![]() |
Elimde Kalan
kaçan bir balıktı hep sana yazmak istediğim şiir elimde kalan bir avuç puldu deniz kokulu yanan bir ormanın kalan yanıydı yüreğim yangın çıkaran kasırganın ıslık sesiydi dilimdeki türküler ve ne zaman sussam hep seni konuşurum |
Elimden Gelen Bu
Elimden gelen bu ben iki kişiyim Çoğalmak neyse ne azalmak zor Birisi seni her an bırakıp gittiğim Öbürü kan gibi tutulmuş seviyor Ağzındaki acı alnındaki çizgiyim Gözlerine kirli bir bulut getirdim Hiçbir sevinç aydınlığı onu silemiyor. Elimden gelen bu ben iki kişiyim Birisi kapadığın kapılardan gitmiyor Yağmur yağmaksa o güneş açmaksa o Bir yerin üşüse onun sıcaklığı. Öbürü en içten çağrını işitmiyor Alıp tutmaksa o basıp gitmekse o Bakışları kıyısız deniz uzaklığı. Elimden gelen bu ben iki kişiyim İkisi birden çıkmaya uğraşıyor Bilmem ki hangisinden nasıl vazgeçeyim Birisi yeni baştan serüvene başlamış Öbürü silahında son mermiyi sıkıyor Çoğalmak neyse ne azalmak zor. |
Elimizden Alınan Ölüm
Yalnızlıklardan derlediğimiz hüzünlerimize alt yapı oluşturuyordu akşamlar. Sütten ağızımız yandığından belkide yoğurdu rakıyla tüketiyorduk. Peçeteleri kirletiyordu birkaç sözcük, Sarımsak tadında sohbetler. Zamandan alacağımız çok, alacağımızdan kesiliyordu saatler. Hayat acı bir emzikle avutarak bizi sütten kesmeye çabalıyordu. biz sütliman oluyorduk efkara boyanınca herbir yan. Yaralı bereli adamlardık. Hepimiz sahici. Buyur ediyorduk isteyeni gönül soframıza, hesabı ödemeden gidiyordu her gelen. ve biz yaralarımıza limon sıkıyorduk, tuzlu gözyaşı. Isırgan gülümsemelerle otçul bir mutluluktu harcımız. Sabaha çıkamıyorduk hiçbirimiz. Kimin olduğunu bilmediğimiz bir hayatı yaşıyorduk, kendimizden habersiz. Yaşam tasmasını biryerlerden, birileri takmıştı boğazımıza. Altımızda iskemle yoktu istediğimiz an tekmeleyeceğimiz. |
Elinden Zehir Olsa İçerem
a canım garışmışsan, damarımdaki gana anam bir yana, canım bir yana, özün bir yana Hele birde o deli saçlarının hayeli, hasreti varya attı meni cehennemin taa otağına a canım versene bir marşafa su. yandı bu yürek inan gavruldu. Nece gasırgalar gördü umru olmadı da. bir senin rüzgarında döndü savruldu Sabrederem sabrederem, beklerem sabrederem. sana yetişmek için ganatlanıp uçaram İster ağu olsun, isterse zehir, içerem acem kız elinden senin |
Elini Ruhuna Koymadan Gelme
Elini ruhuna koymadan gelme. Yoksa Çocukların Acı sesi kalır üstünde. Gözlerinin buğusu düşer Almaz yanakların, Hüznün karesine döner bakışlar. Çevrili evlerin Yalnızlığıyla bulur isimler Hayat akışlarını… Yaptıklarını al, Giydiklerin kalsın… Duyduklarını unutmadan Adımlarına kat. Yenile iç çekişlerini Taze nefesler ekle umuduna. Bir çocuğun elinden tut… Gökyüzüne uçan güvercinleri düşün. Ve inan… Yapılacak çok iş var daha. Yakmak için yazılacak kitap var, Kimi yüreğini ısıtacak insanın Kimi, Acıtacak Tutuşan harflerin çığlığında Ve düşün… Elini ruhuna koymadan gelme, Tanımam… |
Elini Yüreğine Koy
Kaldır kafanı bak, beni göreceksin Sağında ya da solunda. Sakın göremedim diye üzülme. Elini yüreğine koy, Bir daha bak etrafına, Yanında olduğumu hissedecek, Göreceksin, duyacaksın beni, Çünkü;Bende elimi yüreğime koyduğumda, Seni görüyorum nereye baksam, Sesini duyuyorum her an. Beni özlersen, dayanamıyorsan, Koy elini yüreğine, bak etrafına... |
Ellerde Ara
Bu aşk bitti artık, Nedenini ellerde ara. Sen istedin ayrıldık, Vebalini ellerde ara. Hiç kendini düşünmedin, Hiç kendin sevmedin, Hep ellerin sözüne gittin, Çaresini de ellerde ara. Eller mi kurtaracak seni? Çalıştırsaydın taş kalbini, Bundan sonra sen beni, İnandığın ellerde ara. 1998 |
Ellerim
Sevenlerin ardından mendil falan değil de Masum sevdalar sallandı dilek ağaçlarında Yalan yeminlerle süslendi aşk edebiyatının satır başları Paragrafı bile tamamlamadan Pişman oldu birileri aşık olmaktan Zaten sen gibi satanlardı en çok reyting kazananlar Bunları gözlerimle gördüm Ellerimle gözyaşlarını biriktirdim Aldatılanların... Ellerimle omzuna dokundum Komalık sevdaların... Şimdi ellerim nasırlı Ellerim sabıkalı Her ne kadar gözün gördüğünü görmese de bu eller Senin ihanetinin tek görgü tanığı Ve şimdi; tadilat dolayısıyla -Geçici bir süre için- Ellerim korsan sevdalara kapalı |
Ellerim Kanıyor
Güneşleri gözlerine adadım Hasret vurdu *******imi, Karanlığa merdiven dayadım Ay kavurdu yüreğimi, Koştum arşa sarıldım Kanattı yıldızlar ellerimi! |
Ellerin
Ellerime sigarının yakışmadığını, Ellerime yakışanın elleri olduğunu söylerdi bana, Bense sigaramı yaktığımda, Bilmezdim onun ellerine haksızlık ettiğimi. O haklıymış işte; Şimdi o ellerini tutuğum elimden Sigara dumanı eksilmiyor. Çünkü ellerime yakışan ellerini, Beraber Götürdü, Kendiyle Vicdansız… |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 01:46 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.