![]() |
Ben Bir Dalgayım
Ben bir dalgayım Mahpushanenin duvarına çarpan Yüzüm bulut griliğindedir, Sesimi tanırsın benim yüzyıl öncesinden Benim, göğsünün duvarında yosunlaşan. Nice sevdalardan geçtin Yüreğin avucunda Geçtin gittin de adın kaldı bir tek Kederli kafiyelerinde kayıp şairlerin Nice sevdalardan geçtin Karanlığa boyanmış sokaklardan Ayıptı sözlüklerde aşık olmak bir halka Ve ayıptı sözcüklerle anlatabilmek o aşkı Ben bir dalgayım Mahpushanenin duvarına çarpan Tanır beni bütün zindanlar Tüm hücreler bilir adımı. Tanır beni üç yanı hasretlerle kaplı memleketim Tanır rüzgarda söylediğim şarkıdan Ve eski dostum Tanırsın beni Mahpushanenin duvarına bıraktığım yazıdan “Dışarıda deli dalgalar Gelir duvarları yalar” Ben o dalgayım işte Tanır beni bütün sürgün yürekli şairler... Melih Coşkun |
Ben Bir Hamalım
Ben bir hamalın bu limanda Düşlerinizi taşıyorum her gece karın tokluğuna Sakat bir çocuğun Kırmızı bisikletiyle rüzgarı giyinişini. Kirletilmiş bir genç kızın Beyaz gelinliğini Sekiz köşe kasketinin her köşesinde Ayrı keder taşıyan adamın Evine ayda bir kez götürebildiği Yırtık siyah poşetlerini... Ben bir hamalım bu limanda Dünyayı taşıyorum sırtımda Bir tek gülümsemeniz karşılığında... Ben bir eskiciyim ömrünüzün çıkmaz sokaklarında Tükenmiş umutlarınızı yükleyip arabama Size yeni heyecanlar veriyorum. Sokaktan geçen hiç tanımadığınız bir adamın Dudakları arasından çıkan sımsıcak selamı Dost ellerin uzattığı Yürek sıcaklığında demlenmiş bir bardak çayı... Ben bir eskiciyim Kederlerinizi alıp yok pahasına Sebepsiz mutluluklar getiriyorum kapınıza... Ben bir insanım bu dünyada Sizler için beş damla gözyaşı akıtıyorum Her gece başımı yastığıma koyduğumda... 2005 Melih Coşkun |
Ben Bir Kere Aşık Oldum Sadece
.......Ben bir kere aşık oldum sadece. Küçücük bir gülümsemeyle başladı her şey. Oysa hiç kimseden hiçbir şey istememiştim ben. .......Daha önce de kalbimin hızla çarptığı zamanlar olmuştu hayatımda. Ama hiçbir zaman böyle sıkışmamıştı göğsüm, böylesine ağrımamıştı sol yanım ve böylesine güzel gelmemişti daha önce dinlediğim hiçbir şarkı. .......Ben bir kere aşık oldum sadece. Gelip geçici hüzünlerdi diğerleri sadece o çok sevdiğim şiirdeki “ters yönlerde ilerleyip bir süre sonra gözden kaybolan trenler” gibi yada Edip Cansever’in dizelerindeki caz müziği gibi gelip geçici hüzünlerdi yıllar sonra adlarını bile hatırlayamadığım. .......Ben bir kere aşık oldum sadece. Beş yaşında bir çocuğun etrafına sürekli gülücükler saçan bakışlarıydı tutulduğum, “Üniversiteli bir kız rüyasıydı” sen benim hiçbir şeyimsin diyerek kendime bile yalanlar söylediğim. .......Hiç bir şeyim eksik değil sanıyordum atabilmek için yüreğimi aşk denen kuyunun bilinmeyen karaltısına. Sevgiliye söylenebilecek en güzel sözler ezberimdeydi hala ve kendimden bile vazgeçebilme kabiliyetiyle hazırdı gönlüm damdan düşer gibi ayaklarımın dibine yuvarlanan aşka. .......Oysa ne kadar yanıldığımı zaman gösterdi bana. Sabahlara kadar konuşabilecekken ve anlatabilecekken bildiğim her şeyi sevgiye dair, susmak düştü yine payıma. Çünkü dünyanın en zor şeyiydi bir sevgiyi söyleyebilmek şayet gerçekten seviyorsanız. Kaybedeceklerini göze alamamak ve inadına her gün biraz daha kaybetmektir artık yaşanılan. .......Oysa ne kadar isterdim bir kerecik olsun kendini benim gözlerimle görebilmeni. Belki o zaman anlardın, beni sevmeyecek olsan bile neler çektiğimi. .......Ben bir kere aşık oldum sadece .......Gerisi mi? .......Boşver gerisini.........................! Melih Coşkun |
Ben Hep Sekiz Yaşında Olacağım
Bana ölümü anlat anne Daha çok küçüğüm Beceremem ki ölmeyi Daha sekiz yaşında bir kız çocuğuyum ben Bilmiyorum ölümü Hayatı bilmediğim gibi henüz Bana göremeyeceğim mutlu günlerimi anlat İlk aşkımı anlat bana İlk öpücüğü yanağımdaki. Nasıl olacaktı gelinliğim Çocuklarımı anlat bana Hiçbir zaman göremeyeceğim En kıymetli varlıklarımı anlat. Söyle bana anne Hangi çocuklar oynayacak artık O en çok sevdiğim bebeğimle Artık kimse kutlamayacak mı doğum günlerimi İyi ki doğdun yazmayacak mı artık O çok sevdiğim çikolatalı pastanın üzerinde Bana, bensiz günlerini anlat anne Nasıl kaldırır bu yükü bir ana yüreği Üzülme anne Göz yaşların acıtır yüreğimi Ben her akşam sen uyurken rüyalarında Sana sarılıyor olacağım... Sende sıkıca sarıl bana Senin sıcaklığına ihtiyacım var... 7 Eylül 2002 00: 02 Melih Coşkun |
Ben Her Akşam
Ben her akşam Hayal kırıklıkları biriktiririm Odamdaki o kara kaplı defterde Her hüzün bir mutluluğu götürür Benim test kitaplarımda Ama kızmam hayata Memnun olurum yaşadığıma Çünkü bilirim ki birazda hüzünlerdir Adam eden adamı Ve kansız bir düşünce inkılabıdır Şair eden adamı... 31.08.02 Melih Coşkun |
Ben Varım Her Yanda
Ben varım her yanda Yazılmamış kitapta Bembeyaz yalanda Yasak bir şarkının ilk notasındayım Bak Duvarda yazan benim: “EY ZULÜM HANGİ ZİNDANA SIĞAR YÜREK”... Melih Coşkun |
Ben Yazmadım O Şiiri
Ben yazmadım o şiiri Ellerim, beynim, yüreğim değil Uzak yolların elleri değdi sayfalarıma, Tren yolunun gecenin beyazlığını Bir bıçak gibi kesen o parlak demiri Ben yazmadım o şiiri Siz yazdınız aslında Umutsuz aşkların sözsüz fermanı Ve Mayıs şafağında Kurulan darağacı Kıpkırmızı mürekkep Ölüme ve sevdaya dökülen gözyaşındaki saflık Oyuncağı elinden alınan bir çocuğun haykırışı değil bu Ya da sahte dünyaların sahte gülümseyişleri Göğüste açılan meşruiyet kazanmış Bir kurşun yarasıdır artık, Çizildi acının o sararmış resmi Ben yazmadım o şiiri Siz yazdınız aslında... 28 Mayıs 2003 00:57 |
Bende Kendi Acılarıma Ağlayacak Kadar Yürek Kalmadı
Bende kendi acılarıma ağlayacak kadar Yürek kalmadı. Başkalarının acılarına sığınıyorum artık Kurtulmak için kendi acılarımdan Başkalarının acılarına ağlıyorum Müthiş kederi sırtında kambur gibi İnsan olmanın Koskoca bir halka yetebileceğini düşünürken, Bölerken yüreğini milyonlarca kez Sana kalan bir hiç olur çoğu zaman, Ve artık sende sana yetecek kadar yürek kalmamıştır... Başka yangınlara koşarsın hep İçindeki orman kül olurken göz göre göre Kendi acılarına ağlayamazsın... Su dökemezsin kendi yangınına bile En çok senin acıların vardır Havaya kaldırılan her pankartta, Haykırılan her sloganda Hayalleri yarım kalmış bir çocuk ağlar. İnatla yürüdüğün her yolda Kendi isyanın vardır. Yaşanamamış bir aşkı düşünüp Daha da sıkarsın yumruğunu Anlaşılamamış olsa da Sevdanın en temizidir yüreğindeki Bunun içindir yar diye sarılıp mavzerine Vurman kendini dağlara Girdiğin her çatışma sevgiyi yok edenlere karşı Sevgisizliğin bağrına sıkıyorsun aslında bütün kurşunları Hani ağlamak ayıptır ya sana Merak etme Gecenin ağzı sıkıdır Dilsizdir gece Gece sır tutar Ağla Dinsin diye gözyaşı uğruna ağladıklarının, Ağla gülebilsin diye bir halk... Bu yürek senin değildir artık Ve sende sana yetecek kadar yürek kalmamıştır... 21 Nisan 2003 00:10 Melih Coşkun |
Beni Anlamayacak Olsanız da
Denizi seviyorum Sularında boğulsam da Çığı seviyorum Karları altında kalsam da Seviyorum sizi ey insanlar Beni hiçbir zaman anlamayacak olsanız da... 20 Şubat 2003 |
Beni Kendinle Yalnız Bırak
Beni kendinle yalnız bırak Bölme sensizliğinde büyüttüğüm hüznümü Unutma ki Her şair yalnızlığına sevdalıdır en çok... 2006 |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 09:09 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.