![]() |
KUŞADASI
Ben o gece ölmeliydim. sırtımızı yaslamıştık ya kuyu taşına... Yıldızları seyrederken herşeyi söylemiştim. Dünyanın en büyülü kadehinden içivermiştim Tekila'yı. Ben o gece ölmeliydim. Ne sırat ne sorgu. 'Hoşgeldin' derdi melekler. 'Hoşgeldin' AŞK! Hoşgeldin! |
KİREMİT UÇURAN
Rutubetliydi küçük oda,küf kokardı. Soba uzak bir duvarda yanarken soğuk günlerde, o hep küçük odaya giderdi. Kiremit uçuran bir kar fırtınasında odaya girdim. Pencere önündeydi. Sordum: 'Ne var ki bu odada, küf ve rutubetten başka?' 'Rüzgar'dedi. 'Evlat,rüzgar. Yalnız buradan güzel duyulur.' Eliyle camın buğusunu sildi,parmak parmak... Karlı, karanlıktı sokak. 'Dinle'dedi. 'Dinle bak...' |
KÖYLÜ GÜZELİ
Dere aynı tepe aynı Gece gündüz hep aynı Yaşamak bir işkence oldu sana Senin isteklerinden anlar mı Bu bahçe tarla Duramazdı artık buralarda Bir gün köyden çıktı artık Şehirli olacak aklına takmış Giymiş basma mor fistanı Yanaklarında güller açmış Ellerine kına yakmış ellerine Gözlerine sürme çekmiş gözlerine Dillerine mersi düşmüş dillerine sosyeteye girmiş köylü güzeli Sonunda işler girdi yoluna Zengin kocayı taktı koluna Bakındı durdu sağına soluna Şaşırdı kaldı filmin sonuna |
KÖYÜMÜN YAĞMURLARI
Eğer ölürsem buralarda. Eğer benim için ağlayan biri varsa başucumda. Eğer ölürsem buralarda. Vasiyetimdir beni götürsünler doğduğum topraklara. Beni köyümün yağmurlarında yıkasınlar. Başucumda biten yediverenler, aşıklar ağlasınlar. |
MAHZEN
Mahzen gönlüme sevda türküleri... Kurumuş gözyaşlarıma bir mavilik getirdin. Kaç zamandır yastayım sana. Unuturum demiştim oysa unutamadım ne seni ne o günleri... Ya senden ya benden, bir şeyler var düşündüren. Elbet saatler geçer. Geçer zaman. Güzel olan sen değil, o günlerdi biliyorum. Ama yine de ya senden ya benden, bir şeyler var düşündüren. |
MERAKLISINA
Ben koşmaktan yoruldum, beğenen alsın beni. Ben seçmekten vazgeçtim, kim seçerse buyursun. Dünyaları verseler değişmez ki gözlerim. Hep aynı, kararsız, doyumsuz ve aynı maymun iştahla geçiyorum dünyadan. Etimden, sütümden, tüyümden, derimden alın toprak olmadan. Sırtımda bir çuval dert var, ucundan tutun azıcık. Çok ahım var, ah edecekseniz şimdiden değiştirin yolunuzu. Genlerimde hata var. Hatalarımı bağışlamak durumunda kalmayın. Öyle görün, öyle sevin. Yüreğimde bir melek, bir şeytan var. Atsan atılmaz, satsan satılmaz. Tam buldum derken huzuru, değişiverir her şey. suyum berrak durmadı ki az bir zaman bile. Dibi batak bir göl gibi. Ben yürüdükçe sarsılır, bulanır her şey. |
MUAVİNİN HAYALİ
Kızmadım. Canın sağolsun. Allah mesut etsin. Bir gün karanfilli bir taksi görürsen, camında ismin olan... Yaşlanmış bir çocuğun ekmeği... Dersin ki: 'Bir zamanlar beni gerçekten çook sevmişti.' |
MUTLU OL
Sımsıcak damlıyor yanaklarımdan ayrılık Ayrılıktan da zor gelir insana bazı şeyler Bıraktığın birçok hatıra sağda solda toplanmadım Unuttuğun bir fotoğraf var bakmaya doyamadığım Aşık olmak nedir diye bir merak vardı içimde Toz duman bir ateş oldum aşkı buldum sen diye Mutlu ol yeter ki! Gittiğin yerde benden sonra gelen yıllar Seni benden alsalar bile. Mutlu ol yeter ki! Gittiğin yerde benden bir parça aşk olsun Katre olsun yeşil gözlerinde. |
MUTLU SON
Seni ilk öptüğüm andı mutlu son. Daha yeni anlıyorum. Ne gerekiyorsa yaptım. Şiirler, şarkılar... Bir gece kapında bile yattım. Senin için daha ne yapsaydım? |
MÜMKÜNSE
Ölürsem İstanbul'da ölmeliyim ben. Namazda martılar geçmeli üstümden. Mümkünse kış olmalı. Mümkünse kimse duymamalı. Ölümler sıkıcıdır yaşayanlara. Mümkünse bir mezarcı,bir hoca... Tahta,toprak iş bitince, midyeleri koyup saca, laflasınlar umarsızca. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 11:30 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.