![]() |
Derken Mucize
Dalgın bir gün sonu Yorgun bedenim Zihnimden gizlediğim adın Aklımdan geçeni kendime dedim Keşke gelsen yüzündür serabım Yollar uzun sanki bitmiyor Baktığım her şey çağrışım Hep aynı yerden yürüyüş Nasıl karışık kafam Topla çıkar, sana yakın Girdiğim mekan Bilindik insanlar Eksik tek sensin desem de Boşunadır ummalar Yokluğun karşılar Derken mucize İndiğim merdiven Gülüşüne hasretken Karşıdan gelişine şaşkın Nasıl özlemişim anladım Dondum kaldım Sesim çıkmaya korktu Hatta baktım da tanımadım Ah nasıl yandım Mucizenle yine aydım Birlikte aynı yerlerde Gözlerin içi de bildik şekliyle Uzak yakın kolaçan etmeler Sessizliğim belki korkudan Yine de kalbimin atışı bağıran Ah yürek sızım Dualarımın en güzel hali Çıktın ya karşıma içime düştüğün an Mucizeden başka şey demem sana Eklerim birde sevgi sözcüğü yanına Ah sevda halim Severim seni dilimde şükranla |
Dikenli Teller
Elimde kurşun kalem Bir beyaz kağıt masada Kulağımda bir ses Ne söylüyor sorma da Dikenli teller çizildi kağıda Eslerde irkildi öteki Susuş bir çizik daha attı kağıda İçimin ezik yeri dillendi Tenime batan çizdiğim tellerdi Ya kan damlarsa kağıda Aşk kördüğüm haline geldi Adın yazılmadık yer bırakmadı Baş harfinle başladığım cümle Şimdi noktalama bulamadı Bitti mi yani, şaşkınlık ağladı Saygı dediğin ne hadi söyle Kimi sevdin de dayanak olmadı Daha üç beş gün önce söz göze takıldı Menekşeler de sera da kaldı Bu yaptığın yakışmadı Sevgim öfkeye karıştı Sözüm belki içine battı Değer, aslında savunmana muhtaçtı Yazdın da iki satır Kırılan yine anlamdı Halen batıyor kağıttaki dikenler içime İthaf sayfa sayfa gözden geçince Damlayan kana eşlik etti gözyaşı Göz seyirmede, Gece sensizliğe alışamadı Kusura bakmayla özür kabul olmaz Aşk senden kaçar elbet Güven kazanılmayınca Hak helal olmaz elbet Ve özensizlik içermez sevmek Kaybetmek öğretir mi korumayı Kıymet vermek gözden sakınarak olmalı Sen yavru bir sokak kedisi metaforu Evimi açtım da Ruhun değer görmediğin sahte dünyada kaldı |
Dikkatim Eksik Yeni Güne
Dikkatim eksik yeni güne, kalanı sende Ödül gibi seni görmek yüreğime Davranışlarımı düzenlemeyi denesem de Kalp kaldığı yerden devam ediyor sevmeye Dalgınlığım da dağınıklığım da yansıyor ötekine Açıklaması zor, sadece senle Kurallar koyuyorum kendime, katı Büyük harflerle yazıyorum geri dönüş yok diye Beklentilerim sıfırlandı, planım yok Günlerde iyi artık, kötü ihtimal dâhilinde değil Yaşanan ne varsa gülümsetiyor geçmişte Susmam belki de konuşmam gibi şimdilerde Elimden geleni yaptığımı biliyorum ikimiz için Hoşgörülü olmayı deniyorum öfkelerimde bile Kabuldün hep her halinle, şimdi de öyle Farz ettim seçmedin, sevmedin beni, tutmadın yüreğimi Her şeye rağmendi aşk gözlerimde İşte bundan varlığın ödül hala yüreğime Seviyorum seni yenilediğim hayatımda bile Yanlış bilgilere kapalıyım artık Karşılaşabileceğim yönlendirmeler yok Daima göz önünde tuttuğum bendeki yansıman En sık yaptığım hataydı belki yakındakilere inanmam Gerekçesi olmazdı dostluğun, yakınlığın, inandım Kulaktan dolma bilgilere artık hepten kapalıyım Dozunu ayarlayamadığım ilaçsın belki bedenime Kaygımın arttığı da oldu çaresiz *******de Bak işte öyle çok geçmiş ki zaman Acılara yine gülüşüm anlam Her neydiyse yaşanan kader diyelim İlahi adalet sana çizsin yolu tüm kalbimle dilerim Bilmem döner miyim geriye sakladığım sevgimle Dikkatim eksik kalır belki hayat boyu sensizliğimde Eskisi gibi değil artık hiçbir şey, kırıldık Değişir mi yoksa gerçek sevda öyle üç beş günde Dönemesem bile sevdam saklı, yüreğimden emin ol Yaz bitti bak, son günleri parıldayan güneşin Sonbahar hüzne yakışır sevdiğim, biraz da aşka Giydim bak turuncu elbiselerimi, yaprak tadında Biraz hüzünüm biraz da aşk baştan ayağa Her daim hazırım seninle bir hayatı yaratmaya Yeter ki gözlerinde bıraktığım aşkı sakla Yeter ki değişmesin bakışım sana |
Dile Pelesenk Sevdalı Sözler
Sabr-ı selamat günleri gerime alıyorum Bitiyor bir oh çekiyorum Yenisine hazırlık aşk dolumuyla başlıyor E dolumu haliyle senle yapıyorum Hani şeytana satsam diyorum ruhumu Son günlerde gidiyorum geliyorum arpa boyu Küçük oyunlar oynadığımı sanıyorum Yanılgı yine gözüme çaldığın gülüşte Saklandığın yerden çıkışların tesadüf mü ne Yok canım diyorum aslında görünmez kelepçe Aşk sadece senin için var benim yüreğimde Ötesini söyleyeni bir an tutmam yakın yerde Göze göz dişe diş, canımı siper yaptım çıktım yola Yorgunum biraz belki molama su katansın ama Gerçek sevgi yüründükçe artıyor bilirim Çabalardan geriye sakinleşince bir o kalıyor Tekliğimizi koy bir yere topla bizi iki kişiyiz Ancak üçüncüler olduğunda var anlam dediğimiz Biz olmanın yolu dışarıdakilere söylemde Söylerim dile pelesenk sevdalı sözler öyleyse |
Doğum Gününü Kutluyorum Uzaklardan
Okyanus ötesi bir zaman Aşk, puslu camların ardından karanlığa bakmak gibi Yağmur zihnimde kalan sesini kapatsa da Gülümseme var yüzümde yeni yaşından Cansın içimde hala inan Aynı günü ardı arkasına yaşarken çakışmıyor sadece arzulanan Özlemini söze döküşün yolculuktan belki dönüşsüz sanılan Söylemedim ama bugün bende özledim seni Hayat seçime zorluyor sevdiğim, yeni bir kıta içimdeki plan Tek sensin geride beni bağlayan Kal de, ömrüme ömrünü kat dursun orda zaman Yoksa iyi ki doğdun derim uzaklardan Adımlarımda gözyaşın kalır yalnızlığımdan seni uğurlarken Yolculuk vaktini gösterip durur akreple yelkovan Seni sevdiğimi bil sadece ve unutma İki dudak arası sözcük sendeki yansımam Doğum günün kutlu olsun sevdiğim Senin bitirdiğin güne yeniden başlıyorum varlığına sevinişimle Dileklerim var sana çok uzak yollardan Melekler yolluyorum sana dualarımdan oluşan |
Dokunsalar Ağlarım Şimdi
Dokunsalar ağlarım şimdi. Acısını tarif edemeyen, neye niçin ağladığını bilmeyen çocuklar gibiyim. Sanki çok sevdiğim oyuncağım elimden alınmış yada ben fırlatıp atmışım ama parçalandı diye kızıyorum etrafıma. Duygularını tarif edemeyen, somut olmadığını bildiği halde görünen bir yaraya kanıyor diye bakakalıp ağlayan çocuklar gibiyim. Dokunsalar ağlarım diyorum ağlıyorum. Ağlıyorum.. Gözyaşlarının bitmeyeceğini söylemişlerdi ama öyle bir an geliyor ki ağlamak acıya yetmiyor. Gülümsemeye başlıyorum. Buruk ve anlamsız bir gülümseme asılı kalıyor dudağımda. Boşluğa takılı kalmış bakışlarla dalıyorum. Gözlerimin içinden geçiyor her şey ama bana kalan yok. İşte, bu noktada fark ediyorsun sende içimden bir şeylerin düştüğünü. Kendini her aradığında bulduğun bakışlarım yok. Demiştim sana, korkularımı anlatmaya çalıştığımda ciddiye almamıştın. Gözlerimdeki seni kaybettim diyorum, duygularım değişti diyorum ve hep yaptığın gibi suçluyorsun beni. En çok buna dayanamıyorum. Anlatamadıklarım değil aslında söylemeye çalıştığım, niyetimin sorgulanmaya ihtiyacı yok çünkü seni hiç kandırmadım. Beni hayatında istemezken şimdi hayatımdan çıkmakla ilgili tehditkar sözler savurman niye? Bunca zaman seni kendime yakın hissetmedim ki, hayatımda herkes vardı bir sen yoktun. Şimdi gidiyorum diyorum, suçluyorsun. Kendine yabancı duruyor, saldırgan bir tutumla içimdeki aşkı yok ediyorsun. Beni kırıyorsun ve ben hala seni sevmeye çalışıyorum. Hala seni hayatımda tutmaya çalışıyorum. Masum bir sevdaya kendi anlamlarımı yüklemişim,yeni yeni görüyorum. Seni sevme gerçeğim değişmiyor, değişen karşılıksız olduğunu söylediğin bu aşktan çıkıp gitmem sadece. Sessiz kalalım istiyorum bundan böyle. Bırakalım sessizce yerini alsın bu masal da diğer masallar arasında. Sessizlikte yüzdüreyim kağıttan gemilerimi serin sularda dağılmalarını izlerken. Sus.. biliyorum senin içinden geçenleri, tekrar tekrar anlatıyor olmak değiştirmiyor var edemeyeceğimiz birlikteliği. Hiç değersizleştirmedim ki ben seni. Şimdi bırak yalnızlığımdan yana olsun her şey, sensizliği öğrenmeli. Hani mutluydun sen, hani nettin ötekilere ait duygularında? Dokunsan ağlarım şimdi diyorsam da gözyaşı yok. Artık bu aldatılmışlık duygusuyla kalmak istemiyorum. Harcanmayan çabalar ve söylenmeyen hisler tutunulur gibi değil. Düşüyorsun her seferinde. Artık susmak istiyorum. Bastığım yer kaymasın istiyorum. Öfkenle baş edemiyorum. Bana ifade etmek istediğin duyguları da kendine sakla, artık çok geç bu aşka duygu tarafından bakmaya. ‘Geç kaldın..’ hatırla sana ait bu söylem aslında. |
Dolunay Tam, Ben Eksiğim
Dolunay tam Ben eksiğim Üstelik gözüm gözündeydi Ah nasıl bir özlemim Dikenini çıkarır ya kirpi Batırır acımaz acıtır sadece Kamuflajdır oysa Korkundadır dikenler aslında Kirpi misaliydim bende Mesafeli duruşum yalan Fırtınaydı içimde kopan Dikenimi batırdım tenime Dolunay yine şahit içime Ne zaman biter bu sevme Keşke bakmasan bana öyle Kızgınım gözlerinin ötesine Bu nasıl bir bilmece Çözümü aşka çıkıyor yine Bilmem kaç güne ses edersin Tutunabilir miyim verdiğim sözlere Sana tutunamam bundan öte Aşk sadece ağıt içimde Keşke diyor cümlelerim Keşke, olmasaydık böyle Ah nasıl bir sevdasın Değişmedin içimde Dolunay tam gökyüzünde Ben eksiğim yeryüzünde |
Dolunaylı Bir Gece..
Dolunaylı bir gece.. Haziran kendini yarıladı.. Eskiden üşür müydüm bu mevsimde? Şimdi yüreğim geçmişi anamadı.. Takılıp kaldığım yaz, ayaz bundan sonra.. Sıcaklık senin yalanınla uzaklaştı.. Bir şarkı var fonda, ezan sesine eşlik eden.. Yenilen yüreğime önce sözleri, sonra dua iyi geliyor.. Bakıyorum sessizce odama.. Yatağın baş ucunda duran ve yaşantıları anımsatan fotoğraflara.. Bakıyorum aslında sadece boşluğa.. Senin için neler vermiştim? Nelerden geçmiştim de şimdi takıldım.. Neden diyor yüreğim sızlayarak.. Tütsümün kokusunda yeni bir güne uyumak.. Rüyaların sana çalan kısmına takılmak.. Rüzgara içimdeki öfkeyi bırakmak.. Söyle mümkün mü kaldığım yerden başlamak? Hadi diyelim gözlerin hala bildiğim gibi.. Korkmaz mıyım bu sefer bakmaya? Oldu ki aynı şeylerden geçiyoruz aşkla.. Tükenmez miyim tavırlarında? Tut ki bir hayat yarattık senle.. İnandıklarımı saklar mıyım yarına? İçim eziliyor be sevgilim.. Şimdi kala kalmışlığımlayım.. Günlüğüme yazdığım iki satır.. Konuştuğum üç beş cümle.. Suskunum aslında bu gün de.. Bakma sen gülmeyi denediğime.. Yüzümdeki makyajı çıkart önce.. Sensiz ve kırık bir yürek kalır geriye.. Bir çift göz takılır gözüne ama içi boş.. Sözüm kalır geriye elinde tekrardır beyninde.. Niye bitirdin beni sevgilim? Değer miydi ötekiler kaybetmeye? Sever miydi seni ben gibi eller? Bize dair bir şeyler söyle.. Yüreğinden vuruldu şimdi geleceğimiz.. Ağlıyor hikayemiz.. Zaman isyan ediyor yaratamadıklarına.. Ben boyun büktüm küskünüm hayata.. Sen nasılsın bilmem yalnızlığında.. Dolunaya göz kırpsam şimdi.. Paylaşımlarımız adına bir mum yaksam duada.. Duyar mı tanrı bu sefer? Bağıra çağıra sen diyemesem de, korkma.. İnanıyorum hala aşka.. Susuyorsam var sebebi.. Dinle sessizliğimi sevgili.. Her şeye rağmen duyarsın kendini.. |
Dostluk Onur'dur
Can arkadaşım Eski dost, uzun yol, hayatımın köşe taşı, kan arkadaşım Sohbetlere eklenen kahkahalar eskiden kalma Yaşantılar farklılaşsa da anılar, paylaşımlar tonla Gözlerindeki ışıktır önümü aydınlatan Kaç yaşındaydık tanıştık, büyüdük bak yaşam aydınlattık Varlığın varlığımın güvencesi arkadaşım Dostluğum nefes aldıkça ensende durur Aklım hep seni korur, dilim duadadır yolun açık olur Sıcak mevsimlerden iyot kokulu kumlarla çıktık yola Dost biriktirdik ilk gün gibi paylaşımlarla Her biraraya geliş aynı coşku ve aynı kahkaha Biz birlikte büyüdük, birlikte olgunlaştık arkadaşım Şehri İstanbul rüyasıyla başladı gelişin sonra İki bina ötede ev kurduk, yakınlaştık paralel sokaklarda Kapını çalmadan geçtiğim olsa küserdi sokak bazı gün Gün olur ay geçer görüşemezdik, sanırsın kilometreler var arada Bilirim her daim bir telefondun arkadaşım, yakınımda Şimdi gece yarısı aynı sokakta lambanın ışığı altındayız Vay be diyoruz gözlerimiz buğulu geçen zamana Özlemişiz, konuşmuşuz, susmuşuz bir parça Ardından veda vaktidir sıcacık bir sarılmayla Yolun açık olsun arkadaşım bir sonraki karşılaşma yakında Tanrı nefes verdikçe şahitlik edeceğiz birbirimize Araya giren zaman kıskansın, Akdeniz çocuklarıyız hala Gülüşünde güneş, gözyaşında iyot olsun arkadaşım Dostluk Onur’dur başım üstünde, sevgim sonsuzluk kadar Gelecek, en güzel anları inci tanesi gibi midyesinde bize saklar |
Dönemeçlerin Sonunda Yakalar Seni Aşk
Dönemeçlerin sonunda yakalar seni aşk. Durduğun ve yatırımlarını sıfırlamaya çalıştığın noktada, kendinden kaçışınla yüzleşirsin. Farkında olmasan da baştan başa sevda denizindesin. Kimden geçtin de takılı kaldı yüreğin. Bir sıyrık bıraktı bak bu da. Geçmeyecek yaşanıncaya dek. En baştan en sona kadar iz sürüyor aşık ardından masalların. İşte yeniden ve ilk aşk nesnene yakın bir duygunun ortasındasın. Kovalamaya çalıştığın kendi gölgen belki de. Yada ötekinin gözlerinden yansıyan anlamın farkındasın. Boş ver.. Her durumda kendinden geçiyor söylemeye çalıştıkların. Karşı karşıya kaldıkların hep Cervantes misali çarpıştığın yel değirmenleri, Senin içinin kahramanları ya, hep kendinle baş başasın. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 05:55 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.