www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee

www.cakal.net Forumları YabadabaDuuuee (https://www.cakal.net/index.php)
-   Eskiler (Arşiv) (https://www.cakal.net/forumdisplay.php?f=188)
-   -   fıkralar (https://www.cakal.net/showthread.php?t=77628)

Seager 07-21-2007 01:25 PM

DEDİĞİ DEDİK (Temel fıkraları)

Temel ile Cemal tuttukları balığın dişi mi erkek mi olduğu konusunda iddialaşmış. Temel çözüm önermiş.
- Yüzbaşıya soralım.
- O ne pilir ki?
- Ama dediğu dediktur.

Seager 07-21-2007 01:25 PM

DEKORATÖR (Genel fıkraları)

Adamın biri, dekoratörlerin ne iş yaptıklarını bilmiyordu. Bir arkadaşına sordu. Arkadaşı, dilinin döndüğü kadar anlattı:

"Canım dekoratör sözgelimi, hangi odanın ne şekilde boyanacağını, ne biçim duvar kağıdı ile kaplanacağını söyler. Hangi odaya hangi eşyaların yerleştirileceğini, koltukların nereye konacağını belirtir. Perdeler konusunda fikir verir."

Beriki dinledi, dinledi gülmeye başladı:

"Canım desene kaynanam gibi bir şey. Bundan meslek mi olur?"

Seager 07-21-2007 01:26 PM

DENEME (Genel fıkraları)

Büyük bir sanayici, eski okul arkadaşlarından birinden şöyle bir mektup almıştı: Sevgili dostum, beraber geçirdiğimiz tatlı günlerin hatırasına hürmeten, oğlum Ali'ye fabrikada bir iş vereceğini ve...

Sanayici mektuba hemen şu cevabı gönderdi. Sayın Ahmet Bey, beraber geçirdiğimiz günleri ben de unutamam. Fakat ne yazık ki fabrikamda şimdilik boş bir yer olmadığı için...

Eski arkadaşın ikinci mektubu: Geçen mektubumda bir teferruattan bahsetmeyi unutmuşum. Oğlum işe girerken kendisine miras kalan 500 milyar lirayı da sermaye olarak size vermek kararındadır.

İkinci cevap: Sevgili dostum. Oğlunuzu bağrımıza basmaya hazırız. Derhal bana gönder. Lisede ne yaman bir çocuktun, hatırlıyorsun değil mi?

Üçüncü ve son mektup: Düzeltme 1. Oğlumun hiç sermayesi yoktur. 2. Zaten benim oğlum yoktur. 3. Senin yine okuldaki gibi olup olmadığını öğrenmek istemiştim. Öğrendim. Teşekkürler!

DENEME ATLAYIŞI (Temel fıkraları)

Temel ile tursin askerde eğitimlerini paraşütçülük üzerine yapıyorlardı.
Komutan: Bu bir deneme atlayışıdır, şimdi herkes sırayla atlayacaktır sonra aşağıda buluşma yerine gidip diğerlerini bekleyecektir, eğer paraşüt açılmazsa fazla telaş yapmayın ikinci paraşütü deneyin der ve herkesi teker teker atlatır. Temel birinci paraşütü çeker açılmaz o anda ordan geçen Dursuna bağırır:
- Ula Tursun paraşüt açilmiy der.
Dursun soguk bir kanlılıkla yedeği çek der. Temel onuda dener oda açılmaz. Temel Dursuna yine bağırır:
- Ula yedeğide çektum oda açilmiy, galiba yere çakilip öleceğum Dursun der. Dursun Temeli şöyle bir süzer ver derki:
- Ula Temel hiç korkma haçen bu sadece denemedur

DOĞRU SÖYLEMİŞ (Temel fıkraları)

Market sahibi Temel,telefonla toptancıyı aramış ve siparişini vermiş;

"-İki koli Alcida dondurma.. Adam sevinmiş,çünkü Algida'yı ilk kez doğru söyleyen biri çıkmıştır..

"-Adresiniz neydi beyefendi?..

"-Temel cida pazarı...

DOKUZ AKÇA (Nasreddin Hoca fıkraları)

Hoca'ya rüyasında dokuz akça verirler.Hoca da ,yine rüyasında,dokuz yerine on akça olsun diye kavga ederler.Bu arada uyanır.Bakar ki eli bom boş..Hemen uyumak için gözlerini kapar,elini uzatır,getirin,on değil dokuz akça olsun..der.

DOPİNGLİYMİŞ (Temel fıkraları)

Çok miktarda doping hapı alan Temel maraton yarışına katılmış... Sonuncu olmuş...
İdris haklı olarak sormuş:
- Yahu neden sonuncu oldun?
- Doping yaptığım anlaşılmasın diye, demiş Temel...

DÖRT TANE (Temel fıkraları)

Tursun sormuş Temel'e:
- Ula Temel Sen kaç dua biliyorsun;
Temel:
- Dört adet dua pileyrum demiş.
Tursun:
- Hangilerini pileysun demiş.
Temel:
- Üç ihlas bir Elham'i pileyrum daaa

Seager 07-21-2007 01:27 PM

DUA EDELİM (Hayvanlar Alemi fıkraları)

Kasabanın semercisi ölmüş... Yeni gelen semerci işin acemisiymiş. Yaptığı kötü semerler yüzünden bütün eşeklerin sırtı yara olmuş. Eşekler başlamış semercinin ölmesi için dua etmeye.. Sonunda dualar kabul olmuş. Semerci ölmüş. Ne var ki yerine gelen daha da acemiymiş. Eşekler yeniden duaya başlarken biri demiş ki:
-"Yahu arkadaşlar anlaşıldı ki semercinin iyisi gelmeyecek... Semerci ölsün diye dua etmenin anlamı yok..."
-"Peki ne yapalım?"
-"Allah'a bizi eşeklikten kurtarması için dua edelim."

Seager 07-21-2007 01:27 PM

DURMUYOR Kİ (Deli fıkraları)

Kadın doktora gitmiş ve:
- "Doktor Bey, kocam kendini asansör sanıyor."
- "Peki hanımefendi eşiniz niye gelmedi sizinle?"
- "Getireceğim ama bir türlü bu katta durmuyor ki.."

Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 08:12 PM

Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11   Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.