![]() |
Kadir Gecesine Atfen
Yarabbi Sen bizleri yaradılış gayemize uygun şekilde yarattığın gibi Yarattığın gayeye uygun şekildede yaşamayı nasip et Yarab senbir hazinesin ve bütün hazinelerde senin Herşeye değer veren sensin sen herşeye değensin Yarab vermeyi dileyen vermek için dileten Kur'an reçetesini habibiyle ileten Kuruyan topraklara gökten yağmur misali Leyleyil Kadri ile af ve magfiret eden Ne büyük nimettir o Tevazu ve nedametle sana yönelen beden Kulluğa gücü yetmez eğer nasip etmezsen Bir boş çuval misali neye yaarar birtek ten İmandaki kemali kalbe ikram etmezsen Ey senden başkasına varılmayacak kapı İstemekten aciziz şanına o yakışır El açmış boyun bükmüş kulların bekler affı Şadan Yenişafak |
Kahhar Eyle
Yarabbi hep sana kulluğu dert edenlerden eyle Eksiği kusurunu fark nedenlerden eyle Ettirme bizi rızanın olmadığı şeylere meyle Ol Resulünün s a v sancağının emanet olduğu bu vatanı İçten ve dıştan yıkmak isteyenleri sen KAHHAR EYLE Şadan Yenişafak |
Kainat
Nakış nakış işlenirken bütün kainat Gerçek sanatkarı görmek hakiki sanat Ey muntazam alemlerin gerçek sahibi Kalbimi senin aşkınla donat Şadan Yenişafak |
Kalbim pusula Gibi
Kalbim pusula gibi Nerdeysen sana döner Bu mecnun halim benim Pişer aslına döner Yaralıyım yaralı Sen buradan gideli Yaralıyım yaralı Sen sevdadan geçeli Hadi gel artık bana Yürek dayanmaz buna Kalbim öyle yanıyor Gerek kalmaz oduna Yaralıyım yaralı Sen buradan gideli Yaralıyım yaralı Sen sevdadan geçeli Suç varsın bende olsun Sana binlerce özür İnanki af edersin Bir kere görse gözün Yaralıyım yaralı Sen buradan gideli Yaralıyım yaralı Sen sevdadan geçeli Bundada bir hayır var Ben tevekkül ederim Tevbeme sebep oldun Çok teşekkür ederim Yaralıyım yaralı Sen buradan gideli Yaralıyım yaralı Sen sevdadan geçeli Şadan Yenişafak |
Kalp Sevmekten Yorulmaz
Kalp sevmekten yorulmaz Zikre ise hiç doymaz Hak yolunun çiçekleri Sonbahardada solmaz Kalbine Rabbi sığdı Başka sevgiyi almaz Sitresten yorulur Kalp sevmekten yorulmaz Şadan Yenişafak |
Kar Kelebekleri
Kozalarından çıkıp Uçuşur kelebekler Semadan yere inmiş Sanki birer melekler Bir ışığa doğru Kanat çırpar uçarlar Sanki bir kara sevda Aşklarıyla yanarlar Kar kelebekleride Bir nura doğru uçtu Şehadet yolculuğu Kutlu bir yolculuktu Parlıyordu ışığı Nur gibi şehadetin Aşk ile yola düştü İman yüklü doksan bin Onların herşeyiydi Vatan bayrak ezan din Onları tac edecek İman kervanı ceddim Kimi sevda yakardı Sevdaya tutulanı Onların sevdaları Bu aşkın donduranı Her yolun yolcusunun Bir son durağı vardı Kar kelebekleride Donarak dosta vardı Şadan Yenişafak |
Kardeş Bu Vatan Bizim
Eskiden kol kırılsa Yen içinde kalırdı Vatanda dert var ise Milette pay alırdı Şimdiyse tam tersine Herkes bir köşe tutmuş Hep dikine gidiyor sanırsın baston yutmuş Kardeş bu vatan bizim Gidecek yerinmi var Bu topraklardan başka Gönüllü er'inmi var Deliyse bizim deli Veliyse bizim veli Bizi karıştırıyor Her yerden düşman eli Akıllı olmak lazım Bu vatan elbet bizim Sancak dalgalanacak İstikbal ebed bizim Bizi bize düşürüp Düşman fırsat kolluyor Biraz feraset kardeş Uyanalım! olmuyor ( Biraz dönsek maziye Sayfalara göz atsak Bu milleti bölmektir Düşmandaki tek maksat Bizler bütün olunca Asker millet el ele Yürekler bir çarpacak Son olacak her çile Şadan Yenişafak |
Kardeş Var
Kardeş var Kardeşlere kardeştir Kadir kıymet bilen canlar kardeştir Bu sancağı Bu vatanı bu dini Üç kuruşa satanlarsa kalleştir Bu sancağın Bu vatanın bu dinin Kıymetini bilenler has kardeştir Şadan Yenişafak |
Karneler Ne Durumda
Her karne alana verilecek bir hediye vardır İnsan zaten iyi çalışmasının karşısında hak ettiği notları alabilmişse onun için engüzel hediyedir Çalıştığı halde iyi not alamayan kabiliyetini becerisine yansıtamıyan Yaşadığı ekonomik psikolojik sorunların üstesinden gelemiyen kafasındaki konu komşu bakkal borçları derslerinle iç içe olunca karnesindeki notlara hiçte hoşuna gitmeyen bir şekilde yansıyan insanların durumunu hiçte göz ardı edemeyiz her halde Onlarda başarılı insanlar kadar kafaları rahat olsaydı onlarında başarılı olacaklarına inanıyorum Onun için her karne alana verilecek bir hediye vardır diye düşünüyorum Rabbim herkesin imtihanını kolay sonucunu güzel etsin Duasıyla Şadan Yenişafak |
Kaşın Kara Gözün Kahve
Kaşın kara gözün kara Onulmaz oldu bu yara Bu yarayı kimler sara Oy yar oy yar nerdesin yar Kaşın kara gözün ela Başımızda türlü bela Sen benden vazgeçtin amma Seviyorum seni hala Kaşın kara gözün yeşil Bulunmaz yar senin eşin Hasretini çeker gönül Bekliyorum yar nerdesin Kaşın kara gözün kahve Vefalıdır gönül ahte Herkes bırkıp giderken Yar götürür beni rabbe Şadan Yenişafak |
Kelebekler
Kelebekler zariftir Zariftir tüm çiçekler Sizlerle daha güzel Bu alemdeki renkler Sizler ne anlatsanız Bize radyo onbeşte Gönül misafirhanem Dört gözle sizi bekler Şadan Yenişafak |
Kerbela
Hangi bela varki beladan bela Elest bezminde yar kalubela Düşerken torağa gözleri ela Beladanda bela bende kerbela Şadan Yenişafak |
Kerem Sahibi
Öyle bir tuttuki beni o kudret eli Levhi mahfuzu yazdırdı kalem sahibi Dünyayı Ahiret yolculuğuna pazar eyledi Rahmeti bol olan alem sahibi Kalem zannedermiki yazıyorum kendi başına Kendininde aklı ermez kendi işine Ona emreden kerem sahibi Emanet etti bizi rahmet güneşime Rabbim biliyor kul olmaz kusursuz Rahmeti geniştir yaşanmaz umutsuz Dünyadada ahirettede perişan olurduk Bir başımıza kalsaydık biz kılavuzsux Ne başını biliriz ömrümüzün nese sonunu İnsan amelleriyle hazırlar kendi sonunu Bir bilebilse kul kulluğunu Resulullahın şefaatı mahşerde bulur o kulu Şadan Yenişafak |
Kılavuz Işığına
Nekadar çok esse gönüllerde fırtına Hak yüklemez kimsenin haksız yükü sırtına Bu yollar çok uzundur bir başına gidilmez Bütün alem muhtaçtır kılavuz ışığına Şadan Yenişafak |
Kınalı kuzusuyla
Yüreklerde şahlanan şehadet arzusuyla Anneler helalleşti kınalı kuzusuyla Hiç olmazsa bizlerde duaya yönelelim Zaferler yakın olsun imanın coşkusuyla Şadan Yenişafak |
Kınalı Şehit
Kınalı eliyle yollara düşen Önünde siperi eliyle eşen Canını verirken yinede pür şen Tarihe zaferler yazandır şehit Tekbirle şahlanır dağları aşar Gönlünde ilahi muhabbet yaşar Vatan ve din için ölüme koşar Düşman oyununu bozandır şehit...... Şadan Yenişafak |
Kısa Sürdü
Gelişinle sadrımız genişledi Nazarın kalbe nakış işledi Kısa sürdü kavuşmamız yar sana Bir haftada gönül yandı ama pişmedi Şadan Yenişafak |
Kıymet Bilemedik
Sen vardın ve bana yar'dın Seslensem beni duyardın Sen gül demeti gibiydin Başıma tac yapardım Kıymet bilemedik kıymet bilemedik Güllerin kıymetini bilemedik Güllerde diken gibiydik Gülleri derleyemedik Bahardın gönlümde açan Ruhuma neşeler saçan Sen abu hayat gibiydin Hayatıma hayat katan Kıymet bilemedik kıymet bilemedik Güllerin kıymetini bilemedik Güllerde diken gibiydik Gülleri derleyemedik Şadan Yenişafak |
Kim Demişki
Kim demişki gözden ırak gönüldende ıraktır Hıçkırığa şahit olan ağız ile dudaktır Göz yaşını hisseden gönül ile yanaktır Ayrı gayrı kalan kullar unutulacakmıdır Bu şiirim benden sana sevgi dolu kucaktır Hayır canım kardeşim canlar unutulmayacaktır Şadan Yenişafak |
Kimi Gülün Dikeni
Her sayfası ayrı coşku Eski hatıraların Hayalimde izleri var Gölge gölge dostların Sevgi fedakarlık ister Canan olmazsa canın Öyle yalnız kalırsınki Bulamazsın dost yarın Bahçelerde güller olur Güllerdede bülbüller Sevdiklerin el olurda Yar olur bazan eller Kimi bir bağ verir de Gönlü olmaz insanın Kimi gülün dikeni Mutlu eder insanı Şadan Yenişafak |
Kiminin Hedefi Vardır
Kiminin hedefi vardır Kimiside hedeftir Hedefe ulaştıran En güzel şey edeptir Edebi kazanmaya Hak dostları sebeptir Şadan Yenişafak |
Kolaymı Bu Sevda
Kolaymı bu sevda Kolaymı vuslat Güllere yakışmaz Mevsimsiz solmak Herdem onu anıp Onunla olmak Bedende ruh gibi Onda yok olmak Mümkünmü düşünmek Mümkünmü olmak Büyüğe yakışır Büyükle olmak Şadan Yenişafak |
Kollar Bahane
Sevgiliye götüren yollar bahane Sevgiliyi getiren yollar bahane Sevgiliyi sevdan ile sarmışsan Bedeninde taşıdığın kollar bahane Şadan Yenişafak |
Koptu Hayat Damarım
Mapushane duvarları direkli Sevmek için olmak lazım yürekli Çilelere birde hasretin ekli Bir halime bir haline yanarım Sen gidince koptu hayat damarım Şadan Yenişafak |
Köyümden Gelenler var
Bir araba yanaşıyor Köyümden gelenler var Köyümün mahsulünü Doldurup gelenler var Köyümü köylüsünü Canından çok sevenler var Orada hayat bulup Rahmete erenler var Köyümün bahçesini Bağını bostanını İnsan orada bulur Ebedi dostlarını Köyümün camisinde Ehlibeytin dizinde İnsanlar necat bulur Ümmetin hamisinde Köye gelen onu arar O bir rahmet kulu sarar Onu tanıdıktan sonra Hayatımın anlamı var İlk kez gelen bile tanır Buram buram nisbet alır Rahmet dolu bakışları Görenin aklında kalır Köyüm köyüm canım köyüm Sana gelmek bana düğün Başımızdan eksilmesin Canlara canım büyüğüm Onlar varsa bizde varız Diz dize bu izde varız Onların himmetiyle Hak aşkını biz yaşarız Şadan Yenişafak |
Köyünün Yeli
Hasretini gömdüm Gönül bahçeme Bir Nisan yağmurunda Yeşerdi ylne Gezerken köyünü Hatıralarla Yamacın rüzgarları Vurdu sineme Sarıldı boynuma Köyünün yeli Sarılan sanki sendin Tüm özlemin ile Şadan Yenişafak |
Kul Candan Yalvarınca
Hilaller ay olur günü gelince İnsanlar huzur bulur hakka erince Gayret etmek lazım karınca kararınca İnsanlar ışık arar karanlıkta kalınca Rabbimden yardım gelir kul candan yalvarınca Şadan Yenişafak |
Kulağımda Ninnilerin
Kulağımda ninnilerin Ninnilerde hep izlerin Sana doğru koşarken ben Düştüm uff oldu dizlerim Salıncaklardan korkardım En kolayı gelir kaykay Anne beni tutarmısın Ben şaşırdım se yine say Kum kaçardı gözlerime Koşardım anneme hemen Bir an göz göze gelince Benimle ağlardı annem Yavrum der sarardı beni Öperdi hep gözlerimi Bağırırdı o kumlara Güldürürdü hemen beni Unuturdum ağlamayı Çok severdim oynamayı Bana parkta yedirirdi Annem yaptığı mamayı Hava kararmazsa eğer Eve gitmekistemezdim Çöpçü alır demeseler İçeriye ben girmezdim Babama anlatırdım Parkta bütün olanları Sanki yeniden yaşardım Anlatıken o anları Baba çöpçü alacaktı Hava kararınca beni Çabucak eve getirdi Seviyorum çok annemi Babam öper koklar beni Sver ve sımsıkı sarar İki yaşında oldum ama Hala beşiğimde sallar Annem der hemen uyu Uyuki sabah olsun Yine parka gideceğiz Kızımız neşe dolsun Şadan Yenişafak |
Kulun Kemali
Nefsin ihmali Ruhun ikmali Cemale götürür Kulun kemali Şadan Yenişafak |
Kum Biiznillah
Sadırını Genişlettik dedi, Rabbim resulüne, Doyar mı o kalp, Hiç rabbin sevgisine, Girerse insan sevginin gölgesine. İzin verirmi Allah, Hiç o kalbin ölmesine, Öyle bir zamana gelmişiz ki, Diri kalplere sesleniriz, Ölü kalplerle Kabirlerinin başında, Yoksa biz ölüyüz de, Taşlarmı yanlışlıkla onların başında, Bir seslenin ne olur, Kum biiznillah diye gönüllerimize, Gönüllerinizde ki dirilik, Geçsin gönüllerimize, O kalp öyle bir dirilsin ki, Sevmekten yorulmasın, Binlerce sene. Şadan Yenişafak |
Kur'an Hayata Nizam
Tevazu kalplere Bakışlardan yer eder Hakkın girdiği gönül Gönüllerde yer eder Kur ' an hayata nizam Herşeye ahenk verir Haktan gayrı her sistem İnsana zahmet verir Şadan Yenişafak |
Kurbanlar
Kurbanlar teslim oldu ahde vefalarına Katlandı dost yolunun türlü cefalarına Sultanlar gelenleri boş çevirmez kapıdan Muhabbet dolup taşar bayram sefalarına Şadan Yenişafak |
Kurtuluş
O gülde gül onda Gül kokusu burnumda Nefisle köle olduk Kurtuluşsa ruhumda Şadan Yenişafak |
Kurtuluş savaşı var
Kimsenin gücü yetmez Bu vatanı satmaya Gerek yok arkadaşlar Bu kadar abartmaya Hepimiz gidiyoruz Gece eve yatmaya Mehmetçik mola vermez Siperlerde yatmaya Hani biz demezmiyiz Bizim sahibimiz var Kaç çeşit ebreheye Nice ebabil kuşlar Bizler ölüysek bile Her karışta şehit var Onlar manevi ordu İman yıkılmaz surlar Bu vatana hainler Ne tuzaklar kurdular Bizlere dost gözüküp Arkamızdan vurdular Bu hesap yarım kalmaz Elbette biri sorar Ondört asır evvelden Yola çıkar ordular Vatan sevdalısının Şehadet yarışı var Bu milletin sayısız Kurtuluş savaşı var Şadan Yenişafak |
Kutlu Doğum Asrı
Dil emin gönül emin El emin ömür emin Senin teşrifin ile Cennete döndü evim Karanlıktı kainat İnsanlar almazdı tat Zindanda mahkum gibi Çekilmezdi hiç hayat Zulümle yaşıyorduk Ürkektik şaşıyorduk Bir kız yavrumuz doğsa Hep korku taşıyorduk Sen öyle bir rahmettin Bize sevda bahşettin Salat selamlar sana Ol Muhammed Ahmed'tin Ol Rahmanınismiyle Daim dolmalı ömür Sana olan sevdayla Her an yanmalı gönül Bu kadar kısa olmaz Dostun dostu anması Artık asıra dönsün Kutlu doğum haftası Seninle başka güzel Medine cennet kasr'ı Herkese ışık saçsın Bu kutlu doğum asrı Şadan Yenişafak |
Leylayla Mecnunun Aşkı
Seni böyle bir baharda eserken gördüm Sevdanı yüreğime baktıkça ördün Aşkın pırangasıyla zincire vurdun Öldürmedin ama diri diri gömdün Masum çaresiz yüreğim şimdi ne yapsın Hangi aşka güvenip pusuya yatsın Bir ayrılığı daha kaldırmaz gönlüm Gözümdeki yaşlar boşamı aksın Hasret sevdaların yaprağı olmuş Gönül gonca gül gibi açarken solmuş Ömrüm geçip giderken çileleriyle Leylayla mecnunun aşkı tesellim olmuş Şadan Yenişafak |
Mahallenin Güzeli
Mahallenin güzeli Herkesin gizli aşkı Senin bekar kalmana Bütün mahalle şaştı Her gece taranırdın Sen balkona çıkınca Bana bakıyor derdi Herkes kendi aklınca Sen hala balkondasın Tüm mahalle taşındı En güzel olduğun yıllar Senin yirmi yaşındı İstesende artık sen O yıllar geri gelmez Belki kimseler seni O günkü gibi sevmez Şadan Yenişafak |
Mazlumun Ahı Tutar
Nice masum kuzuyu Yemiş olsada kurtlar Allah elbet büyüktür Mazlumun ahı tutar Şadan Yenişafak |
Mehmet Akifi Anlamayanlar
Başıma tac olur hatıraları Nakşolur gönlüme o mısraları Akifi övmeyi hak etmeyen dil Yarasa gibi arar hep karanlığı Şadan Yenişafak |
Mehmet Akifi Yad Ederken
Yürekler körük sevdalar alev Bu yolda can vermek ne kutlu görev Sel gibi olmuş vatan evladı İstkbal için şehadete koşar, her bir er Ne başsız kalacak vatan nede bu sancak Bize en büyük ödül şehadet ancak İçimizde bulunsada nice hainler Şan ile dalgalanacak bu asil Sancak Şadan Yenişafak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 04:06 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.