![]() |
Diş Çekimi
Bu sistem iyidir diyenler varsa Cevap alacaklar geçsin karşıma Hastalar acıyla çok bekliyorsa Sorarım gereği var mı yoruma Diş ağrısı çeken kurtulmak ister Ağız sağlığına gelir koşarak Bir an önce acım dinmelidir der Kapısında bekler çare umarak Sıra numarası alması lazım Kayıt yaptırmayı sağlamak için Kayıt yaptırınca bitmiyor adım Denir ki bekleyin içeri girin Muayene için salonda otur Yine sıra vardır bekleyeceksin Diş ağrısı zordur stres doğurur Doktor gelmemiştir ne diyeceksin Dokuzda başlıyor doktoru işe Ağrısı durmuyor hasta ne yapsın Anlaşalım dese söz geçmez dişe Çaresiz kıvranıp katlanacaksın Sıran geldiğinde bakıyor doktor Ne olacağına veriyor karar Ben derman olamam derdine diyor İlgili bölüme sevk ile yollar Dişinin ağrısı çoğalmaktadır Canının sıkısı daha da artar Kalbi daralmakta bunalmaktadır Sinirler gerilir kan beyne sıçrar Nihayet çekime sıra alarak Acıdan kurtulmak yaklaştı dersin Sağlıklı günlere hayal kurarak Beynin zonklamakta acı çekersin Salonda saniye saate döner Sırası gelince çok mutlu olur Doktor iğne yapar dişini çeker Acı sona erer hasta kurtulur Allah sabır versin size ve bize Siz bizden biz sizden memnun değiliz Sitemim isyanım devletimize Ne olacak böyle bizim halimiz Biz sitem ederiz çok bekliyoruz Görevliler haklı hastalar fazla Vatandaş olarak çözün diyoruz Kişi mutlu olmaz böyle marazla Ağız diş sağlığı hastahanedir Acil servis kurup açık tutmalı Vardiyalı hizmet verilmelidir Diş ağrısı olan tez kurtulmalı Niğmetullah UÇAR Antalya 12.01.2007 Niğmetullah Uçar |
Doktor
Adamı olanlar beklemez sıra Kimsesi olmayan ölsün mü doktor Böyle devam etse yarınlar kara Bu yanlış davranış sürsün mü doktor Sırada bekleyen sağlam değildir Haksızlık görünce kabarır sinir Bir süre sonra da sabır tükenir Bekleyen insanlar görsün mü doktor Sizde haklısınız başka açıdan Fazla çalışmaktan bıkıyor insan Uzun bekleyemez acısı olan Kapıda olanlar dönsün mü doktor Ben kendi derdimi unutuyorum Haksızlığı kabul edemiyorum Sırada adalet olsun diyorum Hasta üzülsün mü gülsün mü doktor Bu ülke bizimdir hastalar biziz Dertleri dindiren şifa veren siz Sabretmeyi bilen uysal milletiz Devran devam etsin dönsün mü doktor Niğmetullah UÇAR Antalya 08.04.2004 Niğmetullah Uçar |
Dostum
Sn. Kerim TIKIR’a Dostlarımın çoğu gönlünden silmiş Yüzüme söylenen doğru değilmiş Maddeye, şöhrete değer verilmiş Bunu öğrenince kahroldum dostum Gönüllere sevgi yerleşmeliydi Şahsiyete değer verilmeliydi Dostluk önce gelir denilmeliydi Sahte suratlardan soğudum dostum Senin yerin başka benim yanımda Sen varsın kalbimde anılarımda Derdimi anlarsın aradığımda Her zaman yanımda hep buldum dostum Nankörler, namertler yaralar beni Çok gördüm sinsice yüze güleni Nasıl seveceğiz böyle düzeni Yaşarken toplumda boğuldum dostum İnsanlık herkeste olamaz farklı Maddeye bakılmaz değerler saklı Şahıslar düşünüp olsun mantıklı Bazen can evimden vuruldum dostum Çevremde olanlar menfaat arar Yüzüme gülenler kuyumu kazar Göründüğü gibi olmayanlar var Yaşam sürecinde yoruldum dostum Niğmetullah UÇAR Antalya 04.12.2003 Niğmetullah Uçar |
Döner Sermaya
Önce muhatabım sağlık müdürüm İkinci olarak vali gelecek Mücadele ile geçecek ömrüm Ektiğim tohumlar meyve verecek Eleştiri ile önde yürürüm Yanlışı şikayet etmekte hürüm Ben bu devlet için çok üzülürüm Milletin derdini kim dindirecek Döner sermayeden amaçlanan ne Paralar gidiyor kimin cebine Kimse bakmıyor mu halkın haline İnsanlar çıldırıp yeter diyecek Memur hizmet eder alır ücreti Kalite değildir gerçek niyeti Döner sermayenin hakimiyeti Çalışan adına geri dönecek Sağlık ocağına kurum sevk eder Sağlık ocakları dönere işler Hastahaneye de kurumlar öder Tedavi ücreti çift ödenecek Hal böyle olunca sistem kuruldu Fakir fukaradan vurgun vuruldu Sevkli işlemlerle kurum soyuldu Hazıra dağ olsa o tükenecek Kurumlar kuruma para veriyor Kişide devlete güven bitiyor Her zaman bu ülke zarar ediyor Sistem değişmezse devam edecek Kurumlar kuruma olursa kuma Zararı dokunur güzel yurduma İşte bu gidiyor benim zoruma Kederim, üzüntüm hiç bitmeyecek Bir çare bulunsun bu bir talandır Sistem bu devleti yağmalayandır Döner sermayenin aslı yalandır Onunla bir bina dikilmeyecek Döner sermayeden toplanan para Dönüşseydi eğer yatırımlara Sağlık teşkilatı almazdı yara Bu gidişle dertler eksilmeyecek Döner personele dağılır diye Sevksiz gelen hasta döner geriye Yeni sevk istenir hastahaneye Bunu yapan devlet sevilmeyecek Döner sermayeden şunu anlarım Toplanan parayla bina yapalım Hastaneler artsın ben ona varım O zaman sağlıkta huzur gelecek Parası olmayan giremesin mi Tedavi olarak gidemesin mi Millet devletine güvenmesin mi İnsanlar vatanı nasıl sevecek Acil hasta olsak biri getirse Döner için ondan para istense O zaten tanımam bana ne dese Demek ki memurlar yolda ölecek Siz döner toplayın dağıtın onu Sağlık personeli nasılsa konu Güvene dayalı devletin sonu Millet devletine güvenmeyecek Devlet memurunun mesai dışı Acilde hoş değil zorda kalışı Sanırım hak etmez o davranışı Sağlık teşkilatı sevilmeyecek Cuma akşamında acile geldim Devlet memuruyum bilgimi verdim Pazartesi sevki sunarım dedim Anladım ki hizmet verilmeyecek Vezneden fiş kestir kayıt yap dendi Ondört buçuk lira para istendi Halini anlattı dilim direndi Para yoksa hasta giremeyecek Pazar gün pansuman olması lazım Dört lira dediler bir daha şaştım Cuma gün olanı yine anlattım Görevli dönerden vazgeçmeyecek Ondört lira çoktur muayeneye Dört lira istenir pansuman diye Pek aklım ermedi bu tedaviye Demek oluyor ki döner dönecek Bugün sevki aldım ocak sevk etti Hastaneye gitmek mecburiyetti Koşturup yorulmak canıma yetti Anladım çilemiz hiç bitmeyecek İşlemi yaptırmak ayrı bir çile Fotokopi için gezersen hele Bu sistem yüzünden geldik bu hale Derdimiz, tasamız eksilmeyecek Pansuman ücreti ödenilmedi Sema yazar’a git geri gel dendi Yapılacak masraf düşünülmedi Demek oluyor ki vazgeçilecek Niğmetullah bugün olanı bilir Döner uygulamak yarar değildir Kişiler devlete tercih edilir Bu topluma huzur hiç gelmeyecek Niğmetullah UÇAR Antalya 03.04.2006 Niğmetullah Uçar |
Düden Ders Verdi
Dünyada yaşamak bana işkence Evimde huzur yok sıkılıyorum Evladımdan saygı göremeyince Dimdik duramıyor yıkılıyorum Etrafımda herkes gezip gülüyor Huzurlu biçimde sefa sürüyor Hayat devam eder dünya dönüyor Sıkıntılarımla dolanıyorum Düden şelalesi inleyip akar Seyire gelenler eğilip bakar Kimbilir onunda belki derdi var Anlatıyor ama anlamıyorum Neşeli olanı neşelendirir Kederli olanı kederlendirir Sesi huzur verir su serinletir Yanına oturdum kalkamıyorum Derdin var mı dedim dedi ki sorma Kederin neşenin üstünde durma Bana öğüt verdi kafanı yorma Beynimden sıyırıp atamıyorum Çağlayanın sesi coşkusu farklı İçinde hüzünler neşeler saklı Kendince yorumlar gelenin aklı Kafam çok karışık anlamıyorum Coşkunun içinde durgunluk gördüm Sesi huzur verdi dinlendi gönlüm Damlalarla aktım izini sürdüm Onlarla birlikte yol alıyorum Taşlara değince kabaran sular Sanki ağlar gibi gürültü yapar Düze indiğinde bir sakinlik var O yolunda gider ben bakıyorum Dedim biraz önce köpürüyordun Taşlara değince ses yapıyordun Önüne çıkanı götürüyordun Şimdi çok sakinsin anlamıyorum Dedi yollar çetin bazen düşersin Bazen engelleri aşıp geçersin Sabredersen böyle sefa sürersin Ders alıp yanından ayrılıyorum Yaratan Allah’tır dert veren odur Dilerse yandırır dilerse korur Şikayet etmeye hakkımız yoktur Tevekkül ederek el açıyorum Rampada köpüren kabaran sular Yamaçlardan iner düzlüğe çıkar Kadere inanan Allah’a salar Ben de sular gibi alçalıyorum Huzursuz gelmiştim huzuru buldum Ümitsiz olmuştum ümiyvar oldum Bugün anladım ki boşmuşum doldum Düdenden gülerek ayrılıyorum Niğmetullah UÇAR Antalya 09.07.2006 Niğmetullah Uçar |
Dünya Bizden Ne İstiyor
Dünya ne istiyor bu Türkiye’den Türk’e düşmanlığı teşvik ediyor Danimarka, papa küfür ederken Fransa ermeni soykırım diyor Türkün dostu Türk’tür tarih gösterdi Dostumuz yok madem güçlenmeliyiz Dünya Türk gücünü hep önemserdi Bir olup devlete güç vermeliyiz Sinsi planlarla dönek Avrupa Her fırsatta bize çamur atıyor Büyük Hıristiyan efendi papa Allah resulüne, dine çatıyor Danimarka dini istismar eder Fransa Türklüğü cani yapıyor Biri milletine hakaret eder Dünyadan Nobelli ödül kapıyor Potansiyel gücüz dünya çapında Devletlerin gözü üzerimizde Bizler olamadık bunun farkında Süper güç oluruz bildiğimizde Niğmetullah UÇAR Antalya 13.10.2006 Niğmetullah Uçar |
Ebedi Değil
Mhp kurultay yapıyor bugün İki yıl süreli başkan seçiyor Üzücü olaylar yaşanmıştı dün Bugün neşe hakim günler geçiyor Genel başkanlığa adayım diye Ümit özdağ çıktı birden sahneye Bir gurup uğraştı vaz geçirmeye İnsanlar kendini niçin geriyor Önce karalandı adam suçlandı Hem baskı yapıldı hem tartaklandı Disiplin kurulu acil toplandı Parti karar alıp ihraç ediyor Aday olanları susturmak yanlış Dalkavukluk yapıp tutulmaz alkış Fikirlerle olur hedefe varış Acizlik davaya zarar veriyor Aday olan biri bırak yarışsın Ülkücüler seni onu tanısın Liyakata bakıp karara varsın Bu millet sabırla lider bekliyor Sayın genel başkan nefsine kanma Bu makam ebedi olacak sanma Gözünü kapayıp söze inanma Yürekten sevmeyen desteklemiyor Başbuğ zamanında yaşadık bunu Yüz üstü bıraktı seçmeni onu Yüze söylenmiyor açıkça konu Gönülden gelmez se eller gitmiyor Ülkücüler farklı sineye çeker Ayrılık olmasın bir olalım der Sanma ki bu böyle ebedi sürer Söyleyeceğini sandıkta diyor Aday olanlara düşman olursan Entrika döndürüp saf dışı koysan Kurultayada bütün oyları alsan Liderliğe kalpler karar veriyor Lider ülküsüne hizmet edecek Kendini millete hadim bilecek Seven gönüllerde çok yükselecek O zaman omuzdan yere inmiyor Bugün kurultayda tek aday sensin Neden tedirginsin rahat değilsin Bırak herkes gelsin sıraya girsin Kıskançlık sonuca değiştirmiyor Ümit özdağ için kötü not aldın Demokratik yönden sınıfta kaldın Nefsine uyarak gaflete daldın Bütün hareketler kayda giriyor Aday olmak için yarışır biri Yönlendirmek yanlış ülkücüleri Kim ister sahtekar sinsi lideri Ülkücüler dürüst lider istiyor Delege seçecek genel başkanı Yok farz edemezsin onca insanı Yanlış yapıyorsun anla hatanı Sevenlerin bile seni izliyor Ümit özdağ eğer layık değilse Delege seçmezdi sandığa gelse Layık olanlara değer verilse Herkes hoşgörülü saygı bekliyor Niğmetullah UÇAR Antalya 19.11.2006 Niğmetullah Uçar |
Ebrehenin Kilisesi
Ebrehetülesram yemende vali Hacca gitmek için çıkar ahali Çevresine sorar olan ahvali Gidenleri görüp meraklanmıştır Mekke’de bir beyt var tavaf edilir İnsanlar haç yapıp gelecek denir Beyt hakkında sorar çok bilgilenir Kilise yapmaya karar almıştır Kaysere yazarak yardım istedi Kayser sanatkarlar para gönderdi Belkıs sarayından mermerler geldi İnşaata hemen başlanılmıştır Gün doğmadan önce işe başlanır Geç gelen olursa çok ceza alır Eli kesilerek tek kolla kalır Çabuk bitsin diye korku salmıştır Bir gün bir çalışan biraz gecikmiş Annesine gel de rica et demiş Ebrehe kızarak çok hiddetlenmiş İhtiyar kadın da sert bağırmıştır Demir baltanla vur kol kes bakalım Hakimiyet sürmez kalacak yarım Demiş bitecek mi bu krallığım Evet cevabına afallamıştır İşçinin elini kesmez vaz geçer Çalışanları da işten affeder Taş üstüne taşı koymam artık der Pilanlanan yapı yarım kalmıştır Dıştan yüksekliği fazla yapılmış İçi dolgu ile yukarda kalmış Çevresi hisarla kapattırılmış Arada mesafe açık kalmıştır Duvarlar güzeldir taşla örülmüş Taş aralarına şekil gömülmüş Mermer merdiveni öne sürülmüş Estetik olarak renk katılmıştır Yuvarlak aban us ağaçlarından Sana’nın çok renkli süs taşlarından Bahsedilsin diye ihtişamından Kulleys kilisesi abartılmıştır Kapısı altınla kaplattırıldı Mücevher, yakutla taçlandırıldı Kubbesinde güneş parlattırıldı İçine bir de ev yaptırılmıştır Kilisenin çoktu bakıcıları Buhurdu misk için o yaktıkları İsten mermerlere oldu zararı güzellik kaybolmuş altta kalmıştır Ebrehe emretti Yemenlilere Ziyaret etmeye gelin bu yere Araplar karşıydı böyle şeylere İstediği şeyi yapamamıştır Bedevi bir arap binaya girer İçeriye koyar leşler pislikler Esere, yapana hakaret eder Kilise bir merkez olamamıştır Niğmetullah UÇAR Antalya 07.02.2007 Niğmetullah Uçar |
Eğitimin Temeli
Müdür bey’im size anlatayım da Siz öğretmenlere iletirsiniz Kalemle kağıda bir yazayım da Hepisine tek tek dinletirsiniz Başarı yönünden senin okulun Antalya içinde geliyor önde Gayret gösterin ki hep öyle olsun Tüm bu güzellikler kalmasın dünde Zeki öğrenciyle gelen başarı Önlem alınmazsa gidince biter Eğitim öğretim elemanları İyi yetiştirse ebedi sürer Fazla süslenilmiş sözlere kanmam Eğitimde temel sevgi olmalı Sevmeden başarmak olmaz, inanmam Öğretmen sınıfta gönül almalı Öğrenci severse öğretmenini Can kulağı ile dersini dinler Herkes tam yaparsa ev ödevini Çok yakında gelir özlenen günler Sakın kırmayalım bu çocukları Onlar ülkemizin geleceğidir Farklıdır,başkadır istidatları Geliştiren sebep yalnız sevgidir Vatan’ı emanet alan gençliği Bizler de sizlere emanet ettik Tam yetiştirin ki bitsin eksiği Kahraman milletim olsun başı dik Öğretmen severse saygı öğretir Ahlak düzelirse gelişir bilim Eğitimde amaç dersler değildir Kaliteli insan vermektir ilim Vatan sevgisini aşılayarak İnsani duygular geliştirilsin Fazla emek verip çok çalışarak Alt edilmez gençlik yetiştirilsin Niğmetullah UÇAR Antalya 27.11.2002 Niğmetullah Uçar |
Ekmeğin Hikayesi
Çocukluğum geldi yine aklıma Takıldım baharda tarlaya dama Hayallerim parmak bastı yarama Anısı var hatırı var köyümün Yediğimiz ekmek nasıl yapılır Can veren toprağa tohum atılır Çetmili bu yükü omuzda taşır Bahçesi var bağları var köyümün Emek gücü fazla aletler ilkel Her işte her zaman çalışıyor el Çile çoksa bile anısı güzel Yazları var kışları var köyümün Sabanın ökçesi olur meşeden Ucundaki demir toptağı delen Ok havaya doğru uzanır yerden Tarlası var dağları var köyümün Zılgar oku çatar demir halkaya Kayışla bağlıdır boyunduruğa İki zelve konur sola ve sağa Toprağı var taşları var köyümün Öküzler koşulu boyundurukta Zelvenin ucunda ip sallanmakta Kılıç ile saban ayarlanmakta Çiftçisi var ayarı var köyümün Öğendire uzun uçta embel var Arkasında hopsa çamura batar Çift sürerken saban toprağı yarar Öküzü var katırı var köyümün Katır koşumları biraz değişik Boyunlarda hamit ağızda gemlik Boyunduruk ile zelvesi eksik Kayışı var yuları var köyümün Çiftçi koşumları takar hazırlar Eliyle tohumu tarlaya saçar Saban ile ekim işini yapar Güzlüğü var baharı var köyümün Topraktaki tohum Hak’ka emanet Yağmurlar yağarsa olacak kısmet Gübreler nadaslar gösterir gayret Dolusu var karları var köyümün Ekinler yeşerir kelleyi verir Beyazlaşır hasat zamanı gelir Hazırlık yapılır orak bilenir Arpası var çavdarı var köyümün Sol elde tahtadan yapılan ellik Ekin biçen orak yeni bilenik Bu güzel şeyleri almasın teknik Destesi var sapları var köyümün Desteler toplanıp yığın yapılır Deptirilen harman düğene hazır Ya öküz sürecek ya iki katır Eşeği var atları var köyümün Ucu kalkık iki tahta yan yana Çakmaktaşı çakılıyor altına Atılıyor sap üstüne harmana Burçağı var otları var köyümün Diğren ile sap sepilir harmana Üstü ufalınca döner altına Dış içe atılır iç te dışına Gölgesi var suları var köyümün Hayvanlar çekiyor düğen dolanır Bir sepim sap akşam malama olur Harman ortasına hepsi toplanır Sığırı var davarı var köyümün Yemek çatalına benziyor diğren Süpürge karammık dikenlerinden Başın döner düğen ile dönerken Yolağı var kenarı var köyümün Malama toplanıp savurulacak Yaba fırlatırken foyraz olacak Harmandaki bu çeç kalburlanacak Fırtına var rüzgarı var köyümün Buğday develerle köye taşınır Saman hararlara sıkı basılır Köye taşıyacak eşek ve katır Zahmeti var kahırı var köyümün Erden saman yükletilir katıra Karanlıkta çıkılıyor yollara Gidilir gelinir verilmez ara Patika var yolları var köyümün Yormuyor bedeni gitmek ve gelmek Buğdayı sırtında ambara dökmek Kahreder insanı samanlık deşmek Çuvalı var hararı var köyümün Saman buğday geldi işler bitmiyor Değirmen yanına yine gidiyor Buğday yıkanıyor geri geliyor Çarşafı var çulları var köyümün Çullara serilip kurutulacak Değirmene gidip un yapılacak Hergün soframıza ekmek olacak Kömbesi var tandırı var köyümün İşte böyle ekmeğin hikayesi Her yıl sürer Çetmi’linin çilesi Bugün bir anıdır hayal etmesi Lezzeti var tatları var köyümün Niğmetullah UÇAR Korkuteli 24.02.1996 Niğmetullah Uçar |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 07:46 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.