![]() |
Yokluğunda ne ateşleri hasretinle yaktım da,
Bir seni yakamadım beni yaktığın gibi. Çölde su, mahpusta gün, oruçta ekmek gibi bekledim seni. Sense araya korkular koydun, yasaklar koydun, Bitmez tükenmez engeller koydun Şimdi neredesin diye sakın sorma! Sen çağırdın da ben gelmedim mi? Sen varken darılmazdım çiçeksiz baharlara Yağmurlu havalara, bu kasvetli akşamlara Sen varken; Bakıp içlenmezdim tren istasyonlarına Otobüs duraklarına... Sen varken ayrılanlara ağlamazdım... |
Adam genç kadına seslendi:
- Bana gözyaşı borcun var! Genç kadın sordu: - Nasıl öderim? Adam gözlerini kırptı; - Haydi gülümse! Gülümsedi genç kadın. Adam, cebinden mendilini çıkarıp, borcunu sildi. Ve mendilini özenle katlayıp, yine kalbinin üzerindeki iç cebine koydu. Bir demet mor sümbül vardı kadının elinde. İkisi de bahar kokuyordu... Biri ilkbahar, diğeri güz. Adam, seslendi yine; - Bana mutluluk borcun var! Genç kadın, biraz mahcup, biraz şaşkın sordu: -Nasıl |
Oturduğu banktan kalktı, üzerindeki denizci üniformasını düzeltti ve
şehrin büyük tren istasyonundaki insanları incelemeye koyuldu. Gözleri o kızı arıyordu, kalbini çok iyi bildiği, ama yüzünü hiç görmediği, yakasında gül olan o kızı. Ona olan ilgisi bundan on üç ay önce Florida'da bir kütüphanede başlamıştı. Raflardan aldığı bir kitabın içindeki yazıdan çok etkilenmişti. Kitaptan değil, sayfalardan birinin kenarında kurşun kalemle yazılmış minik notlardan.. Yumuşak el yazısı düşünceli bir ruhu |
Seni seviyorum, çünkü her sabah kalktığımda bir günü daha seninle
geçirecek olmanın mutluluğunu yaşatıyorsun bana. Ben her güne seninle başlıyorum, seninle bitiriyorum… Seni seviyorum, çünkü seninle her gün hayatı yeniden keşfediyorum. Bana her gün keşfedilecek bir şey sunuyorsun mutlaka. Soluksuz keşif maceralarının yorulmaz kaşifi oluyorum… Seni seviyorum, çünkü beni dünyanın en mutlu insanı yapıyorsun. Mutluluğa yeniden ad versem, senin isminle anarım… |
Dedim ki ben sana vurgunum
Gündüzüm seninle Gecem seninle Dedi ki benden ne istersin ki Gecende varsam Gündüzünde varsam senin için Aşk senin Sevda senin Ne dilersen yaşa Dedim ki bir sevdalı bakışına durur bu yüreğim Kendine katmak ister bir gülümseyen bakisini Dedi ki sevda ise yaşamak istediğin Nedir benden beklediğin Sevdayı mi yaşamak dileğin Ben miyim almak istediğin Dedim ki ben bir ateşim Ateşimi büyüten bir sevdalı sözün Dedi ki sevda bir deli rüzgardır |
Odasındaki oyuncakları gerçek , hayatı oyun sandığım o ilkokul
yıllarımda , okulumuza her cuma kırmızı bir Anadol gelir, kasasındaki poşetler içerisine konmuş erzakları, okulun fakir öğrencilerine kasasında duran bir adam dağıtır ve giderdi.Her dağıtım sırasında ben uzaktan arkadaşlarımı ve arkadaş olamadıklarımı seyreder, poşetleri aldıklarında yüzlerindeki o ilginç sevinci izlerdim.Onların o garip gülümsemleri ve utangaçlıkları gün boyu sürerdi.. |
sen
aklımın bir yarısı meşkuliyetim,sırrım saatlerin ıssızlığı yanlızlığım el kadar yakın ğöz kadar uzaklığım gül ğül kadar gülmeler yaraşır sana yağmurlar altında sen ıslaklığısın ömrün ömür sana uzak can verir gün sabahında adın ben yeniden yeşeririm avuçlarında sabahın seni seviyorum,cümlesini anlamlara bölseydim her anlamda sana çıkardı can,arkadaş,yar,yoldaş sevgi var bende sana her anlamda al paylaş seni tanımakmı,büyük savaş kazanan belirsiz kaybeden ben,varsay |
İnsan OĞlu Hİlabazdir Bİlemezsİn Derdİnİ Kİme İyİlİk Ettİysen Ondan
Koru Kendİn. Aklini BaŞina Al Bastirirlar Makar, Dost BİldİĞİn İnsani Vurmalidir Kalpara. Her GÖrdÜĞÜn Ata Sakin Deme Bİnektİr. Kizini Verme Dostuna Bazilari DÖnektİr. Altin Semer Vursan EŞŞek Yİne EŞŞektİr. Yazdirma Kara Kapli Deftere Adini Unutma Sakin O Mahsum Suratini Hesap GÜnÜ Gelİnce Kazarsin Mezarini. YanliŞ Anlama Delİkanli Ol Çakal Meclİsİnde Yoksa Yerİn Tek DÜŞÜn Derİİİn Derİn. Eyer Hakİm Olursan Elİneee Belİnee Bİrde |
Gunumuz insani aska asik asiga degil!
Asklarin kisa dönem askerlik gibi kisa sürmesinin nedeni herhalde bu. Zaplanan asiklar dönemi bu dönem! Kanaldan kanala gecer gibi asiktan asiga geciliyor. Peki bu neden böyle oluyor? Cünkü insan insana sevgisiz, insan insana tahammülsüz, insan insan icin fedakarlik duygusunu yitirmis, insan insana kendini adamaktan kaciyor. Oysa fedakarlik, adanmislik varsa vardir ask. Fedakarligin, adanmisligin yasamadigi yerde yasamaz ask. |
Burnu bir karış havada, gözü yükseklerdeydi ben onu sevdiğimde. Hele
hele benim aşkımı yerden yere vurup, nasıl kırmıştı kalbimi zalim. Dudaklarından dökülen acı sözleri; öyle ki, bugün bile unutamadım. Ne tebessümdü o , zehirden beter. Her olayda içim paramparça, gözlerim ağlamaktan kıpkırmızı olurdu. Yorgun düşerdim onsuz geçen, onunla dolu, koyu siyah *******den. Pişmanlıktan kendime lanetler eder, sevgimi söylediğim günü düşündükçe, kaleme sarılıp yazardım ona nefretin aşkla kucaklaştığı |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:15 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.