![]() |
Bu Evren Bir Saray
Bu evrene Ne zaman baksam diyor bana: Ben bir sarayım… Güneş lambası Bu saraya Hayran olunur Gök masmavi çatı Yer birinci katı … Bu saraya hayran olunur Göklerin gece tablosu nurdan Akşam tablosu nardan Bulutlar şiir gibi Kuşlarda ayrı ayrı lisan Papatya yüzlü insan … Bu saraya hayran olunur Toprağın Kışta Beyaz abası Baharda Yeşil abası var... Bu saraya hayran olunur. |
Bütün Çocuklar Papatya
Kimisi ışık ışık camide isi rahlelerde bülbül Kimi sokak çocuğu Kimi simitçi çocuk… Kimi kağıt mendil satar Bütün çocuklar papatya |
Büyük Borç
Çocuktum benim de öğretmenlerim vardı Öğretmenlerim sevgi denizlerimdi Şu öğretmenler sevgi denizleri Gül sevgiler var onlarda Öğrencileri için gönülleri deniz Bir dağa benzer gönülleri İçi zenginlik kaynağı Dışı zenginlik kaynağı … Öğretmenlerime O erdemli insanlara borçluyum Yolumda ki ışıkları Cahiller karanlığına çekemez beni |
Büyüsün Büyüsün
Ay dede masalcı Yıldızlar şarkıcı Kelebek bir bebek Büyüysün büyüsün Şefkat bahçesinde Bülbülleri var Gülleri var Büyüsün büyüsün Kelebek bir bebek Sevgi bahçesinde |
Canımsın Annem
Sordum şu soruyu Anne ne demektir… Benim kutsal dinime göre Sadece doğuran değil anne Uyutan büyüten Eğiten bir melektir anne Cennet annelerin ayakları altında Ya evlat ne demektir Nankör olmamak demektir Nankörleri sevmez Allah Uykularını feda edip benim için Uyutmuşsun büyütmüşsün Canımsın annem Sana öf bile demem Ayaklarının altındadır benim cennetim Senden uzaklık cehennem bana Canımsın annem…. (Emirhan Oruç) |
Canımsın Yurdum
Yurdum seni sevmeyeni Kimseler sevmesin Ne melekler ne Allah… Dağların en güzel dağ Ovaların en güzel ova Toprağın gül kokar… Baharın bahar, kışın kış Güneş seviyor Bulut seviyor yurdum seni Canımsın yurdum Yurdum cennetsin Emsalin yok dünyada… Canım yurdum Seni sevmeyeni sevmeyeceğim… |
Cıslar
Ne kokusu var Ne rengi... Şimdi ki cısların Cıs şiir Cıs ip Cıs iğne... Yolumda cıslar Büyük baba unutma Senin yolunda büyük cıslar Serden geç Maldan geç Bitsin bütün cıslar. |
Çağ
Ruha ağ oldu bu çağ Nasıl güleyim ey dost Günahlar oldu dağ dağ Nedametteyim ey dost Arşa çıktı feryatlar Bir lütüf bize ey dost Dinmedi ağlayışlar Nur gecemize ey dost Bir ülke istedim Hüzünlü gönüllere Gül uzatsın eller hakkı söylesin diller İslamın teknesinde özümüz yoğrulsun Sözümüz yalan ise Ayet ayet doğrulsun Herkes gururunu alsın ayak altına İnancımız bizi toplasın bayrak altına.... |
Çağımızın Leylası
Ne yapmak istesem paran var mı dediler Sevdim parayı Napolyon da aşıktı ona Para para para... Herkes sevdi parayı Çağımızın leylası Kaçsa benden para koşarım peşinden Bir yaramaz çocuk gölgesi... Şirin para bana Uğruna dağlar delsem az Kaçsa da benden Bir ceylan gölgesi... Bir tebessümü yeter bu fakire O leylanın Bir tebessüm ey leyla bana... |
Çağrılar
Ezanlar çağırır kullar koşar... Aşkında dirilmek Aşkında felah Aşkında figan Aşkında selamet Dertler derman olur... Adın olsun dilimde Cömertlikler elimde Gözüm seccadede olsun Güller olsun yolumda Bahar verir gönle Güneş bu gönle aşkında II Nerdesin seccadem Nerdesin maviliklere giden sandalım Masmavi deniz gibi seherler III Beytullahta Bu sabahlarda ölünür Ey Mekke dünyanın gülüsün... |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:20 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.