![]() |
Değmez Hayat Bir Aşka
değmez hayat bir aşka meyhaneler, içkiler gençliğini çalacak kadeh kadeh eritip, yerden yere vuracak kır kadehi şişeyi, kıyma gençlik çağına değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına kadeh biter aşk bitmez, içtiğinle kalırsın aşk bataklık gibidir çırpındıkça batarsın gel bir fincan kahve iç, unut gitsin aldırma değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına boşver giderse gitsin, ucunda ölüm yok ya! ister yaşa, ister öl yine dönecek dünya haydi yırt resimlerini, boşver takma kafana değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına hep sen kovalarsın da kaçar kelebek gibi hep sen yalvarırsın da nazlanır çiçek gibi yakaladım sanırsın, kurtulur köpük gibi değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına kaprislerine bile severek katlanırsın hayallerini süsler, onsuz yaşayamazsın hafızanı kaybetsen unutamam sanırsın değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına biliyorum aslanım kan ağlıyor yüreğin ölmeyi istiyorsun parçalanıyor için allah iyilik versin, ölünür mü aşk için değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına karıştırma aslanım hayalle gerçekleri ama olmaz ki böyle haydi sil gözlerini ben de yaşadım inan, senin çektiklerini değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına daha nice sevgiler, aşklar yaşayacaksın hergün bir başka güzel çiçek tanıyacaksın o zaman da başını taşlara vuracaksın değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına ne zaman onu ansan kan dolar gözlerine sevmek hiç kolay değil, inanma sözlerine inanma yeminine kapansa dizlerine değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına hayali olmayan hiç hayal kurabilir mi kalbi olmayan biri söyle sevebilir mi seni sevmeyeni de sevmeye hiç değer mi değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına ne söylesem boş şimdi, ne desem anlamazsın nereye baksan o var, o bakıyor sanırsın bir çiçekle yaz gelmez, bunu sonra anlarsın değmez hayat bir aşka, birtek gül yaprağına âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Deh Demeden Giden At
Herşey bozuldu günümüzde Meyvalar eski tadında değil Ozon tabakası delindi Doğanın dengesi bozuldu N'olacak gelecek nesil Kimsenin umurunda değil Varsa yoksa para Sevginin ölçüsü bile para oldu Adam yerine koymuyorlar paran yoksa Paran varsa ne olursan ol En büyük sensin Yere göğe sığdıramıyorlar Herşey bozulmuş, çökmüş, bitmiş Parayla yaşanıyor şimdi Aşk denirse aşklar Kalmadı küçüğün büyüğe saygısı Ağızlarında bir sakız Ellerinde bir kitap hamile kadınlara bile Yer vermiyorlar otobüste Marifetmiş gibi Camdan dışarı bakıyorlar görmemiş gibi Sanki duvar kovuğundan çıkmışlar Sanki kendileri bir ana doğurmamış gibi Erkekler bozulmdı mı sanki Onlar da bozuldu tabii ki Nerde şimdi o eski beyefendiler Bıçak gibi ütülü pantalonlu Özenle taranmış saçları Hergün traşlı Erkekliğin de tarifi değişti şimdi İnkar etmek mümkün mü Bir maçoluk modası aldı yürüdü Erkekten sayılmıyor şimdi Ağzında Marlboro Elinde içki kadehi olmayan Erkekten sayılmıyor şimdi Karısına üç öğün dayak atmayan Kadınlar da bozuldu tabii herşey gibi Osmanlı terbiyesi almış kadınlar nerde şimdi Saygılı, nazik, hanım hanımcık Haline şükreden, güngörmüş Onda var, bende niye yok Nerem eksik ondan demeyen Allahın bu gününe de şükür diyen Şimdiki kadınların Hepsinde bir azamet, bir surat Nerde şimdi Deh demeden giden at Dut demeden dutan avrat Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Derviş Gibi Sabreden
Aşkına müyesser olmak için bir sevda kuşu Gagasıyla bir gonca gül götürse o sevgiliye Çırpsa kanatlarını, gülü o gönderdi diye Sonra anlatsa aşkımı şiirlerdeki kıza Bir katre ümit getirse eller-i şahaneden Srer mi maksuda birgün derviş gibi sabreden Aşkına müyesser olmak için gül dile gelse Kalbinin tek odasını senin için döşedi Çiçeklerle, şiirlerle, resimlerle süsledi Seni bekliyor en sıcak sevgilerle dese Bir katre ümit getirse gözler-i şahaneden Erer mi maksuda birgün derviş gibi sabreden Aşkına müyesser olmak için gül devam etse Sana nefesin kadar yakın olmak istiyor Seninle elele, gözgöze olmak istiyor Seni kucaklamak, sana sarılmak istiyor dese Bir katre ümit getirse dilber-i şahaneden Erer mi maksuda birgün derviş gibi sabreden Şakir Alimoğlu |
Dikensiz Güller
Çok dikensiz güller gördüm, hepsi birbirinden güzeldi Kiminin beli, kiminin gözleri, göğüsleri özeldi Şair olup ta mümkün mü sevmemek her güzelliği Kiminin burnu, kiminin elleri, dudakları özeldi 11.06.2007 – 20.32 Şakir Alimoğlu |
Dilek
karanlık *******ine bembeyaz bir şafak olsam gelincik dudaklarına alevden bir kapak olsam alsam ellerini ellerime, bir daha bırakmasam göğsünde uyusam gece, sabah göğsünde uyansam Şakir Alimoğlu |
Doğum Günün Kutlu Olsun
Düğün bayram benim için senin doğum günün Linda Her köşesinde sen varsın bu şehrin sokaklarında Bahçeler, balkonlar, aşıklar hep sen kokar mis gibi Her köşesinde sen varsın bu şehrin sokaklarında En hayırlı gün benim için senin doğum günün Linda Bir besmele oldu ismin her sabah dudaklarımda Kalbimde, ruhumda, içimde, şarkımda hep sen varsın Her köşesinde sen varsın bu şehrin sokaklarında Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Domdom Kurşunu
Hasretini kalbime Domdom kurşunu gibi Daha ne kadar dolduracaksın Dudaktan değil, kalpten seven Şu yaşlı, yorgun kalbimi Söyle ne zaman durduracaksın Şakir Alimoğlu |
Döndüm Bir Pervaneye
bir atfı nazar eyledim endam-ı şahaneye gördüm kara gözlerini döndüm bir pervaneye doldurdu bir mis koku, yıllardır boş sinemi gördüm taze ellerini döndüm bir pervaneye buldu aradığı aşkı, gönlüm bu bahaneyle gündüze döndü *******, bende o şahaneyle kapanmaz gönül yareme, ilaç oldu teniyle duydum ılık nefesini, döndüm bir pervaneye elleriyle hazırlayıp, bazan bir mey sunuyor kıvrılıp bükülerek, şöyle bir raks ediyor sonra da kanun çalıp, bülbül gibi şakıyor duydum büyülü sesini, döndüm bir pervaneye ömrümün sonbaharını ilkbahara döndürdü mazinin alevlerini elleriyle söndürdü hiç gülmeyen gözlerimi, gülüşüyle güldürdü dün kurumuş bir pınarken, döndüm bir pervaneye tanrım her dostuma versin, böyle inci gerdanlık gonca dudakları ıslak, burnu kalem hokkalık nur doğmuş yüzü seyirlik, ince beli sarmalık dün bir hazan yaprağıyken, döndüm bir pervaneye Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Dua
Allah Kimseye gördüğü günü aratmasın Allah Ben başta Hiçbir erkeği Karısından sonraya bırakmasın Âmin Âlimoğlu Şakir Alimoğlu |
Dudakların Çağırıyor
Dudakların çağırıyor beni sabahsız *******den Gelemem vefasız, bıktım cevapsız bilmecelerden Nefretin aşikar, oysa hiç belli olmuyor aşkın Gelemem vefasız, bıktım cevapsız bilmecelerden Şakir Alimoğlu |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 06:28 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.