![]() |
Bil’i Bul’a atıyorum
Kaderle can takasına, Neyim varsa adıyorum. Ufkun öte yakasına, Terki diyar ediyorum. Kapanmaz hesap görmeye, Borç,alacak ne? sormaya, Yeke yek savaş vermeye, Bir başıma gidiyorum. Ya galibim yada mağlup, Öğrenirim bahtı bulup, Şu yalnızlığımı alıp, Gayb yolunu tutuyorum. Kaçmak bana yakışmazdı, Korkmak cana yakışmazdı, Toprak sona yakışmazdı, Arş üstüne yatıyorum. Yoldaş nerde? yürek gerek, Fani ilden firak gerek, Gerçek için merak gerek, Gün doğmadan batıyorum. Ahrazi sukut feryadın, Dünyadan ayrı muradın, Söyle anlar mı efradın? Bil’i Bul’a atıyorum. Ahrazi Ahrazi |
Bir'desin(bir beyitlik deneme)
Şehri câna,her günâhla uyan,Sen kibirdesin, Dön ricâna,her gün âhla uyan,sen ki; Bir’desin. (Fâilâtü/ Fâilâtü/ Mefâîlü/Fâilün) *** Not:1. mısradaki ‘’uyan’’uymak filinden,2. mısradaki ‘’uyan’’uyanmak fiilinden gelmektedir.Bir hece hariç hepsini aynı harflerle yazdığım için anlamınıda eklemek isterim. Türlü günahla nefsine uyan kişi,sen kibirdesin Ve ondaki her ricanı geri al,Bir'de olduğunu anlada her gün ah diyerek uyanmayı öğren. saygılarımla Ahrazi |
Bir alim bulamadım şu gönülü anlayan
Bu gönülün kapısı gümüştendir gümüşten, Ben altınım diyenler geldi geçti çok zaman, Çok elmaslar gördüm de değersizdi saçtan, Okunması çok güçtür, gönül yazısız bir ferman, Bu gönülün köprüsü çok incedir sırattan, Ben geçerim diyenler, düştü gitti çok zaman, Çok sultanlar gördüm de, sevda yüce saltanattan, Oturması çok güçtür, gönül padişahtan yaman. Bu gönülün dili farklı, konuşur da ruhtan, Ben anlarım diyenler sustu kaldı çok zaman, Çok alimlar gördüm ben, haberdar alametten, Bir alim bulamadım şu gönülü anlayan. Ahrazi |
Bir damla sohbet dahî
Bilir misin ey ufuk,neden ağlarım ben,neden; Çıkınca tüm hasretim sana benzer meyhâneden, Bir damla sohbet dahî dilemez ki yârın için, Düşer o göz yaşlarım,yine bir hayli mesâfeden. * * * Ahrazi |
Bir gün ölürsem
Dön deme sakın bir gün ölürsem, Şu gönlüm sesine uyanır da, Bin defa ölürüm dönemezsem. Ahrazi |
Bir gün son bulacak ıstırâbın
Yine yalnız,yine tek başınasın ey gönlüm! Rahat ol! Kimse görmeyecek ağladığını; Nasıl birden kapatırsa bir kapıyı ölüm Öyle çarpacaksın nemli göz kapaklarını. Hiç korkma sakın! Yavaşça dal bu son hayâle Üzülme! İlk defâ gülecek,sevineceksin; Uykun üstüne bir gölgeyi çok görse bile Üşürsün diye aşkını örtecektir aksin. Sükûna erecek o ân,endîşen ve sızın Daha bir şâd öleceksin Yûnus’tan,Nâbî’den. Bilmeyecek seni asrın.Sonra,ansızın Senin de yapılacak dünyâda bir âbiden. Sevenler az çok görecekükûn içindesin Tekrar okuyacak yazdığın her mısrâı dil Niçin sustuğunu söyleyecek içli sesin Duydukça yanacak,yanacak,yanacak kandil. Yalnız caddeni görmek için her köşesinden Bir çok selâm gönderecek sana memleketin Ağırlıyacak toprağın.Bahsederken senden Bir ben kaldım diyecek üç düğmeli ceketin. Güller konacak etrâfına,dizilecekler; Gün be gün artacak belki ziyâretçilerin Belki azalacak kabrinde açan çiçekler Olmayacak belki de hiçbirinden haberin. Ellerin değecek gâipten bir tül perdeye Bakacaksın:tâ ki,son gezdiğin yere kadar Soracaksın:benden kim kaldı yâdigâr diye Kabrini gösterecek bıraktığın vedâlar; En yüksek tepede,yüzün batıya çevrilmiş Bekleyecek,bekleyecek,bekleyeceksin ki, Sen olmak istiyorsun dünyâda ilk dirilmiş İlk gören sen olmak istiyorsun Hakkı sanki. Yine yalnız,yine bir başınasın ey gönlüm! Rahat ol! Kimse duymayacak ağladığını; Nasıl birden kapatırsa bir kapıyı ölüm Öyle çarpacaksın nemli göz kapaklarını. * * * Ahrazi |
Bir İsimle yedi alem dolandım
Bir meclis kuruldu benim içimde, Yedi günde yedi diyar dolandım. Nice sima vardı aynı biçimde, Her bir elde yedi sefer çalındım. Tahlil için bağrım açıp baktılar, Ah dedikçe alıp baştan yaktılar, Ecel gibi fani canı çektiler, Her bir dilde yedi nefes dilendim. Türlü halde türlü türlü duyguyla, Ben beni seyire durdum kaygıyla, Mevla’m dediğim vakit saygıyla, Her bir ilde yedi renge bulandım. Ahraziyim derde tarif neyime? Aşktan gayri yakışır mı huyuma? Kaç gün evvel veda edip köyüme Bir İsimle yedi alem dolandım. Ahrazi |
Bir ölüydün aslında
Az çok insandın; Yer aldın hayatın solunda veya Sağında Umursamazdın hiç kimseyi Yok derdin: ‘’Hak,hakikat,hepsi boş’’ Yaşamana bak,dilediğin kadar şimdi… Bulabilirsen vakit Toprağın kursağında! * * * Ahrazi |
Bir vedalık zaman kaldı
Bugünde gitti ömürden, Buğday biçtik saman kaldı, Gideceğim yer çamurdan, Bir vedalık zaman kaldı. Sohbetle geçirdik günü, Geriye bir tamam kaldı, Geldi bu ömürün sonu, Bir vedalık zaman kaldı. Bitti takat ile kuvvet Dilimde bir aman kaldı, Anladım ki bu son mühlet, Bir vedalık zaman kaldı. Ağlamayın ardım sıra, Allah üşürmesin dara, Sarılalım doya doya, Bir vedalık zaman kaldı. ahrazi Ahrazi |
Biz böyle bildik
Biz böyle bildik Yiğit, dostunu meydanda yalnız koymaz, Mertliğin şartı budur, biz böyle bildik. Ordu olsa önünde hiç korku duymaz, Mertliğin şartı budur, biz böyle bildik. Başı dik yüreği elinde dolaşır, Bir aşını bir de düşmanı üleşir, O yerinden kalkmadan şanı ulaşır, Mertliğin şartı budur, biz böyle bildik. Ahrazi Ahrazi |
Forum saati GMT +3 olarak ayarlanmıştır. Şu an saat: 03:05 PM |
Yazılım: vBulletin® - Sürüm: 3.8.11 Copyright ©2000 - 2025, vBulletin Solutions, Inc.