![]() |
Yarim Senden Ayrılalı
Yarim Senden Ayrılalı, Hayli Zaman Oldu Gel Gel. Bak Gözümden Akan Yaşım, Ab-U Derya Oldu Gel Gel. Böyle M'olur Küsüp Gitmek, Seni Seveni Terk Etmek. Haram Oldu Yemek İçmek, İşim Figân Oldu Gel Gel. Yöre : Erzincan |
Jin U Hebun
Yaşam ve Varoluş Ex xum xuma aven çeman Ez çerx u govend u sema Qirim didim kat u leman Jin im, hebun im, tev girin Baye sibe çi xweş ez im, Berfa Sibate xweş ez im Ben nehirlerin çağlayıp duran suyuyum Halay tutan, sema dönen Haykırırım dağlara taşlara Yaşamım, varoluşum, hiç ağlama Benim sabahın güzel yeli Şubatın güzel karı benim Söz : Cigerxwin Beste : Feqiye Teyra |
Yaylalarda gezersin
Yaylalarda gezersin, Keklik gibi sekersin. Ak kayanın başında, Yanık yanık ötersin. Çıktım yayla yoluna, Varem gidem yanına. Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna Yaylalardan inersin, Al basmalar giyersin. Akşamlar da olunca, Nerelerde dünersin. Çıktım yayla yoluna, Varem gidem yanına. Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna Yaylların ayranı, Bugün kurban bayramı. Gız annenden istesem, Acep gönlün olmamı. Çıktım yayla yoluna, Varem gidem yanına. Şu yörüğün oğlunun Necap girsem koluna Yöre : Denizli Şinasi Uslu - Mansur Kaymak |
Yaylalar İçinde
Yaylalar İçinde Erzurum Yayla Şehirler İçinde Konya’dır Konya Vurulmuş Aslanım,Sen Olsun Dünya Yandım Mahpushane Yandım Senin Elinden Çıkar Çıkar Parmaklıktan Bakarım Konya Seni Ateşlere Yakarım Bir Gün Olur Ben Murada Çıkarım Yandım Mahpushane Yandım Senin Elinden Yöre : Niğde Kaynak : Mustafa Sarısözen |
Yaylaların Yoğurdu
Yaylaların Yoğurdu Balam, Seni Kimler Doğurdu. Seni Doğuran Ana Da, Bal İlen Mi Yoğurdu. Hop Ba Şina Şinanay Şinay Da Şina Nay, Yavrum Şina Şinanay Şinanay Nay. Yayla Çiçeği Misin Balam, Yuvarlan Da Gel Bana. Gelin Misin, Kız Mısın Da, Vurulacağım Sana. Hop Ba Şina Şinanay Şinay Da Şina Nay, Yavrum Şina Şinanay Şina Nay Nay. Yaylanın Yolundayım Balam, Saatin Dördündeyim. Annem Beni Sorarsa Da, Kızların Yanındayım. Hop Ba Şina Şinanay Şinay Da Şina Nay, Yavrum Şina Şinanay Şina Nay Nay. |
Yayla Yollarında Yürüyüp Gelir
Yayla yollarında yürüyen gelin Allı şalvarını sürüyen gelin Ben varmam oralıya Orada duralıya Allah nasip eylesin Davullu zurnalıya Yayla yollarından biter naneler İnce belli kız doğurmuş anneler Ben varmam inekliye Yoğurdu sinekliye Allah nasip eylesin Omuzu tüfekliye Yayla yollarında menekşe açmış Sevdiğim o güzel dağlara kaçmış Ünledim Ayşe diye Odayı döşe diye Ünledim Fatma diye Kaşların çatma diye Ünledim Gülsün diye Yanıma gelsin diye Yöre : Burdur Ahmet Yamacı-Muzaffer Sarısözen |
Yaylanın Çimenine
Yaylanın çimenine Kuzu yayılır kuzu Günde bugünkü gündür Sallan yosmanın kızı Aman kızı çaçan kızı Sen allar giy ben kırmızı Çıkalım dağların başına Sen gül topla ben nergizi Asmadan gel asmadan Fistan giyer basmadan Kalk gidelim sevdiğim Devriyeler basmadan Aman kızı çaçan kızı Sen allar giy ben kırmızı Çıkalım dağların başına Sen gül topla ben nergizi |
Yazımı Kışa Çevirdin
Yazımı kışa çevirdin Karlar yağdı boşa Leyla'm Viran oldu evim yurdum Ne söylesem boşa Leyla'm Her an gözümde perdesin Nere baksam sen ordasın Mevlâ'm ayrılık vermesin Göğde uçan kuşa Leylâ'm Yardan ayrı kalmak ölüm Söyle ne olacak halım Böyle kader böyle zulum Gelir Garip başa Leyla'm Kaynak : İzzet Altınmeşe |
Yedi İklim Dört Köşeyi Dolandım
Yedi İklim Dört Köşeyi Dolandım Meğer Dünya Her Tarafta Bir İmiş Ben Dünyayı Al'osman'ın Sanırdım Meğer Dünya Yüz Sultanlık Yer İmiş İrili Ufaklı İnsan Pic Oldu Onlar Doğdu Geçinmesi Güç Oldu Altı Arap Atı Şahbaz Nic'oldu Mamur Sandım Yalan Dünya Çürümüş Okuduğun Tutmaz Oldu Alimler Kalktı Da Adalet Arttı Zulümler Terlemeden Mal Kazanan Zalimler Can Verirken Soluması Zor İmiş Kulak Verdim Dört Köşeyi Dinledim Meğer Gıybetimi Eden Çok İmiş Çok Yasayıp Mihnet İle Ölmeden Az Yaşayıp Dem Sürmesi Yeğ İmiş Dadaloğlu'm Der Ki Sözüm Vasiyet Benim Sözümü Dinleyene Nasihat Besmelesiz Kazanılan Pic Evlat O Da Dünyada Ziyankar İmiş. Dadaloğlu |
Yekte
Of of kandilli yazmayı kaldır yüzünden Alırım dedin de döndün sözünden Lisanlara geldim senin yüzünden Yekte yekte anam yekte Pastırmalar denkte Ne olursa olsun delikanlılıkta Yekte yekte yavrum yekte Pastırmalar denkte Ne olursa olsun delikanlılıkta Of of karadır kaşların gözlerin üzüm Bilirim sevdiğim yanıyor özün Beni seviyorsan ellerde gözün Yekte yekte yavrum yekte Pastırmalar denkte Yekte yekte anam yekte Pastırmalar denkte Ne olursa olsun delikanlılıkta Kaynak : Ali Ulvi Erandaç Yöre : Kayseri |
Yemen Bizim Neyimize
Yemen Bizim Neyimize? Sıvan Düştü Evimize Bak Yavrular Yetim Kaldı Güvenmeyin Beyinize Basma Fistan Kirlenirse Başta Lecek Düglenirse Ya Kimlere Baba Desin Yetim Yavrum Dillenirse Günden Yanı Soldu M'ola Yerden Yanı Uludu M'ola Yiğidimin Ala Gözün Karıncalar Oydu M'ola Söz : Anonim Müzik : İsmail Özden |
Yemen Türküsü
Havada bulut yok, bu ne dumandır?! Mahlede ölü yok, bu ne şivandır?! Ana ben ölmedim bu ne figandır?! Eli yemendir, gülü çemendir! Giden gelmiyor, acep nedendir?! Kışlanın ardında,üç ağaç incir; Kolumda kelepçek, boynumla zincir! Zincirin yerleri ne yaman sancır! Aynı nakarat Kışlanın ardında, sıra söğütler; Zabitler oturmuş, asker öğütler. Yemen'e gidecek bu koç yiğitler Aynı nakarat Kışlanın ardında, redif sesi var; Bakın çantasına acep nesi var? Bir çüt kondurası, bir al fesi var! Aynı nakarat Kışlanın ardını, duman bağladı. Analar, babalar kara bağladı! Yemen'e gidene herkes ağladı! Aynı nakarat Kışlanın ardında yüzüyor kazlar; Ayağım ağrıyor, yüreğim sızlar! Yemen'e gidene ağlıyor kızlar! Aynı nakarat Kışlanın ardında, bir kırık testi; Askerin üstüne Sam yeli esti! Gelinlik tazeler umudu kesti! Eli yemendir, gülü çimendir Giden gelmiyor, acep nedendir? |
Yenice Yolları
Yenice Yolları Bükülür Gider, Zülüf Ak Gerdana Dökülür Gider. Yiğidin Sevdiği Güzel Olursa, Ömrü Arkasından Sökülür Gider. Kırmızı Gül Olsan Har Olamazsın, Azrail Olsan Can Alamazsın. Dünyayı Kalbura Koysan Elesen, Sen De Benim Gibi Yar Bulamazsın. |
Yeşil Ayna Takındın Mı Beline
Yeşil Ayna Takındın Mı Beline, Gelin Kurban Olam Tatlı Diline Anam Diline. Sen Düşürdün Beni Âlem Diline, Kendi Melül Melül Gözü Yaşlı Da Yar Sen Sefa Geldin, Benim İle Mercimeği Daşlı Da Yar Sen Sefa Geldin. Çarşıdan Aldırdım Yeşil Aynayı, Boşa Çiğnemişim Yalan Dünyayı Anam Dünyayı Ne İstanbul Koydun Ne De Konya’yı Kendime Münasip Yar Bulamadım Sen Sefa Geldin. |
Yeşil Başlı Gövel Ördek
Yeşil Başlı Gövel Ördek Uçar Gider Göle Karşı Eğricesin Tel Tel Etmiş Döker Gider Yare Karşı Telli Turnam Sökün Gelir İnci Mercan Yükün Gelir Elvan Elvan Kokun Gelir Yar Oturmuş Yele Karşı Şahinim Var Bazlarım Var Tel Alışkın Sazlarım Var Yare Gizli Sözlerim Var Diyemiyom Ele Karşı Hani Karac'oglan Hani Veren Alır Tatlı Canı Yakışmazsa Öldür Beni Yeşil Bağla Ala Karşı Karacaoğlan |
Yeşil Başlı Telli Durnam
Yeşil başlı telli durnam Şimdi bizim elden uçtu Aklımı başımdan aldı Gitti başka göle düştü Bir yar sevdim içerimden Kan damlıyor gözlerimden Nazlı yar gitti elimden O da gurbet ele düştü Yöre : Şanlıurfa Söz - Müzik : Bedirhan Kırmızı |
Yeşil Ördek
Yeşil Ördek Gibi Daldım Göllere, Sen Düşürdün Beni Dilden Dillere. Başım Alıp Gidem Gurbet Ellere, Ne Sen Beni Unut, Ne De Ben Seni Sevdiğim Cemal'im Güneşim,Ayım Seni Seven Aşık Çekmez Mi Ahı, Getir El Basayım Kelâmullah’ı, Ne Sen Beni Unut, Ne De Ben Seni. Gel Seninle Bir Ah Duman Kuralım, Bağlanalım Bir Karara Varalım. Verdiğimiz Sözde Hemen Duralım, Ne Sen Beni Unut, Ne De Ben Seni. |
Yetişmiyor Sana Sesim
Yetişmiyor sana sesim Bekliyorum gelmiyorsun Yıllar geçti mevsim mevsim Bekliyorum gelmiyorsun Dağlar yüce beller uzun Günler aylar yıllar uzun Bu kadar mı yollar uzun Bekliyorum gelmiyorsun |
Yıldız
Bir yıldız doğdu, nur ile Alemi yaktı nar ile Küsülüyem ben yar ile Niye doğdun sarı yıldız, mavi yıldız Aman, aman evler yıkan yıldız Nakarat Evler yıkan, beller büken Kanım döken, kervan kıran Dön, dön yare doğru dön Yine bugün yaralandım İndim etrafı dolandım Tatlı canımdan usandım Dön, dön yare doğru dön Sana kervan kiran derler Bana dertli Kerem derler Yare ikrar veren derler Niye doğdun sarı yıldız, mavi yıldız Aman, aman evler yıkan yıldız Nakarat Evler yıkan, beller büken Kanım döken, kervan kıran Dön, dön yare doğru dön Yine bugün yaralandım İndim etrafı dolandım Tatlı canımdan usandım Dön, dön yare doğru dön Kaynak : Ali Ekber Çiçek |
| Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:23 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2026, vBulletin Solutions, Inc.