![]() |
Ruh - Nefis - Akıl
Her insan bir ruh taşır Ruh bedenden ayrılana kadar. Her ruh bir can yoldaşıdır Ölüp de çukura konana kadar. Her nefis ayrı şeyler ister Kimi iyiye kimi kötüye yanaşır. İyi nefis insanı mutlu eder Kötü nefis ise yoldan çıkarır. Akıl üstün ise nefsine yaşadın, Nefis üstün ise akla zarardasın Her işinde üstün çıksın aklın Yoksa, hayvandan kalmaz farkın. |
Rüya Gibi
Rüya gibi başladı her şey Candan bir gülümseme, tatlı bir bakış Aşık oldum diye bağırmışım,duydu el-alem İşledim kalbime seni nakış nakış. Ne çözmek gelir artık elimden ne de yalanlamak Ben değilim inan sahibi, bendeki benin Ne istiyor, ne diyeceksen bundan böyle Sen emretmelisin, sahibi sensin çünkü bu kölenin. Saçının bir teline halel gelsin istemem inan Senin yerine beni salsınlar her tür zulme Acı duymam, üzülmem kölen kaldığım sürece Ne olur çözme zincirlerimi, saygı duy sevgime. Rüzgarlar getirir kokunu uzak diyarlardan İçime çekerim seni, bütün benliğinle alabildiğime Bir hoş olurum, cennette bulurum kendimi Sevinirim seni sevmiş olmaktaki tam isabetime. Durma kalbim! bitmedikçe tüm sevgiler Durma! O güzelim cennetinden kovulmadıkça Durma, kölelikten azat edilmedikçe Durma, yer yerinden oynayıp, yok olmadıkça. |
S e n d e y i m
Gözlerinin maviliğindeyim bugün Sevgi derinliğinde yüzüyor Seni kulaçlıyor, seni kırıyorum Rekor bu kırdığım, hem de üst üste Tescil edilmese de biliyorum. Saçlarının sarısındayım bugün Seni tarıyor, örüyorum başak başak O tarla senin bu tarla benim Bilmem kaç metre, kaç dönüm Ölçmesem de adım adım biliyorum. Dudaklarının sıcağındayım bugün Zıpkın gibi, alev alev- kor korum Balı ateşle yiyorum her öğün Sönmesin diye hep dua ediyorum. Güzeller bahçesindeyim bugün Onca gül içinde seni deriyorum Rengin hiç fark etmez gülüm Ben seni her renkte seviyorum. |
S e n...
Sen benim kırmızı gülümdün Sevgiyi dile getiren. Sen benim dünyamdın Bütün acılarımla yaşadığım. Sen benim denizimdir Bazen hırçın,bazen durgun. Sen benim şarkımdın Dinledikçe ağladığım. Sen benim minik bebeğimdin Sevgiyle büyütmeye çalıştığım. Sen benim kalbimdin Her vuruşta seni hissettiğim. Sen benim yağmurumdun Susuz kaldığımda can veren. Sen benim doktorumdun Bir türlü yaramı saramayan. Sen benim nefretimdin, Her defasında sana döndüğüm. Sen benim aslında hiç bir şeyimdin, Bu sözleri hak etmeyen. |
Sensin
Koşup gelen sensin bana doğru Yol sensin yolcu sen. Hayat veren sensin yanmışlara Bulut sensin yağmur sen. Sevgilinin dudağındaki balsın Arı sensin çiçek sen. Sazlarda çoşan inleyensin Güfte sensin beste sen. Şiirlerde imge- simge- kafiyesin Hece sensin mısra sen. Sen her şeyin her şeyisin Sen anlatılmaz bir şeysin. |
Sır Oldun
Öyle sır olup çıkma karşıma, birden bire Şöyle bir düşün benim için düşündüklerini; Dön aylar, mevsimler öncesine Bakışlarını, duygularını, İçindeki kıpırtıları getir Getir gözlerinin önüne… Üzülme bu günü düşünüp, sakın ola ki dününe. O dün ki: Bugünden güzel, bugünden daha mutluydun: Gülmeyi, sevgiyi, özlemeyi öğrenmiştin Seni bugün de, o gün de rahatsız eden Duygular yerine İnsan olduğunu anladığın duygularla bezenmiştin. Ama ne oldu, anlayamadım birden bire! Şimdi çözemediğim bir sırsın benim için Gece nasıl her şey net değilse, Sen de öylesin. Hep düşünürüm kendi kendime: 'Hani başımı dizlerinin üstüne koyup, Gözlerine baktığımda Sevgi ile gülen Gözler nerede Hani beni ölümüne seven sevgili? ' Diye. Düşler ülkesine giderdim ben bu zamanlarda; Yedi Cücelerin ülkesine Kanarya Adalarına Bunlar da yetmez çıkardım Yıldızlara, Ay'a Seninle koşar dururdum, canım çektiğince. O yıldız senin, bu yıldız benim. Ama ne oldu şimdi, birden bire Niye sır olup çıktın karşıma? Gece nasıl her şey net değilse sen de öylesin. Yalvarıyorum, Ne olur dön eski günlerine Ne olur! ! ! Dön.! |
Suç Ve Ceza
Esir ol hakketmediğin koltuğunun haşmetine Ye, iç, denizlerce servet kat olmayan servetine Alınırsın koltuğundan bir gün, dönersin eski günlere Sorgulanır, yargılanırsın; hem derinden derine Sonuçta “suçsuzsun” derler, bak şu Allah’ın işine. |
Şiirin Doğumu ve Ölümü
Sancısı var ruhumdaki hecelerin Doğum vakti geldi gelecek Gelişimi başlayacak bazı kelimelerin Sonra da onların karnı büyüyecek. Heceler, kelimeler, cümleler derken Ortaya çıkacak ilk dizeler Belki kimileri için geç, kimileri için erken Böyle- böyle oluşuyor tüm şiirler. Ortada artık yorumlarla büyüyecek bebek Kimi dertten çileden, kimi aşktan özlemden Kimi namus, vatan ve milletten söz edecek Kimi düşündürecek, kimi ağlatacak belli etmeden. Kimileri istediği manasızlığı görecek onda; Aşırı solcu, sağcı yada dinci bulacak bir nedenle Kitapların toplatılmasını isteyecek sonunda Ardından da kalemi tutuklatacak bir bahaneyle. Anlatacak kitap, çürüten raflara derdini “Ben kimseye zulmedip acı çektirmedim” diyecek Savunacak, savunmasızca kelimelerin kaderini...ve Sonunda boyun eğip, kendini suçlu ilan edecek. Gece bitip, güneş gündüze hakim olduğunda Raflar selam durup temizleyecek kitapların pasını Görecek ki doğrular doğarmış karanlık boğulduğunda Sonra iki gözü iki çeşme tutacak onların yasını. Sen bunları böyle bilmelisin ey kalemlerim! Yaz yazabildiğince aydınlık ve insanlık adına Yeniden doğacağına inan her gün güneşin Varsın kelimelerin, zulümden kurtuluşun tadına. Yaz yazabildiğin kadar; özgürlük ve aydınlık adına Yaz yazabildiğin kadar; insanların mutluluğu uğruna Yaz yazabildiğin kadar; hapsedilen kelimeler namına Özgürlük, aydınlık, doğruluk, mutluluk, kurtuluş adına Yaz yazabildiğin kadar... Ama, sadece ve sadece yaz. |
Unutma
Sevgilim, bir gün ayrılacak yollarımız Sen bir yerde, ben bir yerde Habersiz, selamsız, kimsesiz. Kavuşmak özlemiyle açık kollarımız. Şayet bir gün ellerin bir başka eli tutar, Gözlerin bir başka göze takılırsa eğer Unutma! ellerine hasret ellerim, Gözlerinde düğümlenen gözlerim var. Bir ayrılık şarkısı duyar da Gözlerin dolar, kalbin çarparsa eğer Hatırla! hala bizim de bir şarkımız, Aşkla kıpır kıpır çarpan kalbimiz var. Bir bahçe görürsen, gülsüz bülbülsüz Tasa etme, üzülme, ağlama sakın. Unutma! hala seni seven bir bülbül, Bahçesinde açıp duran bir gül var. |
Utanma Çocuk
Utanma çocuk! Eyip başını yere Gizleme boncuk mavisi bakışlarını Kapılma çaresizlik düşüncelerine. Güçlü düşüncelerle, Aydınlık geleceğimiz için yürü, Bakma Yollarda kar var, çamur var Adımlarında ezilsin tüm küçülmüşlük. Sen geleceğimiz, sen umudumuzsun çocuk. Utanma çocuk! Eyip başını yere Gizleme boncuk mavisi bakışlarını Kapılma çaresizlik düşüncelerine Gök yüzü titremeli sesinden Yıldızlar peşin sıra gelmeli; Rüzgarı arkadaş Doğruluğu, cesareti yoldaş seçmelisin Herkes övgüyle söz etmeli gelişinden Sen geleceğimiz Sen umudumuzsun çocuk. |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 02:01 AM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.