![]() |
Ben Nerdeyim_?
Sormayın bana nerde olduğumu Ben mi? Sokağa çık bir dilenci gelecek ona sor beni Belki bir çöplükte belki de zamanın sonsuzluğun da arayıştayım. Ben ay karanlığında susuz çöllerin en buhran verici sıcaklığında onun resmi ile ferahlıyorum Kim bilir belki de kendimi aldatıyorum Aldatılmış duyguları kendime sevgili ediyorum Senin hasretin ile bir sigara yakıp kalbimin derinliklerinde seninle geçen günlerimi arıyorum Karanlık sokakların en kuytu çıkmaz sokaklarında geçmişimi arıyor Sokak lambalarının loş ışıklarında maziye bir an olsun bitmeyen hasret çekiyorum... Bak yine aynı soru! Ben gittim sevdalı yürek Kaf Dağı'nın ardın da yanan kalplerin küllerinin savrulduğu yalnızlığın şehrindeyim Gri bir dünyadayım, siyah düşlerin varlığın da sorulmayan sorulara cevap arıyorum Bazen kendimi kaybettiğim de oluyor Kaybolan benliğimi bulmak için derin bir nefes ile resmine bakıyorum İşte o an gözlerimden akan yaşlarımda buluyorum hayata küsmüş asi benliğimi Tutunduğum dalların kırılan yerlerini yüreğim ile sarmalıyorum Son bir hamle ve kalan cılız kuvvetim ile onlara tutunuyorum Arama beni bende ki sensizlikte kayboldum Sorma kimselere ben yalanların varlığın da suçsuzluğumdan kaçıyorum Artık umutların tükendiği son virajdayım Hani hislerim de bir yavaşlama yok İntihar dedikleri bu olsa gerek Aradığın da bulamazsan eğer, sakın vaz geçme benim gibi Ben hayatın solmuş renklerindeyim, bazen gri bazen zeytin yeşili, bir bakmışsın karanlığın en koyu olanından çıkmak için beyaz bir zerre arıyor olacağım Belki de bir gece gökyüzünden kayan bir yıldız olacağım, elini bana doğru uzat beni seni nerde olursa olsun yanıma alacağım Şimdilik sorma bana nerdeyim Aslında söylediklerimi de unut ben her an seninleyim Beni bulmak için sevmen yeter Bazen de aşk için dökülmüş bir gözyaşın....... ***(Katkısından dolayı dostum Nurgül'e teşekkürler) |
Ben Sevmeyi Biliyor muyum?
Ben Kimim ben Nasıl biriyim İnsanlar beni nasıl bilir Güvenilir miyim? Yoksa ipsizin biri miyim? Sevgi nedir biliyor muyum? Veya sevgimi anlatabiliyor muyum? Hep merak ettiğim birşey var Acaba bende delice sevebilir miyim? Ya da soruyu değiştireyim Acaba bende gerçekten sevilebilir miyim? İstersen neden olmasın derler her zaman Koskocaman bir yalandır o söz İstedim hemde çok istedim Ama olmayınca olmuyor Hayatını o uğurda değiştir Fakat değişen sadece sen olursun Karşındaki değişmiyor işte Sevgiyi anlamıyor bir türlü Belki de ben anlatamadım Siz hiç bir ömür boyu ağladınız mı? Ağlamışsınızdır belki de Hatta haykırarak ağlamışsınızdır Ama hiçbiriniz bahar gözlüm için ağlamamışsınızdır Zaten ağlayamazsınız ki Çünkü onu bir ben severim delice O beni sevmese bile Şimdi sorayım beni tanıyanlara Ben sevmeyi biliyor muyum? |
Ben Unuttum Seni
Yalnızım artık sadece ben varım Tozlu bir koltuğun üzerinde Kirli pantolonum ve yırtık tişörtümle Heryerde hatıralar var Arada bir camdan içeri giren rüzgar Alırdı tozlarını şevkatle Tozları gidince sen aklıma geliyorsun Artık camıda açmıyorum Sana verdiğim sözü tutabilmek için Her sabah unutuyorum seni inan Ama akşamalara söz geçiremiyorum Uyumuyorum rüya görmemek için Uyumuyorum sırf sana söz verdiğim için Sadece seni hatırlamamak için İnanki ben unuttum seni Ama kalbime söz geçiremiyorum Ben unutsam bile o unutmuyor seni Sırf sana söz verdiğim için bugün herkese elveda dedim |
Beni Unut Aşkımı Değil
Unut bedenimi sevgilim Anma bir daha ismimi asla Bir kabustu deyip unut Mutluluğu başkasında bul Ağlama sakın benim gibi Hayata inat hep gülümse Ben seni izleyeceğim hep Sen beni göremeyeceksin Sana zarar verenleri ezeceğim Gün gelir biri beni sorarsa İlk aşkımı unutmadım dersin Adını unutsamda sevgisini değil Ölüm aldı dersin onu benden Geçmişimin en tatlı oyunuydun Geleceğimin en zor sınavısın Bugünümün yaşam kaynağı Sevginin sözlük manasısın Aşkımın tek formülü sensin Hayatın aydınlık çağı sendin Ömrümün baharı sendin |
Benim Destanım
Sevgi yolunda çok engeller aştım Küçük çakıl taşına takılıp düştüm Elimde ki güllerin yapraklarını döktüm Her anımda senin yüzünü düşündüm Aşk denizin de deli dalgaları geçtim Koskoca dünya da sadece seni sevdim Senin için eski mutlulukları terk ettim Susuzluğumu hayalin ile giderdim Anka kuşuyla tüm dünyayı gezdim Hazerfan misali insanları izledim Saçlarının esintisin de bulutlara gittim Umutsuzluğumu gözlerinle yendim Şimdi garip bir sevda masalı oldum Kak vuruldum, kah sürünür oldum Ellerimle adını yıldızlara yazar oldum Destanın sonun da ise ölen ben oldum |
Benim Tek Dostum Kendim
Gözlerimi yine bir sis perdesi kaplamış Görüyormuyum görmüyormuyum belli değil Etrafımda hep arkadaşlarım oluyor Ama niçin ben hep yalnızın Dost dediklerimi bazen düşman gibi görüyorum Dost dediğin düşman olurmu Ne olursa olsun sana sırt çevirir mi? Senden sadece fayda beklermi? Öyle zaman gelirki beni kollarımda tutup kaldırması lazım Biri sorduğu zaman benim çok dostum var diyorum Ama niçin ben hep yalnızım Neşeli olduğumda,hep yanımdalar Ağladığımda teselli veren yok Düştüğümde kaldıran yok Niye diye kendi kendime soruyorum Niye benim kötü günlerimde dostlarım hep meşgul Niçin ben hep yalnızım Benim çok dostum var diyemi Hep karamsarlık var içimde Bir yalnızlık korkusu var içimde Ama etrafıma bakınca benim çok dostum var Aynalarla kaplı sanki etrafım hep kendimi görüyorum Benim tek dostum kendim |
Bırak Hayatı
Fazla düşünme hayatı Nehirin üzerinde bir sal gibi bırak gitsin Duracağı yerde durur Batacağı yerde batar Dikkat et şelaleden düşme Çok acıtıyor bazen Nehirdeki balıklar kısmetin Hepsine birden sahip olamazsın En iyisini seç Sana göre en iyisini |
Bilindik Hikaye
Çile şehri, Hüzün semti, Hasret mahallesi, Sevgi sokağı, Aşk apartmanı, Kat dört, Zile basma, zaten çalışmıyor Kapı açık, buyur içeri gel... ... ... Sular kesik, elektrik hiç olmadı Postacı uzun zamandır beni sormadı Sütçü ile zaten aram hiç olmadı O inek sütü satıyor, aslan sütü sordum, yüzüme bakmadı Çöpçü bir beni alıp Ümraniye'ye atmadı Maliye ise aldığım çiçeklerin vergisini sormadı Neyse boşver... ... ... Bakkaldan biraz şeker alayım Sen bekle, birazdan geleceğim Acı kahvem yok ama acı hatıralarım var Anlatırken zor oluyor, şeker olmazsa Nerden başlayayım hatıralarıma? Güzellerinden olsun ister misin? Peki tamam anlatayım, Rahatla biraz, Arkana yaslan, gidecekmiş gibi durma Dur bekle, sırtın için yastık vereyim Şimdi daha rahatsın sanırım Neyse anlatmaya başlayayım... ... Ben önceleri ölüm yoksa ağlamazdım Hatta ölümlerde bile sahte ağlardım Hani herkes ağlıyor ayıp olmasın diye Zaten arka odaya geçince susardım Çocukluğum harika geçti, Her an gülümsedim insanlara Güvendim, Sevdim, Saygı gösterdim, Zaman su gibi akıp geçti, Bir de baktım delikanlı olmuşum Liseye başlamışım, Keşke başlamasaydım, Bir kız vardı orada aşık oldum, Peşinden çok koştum, Teklif ettim kabul etmedi Bir daha denedim, cevap aynı oldu, HAYIR HAYIR HAYIR Sonraları okul bittikten sonra yani Kabul etti ama benide perişan etti ... Ne oldu rahat edemedin sanırım Koltuk geçen ay kırılmıştı Bir türlü yaptıramadım, gerekte yok zaten Bir başıma olan hayatımda o koltuk sadece süs Dur sen böyle gel, Ah pardon! Gözyaşım, Gözyaşım kağıda damladı Kusura bakma ıslandı Boşver yazmayı Ne sen yazabilirsin bu hikayeyi Ne de okuyan dayanabilir. Gel seninle tavla oynayalım. Beni ne ben anlatırım Ne de anlattıklarımı sen yazabilirsin Yazmış zaten, yazan Mevlam Bir de o kitabı çevireni var Hem yazıyı hem de hayatımı Neyse Sana altı geldi Altıya karşı zar atılmaz Buyur başla... |
Bilirmisiniz?
Bilirmisiniz; Gerçek seven niçin susar? Çünkü; Seven kişi sevgiyi sözle anlatmaz Bilirmisiniz; Sevenler niçin sessiz ağlar? Çünkü; Sevdiğinin kokusuna hasret duyar Bilirmisiniz; Güllerin niçin dikeni vardır? Çünkü; Koparmayın yanındaki gül onun sevdasıdır. |
Bir Asır Oldu
Damla denize ulaştı Zerre güneşe erişti Yapraklar toprak oldu Bir yarim bana geri dönmedi Civcivler yumurtadan çıktı Nice hayvan sıcak yere göç etti Bülbüller bile aşkı tamam etti Bir yarim bana geri dönmedi Sokaktaki itin bile yari oldu Radyodaki aşk şarkıları durdu Zalimi bile bir aşk buldu Bir yarim bana geri dönmedi Askerdeki erler sılaya döndü Dün çocuk olan bugün ana oldu Sigaramın dumanı bile durdu Bir yarim bana geri dönmedi Kötülük gitti iyiler geldi Kış bitti bahar geldi Karlar eridi güneş geldi Bir yarim bana geri dönmedi Okumaz dediğimiz alim oldu Beş para etmeyen kıymetli oldu Dilenciler hükümdar oldu Bir yarim bana geri dönmedi Saçımdaki siyahlar gitti ak oldu Gözümdeki nur gitti kör oldu Gençliğim bitti mazi oldu Yarim bana dönmeyeli bir asır oldu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:05 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.