![]() |
Bu yangın...
Mâsum bakışlarla, kandırdın beni Önceden âşk denen, bu salgın yoktu Buzdağı gibiydim, yandırdın beni Önceden kalbimde, bu yangın yoktu... Sevgi tohumları, sardı özümü Mutluluk dört açtı, iki gözümü Gönlüm dinlemiyor, artık sözümü Önceden kalbimde, bu yangın yoktu... Papatya topladım, altın sarısı Yıldızlara çıktım, gece yarısı Yok dünyada benden, mutlu birisi Önceden kalbimde, bu yangın yoktu... Eyüp peygamberce, sabır öğüttüm Bütün çocuklara, şeker dağıttım Gönlümü sevgiyle, iyi eğittim Önceden kalbimde, bu yangın yoktu... Yasladım sırtımı, sağlam kayaya Gönül sandalımı, çektim kıyıya Düştüm sevdâ denen, dipsiz kuyuya Önceden kalbimde, bu yangın yoktu... 27-10-2005-BAFRA Saat:15.10 Oktay Zerrin |
Bul Beni!
Çankaya'da,Ulus'ta Ankara'da bul beni Diyarbakır,Van,Muş'ta Çankırı'da bul beni! .. Beyoğlu'nda,Taksim'de İstanbul'da bul beni Bandırma'da,Mersin'de Anamur'da bul beni! .. Karşıyaka,Konak'ta İzmir'de gel,bul beni Düzce'de,Zonguldak'ta İzmit'de gel,bul beni! .. Kumru,Ünye,Fatsa'da Ordu'da gel,bul beni Çarşamba'da,Bafra'da Samsun'da gel,bul beni! ... Bolvadin'de,Afyon'da Fethiye'de bul beni Güzel,cennet yurdumda Türkiye'de bul beni! .. Oktay Zerrin-12-07-2004-Bafra. Oktay Zerrin |
Can-ı yürekten...
Ayrılık fikrini, çıkar aklından Her zaman takip et,beni yakından Sevgiyle geçerim,gönül kapından Yeter ki gül bana,can-ı yürekten... Bir göz kırpsan bana,şimşekler çakar Gönül ırmaklarım,çoşkuyla akar Yıldızlar tepeden,sevgiyle bakar Yeter ki gül bana,can-ı yürekten... Ters akan ırmaklar,düz aksa da su Gönül sevgi ister,sözün doğrusu Senin gibi kokmaz,gülün kokusu Yeter ki gül bana,can-ı yürekten... 15-06-2005-BAFRA. Oktay Zerrin |
Canım Türkiye'm...
Besmele çekerek. çıktım evimden Damarımda akan, kanım Türkiye'm Bu şehri, gülistan yaptım sevginden Vatan, millet kokan, canım Türkiye'm... Meleşir kuzular, yine yaylada Kızlar oynar misket, oynar fidayda ' Şinanayda yavrum, ah şinanayda ' Türkü türkü akan, canım Türkiye'm... İbâdet belledim, seni sevmeyi Kâpten benimsedim, gönül vermeyi İsterim uğrunda, ölüvermeyi Canıma, can katan, canım Türkiye'm... Kürt, çerkez, laz, göçmen hep bir arada Köy, kasaba, şehir, dağ ve merada Hepimiz kardeşiz, biz bu davada Bitmeyen heyecan, canım Türkiye'm... Bölücü olmayan, bizden sayılır Hak ve hukuk ile, nikâh kıyılır Bayrağa uzanan, eller kırılır Ezânı susmayan, canım Türkiye'm... 31-08-2005-BAFRA Saat: 04.45 Oktay Zerrin |
Canım!
Damla,damla kalbime Sadece sen,dol canım Gönül denen, bahçeme Dikensiz gül,ol canım! Taşıdığım,can sensin Ten'imdeki,ten sensin Ben sen oldum,sen bensin Gönlüm sana,yol canım! .. Seviyorum yürekten Özlüyorum,gerçekten Güzelsin, her çiçekten Gül elinde,gül canım! ... Oktay Zerrin-12-07-2004-Bafra. Oktay Zerrin |
Cimri Sevgiler Sokağı
'Cimri Sevgiler Sokağı'nda büyüttüm, gönlümü! 'Cin Çarpmış Düşünceler Kenti'dir,duygularım şimdi! 'İyi Niyeti Suistimal Edenler Derneği'ne,yeni üye oldum! 'Sarhoş Sevdalar Bulvarı'ndan; 'Mâzi Semti'ne uzanan,bir hâyal âlemidir durağım! 'Gözyaşı Caddesi'nde sergiledim,en güzel hâtıralarımı! 'Kendini Bilmezler Yurdu'nda demir atmış gibiyim! 'Bana Dokunmayan Bin Yaşasın Felsefesi',son okuduğum kitap! 'Adam Sen de,Neme Lâzım'şarkısı var dudağımda! 'Sevgiyi Katleden Gönül Kâtilleri'son izlediğim film! 'Dudağımdaki Siyah Ölüm'içtiğim sigaranın markası! 'Hıçkırıklar Koğuşu'dur,dört duvar arasında,sana olan özlemim! 'Ümitsiz Akşamlar Kapısı'dır,kucakladığım bu vefâsız dünya! 'Konuşma, Kalbini Kırarım Ülkesi'ne yerleştim artık! 'Üstüme Gelmeyin Rıhtımı'nda volta atmaktayım! 'Var mı Bana Yan Bakan Şehri'nden,yeni bir daire aldım! Gözlerimi Kaparım,Vazifeme Bakarım Köyü'komşu bana! 'Çaresiz İnsanlar Vatanı'nda çürüttüm bu ömrü! 'Saçlarımı, Uğrunda Süpürge Ettim' yağmuruyla ıslandım! 'Bakışların Bana Cesaret Versin Güneşi'yle ısındım! 'Aç Duygular Sofrası'nda,hergün sabır yemeği yedim! 'Sevgi İlacı'yla suladım,sevdâ denen gülümü! 'Cimri Sevgiler Sokağı'nda büyüttüm,gönlümü! .. Oktay Zerrin.13-01-2005/Bafra. Oktay Zerrin |
Çarmıha gerdim ben,yanlışlarımı...
Çarmıha gerdim ben,yanlışlarımı İstemem kimsenin,alkışlarını Yukarı çevirdim,bakışlarımı Yaş geldi gözümden,'ya Allah'dedim... Yıldızlar göz etti,mehtap'hey'dedi Gönül kadehlerim,yine'mey'dedi Ruhumdaki sesler hani'ney'dedi O da olur bir gün'inşallah'dedim... Giyindim koyu bir vedâ yeleği Uçtu ellerimden,gönül meleği Boynunu büktükçe,hüzün çiçeği Böyle bir sevdâya'maşallah'dedim... 20-07-2005-BAFRA Saat:03.53 Oktay Zerrin |
Çıkardım...
Beş para etmeyen,bu taş kalbimi Pazara çıkardım,gözden çıkardım Sevgiyi sömüren,ayyaş kalbimi Ruhumdan çıkardım,özden çıkardım... Yıllarca besledim,kuş sütü ile Bir gün bırakmadım,üzüntü ile Gönlümü mahveden,görüntü ile Şarkıdan çıkardım,sözden çıkardım... Anne,baba gibi nasihat ettim Yalnızlık şehrine,seyahat ettim Sanki şu kalbimle,bir cihat ettim Alevden çıkardım,közden çıkardım... 19-07-2005-BAFRA Oktay Zerrin |
Çıtkırıldım sevgilere,sırtımı döndüm!
Çıtkırıldım sevgilere,sırtımı döndüm! Döndüm sırtımı,geceyi yırtan karanlıklara! Avazım çıktığı kadar bağırdım! 'İmdat,sevgi hırsızları! 'diye, Üç-beş yürekli anı duydu,sadece! Göz gezdirdim,hâyal bahçeleri'nde! Duygular,karga-tulumba; Yaka-paça bir hâldeydi! Vakit; geceydi! Yıldızlar,en saydam biçimde; Selâmlıyordu,geceyi! Dağ,taş,ova,deniz; Cümle kâinat,uykuya yatmıştı! Sanki koca kent'in; Dil'i tutulmuştu! Duygular,yarınlarından korkup; Sarhoş olmuştu! Sokak kabadayıları; En son numaralarını yapıyordu! Bir yanda mutluluk; Bir yanda,hüzün, Ve; İnsancıl yanaklarda; Birkaç damla,onurlu gözyaşı! Miras kalmıştı; kaybolan insanlığa! Çıtkırıldım sevgilere,sırtımı döndüm! Döndüm sırtımı; Geceyi yırtan karanlıklara! Avazım çıktığı kadar bağırdım: 'İmdat,sevgi hırsızları! 'diye... Oktay Zerrin.15-04-2005.Bafra Oktay Zerrin |
Çiçekçi kadın
Sevdiğim birine götüreceğim Bir çiçek ver bana,çiçekçi kadın Almazsa bu aşkı bitireceğim Bir çiçek ver bana,çiçekçi kadın... Cesaretim bitti,onu görünce Herşeyi unuttum,gönül verince Ne güzel oluyor,hayat sevince Bir çiçek ver bana,çiçekçi kadın... Gül,karanfil,çiğdem,papatya,zambak Bu aşkı anlatır,çiçekler ancak Şiir,şarkı,özlem,sevda kokacak Bir çiçek ver bana,çiçekçi kadın... Oktay Zerrin 07-02-1993-Bafra. Oktay Zerrin |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:18 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.