![]() |
Suskunluğum Gülüşüme Gölge Düşürmez
O kadar çaresiz hissediyorum ki kendimi son günlerde, üstelik bir o kadar da yorgun. Hayatım boyunca uğruna savaş verdiğim bütün değerleri tekrar sorguluyor gibiyim. En hassas noktalarıma dokunan yine en çok sevdiğim. Yılların eklentisinden başka bir arpa boyu yol gidememiş olmak gibi bir hal içindeyim. Öfkemin sevgimin önüne durduğu bir kararla çıktığım yol bunca sene sonra ilk keşkem, ilk hayal kırıklığım oldu. Hak ettim mi diye kendime soruyorum senden önce. Kendimden geçtim, yanımdakilerden geçtim, yine tek senden geçemedim canım. Yol göster bana sevdiğim. Harita mı kaybettim. Bildiğim bütün sevda sözcüklerini unuttum. Yazıya sitem döküyorum sadece son günlerde ya da birbirini tekrarlayan karamsar kelimeler var kalemin ucunda, yırtıp atıyorum. Yazmaktan da yoruldum galiba. Senin tarafından bakmaya çalışıyorum yine bütün olaylara. Bütün yükü ben üstüme alıyorum sen zorlanma diye. Bak sonunda yüreğimin yükünü de eklediğim, bedenim ağrılara bıraktı kendini. İçimde tuttuğum sözler midemi kasıp kavurdu. Acıdım. Ağladım. Yine başkasının ‘senin sorunun bu’ dediği sana pay çıkarmadım. Haklıydı dedim. Ama bu kadar da olmaz be canım. Seni çok iyi tanıyorum ben öyle değil mi. ‘Beni o kadar iyi tanıyorsun ki’ senin cümlelerinden biri. Ya sen sevgili; hiç mi insafın yok da hala niyetimi sorguluyorsun ve canımı acıtıyorsun. Herkesin hesabını bana mı çıkardın. Yaşadıklarından ben mi sorumluyum. Bu kadar mı korkaksın hala. Bu kadar mı görmüyorsun. Hiç biri değil biliyorum. Buna rağmen artık ben dayanamıyorum. Susmayı tercih etmemin sebebi de bu işte. Seni ne çok sevdiğimi başkalarına anlatmaya çalışmaktan dilimde tüy bitti, geçmişim onlardan boş verdim. Şimdi de sen kalkıp öyle şeyler söylüyorsun ki, hala bana da sevgime de güvenmiyor işte diyorum. Ya da hep yaptığı gibi kaçıyor. Tamam kaç. Kovalamıyorum. Yorgunum. Adımım tutuk. Sevdam biraz ağlamaklı. Keyfine bak diyorum. SENİ SEVİYORUM. SENİ SEVİYORUM. SENİ SEVİYORUM. Büyük harflerle ve üç kez üst üste yazıyorum ki iyi gör, iyi duy okuduğunda diye. Tek derdim bu. Bana söylediğin ve hesabını sorduğun her şeyin sebebi bu. Üstelik yetiştiğim zamanları ve sevgi bağlarını yok saymamı istiyorsun sanki bazen. Benden talep ettiklerin koşulsuz bir yüreğin yapabilecekleri değil bilesin. En baştan beri tek derdim koşulsuz sevgime zeval gelmesin. Seni sevdiğim kadar bütün dünyanı seviyorum. Sende dünyayı seviyorum ben anla bunu. Sevgilim; dudağına en çok yakışan sözcük. Kulaklarımın bayramını biliyorsun duyduğumda. Ben susuyorum sen konuşuyorsun bu da tamam. Artık az geliyor bana zaman. Belki de çok fazla. İnan sıkıştım kaldım. İnan en büyük bedelleri ödemeyi ben seçtim senin uğruna. Beklemeden, talep etmeden ve sonsuza dek. Zorunluluğum değil demiştim ya canım sana birkaç gün önce bunu unutma lütfen; sevgim seçimim. Hayat boyu bu sevgide kalmayı seçmek de dileğim. İnsanlar değişmiyor. Bunu en iyi ben biliyorum. Kapımı kapatıp, profesyonel kimliğimi giyindiğim zamanlarla pekiştiriyorum bunu. Değiştirebileceğiniz tek şey kendinizsiniz diyorum hep, bana sevdiğini değiştirmek istediğini söyleyen insanlara. Çok zaman geçti bak canım. İkimizde değiştik. Senin değiştiremediğin tek şey kabul oldu. Sevdiklerini kabul etmedin, almadın hayatına. Çok sevdiğini biliyorum ama öfken ağır bastı canına can katanlara. Yapma. Kendini de acıtıyorsun onları da. İşin hesabını bana çıkarışına ne demeli peki. Yapma. Artık kimsenin canı acımasın. Susuyorum. Uzaklık ikimizin de işine yaramayacak. Mesafeler giriyor yakınlığımıza. Kırılmıyorum artık. Tek derdim seni kırmamak. Biliyorsun kırdığım yerde yok olacağımı. Yapmam. Yüreğimin senden gitmesine izin verme. En iyi sen biliyorsun sevdiğime verdiğim kıymeti. Kendi sözlerini tekrar tekrar sana hatırlatmanın anlamı yok. Son günlerde gerildin biliyorum. Ege sahillerini de, serin suları da dar ettik birbirimize. Oysa Bodrum Bodrum olalı bu kadar güzel bir hafta sonuna şahit olmamıştı. Her şeye rağmen tanrıya şükranım var hala. Yakınlığımız en uzak olmasaydı keşke. Keşke azıcık kıymet gösterseydin bana. Seçimimin ardından içinde bulunduğum zor durumdan kurtarsaydın beni. Bilseydi yapmazdı diyor içim, sana kızamıyor yine. Üstüne gelen sözler de sıktı seni biliyorum. Zorlandın. Ben zorlandığım zamanlarda mesafemin ardından çıkmadım. Sevgimin büyüklüğü, niyetimin saflığına rağmen sınırımı senle çizdim hep. Haddimi aştım mı dersin, bence hayır. Lütfen sende benim için bir şey yap ve bana niyetimi sorgulayan cümleler kurma. Sevgimin karşılığı bu değil içinde biliyorum. Ses etme demiştim sana; etme ki çatırdayan yerlerim kırılmasın. Son kez desem son olur mu bilmiyorum ama bir süre yazamam sanırım. Kelimelerimi tadilata sokmak istiyorum. Yeniden yapılandırmak istiyorum içimin sen yerlerini. Daha yol uzun ve bu son mola. Kendime çekiliyorum bir süreliğine. Seni anlatmak yok, senden bahsetmek yok. Bunca zaman hep bilsinler istediğim, seni ne çok sevdiğimdi. Artık kimse bilmesin istiyorum. Hatta istemiyorsan sende bilme. Çünkü herkes kendince yorumlar kattı, kendince algıladı seni. Ben gibi bakmadılar hiç. Bakanlar olmadı değil. Seni benim gibi koşulsuz seven yakınlarındı, yakınlarımdı onlar. Suskunluğuma bile anlam yüklemeye çalışacaklar biliyorum. Başkası umurumda değil, yeter ki sen anla sevgimden sustuğu. Yeter ki sen anla bu sevgiyi değerli kılanın harcadığımız emek ve zaman olduğunu. Sorumluluk ikimizin. Sevgilim; gökyüzünde tek bir yıldızı seçmek gibi seni sevmek. Mutluluk da bu işte. Her gece hepsi ordalar ve hepsi sensin. Ben her gece bütün yıldızlarda sana gülümsüyorum, sen de bana. Bundandır suskuluğumun gülümsememe gölge düşürmeyişi. Son kez ve yine büyük harflerle yazıyorum; SENİ ÇOK SEVİYORUM. |
Suskunluk da Kalmayacak
Anılar sardı mı başa, dönülmüyor çabucak şimdiki zamana.. Yürek bir bu anda bir geçmiş yaşantılarda, gidip geliyor.. Hüzünle hazza yakın durmak ve aşkı savunmak zor.. Yürek şimdi güçlü de olsa, yeni duygularla yapılansa da, geçmişten kalan o buruk ve imkansızlığı çağrıştıran gülümsemeyle yıkılıyor.. Ki bu yıkıntıyı bir tek o geçmişten kalan aşk anlıyor.. Gülüşmelerle birleşen paylaşımlar arasında garip bir sızı kaplıyor mekanı ve ağırlaşıyor sanki gece.. Geçmiş zaman olur ki deniyor gizliden gizliye.. Yılların hızı karşısında durulamadığını bilmek ve her şeye rağmen değerleri korumayı seçmek, kadehler kalkarken yaşadığımız anda akıldan geçenler olarak kalıyor.. Canım acımıyor şimdi. Bütün aşklar temizlendi, yüreğim sade ve kendine yakın.. Suskunluk kaldığı yerden devam edecek aramızda.. Olması gereken bu.. Bir zaman sonra kalmayacak suskunluk da.. |
Sürgün
Aşka sürgün bıraktın yüreğimi senden sonra. Yaşanmışlıklar ve kaçışlar arasında sıkışmış ne yapacağını bilmez durumdayım. Suskunluk acıtır halde. Öznelliğin kör olmuş desem diyemiyorum, dokunuşlar hisleri farklılaştırıyor. İstiyorum ki bir cümle kur bana. Gözlerimden geçerken düşlerim, istiyorum ki çakışalım aynı noktada. Kalp çarpıntım birleşsin çarpıntınla. Alev alırken özlemler, zamanın ötesindeki paylaşımlardan geçelim. Tut ki bir uçurumun son dönemecindeyim. Durduramadığım bir çığlık içimdeki. Maviydi düşlerim önceleri. Şimdi siyaha boyanmış uykulardayım. Bastırmaya çalışıp duyguları, nötr durma çabası yürekli tarafımı yaralıyor. Kaçak oynuyorum, düğümleniyor söyleyemediklerim. Daha kaç zaman bu sürgün, Sevda yanığı iz bıraktı bak, aynı iz değil mi sendeki. Her geçen gün ekleniyor yenisi özlediklerime. Ve her yeni gün sensizlikten çalınmış. ******* ondan kaygılı. Çık uykularımdan, düşlerimi rahat bırak. Seninle gerçekliğe tutunmam lazım. Uzak ya sabahlar yoksan. Seninle bir seher vakti uyanmam lazım. |
Şahitlikteyiz Bir Şubat Gününe
Merdivenlerin kaçıncı basamağındasın şimdi Ufukta kaç adım daha var atılacak kim bilir Sessizce yerini alacak anılar zaman geçtikçe Tarihin yaprakları bir bir dökülecek mevsimlerle Arzular da tutkular da yerini huzura bırakacak yaş ilerledikçe Fasl-ı muhabbetler kalacak sadece dost sohbetlerde Ağız dolusu gülümseme aslında hayat yeni heyecanlara gebe Attığın adımın ardındadır biriktirdiğin insanlar doğum gününde Yeni yaşında dileğim inandığın kadar mucize Aşk, para, sağlık ve daha ne isteyebilirsen o kadar iste Tanrı duyar gerçekten yürekten diledinse, hadi mumları üfle Aslolan bugünse işte şahitlikteyiz bir şubat gününe seninle |
Şaşkınım
Bu ses, bu numara ne alaka Allahım şaşkının Önce aklımı koru ama Sorularımın cevabı Sanmıştım ki beni hiç anlamadı Donuk bir maskenin ardında Kaygılar saklanbaçtayken Tam yalan diyordum da Aldım işte cevap karşıda İnsan daha delirmesin de ne Mucize yetişti yine imdat deyince Güldü gözümdeki yaşa taksici İşte budur dedi arkadaşım Sevdiğim, şükranımsın.. |
Şiirim Sen Olursun
Kelimelerin sonu yok Sonsuzluk bana dair değil zaten Şiire katışım seni belki bundan biraz Duyduklarım uğultu olur belki boşlukta Gözlerim gün olur kapanır aydınlığa Sesim yetmez an gelir anlatmaya Nefessiz kalırım zaten yokluğunda Yazım kalsın isterim tek zamana İçinde sen varsın ya Sonsuzluğu yakalarım kelimelerin sana giden yolunda Sen kalırsın ardımdan şiirim kadar Şiirim, sen olur aşk anıldığında |
Şimdi Sen Gidiyorsun
İçimde yaralı bir aşk kaldı senden sonra. Kaybetmek zormuş. Oysa ne kadar da kolaydı sevdalanmaya çalışmak. Aslında yoktun ya başta. Niye o yokluk şimdi anlamsız bir boşluk yaratıyor. Beni hayata bağlayan şeyler dönüp arkalarını gittiler. Hayat dedim de, üç beş kırık dökük kelimeyle anlatmaya çalıştığım herhangi bir şey. Hayat sana yakın, benden uzak şimdilerde. Nefes almak güç müydü eskiden. Yokluk, sensizlikle eş anlamlı değildi. Öncesi ve sonrası kayıp bir duygu bu. Unutmaktan bahsediyor şimdi içimde hareket halindeki yalnızlık. Öfke var birde ara sıra çıkıp gösteriyor kendini. Baktığım yerler boşluk. İçimden ağlamak gelmiyor. Gözyaşı yok. Düğümlenmiş boğazım. Sevdaya yakındı adın önceleri. Şimdi perişan halim seni sıradanlaştırıyor. Her şey koca bir yokluk. Peki var olan ne? Nedir şimdi yaşamak dediğin. Ya sevmek gerçekten eskiden kalma bir yalan mı. Düşlemeye bile korkuyorum seni. Şimdi sen gidiyorsun. Git. Kal diyemem. Tükettiklerim acıya yakın. Özlemlerim maskeli. Gözlerimde sisli bir şehir. İçimde yıkılıyor mabetler. Yüreğim enkaz. Şimdi sen gidiyorsun ya Boşlukta dağılıyorum ben. |
Şimdi...
Aşka inadım Sana uzak Ne mevsim aynı bak Ne de sadakat Yok olur sandıklarıma şaşkınlığım Dudak uçuklatacak Yokluğun sanırdım ki dağıtacak Şimdi… Hayat kaldı bana ardından Sensizlik gülümsememi dahi almamış Aşk can yoldaşım üstelik Korkular sana tuzak |
Tamamım Şimdi
İnsan bağlarmış ruhunun eşine yüreğini görünmeyen iplerle Gemici düğümünü öğretiye gerek kalmadan atarmış aşk sahibini bulunca Yıllar geçer, kader yolları karıştırır belki yine de aşk öteki yarısını iz sürermiş O yüzden sevgiliye can demek zor söylemmiş Canımsın şimdi benim Ruhumun eşi, hayatımın yoldaşı, sahibisin yüreğimin sevgili Tamamım şimdi |
Tarihin Tekerrürü
Tarihin tekerrürüyle gözlerim dolu dolu İçimde sana doğru geçmişten bugüne bir yolculuk var Tesadüf mü gün içinde ardı arkası kesilmeyen çağrışımlar Aylar oldu duymamıştım oysa bu şarkıyı Köprü üstünden gözüme vuran gün batımı Aklıma düşenler geçmişten de tarih bugünle aynı Senliydi bütün sohbetler sevdiğim, kulakların çınladı mı Elim şimdi sesine gidiyor olanları anlatmak için, duruyorum Ben durdukça sanki sözleşmiş gibi geliyor yaşantılar Gözlerimin buğusundan bakamadığım fotoğraflar karşımda Sevgi sözlerinin dolandığı bir şehir, kırmızı adeta Kalp atışımın hızı değişti geçmişi andığımda Özlem lodosun ılıklığında şehirde benimle dolaşmakta Geçen zaman ilmek attı bak bize ördüğü aşka Aşk sabaha rüyalarından uyandığında sanki vardın yanımda Karanlık ve biraz huzursuz bir akşamdan kalma tatla |
Temmuz'un İlk Günleri
Temmuz ayının ilk günleri daha. Sıcak yaz öğleden sonralarının tenimizde bıraktığı brozluktayız. Güneş yağının havuca çalan kokusu burnumuzda. Tatlı bir yudumda çakır keyfe giden *******de, kulağa takılan şarkılarda yapıyoruz aşk bestelerini. Mekan aynı hep bildiğimiz gibi, olmayan biziz şimdi. Bizim dediğimiz ve her çalışta yüreğe kor düşmesinin heyecanını hatırlatan o melodi, hep olduğu gibi o gecede anımsattı senli günleri. Sensiz olmuyor bu kesin dedi içim, iletildiyle çocuksu bir sevinç yaşadı kalbim, gülümsedim. Çok şükür ki sayfiye bir aşka gönül vermedim. Yeni bir hafta şimdi, mevsime ve ayın sıcaklığına inat poyraz yıkıyor ortalığı, yağmur bulutları kara kara başımızın üstünde, balkonundaki kelebeğe selam yolladım hızlı giden bir otomobilde, seni andım. Günlerin yorgunluğuna ve hayatın acımasızlığına dayanmak sensiz olmaz anladım. İki gündür nereye baktımsa sana dair bir şey aradım. Yüzler benzedi yüzüne, döndüm baktım, bulamadım. Sesler duydum sanki sensin sözünde, duyamadım. Ağladım. Yağmurlu yollardan geçerken her gözyaşını tek tek adımımın ardına bıraktım, hani bir masaldı çocukluktan hatırladım, izimi bul diye sana ıslak bir yol yaptım. Bir akşam üstündeyim yine, göz kapaklarımın ağırlığı, zihnimde geçmiş yirmi yılın hesabıyla. Koşulsuz sandığım sevgilere katılan koşullarla sarsıldım. Kontrol dediğim şeyi en çok sende bıraktım, harika anılarla dolu bir aşk kazandım. Şimdi can sandıklarım kelepçeler taktılar koluma, sıfırlandı inançlarım. Gücümün alevi söndü sönecek, dayan diye bir fısıltıyla sesini duyumsadım. Yokluğuna sığınmaya çalışmak zor günlerdir, keşkelerime eklediğim tek şey varlığın oluyor. Yanımda olsaydın, her zorluğa severek katlanırdım. Biliyorum yaz bitmedi daha. İçimin yaz mevsimlerini korumayı iyi ki öğrenmişim Akdeniz’in uzun kumsallarındaki büyüme çabamda. Ortalık kan gölüne döndü, koşulsuzluğun yarattığı savaşta tüm silahlar ortaya döküldü. Varsın yara alsın bedenim, varsın kırılsın tüm temel direklerim. Yine de ruhumu besle sevgilim. Anka kuşu misali kendimi yeniden, kendim için var ederim. |
Terk-i Diyar Ettim Ruhumu
Terk-i diyar ettim ruhumu şehirden uzak, senden uzak. İskelede martılar karşılar beni, içim yükünü boşaltmaya hazır. Yollar uzun *******den geçiyor. Eski zamanlardan kalma yolculuklar. Başım camda, gözümde iki damla yaş, lambaları sayıyorum yakalayabildiğimce. Hızına yetişemediğim düşünceler var zihnimde. Yakaladığım her cümle sen, Dokunduğum her gözyaşım aşk, Yolun sonu bilirim sana çıkıyor. Ağustostu sorguladığım zaman değeri, Ne değişti şimdi? Aynı yerde, aynı seyre daldığım senle yine değer diyorum kendime. Değer her ne yaşayacaksam seninle. Bir hayat, belki bir an sadece.. Her neyse yazgımızda olan yeter ki aşkı almasın tanrı ruhumuzdan |
Teşekkürü Borç Bildim Yüreğine
Seni seviyorum.. Böyle kocaman bir yürekle, bazen ya yetmezse yüreğim diye kaygılandığım oluyor. Seni seviyorum.. Gözümden bile sakınarak üstelik, her gün özenle ve adını anarak başlıyorum güne. Seni seviyorum.. Sende gördüğüm kendimden başlayarak, gözlerinin en derindeki hislerin farkına vararak. Seni seviyorum.. Bazen biraz merakla bazen biraz hırçın, acıtarak. Seni seviyorum.. Aslında yetmezse sevdam diye kaygılanmıyorum, kayıplar uzak. Seni seviyorum.. En çok bana verdiğin anlamlardan,değerimi arttıran yanımdan güç alarak. Seni seviyorum.. Her bir insanın yüreğiyle yeryüzündeki, her bir kalple çarparak, her gözle sadece senin gözlerine bakarak.. Seni seviyorum.. Tanrıya şükredip, yaşanmışlıkları güzelliklerle süslerken varlığın armağan hayatıma diyerek. Seni seviyorum.. Deli eden özlemleri, uykusuz *******i içine alarak. Seni seviyorum.. Senden önce kendi değerimi bilerek.. Seni seviyorum canım.. Tek başıma ağırlığınca bir aşkı yüklenerek, iyi ki varsın diyerek. Ve seni seviyorum.. Her yeni güne, yeni baştan gülümseyerek.. Teşekkürü borç bildim yüreğine sevgili, Hayatıma kattıklarınla yeni bir ben yarattın. |
Tılsımlı Aşk
Sensizliğe hapsolduğum güneşli günlerim var Demir parmaklıklarım sözlerinden oluşmuş Prangalarım gözlerinin ötesindekiler Aç susuz kalırım sanıyorlar da senle beslenirim Bir masal perisi geliyor her gece yanıma Başlıyor bize dair hikâyeler okumaya Günahkârsam eğer, sebebi sensin biraz da Müebbet hapis için hüküm giymiş bir aşktayım İmkânsız diyorlar özgürlük için O zaman sorguluyorum özgürlüğüm ne Sensiz özgürlük korkunun kendisi İnandıklarını yitirmek, nefes alamamak demek Bir güvercin havalandırıyorum geleceğe umutla Yüreğinin zindanlarında yaşamak olsun yazgımda Tek bir neden var bu gönüllü tutsaklık için; sevgim Bu aşk bildiklerin gibi değil, tılsımı var Bırak kendini de gör Nasıl güzelleşir hayat tanrının mucizevi dokunuşlarıyla |
Tutkulu Bir Kızgınlık
Tutkulu bir kızgınlık benimki Nesnesizim Aşk sadece kendi içimdeki İkilem tutuyor Duygu sanıyorum gözümdekini Seni mi seviyorum Tavrına savunma geliştirişimi mi Bırak ellerimi Yol ver gideyim Atarım iki adım yalandan Belki biterim Korkuya lüzum yok Aşkı kendimde zaten sen diye bilirim Yar gözüme göz değdi Yokluğunla hesabım var |
Umut Bir Atımlık Kaldı
Umut bir atımlık kaldı, gitmeye yüz tuttu bahar Dünleri saydım, takvimden düştükçe yapraklar Mevsimler değişmiş, üstüne yeni bir yıl eklenmiş Gün ağarırken göze takılıyor hüzünlü martılar Aşk arıyorum kaldırımlarda, sana dair yaşantılar Sen seç artık, ötesi boşluk ve kayba çıkar Kurşun sesi gibiydi içimde çığlıklar Ardından bıraktığın buruk bir bakış Ahım kaldı aşk yerinde, gözü yaşlı Sakındıklarım battı tenime Bir nefeslik mesafede, uzadıkça uzadı yakınlıklar Dilimde kelime kalmadı şimdi bize Beni unutma desem saklar mısın yüreğinde En güzel hatıralarım içimde sana dair kare kare Dokunan neydi bunca zaman tenimize Bundan sonrasını sen yaz kendi payındakilerle Zaman alıp götürmeden, yetişiriz belki birbirimize |
Uykularıma Gel(me)
Uykularıma gelme Gelme ki sabahlarda acımasın içim Gelme ki yokluğunda üşümesin tenim Uykularıma gelme Gelme ki heyecanıma yenilip elim gitmesin sesine Gelme ki kan ter içinde gözyaşıma dönmesin yastığım Gelme ki rüyalarım varlığına sevinip güne küsmesin Aslında… Uykularıma gel Yokluğuna alışmak yalanım Gel ki yerin boş kalmasın Gel ki sevdiğim, kalbim çapsın |
Uykumu Geri Ver,Rüyamı Al Sevgili
Uykumu nerde kaybettim bilmiyorum Senden sonra hiç uğramadı akşamlarıma Başıma yastığa koyduğumda zorluyor bir şeyler Gözüm tavanda, nasıl sabaha ulaşılır bilmiyorum En zoru da aklıma düşme peşinde olan sensin karanlıkta Kaç dur her köşe başında tutulu yollarım kollarınla Sonrası aynı, geçiyor zihinden yazıyor kağıt kalem Vazgeçsem bir türlü, yazsam bir türlü Uyumamış dostlar ışığa koşan böcekler misali Ses veriyor sanal alem üstünden Açıklamaya gerek var mı bu saatte dikilmişliği Herkesin sebebi ortak payda da Oldu olacak bir albüm seçmeli şöyle eskilerden Yanına ılık bir bardak sütle gelir uyku belki yeniden Bu saate ne kadar itimat edilirse kelimelere o kadar işte Uyandırmak geçse de içimden kıyamıyorum yine Ah işte düştü içime geçmiş bir Pazar gece yarısı Huzur sallanmıştı da güven aşkın yanında kalmıştı Nelerin sancısı geçmiş dönüp bakınca Her şeye rağmenim hala elleri sevdim sanma Düşüyor göz kapaklarım artık sevginin ağırlığında Uykumu geri ver rüya mı al sevgili Sabahları uzak tutarım gece nöbetlerimden Sımsıkı kaparım açmam gözlerimi yeter ki gitme düşlerimden |
Üç Dilek Tutsak
Bazen yürek yetmez duyguları taşımaya.. Aynı mevsimi yaşıyor olsan, aynı havayı soluyor, aynı yıldıza dilek tutuyor olsan da; Bazen gözdeki ışık yetmez bir aşkı anlatmaya.. ‘’Hiçbir şeyle yola çıkmış olmanın artısı sana zaman içinde her şey olarak dönecek’’ hatırlarsın öğretilmiştik.. Ardımıza alırken takvim yapraklarını, umutları yitirmemenin nedeni, kalp atışlarını durduramazken sakin olmaya çalışmakla aynı.. Öğretilmişler ve öğrenilenler ne kadar hayır dersen de, aynı noktada kesişiyor.. Tek fark; öğrenmek çoğu zaman bedeller ödeyerek oluyor.. Ağustos ayının ortasında açan çiçekler var mıdır dünyanın iklimlerinde..? Ya da haber taşıyan güvercinler okyanuslar üstünde..? Masallardan kaptığımız üç elma ile üç dilek tutsak, çocukluktan kalma masum yüreklerle.. Üç dilek tutsak.. Üç kırmızı elmaya.. Aşk desek adına, sol yanımızdaki çarpıntıya kulak verdiğimizde.. Ve paylaşsak masallara inanan çocuksu sevgilerle... |
Üstelik Hala Koşulsuzca..
İçimin en çok daraldığı zamanda hızır gibi yetişiyorsun hayatıma Sanki bembeyaz bir tuale renk katarcasına boyuyorsun beni Yeni baştan yaratılıyorum adeta aşka şükranla Gözümdeki yaş damlıyor yazdığım kağıda sevinçten zıplayışıyla Sesim titriyor teşekkür ederken dualarımın karşılığına Ruhumun içinde bir rüzgar esiyor ki sorma Karşılık sensin yaşadığım hisse, coşkunluğuma da Bugün de seviyorum seni bütün varlığımla Duraklayıp alışmaya çalışırken ekranda gördüğüm adına Elim gitti geldi tuşlarda, o anda hatırımı sen sordun ya Kaldım, tekrarladım sorunu iyi oluşuma kattıklarınla Beğendiğin fotoğrafta sen vardın her saniyede aklımda Döndüm şöyle bir düşündüm yanımda yoktun o gün oysa Geçmişe gittin belki sende kaybettiklerini anımsayınca Düşündüm de canım neler yaşadık yolumuza koyulan taşların inadına Mucize gibi düştün gün ortasında, gözüme ışıltı verdin ya Bugün emin ol dünden daha çok seviyorum seni, üstelik hala koşulsuzca |
Varlığındır Sevmeye Kılıf Olan
Sıcak bir Pazar öğleden sonrası Laf arasına dahil olduğun gecikmiş bir kahvaltı sofrası Gülümsemeye eklenen gece yaşantısı Söz dönüp dolaşıp gelince aşka, yalın ve şiirden olma Işıldar gözümün bebeği sesime renk veren sana dair yazılarla Söyle ne buluyorsun ondaki yüzeysel duruşta Soruya cevaptır yine içinin çocuk ruhu dilimden geçen ruhumla Sende bulduklarım hayattın suretidir yaşadıklarım karşılığında Bulduklarım kendi yansımalarım, belki yansıtmalarımdır aslında Baştan ayağa sevdayım derim olsan da olmasan da Bu sefer yoğunluk bendeki duygudan değil çünkü Varlığındır sevmeye kılıf olan Sevmelerime kattığım her yeni günde özlemindir tutuşturan Sevmek adınla başlar, yüreğinedir yakarışlar Olmasaydın yazar mıydım sevdiğim? Yazardım elbette de sadece hissime olurdu ithaflar Şimdi varsın, iyi ki varsın Sana adanıyor içimdeki en güzel sözleri kaleme alışlar |
Varoluşsal Bir Aşk Bendeki
Garip bir his sanki içimdeki Dudağımdaki buruk bir yürek gülümsemesi Şüphe götürmez bir gerçeğim var Aşk yansıyor gözümden sensin nedeni Bunca zaman sonra yinelendim seninle Buna dair pişmanlığım yok, özürüm de Kendi varlığımın kökünde dayanak Her şeyi al tek şey ver, o da gözlerinin ötesi; sıcak Seçim ve bilinç eşit söz konusu sensen Başkası için değil sözüm aşka sadece Sahici bir var oluşla seviyorum hala Aklımdan çıkartmak intihar sanki seni Dilim gerçeği söylüyor hep yakında kal Sınırlı bir bakış belki bendeki Ötekiler yakın uzak, belki biraz değerli Geçen zamana ve yaşananlara rağmen sen diyorum Umutsuzluğa da kapıldığım oldu Mantıksal kavrayışlarla senden gittiğim de Ayrıcalıklı ve kayıp bir durumdasın sen Yine ikilemelerini bile sevdim gülüşünde Varlığını sorun olarak değil gizem algılıyorum Düşüncenin de ötesinde ilahi bir noktan var Sessizliğini taşımanın zorluğunu bilsen Neysem o oluyorum, oluşum sana çıkıyor Olanların farkına vardığında başka aşk Çekip gidiyor, uzaklığım sana yakın Özerkim sevgili ama kendime yetemem sensiz Güçlüyüm ama kırılganım sensiz Aşk sensin ilk gün gibi inadına Sözüm yine sana, sevişim tutkuyla Uzun zaman oldu elim kalem tutmadı Söyleyecek söz olmadığından değil Sesim aşkına biraz uzaktı Karıştım, yüreğimi açtım kapattım Var olan her aşkın özünde seni aradım Keder denilen yineleme aslında Kendimi ne yargıladım ne de suçladım Arzumu anladım ardından tanımladım sadece Soyut ve sonsuz da kalsan aşksın bende |
Varsan Gülerim Hayata
İki fotoğraf karşımda.. Biri senli zamanlara dair.. Diğeri yokluğuna.. Farkı görebiliyor musun? Kayboldu göz bebeğimdeki ışıldama.. Varsan gülerim tekrar hayata.. |
Varsın Yokluğuna Adansın Sözlerim
Sonsuz bir umut tutuyor beni sende Bir inanç dağıtıyor kara bulutları her seferinde Nerde biter nereye gider allah bilir de Ben yaşadığım sürece sana yazacağım dizelerimde Sarhoşluğumdan geçireceğim seni *******de Kadehimin kırık buzu, içkimin tadı olacaksın sen de Haram bana sensiz aldığım nefes diyeceğim yine Yaşamım sonlanır gidersen fermanın ile Acıyorum işte ötesi yok.. Seviyorum acıyı da senin ellerinden diye Göz yaşının tuzlu haliyim yanağımdan süzülen Bardağımın buğusuyum sıcak geceye soğukluğuyla nefes veren Şarkılardan sana duyurmadayım sevişlerimi Yalnızım belki şimdi, dua gizliden diliyor gelmeni Aklına düşer miyim sevgilim eskisi gibi Eserse rüzgar kokumla burnuna, sızı olsam keşke yüreğinin ben yanında Olsam yine geçmiş günlerin sıcaklığında *******ime tat gelse, şenlense yüreğim varlığınla Nerdesin şimdi bilmiyorum bu sefer Elimle koymuş gibi bulurum da boş ver Tahminlerim eskiyi iz sürer Varsın yokluğuna adansın sözlerim, aşk yine senden geçer İnadım isyanın değil yanlış anlama Başkasına diyemez dilim sevdalı sözler senden sonra Dön dolaş sevgilim hayatın farklılığında Gel sonra bir aşk yaratalım birlikte kardelen tadında Acıysa da, acısa da var olalım yalnızca iki kişilik dünyamızda |
Ve Aşk...
Her aşk biraz kendini bulmaktır karşıdaki yüreğin ayak izinde.. Her duygu bir çıkıştır ötekinin sözlerinde.. Her hüzün belki de aynı yeri acıtır ayrı tenlerde.. Ve aşk; önce savunmadır hissedileni her yerde.. Bir meydan okumadır gerçekliğe.. Bir kayboluştur fantazmatik dünyanın derinlerinde.. Aşk, biraz yakın olmaktır deliliğe.. Belki nevrotiklikten öte psikotikliğe.. Yanılsama kim bilir duyumsanan Belki bağlantısı yok diğer yürekte.. Aşk aslında bir oyun; oynanan zihinde |
Ve Bitti İşte
Ve bitiyor işte Son dört dakikaya sığmaya çalışıyor kelime Aşk perde perde gözümde Fark ettin mi canım yolladığım dilekleri Gözün daldı mı uzaklarda bir yere Ordaydım inan, baktığın yerde Ve bitiyor işte Yeni bir yaş daha ekleniyor yaşın üstüne Olgunlaşıyor insan yaş kemale erdikçe Mutlu ol can özüm, umutlu ol Yokluğumda bile sanadır duam İşte geçti, zor sandığım zaman Seviyorum seni eklenmiş hüzünle Ve bitti işte Yeni güne eklendi saniye saniye üstüne Susuşum bu sefer sevda yeminime Şehri terk eyledi ruhum bedenden önce Gelirim üç beş güne kalmaz özlemin içimde Kapat gözlerini beni düşün Yanındayım hayatın bittiği yerde bile |
Ve Hayat
Gece, Siyah ve sessiz Rüzgar, Keskin ve sebepsiz Ay, Parlak ve ürkek Sokak, Boş ve yalnız Ben, Kağıt ve kalem Ben, Haz ve hüzün Aşk, Koşulsuz ve sonsuz Aşk, Zamana ve acıya inat Sen, Kayıp ve uzak Sen, Yakın ve karmaşık Biz, İki ileri bir geri Biz, Yaratılacak hayatın aşk köleleri Gelecek, Dilerim sen, ben ve aşktan ibaret Ve hayat, mucizeler getirecek |
Verdiğim Anlama Yakışmıyor Başkası
Bir şarkı dinledim, alıp başımı gitmek istedim Her yerde izler duruyor daralıyorum Gözlerimden süzülüyor şimdi yaşlar Fotoğraf karelerine sığınıyorum Sende kalmış kalbimin yarısı Çırpınışlar anlamsız o yüzden Duyarsızlığın mı bana yansıttığın Yoksa kaçışı mı yenileceğin hislerin Yerine bir şey koymayı denemek anlamsız Verdiğim anlama yakışmıyor başkası Yana yakıla güne dahil olma çabası Gelsen keşke taşıyamıyorum aşkın yükünü Anlamadın mı hiç beni diyorum şimdi Ne yapmalı ki bir söz duyabilmeli Baktığım yerde görüyorum gizlediklerini de Yetmiyor işte yokluğun kalınca elimde Fedakarlık demem yaptıklarıma Aşk var içinde hepsinin sabırdır adı yalnızca Elbet geçecek diyorum bize kalacak zaman Kader belki yaşanan, tanrıya sığınıyorum zorlandığımda Sade bir gülümsemene tamamken Fazla mıydı istediklerim söylesene senden Acıttığın yerlerimle kabulken her şeye Ve yürüdüğüm yollar sana çıkıyorsa hala Yok ötesi, yerinde imkansızdır başkası olması |
Vurgunlardayım
Zorlandığım zamanlara inanmıyorum şimdi. Yaşadıklarım sorun muydu? Sana dair içimde tuttuklarım isyandalar, aşk kendini kurtarma çabasında, sıyrılamıyor adından ama. Gün bitiyor ve başlangıcına hüzün karışınca, gecesi de kararıyor. Islak bakıyorum günlerdir hayata, kısılıyor gözlerim ve senin yansımalarını arıyorum hala. Sohbetlere katılıyorum ortamlarda, insanların zavallı bakışları arasında kendi alanımı korumaya çalışıyorum. İzin veren ben miyim sınırlarıma pervazsızca dalmalarına. Samimiyetten uzak geliyor etrafımdaki her şey, sıyrılıp çıkmam gerekenler var ama ne bilmiyorum. Sadece seni koruma çabasındayım bunca olan bitenden sonra da. Şizofrenik yaşantıların resme dönmüş hali gibiyim, Seyrediyorum alıp karşıma, göz kırpıyorsun bana sonra, olmadı kulağıma ses geliyor sana dair, belki bir koku teninden kalma, gerçeğimi dağıtıyorum orda. Tek senin gerçeğin kalıyor, aşk ilizyonlaşıyor ve inadına kalmaya çaba. Belki yazı oluyorsun sonra okuyana tuhaf gelen, dinleyenin kulağını tırmalayan, objektiflik karşımda şapka çıkarttırıyor, e sonunda yine aşk ağlıyor, ben ağlıyorum. Göz yaşımda boğulmak imkansızlıktan yakın nerdeyse, alice’in harikalar ülkesine dönüyor yaşamım oysa harika olan sadece sensin gerçeğimde. Sevgilim..Vurgunlardayım. Adını iz sürdüğüm *******in, yabancılaşan dostların arasında dümeni kırık bir gemi gibiyim. Rotası şaşmış haliyle denizin ortasındayım, yalnızlığımı fırsat bilip tüketmeye çalışan köpek balıklarının kan kokusuna gelişini izliyorum. Beni sensiz bırakma çabasını iş edinmişlerin karşısına daha bir aşkla çıkmaya hazırlanıyorum. Doğru mu yaptığım sorma, ben sadece senle yaşıyorum. Sevgilim demeye dilim varmasa da yaşattıklarından sonra, içimin sen yerlerine saygıda kusur etmemek adına dilimi sevginle süslüyorum. Çünkü biliyorum, sen gitsen de aşkın kalır geriye. Çünkü diliyorum hala tanrıdan en güzel dilekleri bize. Ve aşk aslında nesnesine muhtaç gibi görünse de, sevmelerim sadece kendime. Üzülürüm belki bir zaman geçer, sonra aşk yeniden seni bulmak için yollara düşer.. |
Yağmur Mevsimi
Yağmur mevsimi Güneş iki ileri bir geri Üşüyor artık ellerim Isıtan gülümseyişin Haz öfkeye yüz sürünce Kalıyor sevmelerim Özlemli cümlelerin Gittiğin yerlerin tadı Sessizliğin anlamı Senden yansıyan mı Bildiğim varsa kaç yazar Sözüm sevişim kadar Karışığım günlerdir İki uçlu bir durum Buruk bir dilek Sandım ki başa dönecek Takılan ön yargılarım Sevdana çıkınca göz açmalarım Mucizeler şükür ki sana yakın |
Yakışıkalır mı Ayrılıklar
Ben öğretilenler dışına çıkamıyorum hala Sevgime sahip çıkmaktı büyüdüğüm yerlerde yüreğime işlenen Gözlerin derinindeki saflıktı beklemeyi gerektiren Yıllar..yıllar geçti üstünden Büyüdüm Çocukluğumdan uzak yerlerde belki yanlış sevdalarla yürüdüm Yine de durdum hep duygularımın arkasında Gururla çıktım her aşkın karşısına Ya şimdi Öğretilenlerle mi çelişiyorum yoksa tadı mı yok yaşantıların Senden uzak olmak çabasında zorlanırken Bastırmaya çalıştıklarım çeliştiriyor beni eskiden kalma değerlerimle Yok saymalarım sadece imkansızlıklar adına geride bıraktıklarım Şimdilerde değerler acıtıyor baksana Çünkü fazla yakınsın bana Kıyasladığımda fark yok aslında aramızda Şimdiki zaman da dili geçmiş zamanda aynı noktada Aşkı öğrendiğim sıcak diyarlardan kalma içimizdeki his Öğrendim belki dayanmayı yokluğuna Yine de sana hiç bitti noktasından bakmadım Sıradanlaştırmaya çalıştıkça takılıyor ayağım Hani karşılıklıdır ya her hissedilen Her cümle aslında aynı yerden çıkıp ötekinin aynı yerine gider ya İşte sorun bu inanç galiba Şarkılardayız yine Paylaşımların ortaklığındayız Sevdiğimiz mekanlarda Gülücüklerin gizlediği aşkı yaşıyoruz içimizin birbirinden korkan taraflarıyla Oysa susturmaya çalıştığım yerim avaz avaz bağırmada Duysana içimin çığlıklarını aşka anlam katan mecnun tarafım Gerçi değişecek miyiz duysan da Hani o kırıldığımız noktalar var ya düşlerimizle gerçeklerimizin çatıştığı anlarda Yine aynı sızı olacak galiba Korkum ikimiz adına Ben hala aynıyım Yüreği kocaman sevdalı çocuk Seni de kendim kadar iyi biliyorum aslında Ve yerine kimseyi koyamıyorum Yaşanmışlıkları düşünsem de eksik hep aynı parça Anladım Büyüdüğüm yerlerde olmayan, aşka dair bir söylem kavradım: acı.. Kendini var etmek için seçmiş sevdayı Sevgilim Yıldönümlerine gelemden kavuşur muyuz ayrılıklarımızın Biliyorum hep olduğun gibisin aslında, ben farklıyım Güven temel bir sorunsalmış sana dair sorguladıklarımda Yeni yeni anladım Yine de öğrenilenler kolay değişmiyor Çünkü halen gözlerinin ötesinden bir aşk yansıyor Şimdi yalnızsın yaşadığın mekanda Bugün paylaştığımız anlar adına kaldığımız yerden başlasak nasıl oluruz Cevabı yok sorumun çaba ondan bir adım uzakta Flu sana dair baktığım yerler Gelecek, öğrendim ki tek yürekle ite kalka gitmeyecek Dur bir düşün sevgilim Seni öyle deli sevdim ki Ondan anlamadın belki beni Oysa aynı topraklar değil miydi çocukluğumuza sürülen Aynı değerler değil miydi bizi kan çekercesine birleştiren Yakışıkalır mı ayrılıklar bunca tutan şey varken Bu seferde farklı değil bitiş cümlelerim Çünkü imkansız yok bilirim Hadi düşlemde var olalım bu gece, kapat gözlerini Hadi mucizelere yeniden inanalım Kardelenler açar yine kışımızda masalıyla Bekle zaman gelecek Şimdi varlığımız düşümüz olsun Elbet bir gün gerçek var oluşumuza gülümseyecek |
Yaktım Gemilerimi
Yaktım bütün gemilerimi.. Sığındığın tüm limanları da yüreğimdeki.. Dağıttım bende kalan herşeyi.. Katar katar gidiyor şimdi aşk yeminleri.. Bunca yaşantı sığıyormuş meğer sade bir kutuya, Kapattım üstünü, yükümü bıraktım.. Bir daha uğrama gözlerime.. Pişmanlık olsan kaç yazarsın.. (16.haziran.2006) .............. (öfke seline kapılıp yazdımsa da kızma sevdiğim, isyanımı anlarsın dilerim. acıttığın yerlerim kanamasın, sevgime benliğim yabancılaşmasın diye, yakmalıydım gemileri. yoksa suya indirilince taşıyamayacaklardı bizi. kaygılanma sakın, gitmeyecek aşk yeminleri.) 19.6.06 |
Yalan
Y-azık oldu aşka A-ldatılmışlık bu sefer bana kalan L-af söz ettiler de ne oldu A-nladım düşüyor içimden senli yerler N-e fayda özlemler büyütsem, unutulursun sen de … … … (harfler olunca kelime, YALAN olur unuttum dersem yüreğime) |
Yalanım Yok Kendime
Kandıramadığım tekliğim Dayanmaya çalıştığım özlemlerim Uzaklığına alışmışken Yakınlığında eli ayağına dolaşıyor sevgimin Susmaya çalışıyorum arzular karşısında Sessizliğimde çığlık var aslında Yerine koymayı denediklerim Olmadığını bilsem de dolduruyormuş Sıcaklığın tenimi yaktığı bir gün ortası Kulaklarımda sesinin en güzel tonları Yanağımdan süzülen yaşların son durağı Sol yanım, yüreğim, aşk yeminim sensin sevdiğim Lodosun sersemliğinde uyku halindeyim Uçuşan perdemle geliyor sanki tenin Masum bir hal içindeyim Yalanım yok kendime, özlemin dibindeyim |
Yanıyor İstanbul
Kapı önüydü Giderayak verilmiş bir buse Tadı kaldı dudağımda Özledim bak En basit haliyle bu cümle Başım dertte gözyaşlarımla Çok mu geçmiş zaman Hani söz vermiştin Temelli olacaktı kalışın bende Gece yarısıydı Gürültü içinde seçilen bir sen Adın çalıyordu yüreğimde Nerdesin demiştin Hala bildiğin yerdeyim işte Kapattığım yerde kaldı sesin Çok mu geçmiş zaman Karşılaşmadık mı ardından Hani bekle demiştin ya Hayatı durdurdum sana Fikri firarsın Akla zararsın bugünlerde Çağrışımların yansıyor ötekilerden Yanıyor İstanbul Hasretinin kıvılcımı düşmüş içine Ki düşün Ne kadar çok sevmiş seni Yok olmayı göze alacak kadar cesaretli Küllenir mi sanıyorsun sevgili |
Yaşama Dair Nedenlerimsin
Tuttuğum kalemin kurşununa hareket verensin Dolunayın parlaklığında aklıma düşensin Buza kesmiş ayazında kış gecesinin Sıcaklığım, ışığım, gülümsememsin İhtişamıyla baktığım boğaza karşı elim göğe açık Varoluşsal karmaşalar zihnin hücrelerinde dolaşık Dün vardılar bugün yok, sıkı tutsan da nafile Ecel geldi mi, gözyaşından başka duygu yok yüzümüzde Bunca kayıptan, bunca yalancı yaşantıdan ne kalıyor geride Tanrının yüzümüze baktığı bir aşk var içimizde Sevdiğim nasıl susarım ben böyle bir zamanda sana Daha sıkı tutunmalıyım seni mutlu etmek adına Deli edici öfkelerime, sonsuz sevişlerime malzememsin Yokluğunda buram buram özlem, varlığında söylemsin Çok fazla geldi sitemler belki, kırık ya yürek dalı Bazen gidemeyişim, bazen de kalamayışımsın Yalnızlığımın içinden geçen gizli bir sessin Her şeye rağmen aşkla beklediğimi bilensin Kayan yıldıza her an hazır dileğimsin Uğruna göze alınmayacak zorluk yok sevdiğim Yaşama dair tüm nedenlerimsin |
Yaşanan Ne Var
Yok sayarsın her şeyi oldu olacak Yaşanan ne var Görmezden gelirsin karşılaşmalarda Selama gerek mi var Sözlerini yalanlarsın sonra Gözlerinin içini kara gözlüğe mi saklarsın Kalbini söküp atar mısın Sen de kalanları olmadı bir koliye koyar eskiciye satarsın Adını koyduğum köpeğin, üstelik halen göremediğim Her okşamada kendinden kaçarsın Oysa hafta başında almıştım sana Köpekler aşk hakkında yalan söylemez asla.. Şimdi gökyüzünün kendini bilmez hali gibiyim Ne açmayı bildim ne de kapamayı Yolun sonu karşılaşma az sonra Dayanır mı yüreğim Aklım almaz aşkımı yanına Kendime nerden savunma üreteyim Ağlamadan dayanılır mı yakınlığa Beden kendini taşıyamadan bırakırsa kollarına Olmadı sen gibi yalan derim soranlara Neydi ki yaşanan Tanışıyor muyduk biz Gülümserim sonra Sonrası hak izim Senin uykusuz gözün Sızladı mı için Biraz mola alalım olmadı Bırakalım önce öfke dinsin Sonrası allah kerim |
Yaşların Yasağı Yok Sevince
Deli mayın bir koşturma içinde yetişmeye çalışırken zamana, işinden gücünden kendine ayırdığın sığınak misali alanlara, bir oh çekersin önce sırtın yumuşak yatağa değince. Sonrasında dalar gözlerin tavana içinden yolcularsın hüzünleri farklı diyarlara. Kendine bir albüm seçersin eşlik etsin dinginliğine, mırıldanırsın. Sözler kulağa küpe iki damla yaştan fazlasına izin yok ona göre. Geçiyor kara günler, karmaşaya bıraktığın bedenin de iyi oluyor. Huzur hep içinde, güven eski haliyle bildiğin yerde. İnandıklarını pekiştirmek için var başını yasladığın omuzlar. Hiç biri olmadı, yeter ki içindeki inancı kaybetmeden çıkar. Sessiz bekleyişlerin sonu gelmiştir artık, karşılıksız sandıkların aslında hep doğru yere doğru şekilde ulaştı. Son günlerin dökümünde hesap ekside kaldı ya ondan zorlandı beden işler ruhu aştı. Ve sonunda mükafat yine en güzel haliyle kalbine ulaştı. Umursamaz sandığın, belki senin de artık umursayamadığın noktada karşında aynı gülümseme, aynı satır. Şaşkınlığa bırak kendini, ağla şimdi yaşların yasağı yok sevince karşı. Göz takıldı bir süre, tekrar tekrar geçti zihinden her kelime. Sonrasında başımda kavak yeli misali aşk yüklü meltemler. İçim seni çeker, seni özler ve yine mucizeye yakındır varlığından hayatıma geçişler. |
Yatırım Nesnemsin
Gün geceye sessizce varmakta canım Benliğimi dış dünyayla ilişkiden kestiğim yerdeyim Bir ameliyat var şimdi içimde açık sanki tenim Oysa tamamlanmış bir görüntü çizmekteyim Düşlemsel düzlemlerin üstünde, kişisel bir yüzleşmedeyim Yatırım nesnemsin sen de benim Şartların geçişselliği gerektirdiği her oyuna adapteyim İçgüdüsel değil bundan öte öfkelerim Aşkın sabitliğinde huzurlu gülüşlerim Büyümek dedikleri sayıların olgunluğu sadece Sevdikçe, verdikçe ve anlatabildikçe gencim Ruhsal analizler peşinde gezinti halindeyim Belki bundan bize koruyucudur önlemlerim Her halimle aşkken bile gerekirse seni gizlerim Ve hep aşkın koşulsuz halindeyim |
Yazık Olur Bu Aşka
Göz göre göre bu aşkın bitişine izin veriyorsun.. İçinde kapattığın yerlerim hala açık aslında, ben ordayım.. Aşık değilsin ama olmak için fırsatları birlikte yaratmalıydık, çünkü ben de aşkı senle var etmeye hazırım.. Kendimi sensiz eksik hissettiğim doğru.. Sözlerin yetmediği noktalarda kalıyorum hep.. Duruyorum ve aynı şeyleri tekrarlıyorum.. Umudumu kestim senden derken bile duysan altında yatan sessizliği, ordayım.. Başkası var hayatında biliyorum ama kızgınlığımı arttırıyor bu, çünkü sen benim üstüme kurdun bu ilişkiyi ve derinlikli değilsin.. Gerçekten hissedilenlerin görünenler olmadığını biliyorsun.. Sen bu değilsin çünkü, tanıdığım bildiğim adamsın hala.. Belki hiç gösteremedim korkumdan ama en çok seni tanıdım ben bunca aşk içinde.. Aynı dili konuşmuyormuş gibi gözüksek de en çok senin içinden geçenleri anladım.. Seni duydum en çok.. Ve sen beni biliyorsun.. İçimden geçenleri, var etmek istediklerimi.. Hiçbir aşk benim gibi olmayacak hayatına giren.. Sana vaat edilenler yüreğimdekiler gibi değil.. Belki mutlu ve tutkulu olduğun yerdesin ama aşk sadece tende değil.. Uçup giden hisler peşinde koşarken sen, biz nelere tutunduk biliyorsun.. Neler var dur bir düşün.. Aşk her şeyden önce sessizlikte bile konuşmaktır.. Ettiğimiz kavgaları birbirimizi yıpratmak pahasına bitiremiyorsak bunlar bizi tutuyor diye.. Cümlelerimizi dinle, en çok da kendininkileri aslında olmadığını söylediğin bu ilişki çok zamandır var.. Kaybetmek yada çekip gitmek değil zor olan.. Gitmekse giderim gerçekten istediğin buysa.. Görmediklerini, bastırdıklarını yok saya saya giderim.. Ama yazık olur bu aşka.. Bize yazık olur.. Karışık ve hızlı yaşanan aşklar arasında sıkıştığımız bu şehirde biz hala duyguda buluşuyoruz.. Öfke belki ön planda ama yine de doğalımızı yaşıyoruz.. Çünkü sen de ben de biliyoruz kaybedersek böylesi yok.. Aklımdan geçenleri senle paylaşmak işe yaramıyor artık biliyorum.. Acısamda göstermemeye çalışıyorum, gerçi gözlerime baktığında bilirsin içimden geçenleri sen.. Konuşma istersen ama özlem öyle belirgin ki senin de gözlerinde.. Çaresizliğe dayanamıyorum en çok, karşılaşmalarımızdaki burukluğa bir de.. Keşke dememeye söz vermiştim ama şimdi dua ettiğim kadar çok keşke diyorum.. Seni seviyorum cümlesini sıradanlaştırdığım yerden uzaklaştırdım ve galiba senden sonra kimseye bu kadar içimden gelerek söyleyemeyeceğim.. Bazen soruyorum kendime; Bu yaşananlar yada hissettiğimi sandığım şeyler yanılsama mı, kaybetmişliğin verdiği çaba mı? Yok değil.. Defalarca sordum.. Aldığım cevap hep seni seviyorum oldu.. İsyan etmeyeceğim eğer beni anlamazsan.. Kendi çizdiğin yolda ve yeni bir paylaşımda olmayı seçersen, sadece birkaç damla gözyaşımı göreceksin.. İçimdekileri saklayarak ve seni yüreğimin en güzel köşesinde tutarak gideceğim.. İnancımı yitirdiğim nokta olmayacak, bunu sana hep söyledim.. Sadece olması gerekeni yapıyor olacağım seni mutlu görmek adına.. Ama elini vicdanına koy sevgili; bu kadar kolay gönderebilecek misin beni.. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:38 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.