![]() |
Buhran
Anlamak kadar derin bilinenin yarısı Anlamakla bitmeyen coşkun bir kalp ağrısı Tanımakta gecikmem uzanan seherleri Onlarla taze bende her dem yürek yarası Sağıma baksam neden solumu görüyorum Gördüğüm her kareyle uykumu bölüyorum Burnumda yanık tütsü, belirsiz bir alemde Mecalsiz adımlarla ölüme yürüyorum Bırakın ellerimi hatta tutup bırakın Geçerken dinginlerden fırtınaya bir akın Mutlak yardıma dair, fiiliyata uzak Olmalıyım her daim beter belaya yakın Ancak o zaman huzur öper alnımdan O zaman bilirim ki adam gibi ben oldum O zaman yarınları selamlarım yakından Bilirim ki pek hamken taklid-i tam oldum Hacer Esma Yüksel |
Bulmaca
Bilinen gerçeklerin ardında gizli Ruhuma işlenen meçhul bilmece Kalem aydınlık sabah,kağıt karanlık gece İpucu bir söz, bir ses, bir hece Hacer Esma Yüksel |
Burada
Sonsuzluğun rİtmine saplanan duraklarda Bekleyen duacının ağzı gözü bağlanmış Musiki ruhta değil sade sade çanlarda Yoklukları burada çokluklar kucaklamış Hacer Esma Yüksel |
Burman
Bir tambur edayla inletti köhne odayı Ruhun ta iliğine mai hüzün üfledi Ve keman kırıtkan,bahtiyar ve keman kıskanç Neşeyi göremeyince öfledi püfledi Hüznün gölgesinde kaldı şenin nağmeleri Izdırap duvarlardan asırlara aksetti TamBUR zorla keMANı sinesine basarak İnleyen nağmesiyle yeri göğü inletti Burman gönlümü diyen her ademe dinletti Hacer Esma Yüksel |
Bursa'ya Sesleniş
Tanımak demek değil hissetmek sevdasını Soluk alan serinin bağrında tüter şehir İlla bilmek gerekmez mekanın manasını Hisse dair yanlarla edersin sen de seyir Seyrettikçe dolan,parıldayan gözlerine Yaşadıkça doymadığın görünmeyen histir İndikçe deruna,beliren sis yerine Yaklaştıkça sana küsen nazlı bir izdir Yeşile vurulanın duruluğundadır su Ufak bir fiskesinde cümlesi hissedilir Her daim serinlemek onunla büyük arzu Tarumar mahrum kalan hissiyattan kesilir Hazin bir yanı vardır Karagöz türbesinin Tebessümler incisiz kabul görmez burada Gölgeler mekanıdır ayna ve ötesinin Sunulanla sunanlar sessizce bir arada Bir Yunus bestesidir Ulu Cami havası Görünen yaşananın biraz ardında kalır Amma içi dışında biraz zaman geçiren Sanki mazi kapısı aralanırmış sanır Hayalin gölgesinde tüter hep avluları Sesler ve nefesler bütün birbirine karışır Yükselirken semaya bütünleşen duyguları Emir Sultan'da insan ümit ile barışır Uludağ'ın yamacından efsane izlerini Hissederek çıkarsın hayaller ülkesine Bir gizeme dalarak Çamlıca tepesini Görür gibi olursan karışma ötesine Bir resmi geçit olur Bursa'nın havasında İnsanoğluna ait o nadide duygular Demek bizde uyanan hissiyatlara yakın Mekanların da sezen, düşündüren yanı var Gökkubbenin altında tek olmakla gururlu Vakur bir eda ile zamana karşı durur Ey Bursa sende olan sonsuzlukla uyumlu Yalnız letafetini gizlememen umulur (2002) |
Büyü
Gösterişsiz sözlerdi hasretini çektiğim Blinmez bir telaşın puslu yansımasından Dile gelmez çilenin çetrefilli büyüsü Gerçeğin aynasında gölgeyi bulmasından Hacer Esma Yüksel |
Çağrı
Sana siper karanlığın loş ayazında Beliren küçük bir mum olacağım Nihayet menziline tereddütsüz girerek Sen ışırken ben, ben solacağım Solacağım gittiğim diyarların hızında Geçecek üzerimden dehlizlerin ağrısı Ruhuma muallak devirler süzülürken Ufukta belirecek ötelerin çağrısı... Hacer Esma Yüksel |
Çatışma
Beynimin içinde acep nerdeler Gerçeği yerinden eden gölgeler Sinerek ruhumun en derinine Beni gerçeklikten mahrum ederler Bir kaçış mümkün mü halkalarından Bir menfez var mıdır katiliklere Hayaller kararsız yüzerken elde Gölgeler hep benken gerçekler nere Hacer Esma Yüksel |
Çelişki
Zaman fırtınasını hissettikçe yüreğim Olmayan bir atinin mazisine dalarım Olmak ile olmamak çelişirken beynimde Olması gerekende olmayanı ararım Hacer Esma Yüksel |
Çıkarcı
Haydi yürüt gemini Neyine duygu senin Saniyeyi atlama Belki boşalır cebin Ne çok çıkar kokuyor Emelin emellerin Bari belini bükme Sevdalı hayallerin Hacer Esma Yüksel |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:42 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.