![]() |
Gizlenmez
Duman tüter, ateşte köz gizlenmez Gerçekleri yansıtan söz gizlenmez Ne kadar saklanmak istense de bil: 'Ağaran baş, ağlayan göz gizlenmez.' Rıfkı Kaymaz |
Görünce
Uçan bir kuş görünce Ben de onunla göğe Uçarım kanat kanat Engine maviliğe Solan bir gül görünce Üzülür dertlenirim Birşeyler kopar benden Bir mum gibi eririm. Açan bir gül görünce Umutlara can gelir Topraklardan yemyeşil Bir heyecan yükselir. Bir kelebek görünce Pırıl pırıl, rengârenk Kanadında uçuşur Yüreğimde bir âhenk. Rıfkı Kaymaz |
Götürün
Yıldızlar kaldırın götürün beni, Orada saadet, sevinç, huzur var. Işık ışık salkım salkım dökülen, Ruhları yıkayan, sönmeyen nur var. Oranın hasreti beni yakarken, ******* yarama saplanır kalır. Acılar, acılar durmaz akarken, Gündüzler dost olur, beni uyarır. Ey hasreti yüreğimde toplanan, Ey gelişi bize bayram olan yâr, Karanlık elinden kurtarıp beni, Götürün, götürün beni yıldızlar. Rıfkı Kaymaz |
Gurup Vaktinde
Güneş ışığını uzatmış bize, Yüzlerde bir tatlı tebessüm izi... Ufuk, ince bir yol, bizi götüren, Ve alıp kuşatan sonsuz denizi. Deniz dalga dalga kucaktır bize, Ninniler söylenir martı sesinden. Sandallar, gemiler, süzülür gider... Karaya tutulan iskelesinden. Bir gurup vaktidir şimdi bu saat Güneş ufuklara dalıp gidiyor. Dalgalar el ele tutuşaraktan, Karaya, bizlere veda ediyor. Deniz, dalga, güneş gurup vaktini Tatlı bir özlemle seyrediyorum. Ufuklar ardından batan güneşi, Her sabah en önce görsem diyorum. Rıfkı Kaymaz |
Gül Bestesi
Gül mevsimi geldi mi her şey bize yâr olur Gönüller gül kokarken ******* nehâr olur Bad-ı saba getirir diyâr-ı gülden koku Figan eden bülbüle şifayâb rüzgâr olur Gözyaşıyla yoğrulur şebnemler yanağında Dönüşür yağmurlara damlalar cuybâr olur Yağmur damlalarıyla yıkanırken gülistan Dile gelir goncalar çiçekler gülnâr olur Gül derip gül yüzünden armağanlar taşısam Çoraklaşan şu dünya yemyeşil diyâr olur Gül renginle boyanır kuşanır özlemini Kalbim aşkınla yanıp tutuşarak var olur Ey bülbülün sevdası sultanı gülistanın Sensiz bütün mevsimler bize sonbahar olur Rıfkı Kaymaz |
Gün Olur
Gün olur, neşeyle dolar ruhumuz Gün olur, acıyla solar ruhumuz Gün olur, kabına sığamaz olur, Sonsuz saadete dalar ruhumuz. Rıfkı Kaymaz |
Güvercinim
Bulutlardan mı aldın, O bembeyaz rengini? Güvercinim al getir, Bize uzat engini! Hu diyerek kulak ver, Yıldızların sözüne. Beyaz güvercinim uç! Masmavi gökyüzüne. Birlikte kanat vurun, Uçuşun dizi dizi! Güvercinim taşıyın, Göklere sevgimizi. Sevgimiz gök çiçeği, Kokusu mis, rengi ak. Güvercinim al beni, Uçur, maviye bırak! Rıfkı Kaymaz |
Güzel
Pırıl pırıl gökyüzü Masmavi, parlak, güzel... Benek benek kelebek... Açan çiçek, ne güzel! “Aydede, parlak dede! *******i bize gel! Birlikte seyredelim, Doğan günü, ne güzel! Lapa lapa yağan kar Kıştan sonra ilkbahar. Yaz ayları, sonbahar... Her mevsim başka güzel! Dallarda yeşil yaprak Dağ, deniz, ufuk, toprak... Sen her şeye güzel bak, Göreceksin, “Ne güzel! ” Rıfkı Kaymaz |
Güzel Kuşum
Küçücük gagası var Sevinir kanat çırpar Her gün öter cik cik cik Güzel kuşum minicik Nasıl da güzel sesi Evimizin neşesi Onu öper severim Neler neler söylerim: Can kuşum, güzel kuşum Sende sevgi bulmuşum Cıvıl cıvıl öterek Hadi bana gel kuşum Kafesinden çıkınca Kanat vurup çırpınca Pır deyip uçuşunda İçim içime sığmaz Omuzuma konunca Tüyleri yumuşacık Sarar beni sıcacık Gözleri nokta gibi Mini mini minnacık Yem yiyip su içince Durmadan, ince ince Ötünce sevinirim Her sabah seslenirim: “Güzel kuşum, gül kuşum Kafeste bülbül kuşum Bizi mutlu kılarsın Sende her gün gül kuşum. Rıfkı Kaymaz |
Halimiz
Her yer bir başka alem, dert üstüne dert verir İnsan bir mum misali, gün gün yanarak erir. Evler ateş pahası, kira ödenmez ücret Yaşamak güç bir sınav, çalış, didin ve sabret. Çarşı, Pazar çıkmak zor, fiatlar el yakıyor Sanki dört bir tarafta, zam ırmağı akıyor. Bakkala borç yığılır, rakam üstüne rakam... Ne zaman bir araya gelecek iki yakam. Sana cevap vermeye tenezzül etmez memur “Bugün git, yarın gel! ” le geçmektedir bir ömür. Sen emek vermektesin dökerek alın teri... Köşeleri dönmekte, rüşvetle birileri. Sözü uzatmak kolay, işi yapmak ise zor, “İnsan” olayım dersen, önce vicdanına sor. Rıfkı Kaymaz |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:28 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.