğruysa, Beni yavaş yavaş öldüren hayalindir.... Güller yok artık yüreğin bilmelidir. Bu bahçe de bundan böyle dikenlerin meskenidir. Kim gelirse gelsin bu yüreğe sadece misafirdir, Ve, göreceği en büyük misafirperverlik ise ihanettir. SENdir... 21.12.06 perşembe Ali Yeşil |
Doğum Günümde
Doğum günümde yanımda yoksun diye, Yağmurlara özeniyorum. Cehennemim ıslaklığı özlediği gibi, Her damlada seni biraz daha özlüyorum. Yoksun işte, Bu doğum günümde de. Benim olduğunu bile bile, Yağmurlar yağdırıyorum gönlüme. Kasırgalara bile izin veriyorum. Gecemde. Öyle acımasızca essinler ki, Beni savursunlar gözlerine. Sana geleyim ben bir nefesle, Ya da, Sen gel de özletme seni doğum günümde. Ali Yeşil |
Dünya Bu Be Adam
Dünya bu be adam, İlk kardeş kavgası, Daha ilk ânı kan. Dünya bu be adam, Daha ilk yaşında, Siciline işlenmiş kötü nam. Dünya bu be adam, Çivisi çıkmış artık, Sondur yaklaşan... Ali Yeşil |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:47 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.