![]() |
Net Dille Söyle?
Ne sevdiğin belli Ne sevmediğin Birgün Bulutlardayım Mutluluktan uçuyorum Birgün Yerlerdeyim Sürünüyorum Yalnızlıkla sevişiyorum Groki durumundaki Şaşkın Boksörlere döndüm Nakavt olmak üzereyim Bugün,yarın derken Yaşam bitmek üzere Söyle Düşler kentinin kızı Kesin net dille söyle SEVİYORMUSUN? SEVMİYORMUSUN? (02.06.2006) Şahin Ertürk |
Neyimi Seveceksin Benim
Sen AVRUPA görmüş,kibarlık abidesi Sevdalım,Mavi Gözlüm,Trakyalım benim Ben Anadolu nun,KÜTAHYA görmemişi? Neyimi,Neden,Niçin seveceksin benim? Şiir karın doyurmaz,bilmiyormusun SEN? (05.04.2006) Şahin Ertürk |
Neyimi,Neden Seveceksin
Sende haklısın İSTANBUL LUM İnan sende haklısın Benim neyimi Neden seveceksin? Yaşım gelmiş kırkbeşe Cebimde,param yok Altımda,arabam yok Yalanım yok Riya dolu sözlerim yok Kur yapmasını bilmem Yalakalık yapmam Bir tek ŞİİR Şiir için adam mı sevilir? Duygular mı? Hadi canım sende Boşver Duyguyu,Şiiri Onlar karın doyurmuyor Sende haklısın İSTANBUL LUM İnan sende haklısın Benim neyimi Neden seveceksin? (13.07.2007) Şahin Ertürk |
Neyin Olayım?
Olayım,olayım neyin olayım? Damarda dolaşan,kanın olayım Sevgi ile atan kalbin olayım Yeterki sana,hep yakın olayım Olayım,olayım neyin olayım? Hep beni düşünen beynin olayım Anzer tadındaki dilin olayım Yeterki sana,hep yakın olayım Olayım,olayım neyin olayım? Saçına taktığın,tokan olayım Dudağa sürdüğün,rujun olayım Yeterki sana,hep yakın olayım Olayım,olayım neyin olayım? Nöbetini tutan,ERİN OLAYIM Hizmetini gören,ELİN olayım Yeterki sana,hep yakın olayım Olayım,olayım neyin olayım? İstersen arkadaş,DOSTUN olayım İstersen sevgilin,AŞKIN olayım Yeterki sana,hep yakın olayım En sevdiğin kitap,ROMAN olayım Dilinden düşmeyen,ŞİİR olayım Olayım,olayım neyin olayım? Yeterki sana,hep yakın olayım (14.06.2006) KARABORSA SEVGİ adlı 5.nci şiir kitabımdan Şahin Ertürk |
Niye İNKAR Ediyorsun
Yazdığım tüm şiirlerin Öykülerin,nesirlerin Kahramanı sensin canım Niye inkar ediyorsun Çektiğim tüm acıların Akıttığım göz yaşının Sebebi de sensin canım Niye inkar ediyorsun Saçımdaki beyazların Yüzümdeki çizgilerin Sahibi de sensin canım Niye inkar ediyorsun Hasretimle sözlenensin Yollarımı gözleyensin Niye inkar ediyorsun Söyle canım,söyle niye (29.07.2008) Şahin Ertürk |
Niye Sevdin Niye?
Madem birgün gidecektin Yalnızlığım olacaktın Gözyaşıyla boğacaktın Niye sevdin söyle niye? (02.04.2006) Şahin Ertürk |
Noel Baba Yutturmaca
Ekranlarda yılbaşı var Sokaklarda yılbaşı var Geliyoruz oyunlara NOEL baba yutturmaca Herşey birer yutturmaca Yılbaşılar yutturmaca Hindi,dolma yutturmaca NOEL baba yutturmaca Hristiyan,yahudiler İnançsızlar,kutlasınlar Büyük günah müslümana NOEL baba yutturmaca Kanmasana,yutmasana Bu yılbaşı yalanına Müslümansan inan bana NOEL baba yutturmaca (29.12.2005-Yeni) Şahin Ertürk |
Nokta Kadar Menfeat İçin
Nokta kadar menfeate, Virgül gibi eğilmedim Hiç gitmedim partilere, Mebuslara sığınmadım. Hakkım neyse razı oldum Makam,mevki istemedim El öpmeyi bilmiyorum Yalakalık yapmıyorum Ezilmedim,büzülmedim Ağlamadım,yalvarmadım Dansöz gibi kıvırmadım Yılan gibi kıvrılmadım Hortumcuyla kavgalıyım Yarınlardan kaygılıyım Olmadı hiç dayılarım ALLAH benim sığınağım Doğru neyse söylüyorum Hak edene sövüyorum Nokta kadar menfeate, Virgül gibi eğilmedim (31.01.2008) Şahin Ertürk |
Nöbetçi Şair
BİR ŞİİRİN HİKAYESİ ..... Nasıl ' Nöbetçi Şair' oldum ..... Babam oldum olası yaptığım iki şeyi sevmemişti,sevememişti...ŞİİR ve SPOR...NE ZAMAN BİR ANTREMAN VEYA MAÇTAN SONRA YORGUN ARGIN EVE DÖNSEM,BABAMDAN AYNI SÖZLERİ,AZARI İŞİTİYORDUM. ' Yinemi maç oğlum,ne zaman akıllanacaksın sen...Herkes işiyle,aşıyla meş- gul olurken sen lüzumsuz,hiç bir işe yaramayan işlerle uğraşıyorsun.Maç,maç bıktım senin maçından da,topundan da...' Hemen,hemen benzer sözleri adresime gelen dergiler,gittiğim ŞİİR ŞÖ- LENLERİ,çıktığım RADYO,TELEVİZYON proğramları yüzünden babamdan işitmeye alışmıtım artık ' BU BOŞ İŞLERİ NE ZAMAN BIRAKACAKSIN OĞLUM...KAZIK KADAR ADAM OLDUN...HALA ŞİİR,ŞİİR...ŞİİRCİMİ OLA- CAKSIN...AL YİNE BİR SÜRÜ DERGİ GELDİ.BUNLAR NE İŞE YARIYOR- SA...' Babam söylüyordu,söyleniyordu,kızıyordu amma ben ne sevdalım ŞİİR den vaz geçebiliyordum,nede FUTBOL dan...Önceleri GAZETELER,DERGİ ve ANTOLOJİLER le sınırlı olan TUTKUM,YEREL Radyo ve Televizyonların açıl- msaı ile STÜDYOLARA taşınmıştı.Yerel bir Televizyondan almış olduğum ŞİİR PROĞRAMI yapma teklifine HAYIR diyememiş 3 yıl sürecek,CANLI yayınlanan ŞİİR SAATİ proğr****** merhaba demiştim. Her ÇARŞAMBA *******i 21.30 da başlayan proğramım öylesine ilgi çek- miştiki,CANLI yayına bağlanmak için izleyiciler TELEVİZYONUN telefonunu kitlemeye başlamışlar,bitiş saati 24.00 olan proğramım zaman,zaman gece- nin 01.00 lerine hatta RAMAZAN aylarına rastlayan günlerde SAHURA ka- dar sarkmaya başlamıştı.Bu durum bir çalışan olan beni etkilemeye başlamış o gecenin sabahında gittiğim iş yerindeki proğramı izleyen dostlarım,arka-daşlarımın şakalarına,takılmalarına maruz kalmaya başlamıştım.. ' HADİ YİNE,YİNE İYİSİN.BU GECEDE NÖBET YİNE SENDEYDİ.NÖBET- Çİ ŞAİR OLDUN ÇIKTIN.ŞİİR OKUMAKTAN,DİNLEMEKTEN BIKMIYOR- MUSUN.HER HAFTA SABAHLARA KADAR BU İŞİ YAPTIĞINA GÖRE İYİ PARA ALIYORSUN DEMEKKİ...PEK YAKINDA KÖŞEYİ DÖNERSİN.ULU- SAL KANALLARA BİLE SIÇRARSIN...' gibi sözlerede göğüs germek zo- runda kalıyordum... Başlangıçta biraz kızdığım bu gibi sözler karşısında ' NÖBETÇİ ŞAİR ' liği zamanla benimsemeye hatta sevmeye bile başlamıştım.2000 yılında çıkardığım ilk kitabım 'KAYIP DUYGULAR' dan sonra 2001 yılında 2.nci ŞİİR kitabıma o ismi verdim ' NÖBETÇİ ŞAİR ' Oyy gülüm oyy Bir bilsen,bir bilebilsen Neler oldu Neler değişti buralarda Dün İnsan içine çıkmıyordum ACILARIN ŞAİRİYDİM ya Bugün MEDYAKOLİK olup çıktım Nerede Bir ŞİİR DİNLETİSİ olsa Radyoda,Televizyonda Bir ŞİİR PROĞRAMI yapılsa Hep ben,ben varım? Babam Adımı ' ŞİİRCİ ' taktı Dostlarım,arkadaşlarım NÖBETÇİ ŞAİR diyorlar Kızmıyorum,darılmıyorum Nöbetçi şairliğe alıştım Hani sevmeye bile başladım Başladım da? Senszliğe alışamadım Alışamıyorum Oyy gülüm oyy Bu gece saat 24.00 de Nöbetçi ŞAİRİN Yine iş başında olacak Yine senli şiirler okuyacak Sevenleri yine ağlatacak Oyy gülüm oyy Sensizlik,yalnızlık O denli zor ki? O denli zor ki? Yaşanacak günler varken Ölüme yenik düşmenin Zamanımıydı,zamanımıydı? Şahin ERTÜRK/NÖBETÇİ ŞAİRİN Şahin Ertürk |
Nöbetçi Şair Olmak
Gündemi takip edeceksin Okuyacaksın,yazacaksın Bazen uykusuz kalacaksın Nöbetçi ŞAİR olmak zordur Tek bir yerde kalmayacaksın Sadece AŞK yazmayacaksın Kötü söze takmayacaksın Nöbetçi ŞAİR olmak zordur Hoşgörü bilen olacaksın Ustayı sayan olacaksın Çırağı seven olacaksın Nöbetçi ŞAİR olmak zordur Çok bilmişlik yapmayacaksın Serbestciyi yermeyeceksin HECE CİYİ germeyeceksin Nöbetçi ŞAİR olmak zordur Televizyona çıkacaksın Radyoları dinleyeceksin Dinletilere gideceksin Nöbetçi ŞAİR olmak zordur (16.04.2007) Şahin Ertürk |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:08 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.