![]() |
****Sev
sev insanları kendini sever gibi sev kendini yaşamı sever gibi sev yaşamı soluk alır gibi _isanbul1974 _Çorlu Ekspres 9 ağustos1974 sayı:3619 Zeki Ergin |
****Sevgi Duvarı
dört yanıma bir duvar örmüşüm yalnızca gören gözlere sevgi duvarı 'kıldan ince kılıçtan keskin' her taşı bir yürek omuz omuza vermişler harcını da sevgiden karmışlar _erenköy 11 ekim2004 Zeki Ergin |
****Sevgiliye Mektuplar_1
gel gel artık yeter bunca zaman beklettiğin bunca zamandır susuşun gel elin kanda da olsa gel biliyorum senin de saçların özlüyor bir sevgili elini prangalarda olsan da gel bizi bekliyor kekik kokulu dağlar bereketli bağlar bir şafak vakti gel bir türkünün sırtında şiirlere sarıl gel _erenköy 2mayıs2004 Zeki Ergin |
****Sevgiliye Mektuplar_2
rüzgar cinnet çığlıkları atıyor yine akşamın yalnızlığında ben sana şiirler yazıyor hayaller kuruyorum gözlerime iniyor sanki mapus kapıları senden başkasını göremiyor ben senin için geldim göçmen kuşların kanadında ne yağmurlar ne fırtınalar yaşadım yıllarca gözyaşlarımı içime akıtıp senin için ağladım _erenköy 2mayıs2004 Zeki Ergin |
****Sevgiliye Mektuplar_3
sevgilim dünya dönüyor gece ay tutulacakmış bir ağaca yaslanıp seninle gökyüzünü seyretmek ve yaşama dair konuşmak isterdim biraz astoroloji illa ki sosyoloji ve psikoloji insanları anlamanın yollarını seninle yağmur altında yürümek ve düşünmek ellerin ellerimde ikimizde sırılsıklam onları anlamaya çalışmak _erenköy 3mayıs2004 Zeki Ergin |
****Sevgiliye Mektuplar_4
bu kentin koca betonları üstüme üstüme geliyor can buğulu sesin yankılanıyor yüreğimde tesellim oluyor zonklayan beynime balyozlar iniyor bu gece sarhoş olasım geliyor tut ellerimi sevgili bu gönül seninle dağlar aşmak istiyor _erenköy 3mayıs2004 Zeki Ergin |
****Sevgiliye Mektuplar_5
akşam yağmurda yürüdüm yol boyu şimdi karşımda ege iki kadeh kırmızı şarap yanında da türkü ve şiir gece sabah olmak bilmedi aylardan mayıs sevdalarım kabarır kayaların damarlarını parçalar azgın dalgalar yüreğim sıkışır koca kent dar gelir seninle dağ bayır olasım gelir _erenköy 6mayıs2004 Zeki Ergin |
****Sevgiliye Mektuplar_6
işte sabah oldu ellerin ellerimdeydi gece boyu bir elimde şişe bir elimde sen gecenin sessizliğinde dinledim şiirlerini şarkılarını martılar ilk çığlıklarını atıyordu deniz sakin koca kent sakin biz başbaşaydık rıhtımda bizden önce ne aşklar yaşanmıştı bu kentte dili olup söyleseydi ağaçların yosun yosun sevda kokuyordu sahil son yudumumuzu içerken ben sana daha sıkı sarılıyordum ilk gemi karşıya geçerken _erenköy 9mayıs2004 Zeki Ergin |
****Sevgiliye Mektuplar_7
gün indi karşı kıyılara taş masamızda yudumluyoruz ince belli bardaktan çayımızı çınaraltında 'önce yaşa sonra sorgula' yürüdüğün yollardayım koca aristo arada bir bakar mıydın sen de gözucuyla ida'ya haberin ola afrodit hala cezalı yıkanıyor suyunda aldık başımızı gidiyoruz el ele zeus hala beklesin sunağında toprağı ve suyu kutsal bilenlerin ve de sevenlerin diyarına insanı insan bilenlerin diyarına _erenköy 16mayıs2004 Zeki Ergin |
****Sevgiliye Mektuplar_8
boşuna arama sevgili köprünün altından çok sular aktı sen gideli duyulmaz oldu sokaklarda ne çocuk ne de doklarda çekiç sesi cumhuriyet gazinosu da sustu şarkılar asılı kaldı gökyüzünde silivri'li yoğurtçu çankırı'lı leblebici de saklanbaç oynamıyor artık çocuklar arnavut bayram'ın bostanında yükseliyor şimdi holding gökdelenleri emirgan korusunda görünmez oldu aşıklar unutuldu o aşklar da şimdi bir başıma dolaşıyorum seninle el ele olduğumuz bana şiirler okuduğun o parklarda _erenköy 19mayıs2004 Zeki Ergin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:42 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.