![]() |
Toroslar
Toroslar Kızılçamla boz ardıcın yanında Meşe ilen çınarların yaylanda Bodur bitki yaygın olur koynunda Kara kıllı davarların var senin Kara keçi oğlakları gezdirir Agaçlardan dal yaprağı yedirir Derelerden kar suyunu içirir Ala bula oğlakların var senin Toros dağı akdenizin sırtında Avşarınan farsakları bağrında Yörüklerde göçüp konar dağlarda Yamacında has türklerin var senin Sarı çiçek mor menekşe sünbülün Nergiz açar bülbül öter al gülün Baharınan toroslarda toy düğün Türlü türlü bitkilerin var senin Sürüngenler dağda taşda kol gezer Böceklerin renkli renkli don giyer Develerde kevenini pek sever Eğri büğrü yamaçların var senin M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Tömük
Karda yağmış torosların yüzüne Beyaz örtü yorgan olmuş üstüne Deli poyraz eser iken keyfine Çukurova karakışa yurt oldu Bülbül ağlar gülbağında derdine Ateş düşmüş yüreğinin içine Kim ağlarki hıçkırarak zevkine Göz kapağım al mendile dost oldu Yari alsam kır atımın terkine Gidebilsem yaylaların birine Yataridim boz ardıcın dibine Hayal bile gözlerime dert oldu Erdemliden giderseniz mersine Tömük derler ovamızın ismine Selam olsun yiğit Türkmen eline Kara kalem ak kağıda dost oldu M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Turana doğru
Turana doğru Obadan obaya göçüp giderken At sütünden kımız içerken Güle oynaya cirit atarken Düşman elinden toprak isterim Doğu Türkistan esir kalamaz Gardaş gardaştan ayrı duramaz Esirlik zaten Türk e yakışmaz Turana doğru toprak isterim Kızılelma kolay varılmaz Lider olmadan engel aşılmaz Türkistansız turan oluşmaz Anayurda doğru toprak isterim Dere görünmeden paça sıvanmaz Ciğersiz adam yola dayanmaz Şehit vermeden toprak alınmaz Turana doğru toprak isterim Musul kerkük garip kalamaz Kırım da Türk sefil duramaz Gardaş gardaşa tasasız olmaz Turana doğru toprak isterim Türkün dostu Türk işte ortada Yalana kanma gerçek burada Leke taşımaz bayrak da kanda Balkanlar benim toprak isterim Bağrımız siper vatan uğruna Kanımız feda Türk islam yoluna Elde silah sınır boyunda Turana doğru toprak isterim Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Tükür Yüzüne
Tükür Yüzüne Düşman görüp korkanın Geri dönüp kaçanın Sonra mevki kapanın Durma tükür yüzüne Çürük yapı kuranın Süte suyu katanın Dini maske yapanın Durma tükür yüzüne Fitne fesat yapanın Millet malı çalanın Bey süsünü takanın Durma tükür yüzüne Gayrı meşru paranın Hortum ile yutanın Bu milleti soyanın Durma tükür yüzüne İpe unu asanın Mala mülke tapanın Yamuk yumuk adamın Durma tükür yüzüne İpsiz sapsız yalanın İpte oynar canbazın Yüzü kara olanın Durma tükür yüzüne Durmak bilmez arsızın Tavşan tutmaz tazının Mahsül vermez yazının Durma tükür yüzüne Güneş açmayan yazın Karı olmayan kışın Göle girmeyen kazın Durma tükür yüzüne Yanmaz yağsız çıranın Haksız kalbi kıranın Gort gort caka satanın Durma tükür yüzüne Suyu kesik pınarın Geçit vermez dağların Adam olmaz hıyarın Durma tükür yüzüne Kesmez olmuş bıçağın Çabuk çöken ayağın Fıldır fıldır kaypağın Durma tükür yüzüne Geçmez olmuş paranın Sultan gibi doların Bomboş duran cüzdanın Durma tükür yüzüne Gün görmemiş yalanın Çamur olmuş paçanın Tane vermez harmanın Durma tükür yüzüne Bal vermeyen arının Döl sürmeyen karının Kalleş olan insanın Durma tükür yüzüne Sağa sola kaçanın Sırra kadem basanın Üç kağıtçı olanın Durma tükür yüzüne Yalan sözlü ozanın Teli kopuk her sazın Suya yazı yazanın Durma tükür yüzüne Tükür tükür yüzüne M.Tamer Altıparmak GAZİANTEP Mehmet Tamer Altıparmak |
Türk Gardaşım
Baykuş öter itler ulur Viran olmuş anayurdum Türk'ün ruhu çare bulur Çare savaş Türk gardaşım İsa beyim üzgün durur Harap olmuş Türkistanım Kan dökülür yerde kurur Gözyaşlarım sel gardaşım Başbuğ orda kürşat orda Otağ kurmuş ruhlar orda Canlar size kurban olur Başkaldırın Türkistanım Birgün olur özgür olur Esir olmuş Türkistanım Bozkurt önde yolu bulur Düş peşine sen gardaşım M.Tamer Altıparmak Gaziantep |
Türk Milleti
Biz döktük kanımızı Tarih yazdı şanımızı Lider olan ata'mızı Sevmek gurur Türk Milleti Vatan oldu toprağımız Dalgalandı bayrağımız Fikri bizim sancağımız Sevmek gurur Türk Milleti Cumhuriyet kurulması Atatürk'ün hatırası İlelebet yaşaması Arzum olur Türk Milleti Milli devlet idealim Güçlü devlet Ülküm benim Türk soyudur gücüm benim Hizmet gurur Türk Milleti M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Türk Ordusu
Güçlüyüz cesuruz hazırız Gece gündüz nöbet tutarız Türk ordusu bizim adımız Atatürk'den miras kaldık vatana Mehmetçikdir sembol adımız Uğruna şehit olmak andımız Senin bağrın bizim yuvamız Mete handan geldik bu yana Atatürk'dür en büyük paşamız Dünya Türklüğü sana gardaşız Dostunla dost düşmanınla düşmanız Türk milleti ortak payda turan'a M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Türk Öğün
Ağaya kızğınım beylere darğın Toplumcu düşünce beynimde yangın Milletim biçare yıllardır yılgın Milletin gözyaşı sel oldu beyler İç borç dış borç şu hale bakın Soygun vurgun göz önünde utanın Bitsin artık bu kapıyı kapayın Azıcık olsada utanın beyler Vergi ödeyip askerlik yapın Vazife kutsaldır dönüp kaçmayın Allahdan korkup kuldan utanın Birazcık yüzünüz kızarsın beyler Olurmu hiç ne yaparsa yapsın Haddi hesabı yok aç susuz yatanın Yüzüne tükürsem yağmur sanarsın Bu kadar sırnaşık olmayın beyler Yolda sokakta kuyruğa bakın Makus talihmi bu hal vatanın Sanada banada emridir ata'mın Türk öğün çalış güven diyor beyler M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Türke Söven Şerefsizdir
Çok önemli özde niyet Beklemedim kuldan diyet Bugün değil ilelebet Riyakarlar döneklerdir İmanımdan gelir cüret Kalemimde hakdır kuvvet Tarih etsin bana hürmet Korkankarda kelepirdir Hak dinimiz islamiyet Bilip görür Allah elbet Olmaz olsun pis siyaset Benim dinim yüce dindir Gönlümüzde var hidayet Dilimizde hep salavat Vatan yoksa yok ibadet Görmeyenler köstebekdir Atatürk'den büyük hizmet İşte meclis işte devlet Sayesinde hür bu millet Görmeyenler kör gözlerdir Kızı ülkü ad işaret Yanlış yorum çok vahamet Fikri ülküm ilelebet Türke söven ********dir M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Türkistan
Anadolu hür Türkistanda esir Türk Ulu Türk,koca Türk ey aziz Atatürk Azerbaycan,kazakistan,Özbekistan Ayrı boy aynı soy oluşacak bu Turan M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Türkmen elinde
Türkmen elinde antebi kilisi dağları aştım şam uzak değilmiş yayan yol aldım halep te türkmenmiş şaşırıp kaldım musulu görmedim türkmen elinde musulu diyarda yarim sanardım kerkük ün ününü çoktan duyardım musuldan kerküke bir günde vardım kerkükü görmedim türkmen elinde ne hanlar kalmış ne de hamamım bir çeki yük etmez tası taragım haram mı bana türkmen ocagı aşımı pişirmez eski küllerde musul cigerim kerkük cananım türkmenler soydaşım aynıdır kanım iç çekip aglar bağrım dağlarım bülbüle yar olmaz demen güllerde M.tamer altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Türkü Okutur
Yar yanımda olmasa dert başıma fes olur Bağrımdaki acısı bedenimi kavurur Kan damlayan yüreğim bana ağıt okutur Beyaz mendil al olur gözlerimi silersem Benim dilim çok dertli gece gündüz yorulur Bu haliyle mecnundur bülbülü de susturur Her günümde hasretin bana türkü okutur İpek mendil kan olur gözlerimi silersem Benim gönlüm sevdalı senin ile kumrudur Tez zamanda gel gayrı hasret beni soldurur Derdin bana peşin sıra uzun hava okutur Ufak mendil az olur gözlerimi silersem. Mehmet Tamer Altıparmak |
Türküler
Kulaklarımız aşina,dillerimiz yatkın Sevenlerin dillerinde lisanı münasip Bebeklerin beşiğinde gözleri saran uyku Özümüz,yüreklerin dışa vuran tok sesi Anadolu yaylasının bahar sıcağı türküler Dillerimizin rüzgarı,Gönüllerin alafı türküler Gözyaşlarıyla oya işler sevdalı kızlar Diller mızrapdır,Anadolu kadınının ağıdında Bazan içli bir şarkı,bazan türkü söyler yiğidim Sıla hasretiyle seslenirken mehmedim Cephede sözü olur kurşunlar türküsünün Anadolunun ateşi,Gönüllerin mihenk taşı türküler Kartal bakışlı efelere yoldaşdır dağlarda Düğünlerde halaydır davul zurna eşliğinde Horan olurkemençenin telinde yayında Yediveren gülün adıdır Anadolu ateşi Anadolu yaylasının bahar sıcağı türküler Özlemi efkarın mayası olur mısraların Durnalar uçar,ibibikler öter,Bülbüller dillenir Yüreğinden ak güvercin salar sılaya doğru askerim Güneşi gönlünde saklar sevdikleri için kışlada Selam götürür,haber getirir dertli türküler Anadolu rüzgarının adı,Türkün sesidir Türküler M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Unut Gitsin Olurmu
Gözlerimden sen oku sana olan duygumu Vefasızlar ne bilsin harap olmuş ruhumu Varsın solsun çiçekler yüreğimde aşkım var Unutanda bimez ki gönlümdeki arzumu Gözlerimden ayırdın eski dostum uykumu Uzatsamda tutan yok kanadımı kolumu Arzu dolu gözümün bebeginde resmin var Vefasızda ne bilsin içimdeki arzumu Dilimdeki feryatlar inletmeden dururmu Güzel benim olmasan sende huzur bulunmu Hasret çeken yüreğim inan sensiz kan ağlar Dile kolay geliyor unut gitsin olurmu Arşa çıkar feryadım inletirken ruhumu Kadir mevlam acısın hayır etsin sonumu Bu dünyanın cilvesi eni sonu ölüm var Çok vefasız var amma sana yazdım duygumu M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Unuttuk
Arajman,hafif müzik derken Sazı unutuk sözü unuttuk Muhtıra,ihtilal seçim derken Hakkı unuttuk hukuku u nuttuk Hamburger pizza yemekten Pilavı unuttuk turşuyu unuttuk Günaydın tünaydın demekten Selamı unuttuk kelamı unuttuk Diskolarda dans ederken Halayı unuttuk davulu unuttuk Seçim geçim derdiylen Ezanı unuttuk namazı unuttuk M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Uyanın Beyler
Feryet ile söylerim bin kahır Gözleriniz kör kulağınız sağır Karanlık ******* elbet ağarır Vakit dolmadan uyanın beyler Gönüller yaralı ruhlar bitapdır Unutmayın ha sel gider kum kalır Hep böyle giderse yollar ayrılır Vakit dolmadan uyanın beyler M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Uzun *******in Nefesidir Karaduman
Kar ayazı nefesimi boğarken Nar çubuğundan kamçı vurur ******* Vurgun yemiş yüreğimde fırtına Umudu kırılmış aşkın esaretini söyler Hülyalar kırmızı gülün alını öperken Hüzün kazanında isyan eder tebessüm Uzun *******in nefesidir karaduman Kültablasında peşisıra sönerken sigaralar Kırılan çay bardağı sitemkardır ellerime Fırtınanın kopardığı daldır iki kolum ******* aşk komasına müptela Seher yıldızından gül getirmedi umutlar Hep teğet geçti kızıl güneşli günler Güftelerin umud notası olmadı heyecan İnleyen nameleri deste yaptı dudaklarım Aşk ateşi bedenimi yakarken Alevinde kül olmadık beraber Yüzlerimi gözyaşları yıkarken Acılara küsemedik beraber Karayazı nefesimi boğarken Baharlara eremedik beraber M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Ülkücü
Ülkücü türktür bizim adımız al al temiz kanımız türkçü kafa yapımız bize ülkücü derler tanrı için koşarız tarihe şan katarız ne gerekse yaparız bize ülkücü derler atatürktür atamız başbuğ ile davamız turan için koşarız bize ülkücü derler M.Tamer altıparmak GAZİANTEP Mehmet Tamer Altıparmak |
Üzme
Saçlarıma ak doldu Benzim sararıp soldu Bedenimde yoruldu Neden beni üzersin Dilime figan doldu Dudaklarım kavruldu Hayatım zindan oldu Neden beni üzersin Hayalin meze oldu Aşkın şarabım oldu Gözyaşım pınar oldu Neden beni üzersin ******* yarim oldu Gençliğim harap oldu Ömrüme yazık oldu Neden beni üzersin . M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Var
Baktıkça beni yakan Ela gözlü bırı var Silsem bile çıkmayan Mah yüzünde beni var Can evimi kavuran Ateş dolu gözü var Bana şiir yazdıran Yüreğimde aşkı var Hicran dolu yıllardan Bana kalan hüzün var Ela gözlü bu yardan Ömür boyu sürgün var M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Var Diyorlar Ne Bileyim
Aşk yüzünden har yüreğim Kan gölünde göz bebeğim Yar derdiyle öleceğim Bu derdimin bir çaresi Var diyorlar ne bileyim Ben farzetki sürgündeyim Aşk peşinde dilenciyim Nasıl canan,yar diyeyim Yar demenin bir çaresi Var diyorlar ne bileyim Al güllerden gül vereyim Diz çöküpde naz güdeyim Yar emrine amadeyim Gül dermenin bir çaresi Var diyorlar ne bileyim Gezinirken avareyim Konuşurken divaneyim Yar yanında avaneyim Bu halimin bir çaresi Var diyorlar ne bileyim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yaban Ellerde
Yüreğim sevdanın şevkine daldı Feryadım fiğanım bi çare kaldı Kapanmaz yaralar sinemi sardı Kanadım kırıldı yaban ellerde Gurbetde gezerken dertlerim azdı Çekerek yaşadım cezam mı vardı Kaderin cilvesi mezarda kazdı Divane etdiler yaban ellerde Dertlerim görünmez görünen yaşım Gurbetler gezdirdi akılsız başım Gurbet kuşu oldum özlemdir aşım Derbeder oldum yaban ellerde Mehmet Tamer Altıparmak |
Yalan Dünya Senden Kime Ne Kaldı
Hazan yaprağı gibi düştük suya Demir atdık sığ denizde bir koya Ömrü yaşayan varmı doya doya Yalan dünya senden kime ne kaldı Hayaller düşler hep olacak güya Dün başkaydı bugün başka bir dünya Ömür dediğn toz pembe bir rüya Yalan dünya senden kime ne kaldı Gönül benzer geniş çaplı saraya Ömür boyu versen yare kiraya Gönlün doysa gözün doymaz sarmaya Yalan dünya senden kime ne kaldı Makber gibi hicran olur her rüya Eni sonu gözün dalar uykuya Ferman böyle geni ile yaşlıya Yalan dünya senden kime ne kaldı M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yar bana
Ela gözle kavurdu Küledipde savurdu Sevdim diye avutdu Elem verdi yar bana Çilesiyle yoğurdu Gonca gülken soldurdu Yaban ele yoldurdu Elem verdi yar bana M. Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yar seni
Kem gözlerde fitne fesat şer olur Bed dillerde iflah etmez söz olur Göz değince bedenimde har olur Çekemezler sevdim diye yar seni Yar sevipde dile düşmek ar olur Ayrılırsam gözlerimde yaş olur İpek yorgan yastık bile taş olur Çekemeyip sevdim diye yar seni Sen olmadan bahar bana kış olur Dert gönlüme gönlüm cana yük olur Gül goynumda açar ise gül olur Fani ömre ortak etdim yar seni Ben ölünce mezarıma taş konur Yar ölürse başucuna gül konur Mahlasını yazarisem mim konur Meraketsin elalemde yar seni M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yasak hayat
Demokrasi takozda Lira yoğun bakımda Düşünenler zindanda İşkence çiçek oldu Düşünce yasak bu çağda Dilim yoktur ağzımda Tüy kalmadı kazımda İstikrar çiçek oldu Daha zamlar sırada Yağ kalmadı çırada Duman tütmez bacada Baykuşlar tüner oldu Duman tüter cağrada Şeker azaldı çayda Damla damla göz yaşta Gözlerim çiçek oldu M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yasenya
Sen Yasenya gibi ne çingenesin Sen nede Mariyana gibi kimsesiz Sevenlerin,sevdiklerin var yanında Ya ben kalbinin sesiyle susan Yapayalnız gurur dolu benliğiyle Çok kişi arasında hemde yalnız Analık elinde kalmış gibiyim Sevgiyede,sevgiyede susamışım Ne yesenya,nede mariyana Sen sen varsın dünyamda Sen çingene de değil Sen kimsesizde değilsin Yüzbaşı olsam yesenya gibi sarsam Zengin olsam mariyana gibi yanıma alsam Yakın yakın çok yakın yanımda olsan Cisminle ruhunla ah bir gerçek olsan Yasenya gibi çadırdamısın Arabadamı,yoksa falamı bakarsın Bugün burada yarın başka diyardamısın Hayır sen evindesin Ben yasenya gibi bugün burada Yarın gurbetin başka diyarında Çingene göçü gibi bir yerde Kader ortaklığımız var Yasenya Bende fala bakarım Mariyana sende kavuşacaksın sevdiğine Şato yavrusu gibi evine Sevdiğine,sevgiline Sıra sende yasenya Birde sen bak benim falıma Bende sevdiğime kavuşacakmıyım Bak mariyana da kavuştu sevdiğine Sende kavuşacaksın yüzbaşına Bitecek mi bu gurbet Bitecekmi bu çile Görecekmiyim söyle Yasenya M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yaslı dedi
Yaslı dedi Adın sordum dedi kumru Dedim senin eşin yok mu Göz çanağı yaşla doldu Hıçkırığı yaslı dedi Evde dedi körpe kuzu Bulamıyom aşı tuzu Üç aylıkken yetim oldu Gözyaşları yaslı dedi Dedim derdin belli oldu Beni bile yasa boğdu İçim yanıp kanım dondu Boynun büküp kader dedi Dedim neden nasıl oldu Dedi onu hain vurdu Vatan için şehit oldu Kara toprak vatan dedi Derin derin bir iç çekdi Gerçek sayın bunlar dedi M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yayla gülü
Yayla gülü Bir güzel oturur kara çadırda Anası babası yanıbaşında Al yazması çiçek açmış başında Tomurcuk gül müsün yörük kızı da Yakışıyor kara şalvar yemenide ayağına Kirmen eğeriyor dayanmış otağına Nazarım değmesin selvi boyuna Sen yayla gülüsün yörük kızıda Mor menekşe takmış zümrüt saçına Henüz değmiş gençlik çagına Doyulurmu ela gözle kara kaşına Gonca mısın gül müsün yörük kızı da M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yazık Ettik
İnanıpda oy verdik Gün değmemiş yalana Başımıza taç ettik Birde parti aşkına Hep bunları biz seçtik Gözde yumduk yalana Lanet bile etmedik Sahip çıktık çalana Gelince kurban kestik Bize kazık atana Öte gidin demedik Yazık ettik vatana Kimine baba dedik Kimisinede ana Artık bunlara kanma Bu devirler kapana M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yeşil kart
Dağılan pazardan sebze seçeriz İkinci eldende üstbaş giyeriz Yoksulluk içinde daim yüzeriz Varlığım elimde yeşil kart benim Parasız olunca yuka derimiz Eskici pazarı uğrak yerimiz Senenin her günü aylak gezeriz Varlığım elimde yeşilkart benim Yarı aç yarı tok gezer bebemiz Tazıdanda daha ince belimiz Nasıl olur yıllar sonra halimiz Dertlerim demirbaş gücüm yok benim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yine
Hücreye kapasalar Zincirede vursalar Prangada taksalar Sevmek güzel diyeceğim Aç susz bıraksalar Çokda zulüm yapsalar Sevmeyi suç saysalar Yine sevdim diyeceğim Dar ağacı kursalar Yağlı urgan taksalar Son sözümü sorsalar Ela gözlüm diyeceğim Can evimden vursalar Gözümüde oysalar Pesmi diye sorsalar Çok sevdeim diyeceğim M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yollarda
Yine seni andım burada Kıvrım kıvrım sokaklarda Buğulandı gözlerim burkuldu içim Simitsattığım bu yollarda Sen hatırladım güzelim Seni andım yine ben İç çekip hüzünlendim Sen gördüğüm yollarda Yine çocuklar koşuyor Yine kadınlar oturuyor Pencerelerde çiçekler var Sarmaşıklar uzanmış yollarda Yine tozlar var yollarda Yine çöpler durur kenarda Gsçsr ağarmış saçlı insanlar Simit sattığım yollarda M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yorgun Kurşun Ağıdım
Kara gözün taş fırın Daha küçük kız yaşın Dönüp durur lo başım Şu halime bir bakın Gözü yakdı şu kızın Kışın değil bu yazın Ateş doldu lo bağrım Şu gönlüme bir bakın Derde boğdu yar aşkın Okmu canan ey kaşın Bir hoş etdi lo acım Şu kalbime bir bakın Yorgun kurşun ağıdım Paslı namlu feryadım Cephanelik lo bağrım Mevzim oldu dudağın M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yörükleri Obasında Göremedim Bu sene
Hani yaylamızın çam kokulu dağları Bülbül bile terk etmiş viran olmuş bağları Pınarları kurumuş çağlamıyor suları Yörükleri yaylasında göremedim bu sene Sürüsüyle güdülürdü koyun ile davarı Peşi sıra gezinirdi yörüklerin kızları Develeri yok gayri kişnemiyor atları Yörükleri obasında göremedim bu sene Keklik ile tavşan idi şahinlerle avları Kavurmaydı sofralarda ayranınan aşları Konup göçüğ gideriken obamızdan yukarı Yörükleri yol boyunda göremedim bu sene Binbir çeşit ot bürürdü dağı taşı yazları Çagladımı köpürürdü derelerin suları Değirmende döndürürdü koca koca taşları Yörükleri değirmende göremedim bu sene Yörük kızı tuluk asar yağlı ayran yapardı Çalkamacı bakır tasda misafire sunardı Hürmetinen bir elini göğsünede tutardı Yörükleri çadırında göremedim bu sene M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Yüzsüzlere
Seçimlerde manevralar yapılır Loto toto at yarışı oynanır Yüzsüzlükde başköşede kapılır Tükürsemde yüzünüzde gül açar Yallandıkça yallarınız yağlanır Baltuttukça parmağınız ballanır Dargününüz iktidarda bollanır Dümen suyu sizin arkda bol akar Her devirde üç beş banka kapanır Vergi artar ihtiyaçlar zamlanır Toplananlar kıçınıza sıvanır Timsah gibi gözünüzden yaş akar Yatlar katlar villalarda alınır Yüzsüzlerde biraraya toplanır Vur patlasın çal oynasın yaşanır Saltanatın böyleside can sıkar Gözünüzde yüce millet ahmaktır Sizin görev hazineyi soymaktır Varlığınız bu millete beladır Yüzsüzlüğün danışkası tur atar M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Zalim Oldun
Tatlı dile gülen yüze Yandı gönlüm iki göze Halim yoktur iki söze Eriyorum ela gözlüm Yaktın beni ela gözle Yıktın beni acı sözle Zalim oldun hasretinle Yanıyorum ela gözlüm Kederinle sırdaş oldum Eleminle gardaş oldum Acılarla yoldaş oldum Ölüyorum ela gözlüm M.Tamer Altıparmak Gaziantep Mehmet Tamer Altıparmak |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:37 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.