![]() |
Bir Sevdanın Ardından
Özlemler yine azdı, sensiz rüyalarda, Sabahtan beri andım, bomboş kollarımda, Vuslat çağı gerçekte yok oldu Sevgilim, Bari göz göze kalalım, sımsıcak bağrında… Umutlar sende kaldı, hüzünlerse bende, Gölgeyi canan sandım, sarhoş sokaklarda, Murat bağı şafakta kuruldu Sevgilim, Bari diz dize duralım, sevgi yatağında… Sabırlar aşkla doydu, ikinci baharda, Bir sevdanın ardından, yaşar dizelerde, Hasret dağı sesinle aşıldı Sevgilim, Bari biz bize olalım, gönül bağlarında… Silmeye gücümüz yok, yalancı dünyada, Doyamadım bunca yıl, anılar ortada, Kısmet çarkı sahiple örüldü Sevgilim, Bari yan yana yatalım, toprağın altında… 18 Nisan 2004 Ankara |
Bir Veda Öyküsü
Ümitsizce koştum geldim, bir nazlı için, Geçen anların ne önemi vardı bilemem ama, Dakikalarca yürüdüm garın kaldırımlarında, Umutsuzca hep seni aradı gözlerim, Gözlerini görebilir miyim diye hep seni aradım, Oysa bir bakışın, gülüşün yeterdi sandım, Nereden bilebilirdim, Gidişinin asırlar süreceğini, Endamınla nazar ettin farkındayım, Dostlukların nadir bulunduğu şer asrındayım. Bir gün gelirsen karşıma hoş bir edayla, Ruhuna inerim o zaman, en güzel mısrayla Bekledim bir an aramanı Yanıma gelip hal hatır sormanı Sonra düşündüm bana yazdıklarını, Verme hiçbir zaman seni anlamayana yüreğini. Cafer Tayyar Özkan |
Bir Yolu Olsaydı
Sana olan duygularımı, İfade etmenin bir yolu olsaydı; Zemheriyle yağan kar beyazlarla, Şafakla doğan gökyüzünü sayfalarla, Yağmurla gelen gökkuşağını kalemlerle, Sadece senin adını yazmayı isterdim. Geceyle biten yıldızların parıltısıyla, Hüzünle öten bülbüllerin şarkısıyla Rüzgarla koşan bulutların haykırışıyla, Sadece senin aşkını yaşamayı isterdim. Baharla açan rengarenk gülleri vermeyi, Heyecanla kızaran yanağından öpmeyi, Dile gelmez manalı düşlerini dinlemeyi, Sadece senin tadını almayı isterdim. Güneşten süzülen nur misali bakışlarını, Bulutlardan inen damla gibi gözyaşlarını, Sensizliği yok eden unutulmaz anlarını, Sadece senin rengini görmeyi isterdim. Gönüllerden akan sevgi selleri olmayı, Dudaktan kalbe giden yolları açmayı, Ümitle beklenen sözlerini duymayı, Sadece senin sevgini içmeyi isterdim. Cafer Tayyar Özkan |
Bitmeyecek Dünyama
Tek sen vardın yüreğimde, bir de deniz Sonları yaşamak güzeldir, severse yüreğiniz Razı değilsin anlamlı sözlere, duygulara Gül kadar güzelsin, belki de bir gülsün, açıl ufuklara Süzülsün yürekler, atsın senin için dökülsün nağmeler Lakin yüreğin çok kapalı, inan yüreğin sevgiye değer Daha dün yoktun bugün varsın ey dünya güzeli Sırlı sevgileri aşarak yüreklerden geldin ellere Vefasızlıkların kol gezdiği şu acımasız dünyaya Sevdiğim sonbaharla geldin, bitmeyecek dünyama Zalimlere pes ettirsin güzelliğin, bahtın daima Cafer Tayyar Özkan |
Boşa Değildi Elbet
Çok vurdum yumruğumu Yatağımın duvarlarına Kah uykularımda Kah rüyalarımda Hep senin için vurdu yumruklarım Boşa değildi elbet, Yaşadıklarım arzularım Kimse bilemez, İçimdeki o hırs dolu yumrukları Bilirse bir Mevlam, bir de yüreğim bilir Çok değil, daha hazanda sallamıştım Hasretten çılgına dönen kalbimle Gecenin siyah duvarına yumruklarımı İçime kanayan ukdelerimi kadınımın sonsuzluğuna kavuşma arzularımı Kim ne derse desin, Ben yaşar, ben bilirim Ömür tükense de Seni hep ben gibi severim 11 Şubat 2004 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
Boynun Bükük Kalacak
Sana benim gözümle bakan, Seni benim sözümle seven, Sana benim tenimle değen, Varsa kanayacak yüreğim. Boynun bükük kalacak sevgilim... Nafile artık yalvarışım, Emaneti sardığın kalbin, Benim yerime dile gelsin, Sözde ağlayacak dileğim. Gözün sönük bakacak sevgilim... Kifayetsiz kaldı sözlerim, Boş kaldı sen kokan ellerim, Ruhumu sardı ukdelerim, Parçam bağlayacak tövbeliyim. Ruhun göçük sanacak sevgilim... 25 Ocak 2004 Ankara |
Bu Gece
Bu gece ruhumla kalbimi de göndersem Seni saran ellerimi affeder misin? Yanağına en tatlı busemi kondursam. Sana yangın yüreğimi söndürür müsün? Ya ruhumu teslim etsem Yüce Mevla’ya Sözümde duramadım diye kızar mısın? Ömrümün sonuna kadar sitem etsem de Yine de bıkıp usanmadan sever misin? 10 Ocak 2004 22.12 Ankara Cafer Tayyar Özkan |
Bu Kadar Zor
*******imdeki sessizliğimde, Gündüzlerimdeki sensizliğimde, Gökkuşağımdaki renksizliğimde, Bulamamak neden bu kadar zor sevgilim? Bazen sel olup akarsın, Bazen yel olup yıkarsın, Ama hep yüreğimi dağlarsın, Sensizlik neden bu kadar zor sevgilim? Düşlerimde yaşatırım seni, Sinemde yaşarım seni, Aşk kadehinden içerim seni, Doyamamak neden bu kadar zor sevgilim? Sev beni her daim, Okşa beni hercaim, Yalnızlığım sensin kalemim, Yazamamak neden bu kadar zor sevgilim? Her sabah seni yaşarım, Sevdamı dizelere yazarım, Canına bin can katarım, Görememek neden bu kadar zor sevgilim? Yağmur olup yağsan da, Kar olup uçsan da, Rüzgar olup essen de, Gelememek neden bu kadar zor sevgilim? Kar tanesi gibi aksın, Kan damlası gibi alsın, Gül goncası gibi kokarsın, Koklayamamak neden bu kadar zor sevgilim? Emsali bulunmayan gülümsün, Çektiğim en acı zulümsün, Hiç susmayan bülbülümsün, Duyamamak neden bu kadar zor sevgilim? Yazmakla bitmeyen şiirimsin, Sağmakla çözülmeyen kendirimsin, Yüreğimi bağlayan zincirimsin, Kıramamak neden bu kadar zor sevgilim? Güneşin batıdan doğduğu gün, Her taraftan nurun yağdığı gün, Işığın gelip karanlığı boğduğu gün, Sevememek neden bu kadar zor sevgilim? Cafer Tayyar Özkan |
Bu kadının Yüreğindeyim
Sana kavuşmadan ölmeyeceğim, Adını anmadan sevmeyeceğim, Kokunu almadan gitmeyeceğim, Ben ki, bu sevdanın yazgısındayım... Dağlarına hasret gülü ektiğim, Gönülden kara sevdayı içtiğim, Öğüdünü bilip kulak verdiğim, Ben ki, bu kadının yüreğindeyim... Tanyeri sancıyla ağardığında, Pembemsi düşlerin girdabındayım, Hasret duygusu serdim yollarına, Ben ki, bu hayatın çizgisindeyim... 24 Kasım 2002 Ankara |
Bulamayacaksın
Hicran yarası çökecek her dem, Vefasızlığını bilip ağlayacaksın, Dilin tutulacak, kaybolacak hecelerin, Söyleyecek cesareti bulamayacaksın. Gözlerin hep bakışlarımı arayacak, Yüreğin hissettiği halde göremeyecek, Maziyi anarak mektuplara bakacak, Hatırlayacak cesareti bulamayacaksın. Aramamakla ızdırabın bitecek sandın, Bir tebessümü bile bana çok bildin, Bir anlık öfkeyle aşkımızı sildin, Hatır soracak cesareti bulamayacaksın. Sebebini bilmeden bitiriyorsun sevgini, Anlamadın hala, ince düşüncelerimi, Son verirsin diye umutla bekleyenini, Arayacak cesareti bulamayacaksın. Bir gül, asla olmamalı bu kadar dikenli, Bitecekse bile dost olarak devam etmeli, Bu güzel dostluğun kıymetini bilmeli, Bitirecek cesareti bulamayacaksın. Gün gelecek sırdaşım nerede diyeceksen, Başın yastıkta, vefasızlığını düşüneceksen, Seni senden çok seveni bilemeyeceksen, Yaşayacak cesareti bulamayacaksın. Cafer Tayyar Özkan |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:25 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.