![]() |
Keşke Bütün Acılar
keşke bütün acılar, bir sevdanın avuçlarında, yanmak kadar, kısa, ve öz olsaymış, keşke bütün acılar, balgam kadar, iğrenç, ve atılması kolay olsaymış Erkan Gümüşsoy |
Koca Kemanı
Bitsin artık çektiklerimin tamamı Sevmektir mutluluk hasat zamanı. Yandınsan nefret ile olmaz amanı Çal perdeler arasından koca kemanı Kes gönülden kopmuş olan bağları Belki birgün örülür sevda bağları Dürbün olur gözler; gözler kızları Çal zevkü sefa içinde koca kemanı Aşta gel dünyanın gamını cefasını. Çeken bilir derdin palabıyık babasını Kadehleri kır sat çirkinliğin anasını Çal büyük huzur için koca kemanı Sev kalbi taştan yapılanları. Aşk diye umutsuzluğa kapılanları. Kötüye iyilikle yapınanları Çal güzellik uğruna koca kemanı Sonra hatırlatın bana akşamcıları Meyhanede cümbüş var benden Efkarlanmakta cümbüş tarifesinden Ah! ne ucuz şey böyle Dertli dertli eğlenelim bu gece Bit pazarlarında satılsın iğrençliklerimiz Çal büyük huzurla koca kemanı Yazılış tarihi:2001 Düzeltme tarihi: 6 haziran 2007 Erkan Gümüşsoy |
Mecnunlar Dile Gelse
Astım dallar üstüne Bilmediğim aşkımı Sallanır etek gibi. Sallanır bir çamaşır Mecnunlar dile gelse Leylalarla savaşır Erkan Gümüşsoy |
Memleketim
Dereleri aslancasına kükreyen, Kuzuları, Bir melodinin en güzel nakaratlarını mırıldayan Dağlarında,yemyeşil ağaçların huzur bulduğu, Aşıkların binlerce kez tutuştuğu yandığı. Toprağının namus sayılyıp çiğnenmediği. Milyonlarca insanın değer verip öldüğü Memleketim. Bugün neden! Tarlaların çorak, Ormanların çıplak, Ne oldu da? insanların, rezil,rüsva ve de kaypak Erkan Gümüşsoy |
Mısralarım
nakış nakış işledim seni, düşlerime, ilmik ilmik dokudum aşkını, yüreğime, bir parçanla girdin, bir bütün oldun mısralarıma, düşünmek bile çok zor. bir damlayken okyanus olan sevgini, ne güzel olmuşun, bir harfken, bir kelime, şimdi emanet ediyorum seni, güzelim mısralarıma. Erkan Gümüşsoy |
Mutluluk Cepte
sevmeyi yeniden öğretti. hayat o eski aşkları; nerden baksam tanırım. kimliği bende. yalanla yürüyeceksen, aşk merdiveninde hayıflama kendini üzülme yeter. kimliği tanı çirkinliklerle boyama aşkı, bırak olduğu gibi kalsın, en büyük umut sevmektir. kimliği oku güzel deyip geçme, onu ezberle her yerde söyle unutma böye şimdi öğrendin onu, enine,boyuna formüldür bu gerçekte uygula. her şey aşama aşama, kıymetini bil. onu da kat yaşama, mutluluk cepte Erkan Gümüşsoy |
Ne Gerek
zaten meçhule dönmüşüm. tanınmaya ne gerek, ben yaşarken büyümüşüm, tecrübeye ne gerek doğmasına ramak kala şafak vaktinin, konuşmaya ne gerek, tutup yakasından, göklerin, denizlerin şakşakçılık yapıpta, sırıtmaya ne gerek her şey mükemmelse insan gözünde oturup düşünmeye ne gerek, hep yarım kalacaksa bir tarafımız, tartışıpta kırılmaya ne gerek bitecek diyorsak yalnızlığımız, yazıpta sürdürmeye ne gerek Erkan Gümüşsoy |
Nezahat'ten Sonra
Nezahat'ten sonra üç ilişki yaşadım. Üç ilişkiden önce,sekiz hoşlantı yaşadım. Nezahat'in keşfettiği yerlerimi Sekiz dikiş,üç kutu tutkalla tuturdum. Ara sıra pansuman yapsa,ne iyi olurdu. Nezahat Yaman kadındı Nezahat. Yumrukları yoktu, Belki bu aşkı hırpalamaya. Ama kendince yöntemleri vardı. Her haliyle güzel kadındı Nezahat Bütün güzellikleri,kendine hayran bırakırdı. Peşinden binlerce kez beni koştururdu. İş konusunda hamarat değildi belki de; Meşk konusunda usta kadındı Nezahat Her haliyle güzel kadındı Nezahat Erkan Gümüşsoy |
Nezahat
karşına güzeller çıkar diyorsun. biliyorum,haberdarım Nezahat, kibarca,istemem git diyorsun. anladım birazcık hamım Nezahat duygularıma tercüman aradım sadece, konuştuğumuz diller farklı Nezahat. içimde büyüyen yangın sönünce, anladım birazcık hamım Nezahat güneşi andıran saçlarını unutmam, seveceğim,biliyorsun Nezahat, unutmak kolay bir şeymiş gibi anladım birazcık hamım Nezahat Erkan Gümüşsoy |
Nezahati Görürseniz Selam Söyleyin
nezahati görürseniz, selam söyleyin. avazınız çıktığı kadar bağrın sevdiğimi. kim diye sormaya kalkarsa eğer, söylemekten çekinmeyin. bakırköy'e düşürdüğün, gönül yükünün kamburlaştırdığı insan erkan adında bir deli Erkan Gümüşsoy |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:52 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.