![]() |
Vatan
Basından Çin Başbakanı Wen Ciabao, İtalya Başbakanı Romanı Prodi ile görüştükten sonra düzenlenen ortak basın toplantısında, Lübnan'a yapılacak yardım miktarının da iki katına çıkarılacağını söyledi. Wen, ülkesinin Lübnan'daki durumdan kaygı duyduğunu, sorunun tamamen ortadan kaldırılmasını ve istikrarın sağlanmasını arzu ettiğini belirtti. Wen, bölgedeki Çinli asker sayısının 182'den 1000'e çıkarılacağını ve 5 milyon dolar değerinde insani yardım yapılacağını ifade etti. Prodi de Çin'in bu kararından memnuniyet duyduklarını söyledi ve 'Bu, Çin'in, uluslararası alanda daha büyük sorumluluk üstlendiğinin göstergesidir' dedi. Vatan sabahın ilk ışıkları kara kara bakar satır aralarından küçüğüm küçüğüm desem de bilirim küçük olmadığımı sofralar kurulmuş kurtlar oturmuş masaya kurt dediysek bir kısmı çakaldan bozma ne garip Lübnan askeri uğruna ölemediği vatanı var ne garip Lübnan uğruna ölemediği askeri var koşun koşun çakallar uğruna ölebiliyorsanız yeni vatanınız var… |
Virgül
oysa nokta koymaktı niyetleri üç yiğidin son sözleri titretti ellerini kayı verdi kalem usulca yayıldı isyan ateşi… |
Vur Yayını Tellere
direğe çarptım önümden çekilmedi bilirdim yapacağımı olmasaydı çevremdeki gülmeler dağlar düştü üstüme lök salmış ayaklarım kaçamadım vur yayını tellere çingene ince nağme yayılsın üstüme üstüme Dünya başka dünyalar açılsın aynaya bakan yüzüm ayna der soluk benzin neler yaşanıyor bilmez ki yarınlarımı vurmuşlar bir çengele asmışlar pahasını tüyden saymışlar tüyü yele bırakmışlar savrulup duruyorum çekilsin direkler önümden ne yarın benim ne de ışık bir bir pazara sunmuşlar |
Vurdular
vurdular orta yerimden üç candı vuran ikisi parçası bir kaçta yalın ayaktı üzerinden geçen beyaz bir gül damlasına düşmüş kan kırmızı pıhtı gibiydi ezilen kanamaz yaram kanamazda sızı akmaz bir avuntu ister çengele takılmış bir balık gibi umutsuz gönlüm bakışlarım maviden öte kara düştü ak balçık üstüne uykuya varmaz oldu gözlerim bir balıkçıl kuş süzülüyor maviler arası ufuktan önce balıkçı teknesi sayamaz oldu kaç kişi gözlerim orta yerinden vurdular beni düşüncelerimin üstünden çıplak ayaklar geçti |
Vurgun
vurgun yemisim yiyebildigim kadar kalkar mesafeler elbet dilim doner su aralar aksam huzunlu coker kiyisi falezlerdir denizimin cokunce bassada efkar uzanamaz elim kadehe seni animsattigi icin kadehler |
Vurma Beni
atmış elini beline dikmiş gözlerini sapana takılı taş gibi hazır fırlatılmaya içindekileri yüreğim cam vurma beni kırk harami salayım sana kırk padişahtan erkete gözlerim lal osun bir daha bakarsam kem gözle yüreğim cam vurma beni |
Yağmur
yağmurun dışardan sesi giriyordu kapalı duran pencerenin ardından kıvrım kıvrım işliyordu bilince yıkarcasına dışarıda kalan her şeyi pencereleri açtım hayal dopdolu düşler tarlasına döndü birden odam sardı her yanı taze toprak kokusu seni düşündüm yatağında uyurken bir tohum daha çiçek açtı yüreğimde kokun yağmur yemiş taze toprak kokusu |
Yağmur Yağdı
Yağmur yağdı Tam iki saat Üstüne çıktım bankın Adını bilmediğim sokakta Yabancısıyım bu kentin Seller aktı sokaklardan Elimdeki şemsiye Başımı kurtardı da Pantolonum Dizime kadar ıslandı “Ne güzel” dedi yanımdaki “Her şey temizleniyor” Şemsiyemin altında üç kişi Birisi kısa kol gömlekli Konuşan galiba biraz deli “Sokaklar temizleniyor İstanbul temizleniyor İnsanlar temizleniyor Yeniden kirlenmek için mi Kafalarda temizlenmeli” Galiba adam biraz deli |
Yağmur Yağıyor
kapandım kendi inşa etmediğim betonarme karkas yapının içerisine gel gitler her zaman denizleri çağrıştırmasın ufuk çizgisi dalganın vurması can simidi dağıtırlar adamı toplatmazlar birde Allah kimseyi yoksun bırakmasın bunlardan yataktan çıktığımdan beri çıplak kollarım üşüyor sokak kapısını henüz bir kez bile açmadım ne giren oldu içeri nede ben çıktım dışarı kollarım çıplak ve üşümeye devam ediyor dışarıda ara sıra gelen gök gürlemelerinin sesi ve aralıksız devam eden oluktan akan suyun sesi sen olsan ne yapardın ıslanır mıydın çıkıp sokaklara yoksa işsiz güçsüz oturmanın suçluluğu ile mi yaşardın kabahat yağmurun yağmur yağmasa neler yapardım kim bilir dün ki gibi ordan oraya koşar aylaklık yapardım belki ama yağmur yağıyor işte kesmeden hızını insanlar pencerelerde bakmıyor körleşmiş gönülleri |
Yağmurlarla Getiriyorsun
yağmurlarla getiriyorsun sımsıcak sarılışlarını damlanın toprağa değişi gibi tenime dokunuyor gözlerin bir buse konduruyorum ıslak tükenmeyen hayallerime su bereket denir ya hani hayallerim yeni gerçeklere gebe ne güzel ne güzel hissedebilmek perdelerim açık yağmuru izliyorum sesin doluyor içeriye |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 10:40 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.