![]() |
Gurbette Geçti
Hayatın ne olduğunu anlayamadım Gençliğimin baharında gurbeti tattım Sizleri düşündüm, sizlerle yattım Gençliğimin baharı gurbette geçti Sizlerin yanında ne kadar mutluydum Yaşadığım hayattan çok umutluydum Gurbete düştüm gülmeyi de unuttum Ömrün en güzel anı gurbette geçti Hayatın anlamını burada bileceğim Yanınıza –inşallah- yakında geleceğim Sizleri çok özledim, özleyeceğim Hüzün dolu yıllarım gurbette geçti G.hane- 14.01.1991 Mikail Tatar |
Güle Güle
Sevda dediğin nedir ki, bir kumar Her sözden, gülüşten bir medet umar Sevilenin yoksa sana sevgisi Hayatın büsbütün olur tarûmar... Gün olur sevgiyle dolup taşarsın Aşkım diye ne cefalar aşarsın Bilmezsinki onun yoktur ilgisi Her gün bin kere ölümü yaşarsın Onun için eşe dosta kızarsın Rüyanı böldü; güneşe kızarsın Senin için o dünyanın ecesi Ama onda surat yok ki kızarsın Bırak artık kalem yazmasın daha Değmezmiş uğruna çektiğin aha At geçmişine bir veda busesi Günden önce umut doğar sabaha MİKAİL boşuna kalma kararsız Sevgi denen meret ne kadar arsız Dinlersen içinden gelen bu sesi Boşuna dil dökme artık yararsız Denizli-01.06.2006 Mikail Tatar |
Gülün Dikeni
Gülün dikeni var dersem, Güle haksızlık ederim. Kusursuz sevmek istersem; Kendime yazık ederim En güzel gül dikenli güldür Yeter ki sev beni, istersen öldür Senden tek dileğim yüzümü güldür Eğer sevmiyorsan çeker giderim Çal-14.04.2003 Mikail Tatar |
Güneşle Solan Umut
Karanlık bir dünyaydı benim dünyam Daha düne kadar... Belki kör değildim; ama Zifiri karanlık bir geceyi yaşıyordum. Her geçen gün bedenime işkence, Batan her güneş bir tuzaktı gönlüme Ya da ben öyle hissediyordum Sonra sen çıktın karşıma bir tanem Bir mehtap gibi doğdun kabus *******ime İkimiz içinde bir mehtapdı bu; Bütün karanlığı silen, Bütün kabuslara dur diyen... O mahtep bizi bağrına bastı Avuttu biz koynunda aylarca Doğacak güneşi hayal ettik hep, Birlikte mutlu yarınlar kurduk. Gece bitipde tan ağarınca bir tanem Buruk bir hüzün çöktü gönlüme Bir bulut vardı güneşin önünde Işıkları bizden gizleyen... Derken bulutlar çoğaldı; Kapladı gökyüzünün dörtbir yanını Artık ne güneşi görebiliyorduk, Ne de onun bir ışığını... Yazık bir tanem, yazık oldu Hayal edilen güzel günlere, Beklenen mutlu yarınlara yazık oldu Yine hayal oldu o güzel düşler Ümit dünyama doğmadan battı güneş Çal-12.01.1999 Mikail Tatar |
Haber Getir
Seher vakti esen rüzgar Sevdiğimden haber getir Sahile vuran dalgalar Sevdiğimden haber getir Beşikte uyuyan bebek Kırlarda uçan kelebek Yaktın beni zalim felek Sevdiğimden haber getir Taşıyamam ben bu canı Sensiz hayatın her anı Geçmedi sevmek zamanı Sevdiğimden haber getir MİKAİL’im derdin çoktur Bu derdine derman tekdir Çabuk gelesin ey doktor Sevdiğimden haber getir Çal – 19.08.1991 Mikail Tatar |
Hasretinle Yaşıyorum
Sensiz geçti yine ömrümden bir gün Buralarda senin hasretinle yaşıyorum Rüyalarımı böldü büyük aşk gücün Her zaman senin sevginle yaşıyorum Hayalin karşımda dimdik durdukça Gözlerim resmine bakıp durdukça Dilim ismini hep anıp durdukça Seni düşünüp özleminle yaşıyorum Karşımda durup da veda ederken Gözümden sel gibi yaşlar dökerken Nihayet bir gün gurbet ele düşerken Söylediğin o güzel sözünle yaşıyorum Kavuşabilmek için gün sayıyorum Resmini daima yanımda taşıyorum Her gece senin hayalinle yatıyorum Bana karşı olan aşkınla yaşıyorum Çal-30.07.1993 Mikail Tatar |
Hatıra Defteri
Yine hatıralarımı karıştırıyorum Hepsi gözümün önünden geçiyor Teker teker konuşuyorum hepsiyle Nedense bu ayrılık bitmek bilmiyor Gözlerim yaşarıyor okurken Son defa görüşüp veda ederken ‘Kendine iyi bak, unutma’ derken Gözlerimin yaşı dinmek bilmiyor Hepsine ayrı ayrı sevgi duyduğum Dertlerime onlarla çare bulduğum Onlarla yaşayıp onlarla güldüğüm Yaşadığım günler geri gelmiyor Bu hasret artık çekilmez oldu Genç yaşımda gençliğim soldu Mutlu günler sanki hayal oldu Hatıra defteri bile bana yetmiyor Çal –13.09.1993 Mikail Tatar |
Hatice'm
Kaderim diye bildiğim Uğruna canım verdiğim Canımdan da çok sevdiğim Bir sen varsın can HATİCE’m Yıllarca ayrı olsam da Hasretle sararım solsam da Seni ahrette bulsam da Yine bana dön HATİCE’m Yeni açan gonca bir gül Sen bana en büyük ödül Bense güle aşık bülbül Damarımda kan HATİCE’m Rüyalarımın prensesi Bu duyduğum aşkın sesi Kulağımda bir nefesi Kollarımda sön HATİCE’m Güzelliğin hiç solmasın Gözlerinde yaş olmasın Kalbin hüzünle dolmasın Mutsuzluğa son HATİCE’m Ben karşında divaneyim Aşk arayan biçareyim Sensiz isem viraneyim Gel yanıma kon HATİCE’m Çal-04.02.1994 Mikail Tatar |
Hayal Sevgili
Bir lokma ekmeği ikiye bölen Derdimi anlayan halimi bilen Ağlarsam gelip gözyaşımı silen Bir sevgili aradım gören olmadı Saçına kırmızı güller takacak Geleceğe hep umutla bakacak Dilinden mutlu sözler akacak Bir sevgili istedim veren olmadı Hasreti bana yaşatmayacak Mutluluğu dışta aratmayacak Beni yarı yolda bırakmayacak Bir sevgili aradım duran olmadı Gözlerim yalnız sevgiye ağlar Kalbim yaralı, karalar bağlar Nerede o yar söyleyin dağlar Hayalini bile önüme seren olmadı İçimde büyüyen karanlığı boğacak Dünyama parlayan güneş gibi doğacak Kanayan yarama ilaç olacak Bir merhem verip süren olmadı Sevgi diye kokladım her gonca gülü Nağme gibi dinledim öten bülbülü Bu muydu acaba aşkın ödülü Yıllardır halimi soran olmadı Çal-04.05.1999 Mikail Tatar |
Hayal Ve Gerçek
Rüya gördüğümü sandım ilkönce Bir anda karşımda seni görünce Gözümden akan yaş ellerime düşünce O zaman inandım hayal değil bu gece Bilmezdim beni bu kadar sevdiğini Yasakları çiğneyip, boşverdiğini İzinsiz bir gece kalbime girdiğini Şunu bil ki; sonumuz girift bilmece Rüya bile bundan güzel olamaz Gönlüm istese de başkasını bulamaz Sevgi dolu kalplere nefret dolamaz Ben kral olayım, sende bir ece Denizli-23.11.1998 Mikail Tatar |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:45 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.